Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eeken Evet bekleme aşamasındayız artık.


  • @Zeyno Aylık Charlie Oppenheim tahminleri yayınlanmış, yavaşlama bekliyoruz diyor maalesef.

    There has been a significant increase in demand for F4 visas across the board since October 2019. It is too early for Charlie to be sure if this is a new trend or if the demand will start to slow down. For now, he expects that movement may slow, but does not anticipate any need for retrogression in the near future.
    Charlie also reports that applicants are still failing to become documentarily qualified as quickly as they could be. As long as this continues, expect continued forward movement of the applicable final action dates.
    When additional demand ultimately starts to materialize in the family-based categories, Charlie cautions that the relatively rapid advancement in many of the these categories over the past fifteen months could slow down due to a need for corrective actions. Based on current demand trends, Charlie stands by his most recent predictions.


  • @eeken evet bu üzücü oldu. Durmasında yavaş ilerlemeye de razıyım. En azından 3 - 4 hafta ilerler dilerim


  • Merhabalar F4 sürecine yeni başlıyorum. Birkaç sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim 🙂
    F4 sürecinin hangi aşamasında ABD'de çalışabilme hakkı kazanıyorum. Bu hakkı kazanmak kaç yıl alır?
    Eşim ve çocuğum bu süreçin hangi adımında dahil oluyor? Süreç onlar için hangi aşamada başlıyor ve SSN'i ne zaman alıyorlar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ihaveadream, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    Merhabalar F4 sürecine yeni başlıyorum. Birkaç sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim 🙂
    F4 sürecinin hangi aşamasında ABD'de çalışabilme hakkı kazanıyorum. Bu hakkı kazanmak kaç yıl alır?
    Eşim ve çocuğum bu süreçin hangi adımında dahil oluyor? Süreç onlar için hangi aşamada başlıyor ve SSN'i ne zaman alıyorlar?

    ABD disindaki kisiler vize alip ABD'ye girene kadar calisamiyorlar. Maalesef F4 icin siranin gelmesi yillar suruyor. Bultenden guncel tarihleri kontrol edebilirsiniz.

    ABD'deki kisiler ise dosya numaralari aktif olunca islemleri baslatabilirler ama zaten o kadar sure ABD'de durabilmeleri icin gecerli bir vizeleri olmasi gerekiyor.


  • @crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Paylaştığınız bilgiler bu süreçte çok yardımcı oluyor sağolun 🙏🏻


  • I-130 formu ile birlikte vukuatlı nüfus kayıt örneği ve diğer belgeleri Amerikada'da yaşayan kardeşime scan edip göndersem kabul görür mü? yoksa posta yoluyla belgelerin aslını postalamak zorunda mıyız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ihaveadream, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    I-130 formu ile birlikte vukuatlı nüfus kayıt örneği ve diğer belgeleri Amerikada'da yaşayan kardeşime scan edip göndersem kabul görür mü? yoksa posta yoluyla belgelerin aslını postalamak zorunda mıyız?

    kolayca elde edilen belgelerin aslini yollayabilirsiniz, onemli belgelerin fotokopilerini gondermeniz yeterli. Scan edilmis belgeler, yeterli kalitede taranirlarsa sanirim orijinalinden ayirdi zor olur, o durumda sorun olmaz.


  • @crazycells @Zeyno Üzücü durum bu bulletin'de çıktı ortaya. Gelecek ay geri gidecek ve bir süre hareket etmeyecek deniyor. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik derken hayaller suya düştü. En son 2011de aynı durum olmuş, tarih 2 sene geri gitmiş ve o geri gittiği tarihe dönmesi 4 sene sürmüş...

    F4:  It had been necessary to advance the “Rest of World” final action date at a very rapid pace in an effort to generate sufficient demand to reach the annual limit throughout the past two fiscal years.  While such movements had produced the desired results with the limit, the level of demand never increased at an equivalent pace.

    That pattern has changed in recent months resulting in a dramatic increase in the level of Family-sponsored Fourth preference demand.  This sustained level of demand will require the retrogression of the “Rest of World” final action date, which is likely to occur for February.  Such action would be required in an effort to hold number use within the category’s FY 2020 annual limit.

    F4: Once the retrogression occurs that date is likely to be held for a period of time


  • @eeken 4 yıl mı😲 Bu durumda toplam bekleme süresi 17 yılı bulur.


  • @Zeyno Umarım o kadar sürmez bu sefer ama ummaktan da bıktım valla. Amerika fikrini uzun bir süre aklımdan çıkarmaya karar verdim.


  • Kardese f1 vizesiyle okurken yesil kart basvurusubda bulunsak, amerikayi terketmesi gerekir mi kart cikana kadar ? 12-13 yillik bekleme kart icin mi f4 vizesi icin mi? Ulke icinde basvurdugu icin f1 inin bitmesiyle f4 yada kart gelene kdr herhangi bir hakka sahip oluyor mu? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crn93, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    Kardese f1 vizesiyle okurken yesil kart basvurusubda bulunsak, amerikayi terketmesi gerekir mi kart cikana kadar ? 12-13 yillik bekleme kart icin mi f4 vizesi icin mi? Ulke icinde basvurdugu icin f1 inin bitmesiyle f4 yada kart gelene kdr herhangi bir hakka sahip oluyor mu? Tesekkurler

    Statusunu korudugu surece ABD'de kalmaya devam edebilir, ama gocmenlik islemlerini baslatacagi icin statusu bittikten sonra baska bir "gocmen olmayan" statuye gecmesi cok zor olacaktir.

    ~ 12-13 yillik sure F4 basvuru zamani gelsin diye, daha sonra ABD'de bulunup bulunmadigina gore surec degisecek.

    Maalesef F4 sureci baslayana kadar hicbir hakka sahip olamiyor.


  • @crazycells çok teşekkür ederim cevabınıza. baya kötüymüş bu durum. Peki anne babamıza başvurduğumuzda kardeşimiz 21 yaş altındaysa onların dependent ı olarak daha hızlı kart alma durumu oluyor mu acaba ? 21 yas alti derken 20 yasinda tabi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crn93, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    @crazycells çok teşekkür ederim cevabınıza. baya kötüymüş bu durum. Peki anne babamıza başvurduğumuzda kardeşimiz 21 yaş altındaysa onların dependent ı olarak daha hızlı kart alma durumu oluyor mu acaba ? 21 yas alti derken 20 yasinda tabi 🙂

    hayir, maalesef abd vatandaslari anne/babaya sponsor olduklari zaman, ayni zamanda kardeslerine sponsor olmus olmuyorlar. once anne/babanin GC almasi, sonra da cocuklari icin ayrica basvuru yapmalari gerekiyor bu durumda.


  • @crazycells heh sorduğum oydu aslında , annem babam kartı aldıklarında kardeşim için başvururlarsa hemen 21 yaşına girmeden, daha hızlı bir süreç mi olur acaba .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crn93, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

    @crazycells heh sorduğum oydu aslında , annem babam kartı aldıklarında kardeşim için başvururlarsa hemen 21 yaşına girmeden, daha hızlı bir süreç mi olur acaba .

    21 yas oncesi basvuru yapmak sadece bir sure yasinin dondurulacagi anlamina geliyor, yani 21 yasindan once basvuru yapmak direkt olarak kendisine hak saglamayacak.

    Ama eger zamanlama uyarsa o durumda surec biraz daha hizli olur gibi.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi


  • Bu ileti silindi!

  • Yedi ay geriye gittik, 1 temmuz 2016. Bi 6 ay burada durur herhalde, several months duracak demiş.
    @Zeyno


  • @eeken Evet gördüm maalesef. Fakat şöyle bir geriye doğru baktım vize bülteninde geçmişe doğru. Böyle gerilemeler 1 2 ayda geri dönmüş. İnşallah yine öyle olur. Olmazsa nasıl olacak bizim açımızdan acaba? Doğru mu tam olarak bilemiyorum ama wl aldıktan sonra bir yıl içi de ABD ye giriş yapmak gerekiyormuş. Biz ekimde almıştık.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum