F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
-
I-130 formu ile birlikte vukuatlı nüfus kayıt örneği ve diğer belgeleri Amerikada'da yaşayan kardeşime scan edip göndersem kabul görür mü? yoksa posta yoluyla belgelerin aslını postalamak zorunda mıyız?
-
@ihaveadream, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
I-130 formu ile birlikte vukuatlı nüfus kayıt örneği ve diğer belgeleri Amerikada'da yaşayan kardeşime scan edip göndersem kabul görür mü? yoksa posta yoluyla belgelerin aslını postalamak zorunda mıyız?
kolayca elde edilen belgelerin aslini yollayabilirsiniz, onemli belgelerin fotokopilerini gondermeniz yeterli. Scan edilmis belgeler, yeterli kalitede taranirlarsa sanirim orijinalinden ayirdi zor olur, o durumda sorun olmaz.
-
@crazycells @Zeyno Üzücü durum bu bulletin'de çıktı ortaya. Gelecek ay geri gidecek ve bir süre hareket etmeyecek deniyor. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik derken hayaller suya düştü. En son 2011de aynı durum olmuş, tarih 2 sene geri gitmiş ve o geri gittiği tarihe dönmesi 4 sene sürmüş...
F4: It had been necessary to advance the “Rest of World” final action date at a very rapid pace in an effort to generate sufficient demand to reach the annual limit throughout the past two fiscal years. While such movements had produced the desired results with the limit, the level of demand never increased at an equivalent pace.
That pattern has changed in recent months resulting in a dramatic increase in the level of Family-sponsored Fourth preference demand. This sustained level of demand will require the retrogression of the “Rest of World” final action date, which is likely to occur for February. Such action would be required in an effort to hold number use within the category’s FY 2020 annual limit.
F4: Once the retrogression occurs that date is likely to be held for a period of time
-
@eeken 4 yıl mı😲 Bu durumda toplam bekleme süresi 17 yılı bulur.
-
@Zeyno Umarım o kadar sürmez bu sefer ama ummaktan da bıktım valla. Amerika fikrini uzun bir süre aklımdan çıkarmaya karar verdim.
-
Kardese f1 vizesiyle okurken yesil kart basvurusubda bulunsak, amerikayi terketmesi gerekir mi kart cikana kadar ? 12-13 yillik bekleme kart icin mi f4 vizesi icin mi? Ulke icinde basvurdugu icin f1 inin bitmesiyle f4 yada kart gelene kdr herhangi bir hakka sahip oluyor mu? Tesekkurler
-
@crn93, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Kardese f1 vizesiyle okurken yesil kart basvurusubda bulunsak, amerikayi terketmesi gerekir mi kart cikana kadar ? 12-13 yillik bekleme kart icin mi f4 vizesi icin mi? Ulke icinde basvurdugu icin f1 inin bitmesiyle f4 yada kart gelene kdr herhangi bir hakka sahip oluyor mu? Tesekkurler
Statusunu korudugu surece ABD'de kalmaya devam edebilir, ama gocmenlik islemlerini baslatacagi icin statusu bittikten sonra baska bir "gocmen olmayan" statuye gecmesi cok zor olacaktir.
~ 12-13 yillik sure F4 basvuru zamani gelsin diye, daha sonra ABD'de bulunup bulunmadigina gore surec degisecek.
Maalesef F4 sureci baslayana kadar hicbir hakka sahip olamiyor.
-
@crazycells çok teşekkür ederim cevabınıza. baya kötüymüş bu durum. Peki anne babamıza başvurduğumuzda kardeşimiz 21 yaş altındaysa onların dependent ı olarak daha hızlı kart alma durumu oluyor mu acaba ? 21 yas alti derken 20 yasinda tabi :)
-
@crazycells çok teşekkür ederim cevabınıza. baya kötüymüş bu durum. Peki anne babamıza başvurduğumuzda kardeşimiz 21 yaş altındaysa onların dependent ı olarak daha hızlı kart alma durumu oluyor mu acaba ? 21 yas alti derken 20 yasinda tabi :)
hayir, maalesef abd vatandaslari anne/babaya sponsor olduklari zaman, ayni zamanda kardeslerine sponsor olmus olmuyorlar. once anne/babanin GC almasi, sonra da cocuklari icin ayrica basvuru yapmalari gerekiyor bu durumda.
-
@crazycells heh sorduğum oydu aslında , annem babam kartı aldıklarında kardeşim için başvururlarsa hemen 21 yaşına girmeden, daha hızlı bir süreç mi olur acaba .
-
@crazycells heh sorduğum oydu aslında , annem babam kartı aldıklarında kardeşim için başvururlarsa hemen 21 yaşına girmeden, daha hızlı bir süreç mi olur acaba .
21 yas oncesi basvuru yapmak sadece bir sure yasinin dondurulacagi anlamina geliyor, yani 21 yasindan once basvuru yapmak direkt olarak kendisine hak saglamayacak.
Ama eger zamanlama uyarsa o durumda surec biraz daha hizli olur gibi.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi
-
Bu ileti silindi! -
Yedi ay geriye gittik, 1 temmuz 2016. Bi 6 ay burada durur herhalde, several months duracak demiş.
@Zeyno -
@eeken Evet gördüm maalesef. Fakat şöyle bir geriye doğru baktım vize bülteninde geçmişe doğru. Böyle gerilemeler 1 2 ayda geri dönmüş. İnşallah yine öyle olur. Olmazsa nasıl olacak bizim açımızdan acaba? Doğru mu tam olarak bilemiyorum ama wl aldıktan sonra bir yıl içi de ABD ye giriş yapmak gerekiyormuş. Biz ekimde almıştık.
-
Sayın @crazycells mutlaka biliyorsunuzdur vize bülteninde 7 aylık bir gerileme oldu. A tablosunda current olmadan mülakat tarihi verilmiyor diye biliyorum. Bu durumda current olmamız Ekim ayını geçebilir. Ve o zaman wellcome Letter ı alalı bir yılı geçmiş olacak. Bu durum bir sorun oluşturur mu?
-
@Zeyno, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Sayın @crazycells mutlaka biliyorsunuzdur vize bülteninde 7 aylık bir gerileme oldu. A tablosunda current olmadan mülakat tarihi verilmiyor diye biliyorum. Bu durumda current olmamız Ekim ayını geçebilir. Ve o zaman wellcome Letter ı alalı bir yılı geçmiş olacak. Bu durum bir sorun oluşturur mu?
Merak etmeyin, bir problem olmaz. Size bildirim yapildiginda uzerinize duseni yapmaniz yeterli olacak.
-
@crazycells cevabınız için teşekkür ederim. İnşallah uzun sürmez bildirim almamız. Bekliyoruz şu anda
-
Merhabalar,
Agbim amerikan vatandasi ve benim ve ailem icin Green Card a muracat etti. Yaklasik 13 yil gectikten sonra cikti. Ilk etapta once ben Amerika ya geldim. Esim ve cocuklarim daha sonra gelecekler. Bunun icinde agbim onlarin haklarinin donduruldugunu soyledi. Ben 2017 yilinda ilk defa Amerika ya giris yaptim. Halen Amerika da yasiyorum ve calisiyorum. Ama esim ve cocuklarim Turkiye de yasiyorlar. Onlarin Green Card haklari sakli ve gecerli ise bunu nasil aktiflestirebilirim? Yani onlarin buraya kisa surede gelebilmeleri icin ne yapmaliyim? Ayrica 2017 yilina ait Ankara daki Amerikan Buyukelciligindan gelen mailde benim icin mulakat tarihi ve saati belirtiliyor ama esim ve cocuklarim icin sadece muracata gelecekleri zaman yanlarinda getirmeleri istenen belgeler belirtilmis. Eger bilgi verecek birisi olursa bendeki maili ona da yonlendirebilirim. Yukarida belirttigim konuda nasil bir yol izlemeliyim? Iyi gunler diliyorum.
-
@Erdinc2020, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)
Merhabalar,
Agbim amerikan vatandasi ve benim ve ailem icin Green Card a muracat etti. Yaklasik 13 yil gectikten sonra cikti. Ilk etapta once ben Amerika ya geldim. Esim ve cocuklarim daha sonra gelecekler. Bunun icinde agbim onlarin haklarinin donduruldugunu soyledi. Ben 2017 yilinda ilk defa Amerika ya giris yaptim. Halen Amerika da yasiyorum ve calisiyorum. Ama esim ve cocuklarim Turkiye de yasiyorlar. Onlarin Green Card haklari sakli ve gecerli ise bunu nasil aktiflestirebilirim? Yani onlarin buraya kisa surede gelebilmeleri icin ne yapmaliyim? Ayrica 2017 yilina ait Ankara daki Amerikan Buyukelciligindan gelen mailde benim icin mulakat tarihi ve saati belirtiliyor ama esim ve cocuklarim icin sadece muracata gelecekleri zaman yanlarinda getirmeleri istenen belgeler belirtilmis. Eger bilgi verecek birisi olursa bendeki maili ona da yonlendirebilirim. Yukarida belirttigim konuda nasil bir yol izlemeliyim? Iyi gunler diliyorum.
Hak dondurmak nasil oluyor, ben de bilmiyorum... Daha once boyle bir durum duymamistim... Eger kendileri icin form doldurduysaniz ve sistemde varsa konsolosluk vize verebilir belki... Isterseniz Ankara Konsoloslugu'na sitelerinden ulasip sorunuzu sorun. Kendi dosya numaranizi da ekleyin (Aralik 2017'ye ait olan) ve esinizin ve cocugunuzun vize alip alamayacagini sorun...
Eger konsolosluk direkt yardimci olamazsa, sizi F2A'ya yonlendirecektir. Esiniz ve cocugunuz icin yeni bir I-130 doldurarak sureclerini baslatabilirsiniz.
Bol sanslar, deneyiminizi foruma aktarmayi unutmayin lutfen.
-
@crazycells !
Merhabalar,
Size ekte Ankara Buyukelciliginden gonderilen mektubun resimlerini gonderiyorum. Biraz once elciligin web sitesinden bu mektubu ekleyerek soru sordum. Birde size tekrardan sormak icin size de gonderiyorum. Burada esim ve cocuklarim icin Follow To Join yaziyor. Ama bu durumu nasil aktiflestirecegim bilmiyorum. Bana bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.Tesekkurler, iyi calismalar diliyorum.
Saygilarimla,Your immigrant visa appointment_ANK2010772031_Original_001.jpg
Your immigrant visa appointment_ANK2010772031_Original_002.jpg
Your immigrant visa appointment_ANK2010772031_Original_003.jpg
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum