Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz sekretere alacak kişinin ismini soyismini verirseniz, sizin adınıza teslim alabilir
    Unganlara telefonla ulaşılabilir diye biliyorum, yarın bir daha deneyin isterseniz


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz
    ben 1 hafta once aynisini yaptim mail atiyosunuz sizin belirlediginiz ismi oda gidip kimlikle aliyor.


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz merhaba nicin mulakat sonrasina biraktiniz ? Boyle bir hakkimiz olsugunu bilmiyordum.


  • @stilll Eşim adına DS formu zamanında açılmadığı için almadık ne olur ne olmaz diye. Eksik evrak olarak değerlendiriliyor böyle bir durumda, sonrasında kargoyla pasaportlar ile birlikte gönderiyoruz.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @bolatmali bey sadece sizi zorladılar 😀

    Evet kasım ayı görüşmeye gidenler olarak biraz talihsiz aya denk geldik maalesef 🙂

  • ⭐⭐

    @bolatmali iyi duruyorsunuz diyeceğim yaa ben olsam ilk uçağa binerdim diye düşünüyorum :)) işin şakası hazırlıklar vs. yer belirlediniz mi?


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz saat 19 dan sonra telefonlara cevap veriyorlar

  • ⭐⭐⭐

    @haymatlos_, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @bolatmali iyi duruyorsunuz diyeceğim yaa ben olsam ilk uçağa binerdim diye düşünüyorum :)) işin şakası hazırlıklar vs. yer belirlediniz mi?

    Evet, bugün ilk adımı attık diyebiliriz evi boşaltarak 🙂
    Şimdi memlekete dönüyoruz aileler ve arkadaşlarla biraz vakit geçireceğiz. Eee malum gurbet 🙂


  • Herkese selamlar,

    Sağlık kontrolü için 2 Ocak Perşembe günü 00:26’da İzmit’ten hareket eden Ankara Expresi’ni kullandım. Her ne kadar yolculuk yorucu olsa da Ankara’nın uyandıran soğuğu bütün yorgunluğumu üzerimden aldı 🙂 Ankara’ya vardığımda saat 7:15 civarıydı ve bütün gece sadece 4 saat belli belirsiz uyuyabilmiştim. Gara vardıktan sonra biraz da oyalanmanın ardında kalacağım hostele taksiyle gittim ve hostelin saat 8’de açılacağını yazan yazıyla karşılaştım. Ben de beklemektense erkenden Unganlara doğru yürümeye başladım ve vardığımda saat 8 buçuğa geliyordu. Doğrudan Düzen Laboratuvarının olduğu 3. kata çıktım ve burada bekleyebileceğimi söylediler. Unganlar saat 9’da açılıyormuş. 🙂 Saat 9 buçuğa yaklaşınca bir üst kata çıktım ve doktorun henüz gelmediğini öğrenip yan taraftaki bekleme kısmına yönlendirildim. İçeriye çağrıldıktan sonra pasaport, aşı dökümanlarını ve mülakat tarihinin yer aldığı belgeyi görevliye teslim ettim. Webcam fotoğrafım çekildikten sonra alt kata yönlendirildim. Düzen Laboratuvarında çağrıldıktan sonra ilk olarak 117.5 dolarlık ödemeyi yaptım ve sırasıyla kan testi, idrar testi ve biraz bekledikten sonra röntgen çekildi ve tekrar Ungan’lara çıktım. Sıram geldiğinde içeriye girdim, hazırlandıktan sonra doktor geldi ve muayeneye başladı. Muayene sırasında konuşmaya başladık; sigara kullanıyor musun, bulaşıcı bir hastalığın var mı, gidince ne yapmayı düşünüyorsun, hangi okulda-bölümde okuyorsun gibi soruların ardından iki tane aşıyı peşpeşe oldum ve ne olduğunu anlamadan bitti. Gerçekten de tahminim 5 dakika sürmemiştir ya da o kadar yorgunluk, heyecan, stres bir araya gelince zaman çok hızlı geçiyor 🙂 Çıktıktan sonra görevliye 280$ ödemeyi yaptım. Uğur ve İlhan Beylerle de çıkışta karşılaştık. Sohbetin ardından ertesi gün sağlık raporunu almak niyetiyle oradan ayrıldım.

    3 Ocak Cuma Günü enerjimi toplamış halde saat 16:00 civarı Ungan’lardaydım. Bir görevli dışında kimse yoktu. Belgelerimi aldıktan sonra görevli konsolosluğa verilecek belge ve bizim saklayacaklarımızı gösterdi. Saklayacaklarımız Amerikaya gittiğimizde ihtiyaç duyabileceğimiz belgeler. Belgelerimi teslim aldıktan sonra tekrar Uğur Bey ve Yağmur Hanım’la karşılaşıp sohbet ettik. Daha sonra fotoğraf çekimi için telegram grubunda da önerilen teo color’a doğru yola çıktım ancak kapalıydı. Bir alt sokakta foto express isimli yerde fotoğrafları çektirdim. 8 tanesi 25 TL’ye geldi ve çok az bir süre içerisinde işlemim tamamlanmış oldu.

    5 Ocak Pazar günü Berk ve Mert beylerle buluşup dosyalarımızı kontrol ettik ve sohbet ettik. Bu aktivitenin faydalı olduğunu düşünüyorum. Aynı heyecanı paylaşan birileriyle konuşmak daha rahatlatıcı oluyor.

    6 Ocak Pazartesi günü sabah 8:25 gibi konsolosluğa geldim. Sırt çantamı hemen yan taraftaki büfeye bıraktıktan sonra sıraya geçtim. Görevli gelen kişileri mülakat saatine göre sıraya soktu ama sonrasında gelenlere bir şey söylemedi. 10-15 dk bekledikten sonra pasaportu verdim dışarıda kapıda bekleyen görevliye verdim ve görevli üstün körü üzerimi aradı. Sonrasında içeriye çağrılmayı bekledim. Buradan sonra her şeyi bırakıp x-rayden de geçerek binanın iç kısmına yöneldim. İlk girişte pasaportu uzattım ve görevli önündeki listeden adımı buldu ve ona göre sıra numarası verdi. Bekleme kısmında Uğur beyle karşılaştık ve sohbet etmeye başladık biraz geçtikten sonra numaram yandı ve pasaportlarım(eskilerle birlikte), hesap özetini(15700$) 2 adet fotoğraf, okul ile ilgili belgelerim(öğrenci belgesi, lise diploması ve bu belgelerin e-devlet çıktıları), adli sicil kaydı, nüfus kaydı gibi belgeleri istedi ve burada özellikle sordum kcc'ye gönderdiklerimi mı yoksa güncelleri mı istersiniz diye, kcc'ye gonderdiklerini ver dedi yaşı büyük tatlis teyze, sonrasında DS-260 ta bazı değişiklikler yapmak istediğimi söyledim ve yeni kalacağım yerin bilgilerini verdim. Sonrasında beklemeye başladım. Bizimle aynı anda Berk ve Mert beyler de oradaydi. Onların numarası daha yüksek olmasına rağmen 330$ ödemesi için cagrilinca gorevliyle konuştum ben de henüz dosyamin ulaşmadığını soyledi, dosyalari teslim ettiğim kadın o anda geldi ve dosyalarımı görevliye teslim etti ardından ödemeyi yaptım. Mülakat için beklemeye başladım. İlk geldiğimizde tıklım tıklım olan salonda en fazla 10 kişi vardı ve sona kalmıştık. Sohbet muhabbet eğlenirken numaramin yanmasıyla 6 numaralı vezneye gittim. Hello diyerek selamladim gorevliyi ve İngilizce konusabilecegimizi soyledim. O da Alright then diyerek sağ elimi kaldirmami söyledi ve yemin ettim. Ardından parmak izini verdim ve bir şeyler yazmaya başladı bilgisayarda. Bu arada eski pasaportlarimi ve lise diplomamı geri verdi. Neler yapıyorsun dedi, öğrenciyim üniversitede dedim. Sonrasında nereye gitmeyi düşünüyorsun dedi North Carolina olarak yanitladim peki neden dedi abimin arkadaşı orada çalışıyor okuyor dedim. Ne yapmayı düşünüyorsun gidince dedi. İlk gittiğimde olabildiğince çabuk iş bulup nerede olursa çalışmayı düşünüyorum dedim sonrasında kendi mesleğimi yapmayı düşünüyorum dedim. Okulu bitirecek misin dedi, final haftamdayim deyince güldü ve başarılar sınavlarında dedi sağolsun 😃 sonrasında tebrikler dedi vizeniz onaylandı. Teşekkür edip iyi günler dedikten sonra ayrıldım. Mülakat en fazla 5 dakika sürmüştür ve çoğu beklemeli geçiyor. Sadece sıranın gelmesi uzun sürmüştü. Çıktığımda saat 12 ye geliyordu.

    Notlar:

    Düzen Laboratuvarında ve Ungan’ların Muayenesinde çalışan herkes güler yüzlü ve yardımsever özellikle Düzen Laboratuvarı işinde oldukça profesyonel.

    Çocuklu aileler için Ungan’ların hemen yanında Kuğulu Park var ve güzel vakit geçirilebilir.

    Ungan’ların üst sokağında da oturmak için kafeler mevcut, ihtiyacınız olursa yine üst sokakta biraz yürümenin ardında fotokopi-çıktı alabileceğiniz kırtasiye mevcut.

    Benim gibi tek gelecek ya da çocuksuz çiftler varsa tren güzel bir opsiyon, biraz uzun sürüyor evet ancak otobüse göre daha eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Ancak ne olursa olsun uyku maskesi almayı unutmayın çünkü ışıkları tren içinde kapatmıyorlar ve dinlenemiyorsunuz. ( Horlamalardan rahatsız oluyorsanız kulaklık da alabilirsiniz ek olarak. 🙂 ) Eskişehirden sonra çoğu çift koltuk boşalıyor uzanıp uyumak isterseniz oraları tercih edebilirsiniz.

    Ankara’da tren garından Kızılay’a taksi 15 TL tutuyor.

    Benim kaldığım hostel Deeps Hostel, bu satırları da oradayken yazıyorum. Gayet memnunum, yer olarak Kızılay merkez 4 dakika yürüme mesafesinde, metroya yakın. 4 kişilik bir odada gecelik 50 lira ödüyorum. Çift kişilik yatağı ve banyosu tuvaleti ayrı olan oda var orası da gecelik 100 liraydı yanılmıyorsam. Çocuksuz çiftler için önerebilirim yine. Detay isteyenler özelden yazabilirler ya da hosteli arayıp bilgi alabilirler.

    Mert ve Berk Beylerle Coffe Lab Meşrutiyet'te buluştuk yine insanların rahatça buluşup, konuşabilecekleri bir yer. (Bazı günler kalabalık olabiliyor.)

    Vakit geçirmek isteyen sinemaseverler Büyülü Fener Sineması'na gidebilir, sanat filmleri sergilenen bulabildiğim tek salondu kendisi.


  • @bolatmali hayırlı olsun Mehmet Ali


  • @Stickezz Hayirli olsun, tebrik ederim.


  • @Stickezz tebrik ederim,vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar, umarım Amerika'daki herşey sizin için çok güzel başlar

    Detaylı anlatımın için çok teşekkür ederim, içinde çok güzel bilgiler var


  • Merhaba herkese, sizlerle 6 Ocak’ta girdiğimiz mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Mülakat saatimiz 7.30daydı.
    Güvenlik 7.20 gibi sıraya sokup içeriye almaya başladı. Daha sonra sıra numarası aldık içeride. Direkt sıra numaramız yandı ve evrak teslim etmeye gittik, bizden diploma ve fotokopisini, 2 adet fotoğraf, pasaport, evlilik cüzdanı ve fotokopileri, vukuatlı nüfus kayıt örneğini, adli sicil belgesini istedi. Son olarak ise yeni evli olduğumuz için tebrik etti onun içinde fotoğraf istedi. Biz hazırlıklı gittiğimiz için birçok tarihli fotoğraflar, nişanımızdan nikahımızdan fotoğraflar ve geçmiş yıllarda birbirimize attığımız maillerin tarihli görüntülerini çıkartmıştık, hepsini verdik. Daha sonra bekleme salonuna gittik. İkinci kez numaramız yandığında gişeye 2 kişi için 660 dolar ödeme yaptık. 3.kez numaramız yandığında sarışın bir hanımefendi mülakatımız için bizi bekliyordu. Bizi Türkçe merhaba diyerek karşıladı, yemin ettik , parmak izi verdik ve nerede tanıştınız, kaç yıldır birliktesiniz, evlilik planınız var mıydı, şuan ne iş yapıyorsunuz, eşinin mesleği nedir, verdiğimiz adres olan Texas-Dallas’ta kimin olduğu sorularını sordu. Ayrıca evlilikle ilgili soruları sorarken vermiş olduğumuz tüm fotoğrafları da tek tek inceliyordu. Eşim Türkçe ve hanımefendinin anlayabilmesi için tane tane anlattı. Bunların sonunda ise vizenizi onaylıyorum, 5 iş günü içinde ulaşacak dedi. Bizde teşekkür edip ayrıldık. 7 Ocak yani bugün ise hem tebrikler vizeniz onaylandı maili aldık ve PTT’den mesaj aldık. Mülakat serüvenimiz bu şekildeydi 🙂 Süreçte olan herkesten güzel haberler alacağız umarım. Herkese şimdiden yeni hayatında bol şanslar diliyoruz 🙂


  • @Ayvaz-Azizov teşekkür ederim darısı başınıza 🙂


  • @Muhtaradana ne demek muhtarım, ben teşekkür ederim darısı başınıza :))


  • @Stickezz Çok tesekkur ederim )))


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @Stickezz tebrik ederim hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar ve bol şanslar dilerim.


  • @Sedaades Tebrik ederim, hayirli olsun.


  • @Ayvaz-Azizov teşekkür ederiz. Darısı sizin başınıza 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum