Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Vizesini alan arkadaslara tebrikler ve bol sanslar 🙂


  • @Ayvaz-Azizov teşekkürler 🙂


  • @fetihy teşekkür ederim 😊 bu kar bize uğur getirdi


  • @ilhanucarus dostum ben de seni merak ediyordum, çok sevindim, tebrik ederim 🙂


  • Arkadaşlar merhaba, biz de bugün mülakata girdik, belki benzer durumda olup kaygılı arkadaşlar vardır diye deneyimi anlatacağım.
    Öncelikle tüm yardımları için @crazycells ve @Muhtaradana ya özellikle teşekkür ederim.

    Durum şu ki; Aralık ayının ortalarına doğru mülakat tarihimiz belirlendi fakat Ekim ayında evlendiğim için eşim adına ds260 doldurmamıştım. Hemen konsolosluğa mail attım fakat hiçbir dönüş olmadı. Ta ki 31 Aralık gününe kadar. Eşimin bilgilerini istediler, yolladım ve tabi ki vize görüşmesine kadar da cevap yok. Bu sabah baya kaygılı bir şekilde mülakata gittik, hatta sağlık raporlarımızı bile almadık. İçeriye gireceğimiz zaman tabi ki eşimi almadılar ve karşıdaki pastanede gergince beni beklemeye başladı. İçeride @ilhanucarus ile tanıştık ve güzelce sohbet ederek birbirimizi rahatlattık:) sonra numaram yandı ve gişeye doğru yola koyuldum. Gişedeki görevli evraklarımı istediği gibi bölüp durumu izah ettim ve 20 gündür açmadıkları Ds formunu sadece 1 dakikada açtı. Öğleden sonraya randevu vereceğini söyledi ama daha yakın bir saat isteyince 11 dedi. Bu arada benim önerim işiniz yoksa alabildiğiniz kadar saat alın. Ben her yıl yüzlerce Ds doldurduğum ve şirketimi de Ankarada ofisi olduğu için işimi hızlı hallettim.
    Sonrasında 11 gibi tekrar geldik. İstanbul konsolosluğunun aksine herkes inanılmaz güler yüzlü ve anlayışlıydı, bu da bizi oldukça rahatlattı. Belgelerimizle sıra beklemeden hemen 12 numaralı gişeye girdik ve hepsini teslim ettik. Sonrasında ise para ödeme ve nihayetinde son mülakat için 6 numaralı gişeye geldik. Yemin ettikten sonra Gişedeki kadın İngilizce biliyorsunuz değil mi! Diyerek İngilizce konuşmaya başladı. Bunun pek soru olduğunu düşünmüyorum. Ya bizi denedi ya da canı anadilini kullanmak istedi:)
    Son mülakat da oldukça rahattı, çok sempatikti ve soruları özellikle nasıl tanıştığımız, evlenmeye ne zaman karar verdiğimiz, orada ne yapacağımız üzerindeydi. Soruları da güzelce cevapladık, hatta espriler filan da döndü diyebilirim. Sağlık belgemiz eksik olduğu için bize malum kağıdı verip pasaportlarla beraber postalamamızı istedi. Kesin bir netice söz konusu değil fakat vize deneyimlerime göre sıkıntılı bir şey gözükmüyordu.
    Not1: Evliliği kanıtlayıcı belge olarak yazışmalardan ziyade instagramda paylaştığımız fotoğraf ve storyleri ss alıp çıkarttım, böylelikle tarihi de belirli oluyordu. Ayrıca nikah vs. Fotolarda koydum.
    Not2: Hesap dökümü hakkında çok şeyler okudum ama 2 kişi için 10400 dolar gösterdik ve herhangi bir sorun olmadı.
    Not3: Bence en önemlisi bu, eksik evrak olacağından da ayrı bir korkumuz vardı ama Gişedeki görevli açık bir şekilde şunu söyledi. Eğer Ocak ayında eksik evraklarınızı tamamlarsanız vizenizde hiçbir sorun olmaz çünkü size ayrılan vizeleriniz var fakat Ocak ayından sonra tamamlanırsa diğer aylardan kalan fazlalıklar değerlendirilir ve riske girilir diyerek uyardı.
    Şimdilik bu kadar diyeceklerim, eğer bizimle benzer durumda olanlar varsa umarım biraz da olsa kaygılarını dindirebiliriz.

  • ⭐⭐

    @Muhammed-Eyüp-Yavuz yeni hayatınızda mutluluklar tebrikler (para miktarı acaba işinizle ilgili olarak yeterli mi göründü)


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Not3: Bence en önemlisi bu, eksik evrak olacağından da ayrı bir korkumuz vardı ama Gişedeki görevli açık bir şekilde şunu söyledi. Eğer Ocak ayında eksik evraklarınızı tamamlarsanız vizenizde hiçbir sorun olmaz çünkü size ayrılan vizeleriniz var fakat Ocak ayından sonra tamamlanırsa diğer aylardan kalan fazlalıklar değerlendirilir ve riske girilir diyerek uyardı.
    Şimdilik bu kadar diyeceklerim, eğer bizimle benzer durumda olanlar varsa umarım biraz da olsa kaygılarını dindirebiliriz.

    Bence bu son konu çok önemli, bu ayrıntıyı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim

    Bu arada şimdiden tebrik ederim , eşinizin adına ds 260 formu doldurmak için size zaman vermesi çok güzel olmuş, demekki böyle durumlarda sizin doldurmanız için zaman tanıyıp mülakatınızı ileri saatlere atabiliyorlarmış

    Sağlık raporunuzu alıp, pasaportunuzla konsolosluğa gönderdiğiniz de vizenizin basılacağına eminim, sizin süreciniz ve mülakat deneyiminiz çok aksiyonlu geçti, umarım Amerika'daki yaşantınızdaki ilk günleriniz çok kolay geçer


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz merhaba, sağlık raporunu niçin mülakat sonrasına bıraktınız ?


  • @haymatlos_ iş olarak yurtdışı eğitim danışmanlığı yapıyorum, onunla pek bir ilgisi var mıdır bilemiyorum maalesef:) ama hissettiğim şu ki siz orada özgüvenli ve ne istediğini bilir şekilde durunca sizi ona göre muhatap alıyorlar.


  • @Muhtaradana teşekkürler hocam, buradaki herkes için dileklerimiz bu yönde:) Dayanışma konusunda herkes çok özverili ve içten, umarım sonrası için de biz bir şekilde yardımcı olabiliriz.

  • ⭐⭐

    @Muhammed-Eyüp-Yavuz doğrudur ama yurtdışında da bu işi yapacağınızı düşünerek ingilizce konuşmanızda etkisiyle rakam uygun görülmüş anladığım tabi kendine güveni sağlayan şahsınızda zaten bunlar sanırım doğal yani


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz şanlıymışız hepimizin onaylandı kardeşim 🙂


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz sizin adınıza çok sevindim. En erken zamanda süreci atlatır ve vizenizi alırsınız umarım. Hepimiz için hayırlı olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Muhammed-Eyüp-Yavuz çok maceralı ve unutulmaz bir mülakat olmuş görünüyor. İnşallah bu süreci en kısa zamanda tamamlarsınız
    Kolay gelsin bol şanş diliyorum 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @ilhanucarus Hayatınızın her safhasında mutlulukların sizlerle olması ümitleyle yolunuz açık olsun 👋

  • ⭐⭐⭐

    @Muhammed-Eyüp-Yavuz
    Raporlarınızı tamamlar tamamlamaz onayınızı sorunsuz alırsınız umarım, şimdiden yeni hayatınızda bol şans 🙂


  • Sayın @ilhanucarus , Sayın @selcuk8138 vizeleriniz hayırlı olsun , yeni yaşamınızda başarılar dilerim. Sayın @Muhammed-Eyüp-Yavuz umarım sizinde vizeniz en kısa sürede sorunsuz elinize ulaşır.


  • @ilhanucarus tebrikler yeni yılla beraber yeni hayatınızda hayırlı olsun 🙂


  • Arkadaşlar bugün mülakata giren 9 arkadaşımızın 8 inin vizesi onaylandı, 1 arkadaşımızda sağlık raporunu alıp konsolosluğa pasaportu ile birlikte gönderdiğinde vizesi onaylanacak inşallah

    Yani Ocak mülakatlarıda çok güzel geçti Maşallah
    Umarım diğer aylarda aynı şekilde tüm arkadaşlarımızın mülakatları çok kolay ve güzel geçer


  • @desarjj teşekkür ediyorum çok


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum