Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @Muhtaradana teşekkür ederim :)

• @selcuk8138 vizeniz hayırlı olsun. Bundan sonraki dönemde amerika tecrübelerinizle ilgili paylaşımlarınızıda bekliyoruz.

• @selcuk8138 hayırlı olsun :) iyi bir gündeymişiz.

• @stras ben yalnız gideceğim. 10k $ kadar bir miktar vardı. Ne tapu ne de başka birşeyim vardı. Doğru ve tutarlı cevaplar verdim.Newyorka arkadaşımın yanına gidip adaptasyon sonrasında Dallas,Austin tarafına yerleşmeyi istiyorum dedim. Nedenini sordu. Pahalı bir şehirde barınmam zor, dedim.

• @ilhanucarus tebrikler, yeni yaşantınızda başarılar diliyorum.

• @selcuk8138 Tebrik ederim, yani yaşantınızda başarılar dilerim.

• @bezdarniy teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• @selcuk8138 tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, ailenizle Amerika 'daki yaşantınızda mutlulullar

• @selcuk8138 @ilhanucarus: Tebrik ederim, yeni hayatınızda daima mutluluklar dilerim. :)

• ⭐⭐⭐

@ilhanucarus tebrik ederim hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum Aynen Ankara bugün yoğun kar yağışına teslim oldu ⛄️

• ⭐⭐⭐

@selcuk8138 tebrik ederim hayırlı olsun yeni hayatınızda mutluluklar dilerim

• Vizesini alan arkadaslara tebrikler ve bol sanslar :)

• @Ayvaz-Azizov teşekkürler :)

• @fetihy teşekkür ederim 😊 bu kar bize uğur getirdi

• @ilhanucarus dostum ben de seni merak ediyordum, çok sevindim, tebrik ederim :)

• Arkadaşlar merhaba, biz de bugün mülakata girdik, belki benzer durumda olup kaygılı arkadaşlar vardır diye deneyimi anlatacağım.
    Öncelikle tüm yardımları için @crazycells ve @Muhtaradana ya özellikle teşekkür ederim.

Durum şu ki; Aralık ayının ortalarına doğru mülakat tarihimiz belirlendi fakat Ekim ayında evlendiğim için eşim adına ds260 doldurmamıştım. Hemen konsolosluğa mail attım fakat hiçbir dönüş olmadı. Ta ki 31 Aralık gününe kadar. Eşimin bilgilerini istediler, yolladım ve tabi ki vize görüşmesine kadar da cevap yok. Bu sabah baya kaygılı bir şekilde mülakata gittik, hatta sağlık raporlarımızı bile almadık. İçeriye gireceğimiz zaman tabi ki eşimi almadılar ve karşıdaki pastanede gergince beni beklemeye başladı. İçeride @ilhanucarus ile tanıştık ve güzelce sohbet ederek birbirimizi rahatlattık:) sonra numaram yandı ve gişeye doğru yola koyuldum. Gişedeki görevli evraklarımı istediği gibi bölüp durumu izah ettim ve 20 gündür açmadıkları Ds formunu sadece 1 dakikada açtı. Öğleden sonraya randevu vereceğini söyledi ama daha yakın bir saat isteyince 11 dedi. Bu arada benim önerim işiniz yoksa alabildiğiniz kadar saat alın. Ben her yıl yüzlerce Ds doldurduğum ve şirketimi de Ankarada ofisi olduğu için işimi hızlı hallettim.
    Sonrasında 11 gibi tekrar geldik. İstanbul konsolosluğunun aksine herkes inanılmaz güler yüzlü ve anlayışlıydı, bu da bizi oldukça rahatlattı. Belgelerimizle sıra beklemeden hemen 12 numaralı gişeye girdik ve hepsini teslim ettik. Sonrasında ise para ödeme ve nihayetinde son mülakat için 6 numaralı gişeye geldik. Yemin ettikten sonra Gişedeki kadın İngilizce biliyorsunuz değil mi! Diyerek İngilizce konuşmaya başladı. Bunun pek soru olduğunu düşünmüyorum. Ya bizi denedi ya da canı anadilini kullanmak istedi:)
    Son mülakat da oldukça rahattı, çok sempatikti ve soruları özellikle nasıl tanıştığımız, evlenmeye ne zaman karar verdiğimiz, orada ne yapacağımız üzerindeydi. Soruları da güzelce cevapladık, hatta espriler filan da döndü diyebilirim. Sağlık belgemiz eksik olduğu için bize malum kağıdı verip pasaportlarla beraber postalamamızı istedi. Kesin bir netice söz konusu değil fakat vize deneyimlerime göre sıkıntılı bir şey gözükmüyordu.
    Not1: Evliliği kanıtlayıcı belge olarak yazışmalardan ziyade instagramda paylaştığımız fotoğraf ve storyleri ss alıp çıkarttım, böylelikle tarihi de belirli oluyordu. Ayrıca nikah vs. Fotolarda koydum.
    Not2: Hesap dökümü hakkında çok şeyler okudum ama 2 kişi için 10400 dolar gösterdik ve herhangi bir sorun olmadı.
    Not3: Bence en önemlisi bu, eksik evrak olacağından da ayrı bir korkumuz vardı ama Gişedeki görevli açık bir şekilde şunu söyledi. Eğer Ocak ayında eksik evraklarınızı tamamlarsanız vizenizde hiçbir sorun olmaz çünkü size ayrılan vizeleriniz var fakat Ocak ayından sonra tamamlanırsa diğer aylardan kalan fazlalıklar değerlendirilir ve riske girilir diyerek uyardı.
    Şimdilik bu kadar diyeceklerim, eğer bizimle benzer durumda olanlar varsa umarım biraz da olsa kaygılarını dindirebiliriz.

• @Muhammed-Eyüp-Yavuz yeni hayatınızda mutluluklar tebrikler (para miktarı acaba işinizle ilgili olarak yeterli mi göründü)

• @Muhammed-Eyüp-Yavuz, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Not3: Bence en önemlisi bu, eksik evrak olacağından da ayrı bir korkumuz vardı ama Gişedeki görevli açık bir şekilde şunu söyledi. Eğer Ocak ayında eksik evraklarınızı tamamlarsanız vizenizde hiçbir sorun olmaz çünkü size ayrılan vizeleriniz var fakat Ocak ayından sonra tamamlanırsa diğer aylardan kalan fazlalıklar değerlendirilir ve riske girilir diyerek uyardı.
    Şimdilik bu kadar diyeceklerim, eğer bizimle benzer durumda olanlar varsa umarım biraz da olsa kaygılarını dindirebiliriz.

Bence bu son konu çok önemli, bu ayrıntıyı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim

Bu arada şimdiden tebrik ederim , eşinizin adına ds 260 formu doldurmak için size zaman vermesi çok güzel olmuş, demekki böyle durumlarda sizin doldurmanız için zaman tanıyıp mülakatınızı ileri saatlere atabiliyorlarmış

Sağlık raporunuzu alıp, pasaportunuzla konsolosluğa gönderdiğiniz de vizenizin basılacağına eminim, sizin süreciniz ve mülakat deneyiminiz çok aksiyonlu geçti, umarım Amerika'daki yaşantınızdaki ilk günleriniz çok kolay geçer

• @Muhammed-Eyüp-Yavuz merhaba, sağlık raporunu niçin mülakat sonrasına bıraktınız ?

Benzer Başlıklar

• Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k