Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Bankacılık
997 195 215.8k 189

• @knnrn Kenan Bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Giderken yanımda 20k $ civarında nakit götürmeyi planlıyorum. Uçakta dağıtılan form ile bunu beyan edeceğim ve herhangi bir sorun çıkmayacak forumdan edindiğim bilgilere göre. Gidince bankaya gidip bu paranın tamamını yatırarak hesap açtırmak ister isem meblağ 10k üzeri olduğu için problem yaşar mıyım sizce (Bank Secrecy Act olayı ile ilgili olarak) ? Yani bildirilecekse bildirilsin IRS' e ama parama zarar gelmesin önemli olan. Yüksek meblağ nakit götürmek istememin sebebi de swift vs para transferi ile ilgili herhangi bir pürüzle başımın ağrımasını istememem.

• @Readytogo88 Fromu ucakta vermezlerse inince islem yapilan bolumde gorevlilerden isteyebilirsiniz. Desklerin uzerinde de bulunabiliyor (havalanina gore degicektir). 20k$ icin bankada hic bir sorun cikmayacaktir. Swift ile sorun yasamazsiniz. Diger yontemlerle de sorun yasayan hatirlamadim.

• @Readytogo88 bu durumu ben de merak ediyorum. Bir post’da 10K euro ve efektif kur karşılığı diğer para birimleri kadar tutardan fazlası ile Türkiye gümrüğünden çıkışlarda beyan edilme zorunluluğu olduğu ancak son dönemlerde beyan edilse bile bu miktardan fazlası ile çıkışa izin verilmediği söyleniyordu. Bu hafta ben de yola çıkıyorum artık. Nasıl hareket edeceğimi bilemedim şu an.

Son dönemde 15K usd üzeri nakitle çıkış yapan oldu mu?

Diğer bir sorum ise, swift için hesabın olgun olmaması nedeni ile sorun yaşayan oldu mu?

• @coder Dolari deste olarak dusundugunuzde hacmi fazla degil. Xray deki arkadas tutari sorgulamazsa ki bence sorgulamaz, TR sinirlarinda soran yok. Hesap yasi ile ilgili swiftle sorun cikacagini sanmiyorum.

• @caglaror Ha ama su var, dolari sabit tutmak icin dolar akitan bir MB varsa dolar cikmasin diye ucuk seyler yaparlar mi? Yapabilirler.

• @caglaror teşekkür ederim. yani evet altı üstü iki deste para çok göze batmaz diye düşünüyorum ama riske atmamak için çıkışta gümrüğe gidip nakit beyan formu doldurmanın işi sağlama alacağını düşünüyorum.

• @caglaror sonuç olarak Türkiye'de üzerimizde şu kadar para var diye beyan etmemiz gereken bir merci yok; ancak ABD açısından uçakta / inince bildirmeliyiz ve sorunsuzca devam edebiliriz?

• @Readytogo88 havalimanlarına bulunan gümrük muhafaza müdürlüklerine bildirilmesi gerekiyor diye anladım ben.

• @Readytogo88 USA girisinde 10k$ altinda para varsa toplamda ailede sorun yok. 10k$ ve uzerini sadece forma doldurup veriyorsunuz. Sozlu olarak gumruk memuru da sorabilir ona da cevap verirsiniz. 100k$ uzerinde ek olarak kaynak sorma haklari var ama o parayi getiren ve tecrubesini aktaran birisine rastlamadim.

• @caglaror çok teşekkürler o kısmını zaten net olarak anladım. Benim sorum Türkiye den çıkartma kısmı ile ilgili. Çünkü bir kaç yerde net olarak 25.000 TL veya 10.000€ karşılığı döviz karşılığı ve aşan tutarı beyan etme zorunluluğundan ve kaynak sorulabilme ihtimallerinden bahsediliyor. Hatta beyan edilmezse paranın %10 u kadar cezai yaptırım ile paraya el konulmasından da bahsetmişler. Böyle şeyleri okuyunca 9.5k $ nakdi alıp bu ihtimallerden uzak durmak daha mantıklı geldi bana. Bir de yeri gelmişken bir şey danışmak isterim. Transferwise a şu anda Türkiye de iken bakiye yüklesem, oraya gidince de transfer talimatı versem nasıl olur? Yapabilir miyim veya yapan var mı? Ve bu işlemin bir limit var mı?

(Biraz konu başlığından sapmış olabiliriz kusura bakmayın arkadaşlar.)

• @Readytogo88 Ben ABD'ye geldikten sonra para transferlerini sorunsuz yapmıştım. Birini Yapı Kredi üzerinden, birini Cepteteb ve diğerini de Transferwise ile. Online bankacılık ile bunların hepsi mümkün.

• @knnrn merhaba .ben Amerikaya mart ayinda gelicem .sorum şu ki ,gelir gelmez ben 5000 dollar bankadan para çekmem lazim .kredit skora bakmiyan banka varmi ? Yani çalişib parasin vericem bankanin ?

• Amerikadayken Tr'deki online bankacılık sistemine ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor mu ? Sms almak gerekiyor. Bunun için Tr hattı açık ve çekiyor olması da lazım. Sms geldiğinde ayrı ücrette çekiliyor mu ?

• @Mihok SMS almada sıkıntı yok , ücretsiz SMS geliyor ama zaten mobil bankacılığa girerken belirlediğiniz şifre ile giriyorsunuz, Ben bir çok işlemi SMS almadan yapıyorum.

• @sami-nur sizin bahsettiğiniz kredi çekmek. Bankalar kredi skorunuza ve geçmişinize bakmadan size kredi vermezler. Zaten gelir gelmez kredi skorunuz oluşmayacağı için kredi alamazsınız.

• ⭐⭐

ABD bankalarindan alinan kredi kartlari ile yurt disinda yapilan harcamalarda bankalar komisyon aliyor mu? Ornegin tatil icin Porto Riko veya Dominik Cumhuriyeti'ne gitsem, burada yapacagim harcalamalarda ekstra ucret yansitirlar mi ekstreme?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sami-nur, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@knnrn merhaba .ben Amerikaya mart ayinda gelicem .sorum şu ki ,gelir gelmez ben 5000 dollar bankadan para çekmem lazim .kredit skora bakmiyan banka varmi ? Yani çalişib parasin vericem bankanin ?

Hayır, gelir gelmez kredi çekemezsiniz. Belki kredi kartı alabilirsiniz ama hemen 5000 dolar limit vereceklerini sanmıyorum. Bize 1500 dolar limitli kart vermişlerdi, ama bankaya 10 bin dolardan fazla para yatırmıştık.

• @Edelweiss, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

ABD bankalarindan alinan kredi kartlari ile yurt disinda yapilan harcamalarda bankalar komisyon aliyor mu? Ornegin tatil icin Porto Riko veya Dominik Cumhuriyeti'ne gitsem, burada yapacagim harcalamalarda ekstra ucret yansitirlar mi ekstreme?

Travel özelliği olmayan bir kredi kartı kullanırsanız işlem başına 3 dolar civarında masraf kesiyorlar. "Foreign transaction fee" olarak geçiyor bu masraf. Bende BofA ve Chase'in seyahat kredi kartları var, onlar herhangi bir masraf almıyor.

• @Edelweiss Capital One kredi kartını yurtdışında (Türkiye) kullandım foreign transaction fee ödemeden. BoA kredi kartı da aynı şekilde ama harcama yapılan yerin yerel parasını daha yüksek değerden hesaplıyor. Onun için Capital One kredi kartını tercih ediyorum.

• ⭐⭐

@MegaShintai, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@Edelweiss Capital One kredi kartını yurtdışında (Türkiye) kullandım foreign transaction fee ödemeden. BoA kredi kartı da aynı şekilde ama harcama yapılan yerin yerel parasını daha yüksek değerden hesaplıyor. Onun için Capital One kredi kartını tercih ediyorum.

Capital One icin ABD’de hangi bankalara ait ATM’leri ücretsiz kullanabiliyorsunuz? Ayrıca bu ATM’lerden para yatırma ve çekme işlemleri ücretsiz yapılabiliyor mu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k