Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Vergi bildirim tarihini ertelemek için yapılması gerekenler

Taşındı Vergi Sistemi
57 17 7.6k 15

Benzer Başlıklar

• Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    907 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • Guncel "Tax Credit" Listesi

Taşındı Vergi Sistemi tax vergi return iade
    28
    11 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @DrOetker Hocam sizin durum biraz karisik. Missouri eyaleti tum eyalet disinda kazanilan geliri vergilendiriyor. Kansas eyaletinde calistiginiz icin Kansas eyaletinde non-resident statusunde olacaksiniz ve o sekilde vergi kesilecek sizin paychecklerden. Missouri eyaletinde resident olacaksiniz ama Missouri eyaleti, Kansas City de calisanlar icin 1% gelir vergisi istiyor. Ayrica, Missouri eyaleti icin MO W4C formunu doldurmaniz gerekiyor ki, bu sayede paycheckinizden Missouri icin de gelir vergisi kesintisi olmasin. Isyeriniz buyuk ihtimalle biliyordur. Sene sonunda tax return yaparken, tavsiyem once Kansas icin non-resident olarak sonra da Missouri icin resident olarak yapin. Bir muhasebeci veya tax office ile yapsaniz daha iyi olabilir. Kolay gelsin! :)
  • 2018 Vergi Dilimleri (Gelir Vergisi)

Taşındı Vergi Sistemi
    56
    5 Oy
    56 İleti
    6k Bakış
    MySeaM
    @sami-nur Yok o oyle degil. Oldukca detayli bir konu. Internetten arastirma yapin ve/veya ABD'de iseniz, calistiginiz yerden veya bankanizdan bilgi alabilirsiniz.
  • Bireysel Vergi Kimlik Numarası (ITIN)

Taşındı Vergi Sistemi
    39
    1
    8 Oy
    39 İleti
    6k Bakış
    M
    Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var. Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k