Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @rana aynen ilk girişinizde dosyanızı alan görevliye adresi değiştirmek istediğinizi söyleyebilirsiniz


  • @Muhtaradana çok teşekkür ederim.


  • Merhabalar herkese. Belgeleri gönderirken bir dalgınlık olmuş ve Adli Sicil Kaydı'nı arşiv kayıtlı olarak göndermemişiz. 20 Ekim'de belgeleri göndermiştik ve aradan 2 aydan fazla süre geçti. Şimdi belgelerin tamamını tekrar göndermemizde bir sakınca olur mu?


  • @Murti bende belgelerin birini eksik göndermiştim.
    İkinci bir maille hepsini bir daha gönderdim. Evrak onay maili alalı 2 hafta kadar oluyor. Henüz evraklarınız incelenmedigine göre tekrar göndermeniz sorun olmaz diye düşünüyorum.


  • Sanki süreçte her an hata yapacakmışım gibi düşünmeye başladım :) ara ara ds260 ve Kcc'ye gönderdiğim bilgileri kontrol ediyorum :)

    Bu nedenle ilk başvuru anında verdiğimiz bilgileri kontrol etme ihtiyacı duyuyorum, ilgili sayfayı görüntüleme imkanı var mı?

    Yoksa bu aşamadan sonra artık Ds260'da girilen bilgiler mi önemli?

    Not: En azından sonuç sayfasına göre aile isimlerini ve katıldığım ülkeyi doğru seçtiğime emin olabiliyorum :)


  • @ahmetkocyigit Teşekkür ederim cevabınız için, umarım ikinci kez göndermekte bir problem olmaz.


  • @rana abd ye girişte yapılan adres değişiklikleri bazen karışıklıklara neden oluyormuş diye okumuştum bir yerlerde. Girişte farklı adres verirseniz bir yandan da uscis i arayıp değişikligin yapılıp yapılmadıgını sorgularsanız iyi olur.


  • @Murti iki mail göndermek sorun değil, zaten mb olarak yüksek boyuttaysa part part mail de gönderilebiliyor.


  • @oez süreç uzun sürünce benimde aklıma bazen bu düşünceler geliyor,yani yalnız değilsiniz 😀
    Maalesef dv lottery çekilişine başvururken kullandığınız bilgilere ulaşma ihtimalimiz yok

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahmetkocyigit kesinlikle, girişte adres değiştirmek kesin çözüm değil, çok fazla arkadaşımızın başına geldi, girişte değiştirdiği adrese değil de ilk verdiği adrese kartı giden. O yüzden dikkatli olmak lazım bu konuda. Değişiklik yapıldıysa da, bu güncellemenin yapılıp yapılmadığının teyit edilmesi kısmı ise kesinlikle atlanmamalı dediğiniz gibi.


  • @Murti, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar herkese. Belgeleri gönderirken bir dalgınlık olmuş ve Adli Sicil Kaydı'nı arşiv kayıtlı olarak göndermemişiz. 20 Ekim'de belgeleri göndermiştik ve aradan 2 aydan fazla süre geçti. Şimdi belgelerin tamamını tekrar göndermemizde bir sakınca olur mu?

    tamamini gondermenize gerek yok, sadece eksik belgeyi gondermeniz yetmeli.


  • @crazycells Eksik değil ancak arşiv kayıtsız olarak göndermiştik, sanırım fark etmiyor. Dediğiniz gibi sadece Adli Sicil Kaydı'nı gönderdiğimizde mail içerisine bir not yazmamız / eklememiz gerekmez değil mi?


  • @Murti, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Eksik değil ancak arşiv kayıtsız olarak göndermiştik, sanırım fark etmiyor. Dediğiniz gibi sadece Adli Sicil Kaydı'nı gönderdiğimizde mail içerisine bir not yazmamız / eklememiz gerekmez değil mi?

    hayir, gerekmiyor. Isterseniz yazabilirsiniz ama yazmasaniz da anlarlar.


  • @crazycells Teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar merhaba, numaram 19.xxx lerde tahminen şubat 18 de açıklanıcak listeyle mart ayında numaram current olacak. O tarihten itibaren süreç nasıl gelişecek? Her şey olağan gelişirse, martta kesin olarak mülakata giricem demek mi bu yoksa mart ayında herhangi bir gün mail alıp, mülakatım nisan ayı içinde de olabilir mi? Ayrıca şubat 18 de numaramın aktif olduğunu görürsem doktor randevusunu mülakat tarihini belirten mail den sonra mı almam gerekiyor? Doluluktan dolayı bir aksama olur mu? Bu sebeple numaram current olduğunu görür görmez mi doktor randevusunu almalıyım?
    2. Olarak da bu süreç hakkında sıralamasıyla, önce evrak onayı sonra mülakat tarihi emaili sonra da AIS kaydı ve dokot randevusu almak mı olacak?
    Basit bilgiler olabilir ancak hem heyecan hem ilk kez dahil olduğum için bu sürece ve emin olmak istediğim için sormak istedim. Şimdiden teşekkürler...


  • @ergun her ayın 15 - 18 arası bülten açıklanıyor. Bu bülten de sen eğer current olduysan açıklanan aydan bir sonra ki ayda senin mülakat günün olacak. Açıklandıktan sonra sana mülakat maili gelecek. İşte bu mailde sana hangi tarih hangi saat olduğu yazıyor. İşte bu mailden sonra doktorun sitesinden randevu alacaksın. Daha sonra ais kaydını yapabilirsin. Yani herşey gelen mailden sonra yapılacak.


  • @ayvalik10 evrak onay maili, current numaralar açıklandıktan sonra ne kadar zamanda geliyor acaba? Genel olarak bir süresi varsa, o süreyi geçer geçmez mail atmak için soruyorum. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim...


  • @ergun current olana kadar onay maili gelir eğer current oldun hala gelmediyse hemen mail atıyon aynı gün içinde geliyor mailin önemsiz oostaya da bak


  • Şubat ayı bülteninde 19000 lerin current olmasına kesin gözle bakma düşünceniz sanırım ben dahil tüm 19XXX leri heyecana boğmuştur :))) umarım olur ama 14000 den 19000 in üzerine çıkması sanırım zor nisanda current olabileceğimizi tahmin ediyorum.


  • @ayvalik10 teşekkürler...


Benzer Başlıklar

  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    911 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • 43 Oy
    7k İleti
    561k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum