Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• @cemal6 Hocam nasıl piyango ile seçildiysek aynı piyango devam ediyor, davet bekliyoruz. Kesin gelir ya da gelmez bence burada kimse bu soruya cevap veremez. Bu nedenle herkese sabır diliyorum.

• @cato
    Bu madde belki bizi etkileyebilir
    ABD başkanı, ABD Dışişleri Bakanlığı’na, kapsamı başkan tarafından belirlenmek üzere yaptırım uygulanan tarafla ilgili kişilere vize kısıtlaması getirmesi için direktif verebilir. Başkan ABD İçgüvenlik Bakanlığı’na bu kişilerin üşkden çıkarılması talimatını da verebilir.

Ama caatsa genellikle finansal yaptırımların olduğu bir uygulama

Bu maddelerinden herhangi 5 ini başkan seçmek zorunda

12 yaptırım maddesi
    CAATSA’nın 235’inci maddesinde açıklanan 12 yaptırım şöyle:

1 ABD başkanı ABD Eximbank’ı (ithalat-ihracat bankası), yaptırım uygulanan kişinin ülkeden mal ve hizmet ithal etmesiyle ilgili sigorta ve garanti edinimi ile kredi uzatımı konularında onay vermemesi için yönlendirebilir.

2 ABD başkanı ABD hükümetine, yaptırım uygulanan kişinin ülkeden herhangi bir dayanıklı mal veya teknoloji ithal etmesine izin verecek lisans veya yetki belgesi vermemesi yönünüde direktif verebilir. Bu maddenin kapsamına askeri mühimmat ve nükleer bağlantılı malzemeler de giriyor.

3 ABD başkanı, ABD’deki finans kurumlarına yaptırım uygulanan kişiye kredi vermeme yönünde direktif verebilir. Buna göre, yaptırım uygulanan kişi ABD’den toplamda en fazla 10 milyon dolar kredi kullanabilir.

4 ABD başkanı, uluslararası finansal kuruluşlardaki (IMF, Dünya Bankası gibi) ABD’li üst düzey yöneticilere, yaptırım uygulanan kişiye kaynak aktarılmaması için görüş bildirmeleri veya bu kuruluşların, yaptırım uygulanacak kişinin faydasına olabilecek kredi verme kararlarına karşı oy kullanmaları yönünde direktif verebilir.

5 Yaptırım uygulanan taraf finans kurumuysa, bu kurumun ABD piyasasındaki işlemleri kısıtlanırken, ABD devlet tahvillerine erişimi engelleniyor.

6 ABD yönetimi yaptırım uygulanan kişiden mal ve hizmet tedarik etmeyi durdurabilir.

7 ABD başkanı, ABD’nin yetki alanı dahilinde, yaptırım uygulanan kişinin faydasına olacak herhangi bir döviz alım-satım işlemi yapmasını engelleyebilir.

8 ABD başkanı, ABD’nin yetki alanı dahilinde, yaptırım uygulanacak kişinin faydasına olacak bir ödeme veya kredi aktarımının finansal kuruluşlar arasında veya finansal kuruluşlar aracılığıyla ya da finansal kuruluşlara yapılmasını engelleyebilir.

9 Yaptırım uygulanan kişinin ABD’de mülk edinmesi ve bir mülkle ilgili her türlü işlemi yapması engellenebilir.

10 ABD başkanı, ABD’li bir kişi veya kurumun yaptırım uygulanan tarafa yatırım yapmasını veya her türlü tahvil ürünü almasını engelleyebilir.

11 ABD başkanı, ABD Dışişleri Bakanlığı’na, kapsamı başkan tarafından belirlenmek üzere yaptırım uygulanan tarafla ilgili kişilere vize kısıtlaması getirmesi için direktif verebilir. Başkan ABD İçgüvenlik Bakanlığı’na bu kişilerin üşkden çıkarılması talimatını da verebilir.

12 ABD başkanı, yaptırım uygulanan tarafın yöneticilerine ve yetkililerine bahsedilen yaptırımları uygulayabilir.

• @cato, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Caatsa yaptırımları 12 maddeden oluşuyor. Sizce genel olarak göçmenlik vize görüşmelerini olumsuz (mülakatların askıya alınması veya yavaşlatılması vb) etkiler mi? Düşüncenizi öğrenebilir miyiz?

Siyasette her sey mumkundur, ama bu kisilerin hicbir olayla ilgisi yok. O nedenle normal vatandaslari cezalandiracaklarini sanmiyorum.

• Green kartın gitmesini istedigimiz adresi degistirebilir miyiz? Basvururken verdigimiz adres degisti. Vizemiz onaylandi pasaportumuz elime de ulasti mail mi atmaliyim yoksa ilk cikisimda orada mi degistirmeliyim?

• @rana aynen ilk girişinizde dosyanızı alan görevliye adresi değiştirmek istediğinizi söyleyebilirsiniz

• @Muhtaradana çok teşekkür ederim.

• Merhabalar herkese. Belgeleri gönderirken bir dalgınlık olmuş ve Adli Sicil Kaydı'nı arşiv kayıtlı olarak göndermemişiz. 20 Ekim'de belgeleri göndermiştik ve aradan 2 aydan fazla süre geçti. Şimdi belgelerin tamamını tekrar göndermemizde bir sakınca olur mu?

• @Murti bende belgelerin birini eksik göndermiştim.
    İkinci bir maille hepsini bir daha gönderdim. Evrak onay maili alalı 2 hafta kadar oluyor. Henüz evraklarınız incelenmedigine göre tekrar göndermeniz sorun olmaz diye düşünüyorum.

• Sanki süreçte her an hata yapacakmışım gibi düşünmeye başladım :) ara ara ds260 ve Kcc'ye gönderdiğim bilgileri kontrol ediyorum :)

Bu nedenle ilk başvuru anında verdiğimiz bilgileri kontrol etme ihtiyacı duyuyorum, ilgili sayfayı görüntüleme imkanı var mı?

Yoksa bu aşamadan sonra artık Ds260'da girilen bilgiler mi önemli?

Not: En azından sonuç sayfasına göre aile isimlerini ve katıldığım ülkeyi doğru seçtiğime emin olabiliyorum :)

• @ahmetkocyigit Teşekkür ederim cevabınız için, umarım ikinci kez göndermekte bir problem olmaz.

• @rana abd ye girişte yapılan adres değişiklikleri bazen karışıklıklara neden oluyormuş diye okumuştum bir yerlerde. Girişte farklı adres verirseniz bir yandan da uscis i arayıp değişikligin yapılıp yapılmadıgını sorgularsanız iyi olur.

• @Murti iki mail göndermek sorun değil, zaten mb olarak yüksek boyuttaysa part part mail de gönderilebiliyor.

• @oez süreç uzun sürünce benimde aklıma bazen bu düşünceler geliyor,yani yalnız değilsiniz 😀
    Maalesef dv lottery çekilişine başvururken kullandığınız bilgilere ulaşma ihtimalimiz yok

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmetkocyigit kesinlikle, girişte adres değiştirmek kesin çözüm değil, çok fazla arkadaşımızın başına geldi, girişte değiştirdiği adrese değil de ilk verdiği adrese kartı giden. O yüzden dikkatli olmak lazım bu konuda. Değişiklik yapıldıysa da, bu güncellemenin yapılıp yapılmadığının teyit edilmesi kısmı ise kesinlikle atlanmamalı dediğiniz gibi.

• @Murti, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar herkese. Belgeleri gönderirken bir dalgınlık olmuş ve Adli Sicil Kaydı'nı arşiv kayıtlı olarak göndermemişiz. 20 Ekim'de belgeleri göndermiştik ve aradan 2 aydan fazla süre geçti. Şimdi belgelerin tamamını tekrar göndermemizde bir sakınca olur mu?

tamamini gondermenize gerek yok, sadece eksik belgeyi gondermeniz yetmeli.

• @crazycells Eksik değil ancak arşiv kayıtsız olarak göndermiştik, sanırım fark etmiyor. Dediğiniz gibi sadece Adli Sicil Kaydı'nı gönderdiğimizde mail içerisine bir not yazmamız / eklememiz gerekmez değil mi?

• @Murti, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Eksik değil ancak arşiv kayıtsız olarak göndermiştik, sanırım fark etmiyor. Dediğiniz gibi sadece Adli Sicil Kaydı'nı gönderdiğimizde mail içerisine bir not yazmamız / eklememiz gerekmez değil mi?

hayir, gerekmiyor. Isterseniz yazabilirsiniz ama yazmasaniz da anlarlar.

• @crazycells Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar merhaba, numaram 19.xxx lerde tahminen şubat 18 de açıklanıcak listeyle mart ayında numaram current olacak. O tarihten itibaren süreç nasıl gelişecek? Her şey olağan gelişirse, martta kesin olarak mülakata giricem demek mi bu yoksa mart ayında herhangi bir gün mail alıp, mülakatım nisan ayı içinde de olabilir mi? Ayrıca şubat 18 de numaramın aktif olduğunu görürsem doktor randevusunu mülakat tarihini belirten mail den sonra mı almam gerekiyor? Doluluktan dolayı bir aksama olur mu? Bu sebeple numaram current olduğunu görür görmez mi doktor randevusunu almalıyım?
    2. Olarak da bu süreç hakkında sıralamasıyla, önce evrak onayı sonra mülakat tarihi emaili sonra da AIS kaydı ve dokot randevusu almak mı olacak?
    Basit bilgiler olabilir ancak hem heyecan hem ilk kez dahil olduğum için bu sürece ve emin olmak istediğim için sormak istedim. Şimdiden teşekkürler...

• @ergun her ayın 15 - 18 arası bülten açıklanıyor. Bu bülten de sen eğer current olduysan açıklanan aydan bir sonra ki ayda senin mülakat günün olacak. Açıklandıktan sonra sana mülakat maili gelecek. İşte bu mailde sana hangi tarih hangi saat olduğu yazıyor. İşte bu mailden sonra doktorun sitesinden randevu alacaksın. Daha sonra ais kaydını yapabilirsin. Yani herşey gelen mailden sonra yapılacak.

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    788k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k