Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Lyft Florida bölgesinde Orlando 1 yıl şöförlük deneyimi koymuş galiba haberi olan varmı ben başvurdum kabul etmedi 6 ay askıya alındım şimdi yapamıyorum uber zaten 1 yıl şartı arıyor lyft 3 ay öncesine kadar öyle değildi ama

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmaz her zaman burada değil @FBazer kendisi ile irtibata geçersen sana yardımcı olur. Yıllardır florida da


  • @caglaror teşekkürler.Valla 65 gün geçti.Hala bekliyoruz..İnşallah sıkıntı yaşamdan biter.


  • @Yavuz-Kaya Ustu kapali olarak "sizi DMV'ye report edecegim demistim" tesiri olmusmudur bilemiyorum.


  • Houston için konuşursam... Yasal süreçler ve genel işleyiş nedeniyle 2 aylık kağıt plaka verilir. Şikayet edilse de hiç bir esprisi olmaz çünkü normal süreçtir. O yüzden iki aylık veriliyor devletin sisteminden o plaka. Nadiren 2ayi aşan durumlar oluyor. O durumda tekrar plaka basılır ama 2 aydan sonra müşterinin parayı geri alma hakkı var mı yok mu bilemiyorum. İki defa başıma geldi. Sattığım kişiler yakın olduğu ve arabalar da çok iyi çıktığı için bekledik ve sonuclandirdik...


  • Mesajlara baktım tam net bilgi göremedim, Texas icin, Craiglist den(yani dealer a gitmeden direkt kullanicidan) araba almanın adımlarını yazabilir misiniz? Kastettiğim dokümantasyon, plaka alma, ruhsat alma vs.. Ayrıca dolandirilmamak için(çalıntı araç vs) nelere dikkate edilmesi gerekir? Teşekkürler.


  • @caglarcan Temel islemlerin ayni olmasi gerek, plaka sizin varsa onceki kendi plakasini aliyor, satistaki belgeyi imzalayip oradaki islemi bitiriyorsunuz, gerisini DMV'den alan kisi yurutuyor (15 gun gibibir sure vardi CA da). Ruhsati uzerinize geciriyorsunuz ve plaka varsa onu kaydettirip yoksa sifir plaka aliyorsunuz (190$ idi Austinde). Bir de muhtemelen sticker yenileniyor, emin degilim ama. Register 1 ay icinde eve geliyor.


  • @caglaror Teşekkürler.


  • Ruhsatı imzalanıp size verilecek...
    Sonrasında muayene yoksa muayene yapacaksiniz. Sonra bağlı bulunduğunuz tax office e sigortaniz ve muayene çıktısı ile (eğer gerekli ise) gideceksiniz ve islemleri yapacaklar...

    Her arabanın fiyatı farklı olur tax nedeni ile.


  • @semavi evet muayene CA oldugundan burada yeniden istedilerdi. Jiffy lube 18$ a yapiyor.
    Bir de bazi eyaletlerdeki DMV burada DPS olarak geciyor.


  • Evet out of state araclarda muayene isteniyor.


  • Arkadaşlar tekrar merhaba herkese,bir durum güncellemesi yapayım.Satıcı dealer genel müdürüne olayı anlatam bir email attım.Arkasından benim durumuma özel orada çalışan bir satış müd.yönlerdi.3-4 saatlik bir görüşme yaptık.Görüşmenin sonucunda ısrarla bana tekrar bir title içğn dmv nin bir formunu imzalamamı istediler.İmzalamayacağımı bunu direk suç duyurusu olarak şikayet edeceğimi belirttim.Çok gerildi ortalık.Polise gitmemi rica ettiler.Sonra paramı iade etmelerini istedim.Onlar ise 7000 dolar aldığım aracın vergi ve tax ler hariç paramı alabileceğini söylediler,Kabul etmedim.Bana plakasını vs.çıkaramadığınız bir aracın ne vergisinden bahsediyorsunuz dedim.Lakin 1 gün sonra Burada yaşayan arkadaşım


  • bu durum polise yansırsa arabaya da el koyulabileceğini ve süreç bitmeden alamayabilecğimden bahsedince,mecbur kaldım ve tekrar başvuru için formu imzaladım..Orta da yine dmv nin ekraranında bi değişiklik yok..Hala bekliyorum..Bu arabayla geçimimi sağlıyorum..Başka bir araç alabilecek şuan imkanımda yok malesef..


  • Üstüne üstlük noel tatili de geldi çattı..Trafikte bu araçla dolaşmaktan da çekiniyorum..Aslında paramı kurtara bilsem,bir daha asla geçmem önlerinden..


  • Kanunen araştırdım.20 gün içinde yeni alıcıya transfer başvurusu yapılmak zorundaymış.28 gün içinde de dmv nin yapması gerekiyormuş.Nc yasalarına göre.Fakat nasıl bir yol izleyebilirim bilmiyorum..?Kanuni hakları bilen olursa yazarsa çok sevinirim.Teşekkürler..

  • ⭐⭐⭐

    @Yavuz-Kaya, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Herkese merhabalar arkadaşlar,ben NC Charlotte bölgesinde yaklaşık 2-3 aydır bulunuyorum.Sizlere bi konu hakkında fikirlerinizi öğrenmek için danışacağım;Sorunum şöyle,kısaca özetleyeyim;09 Ekimde Charlotte bölgesinde Keffer Hyundai den 2.El 2011 Hyundai sonata aldım.Satıcı büyük bir dealer.Fakat gelgelelim 62 gündür plaka ve ruhsatım yok.Hala gelmedi deyip beni oyalıyorlar,çünkü yaklaşık bu süre zarfında 11 defa gitti geldim.defalarca aradık..Her defasında sorunu dmv ye attılar..En ulaştığım bilgi;Dmv de adıma herhangi bir başvuru yok,Araç ile ilgili,Diğer satan müşterinin üzerindeki araç title ı için dmv sözde başvuru yapılmış.onun tarihi de 07 Kasımda.Bana dedikleri şu,bekliceksin.Bizim yapacağımız bişey yok!!Diyorlar,Arabanın üzerindeki geçici plaka da 2 aydır yağmur vs.eridi..Ruhsat da zaten 1 aylıktı,onun da süresi dodu.Bu adamlar yüzüme bile bakmıyorlar ,doğru düzgün ilgilenmiyor ,bunları kime şikayet edebilirim,Tüketici hakkını koruyan bir kurum varmıdır?Kafa yı sıyırmama az kaldı..Lütfen bilen varsa bu konuda fikirini benimle paylaşşın.Bende satış belgesi,Geçici ruhsat var.

    Merhaba. Bende Charlotte'dayim. Bahsettiginiz Hyundai bayisine ugradim gecmiste ve pek gozum tutmadi onlari acikcasi.

    Sorunuza gelirsek, satis bayisinin title olmadan size satisi yapacagini yazili olarak bildirmis olmasi gerekiyor (kanunen). Eger bunu yapmadi ise zaten kanuna aykiri.

    Yazili olarak bildirim yapmis olsa dahi yine kanunen 60 gun icinde title basvurusunu DMV'ye yapmis olmasi gerekiyor. Eger 60 gun doldugunda halen tamamlanmadi ise, sizin satici bayiye 10 gun icinde yazili olarak bildirmek sarti ile para iadesi + aracin %5 degeri kadar zarar isteme hakkiniz var (maximum +$1000'a kadar). Bu hak liquidated damage olarak geciyor. Onlarinda yazili bildirimi aldiktan sonra 30 gun icinde bu odemeyi yapma zorunluluklari var.

    Kanun burada gayet net;

    Su linkte yazili olarak bu bildirimi nasil yapacaginiza fikir verebilecek bir dokuman var (Yukaridaki kanuna gore yaziyi duzenlemeniz gerekiyor ve muhtemelen certified mail olarak gitmesi gerekecek);

    Ayrica varolan durumda trafikte durdurulursaniz bir hayli sorun olacaktir size maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yavuz-Kaya forum ana sayfasında muslu hukuk bürosuna soru sorun linkinden soru sordunuz mu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    Florida da hyundai bayisine bi sey soracak oldum iletisim bilgilerimi verdim. Iyi bir deal oldugunu dusunmustum. Kirk tane ekstra sart varmis gercek bi indirim degil bu sahtekarsiniz dedim. Buna ragmen 1 hafta arayip rahatsiz ettiler. Genelle yapmak dogru degil ama hyundai bayileri hakkinda pek olumlu seyler duymuyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goodluck honda verelim @kivo büyük zevkle yardımcı olur orayada indirirmi onu sormak lazım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum