Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • İyi ki böyle bir platform var, buradaki dayanışma sayesinde aklıma takılan en küçük şeylerin bile cevabini buldum. Foruma destegi olan herkese teşekkürler. Keşke önceden karşıma cıksaymış, avukatsız da halledebilirdik.
    @crazycells size gercekten çok teşekkür ederim. Mülakat sürecimi yardımı dokunması açısından anlatmak istiyorum.

    Dün sabah 07.30 da görüşmem vardı, 7.40 gibi güvenlik noktasına alınmaya başlandık. Bu arada emanetci büfe erken saatlerde açık bilginiz olsun. Polis kontrolunden gectikten sonra gorusme odasina giriyorsunuz, girişteki deske pasaportunuzu verip sıra numarasi alip göçmen vizesi için bekleyenlere ayrilan kisma geçip bekliyorsunuz. Benim numaram 0005 ti. Dısarda beklerken ilk alınan grup içerisindeydim o yuzden iyi oldu (10 kisi aliyorlar sirayla) Daha önce arkadaşlar o kadar o kadar detaylı anlatmıslar ki ortam birebir aynıydı 🙂 banka gibi bir sistem var öyle ayrı odalar yok, veznelerden yapiliyor hem turist hem gocmen vizesi mulakatlari.

    08.10 da numaram yandı, tek tek istediği belgeyi soyluyor siz camın altındaki boşluktan veriyorsunuz. Gereken tüm belgeleri almıştım ama hepsini istemedi. Nüfus kayit ornegi, adli sicil belgesi ( ingilizcesini istemedi), 1 fotoğraf, aile cuzdani, pasaport ve ilişki kanitlayan belgelerimi istedi asıllarını ve fotokopilerini olduğu gibi verdim ve tekrar oturup numaramın yanmasını bekledim.
    20 dakika kadar bekledikten sonra sıram geldi. Önce sağ elinizi kaldırıp sizden yemin etmenizi istiyorlar, sonrasında parmak izi alınıyor. Önceden verdiğiniz tüm belgeler de mülakatı yapan kişinin önünde oluyor. Bana 5-6 soru sordu ilişkimizle ilgili. Eşinizle ne zaman tanıştınız, o nerede yaşıyor, ne is yapiyor, cocuğunuz var mi, ikinizin de ilk evliliği mi, nasıl gorusuyorsunuz gibi.

    Ben yanimda 120 ye yakın fotograf goturdum bu fotograflarin içinde ekran goruntuleri de vardi. Fotoğraflara hic bakmadi ve soru sormadi. ( İcerde incelendigi kesin) Onun disinda lisedeyken birbirimize yazdigimiz mektuplari ve gunlugumden bir kac sayfa fotokopi, gelis biletini goturdum. Adimiza ortak hesap, bilet veya fatura yoktu o yuzden fotograf agirlikli belge hazirladim.
    Sorular bitince bana aile ici siddetle ilgili broşürü verdi. Bu broşürü verince onaylandı demek oldugunu foruma yazılanlardan biliyordum 🙂 pasaportumun ve vizemin 3
    ile 5 is gunu icinde gelecegini soyledi ve tebrik etti, belgelerimin hepsini geri verdi. Tum her sey sadece 1 saat civarı sürdü.

    Pasaportum da bugün şubeye gelmiş yarın teslim edilecek. ( Ödemesini yaparken eşim hizli gonderi gibi bisey seçmis galiba)
    Şimdi tek iş USCIS'e ödememiz gereken vize ücreti 220 doları ödemek kaldı. Nihayet olumlu olarak bitti.
    Tüm arkadaşlara bol sans ve sabır diliyorum.

  • ⭐⭐

    @asliozel tebrik ederim sevindim sizin adınıza


  • @yapay-zeka, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @asliozel tebrik ederim sevindim sizin adınıza

    Cok teşekkür ederim 🤗


  • @asliozel Aslı hanım hayırlı olsun. Bizde 4 ay önce gönderdik I -130 formunu. Bizimki Nebraska Service Centera gitmiş. Bizde Türkiye'de bekliyoruz. Sizin I -130 formu hangi service center da işlem gördü? Ona göre bir süre kıyaslaması yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim.


  • @baskent06 Hayırlı olsun. Merak ettiğiö USCIS I-130 süreci oldukça uzun sürüyor gibi. Bizde 4 ay önce ilk adım USCIS I-130 formunu gönderdik ve Nebraska Service Center da işlem görüyor? Sanırım daha epey bekleyeceğiz? Sizin USCIS I-130 formu hangi işlem centerda işlem tamamlanmıştı? Ne kadar sürdü bu I -130 süreci hatırlıyor musunuz? Teşekkür ederim. Tekrar hayırlı olsun.


  • @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @asliozel Aslı hanım hayırlı olsun. Bizde 4 ay önce gönderdik I -130 formunu. Bizimki Nebraska Service Centera gitmiş. Bizde Türkiye'de bekliyoruz. Sizin I -130 formu hangi service center da işlem gördü? Ona göre bir süre kıyaslaması yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim.

    Teşekkurler @bonjour, Texas'ta islem gordu bizimki


  • Herkese merhaba, bende yaklaşık 10 yıl önce Chartlotte NC dan İzmir'e dönüş yaptım. 2011 senesinde eşim ile evlendik ve 5,5 yaşında oğlumuz ve 11 aylık kızımıza benim üzerimden pasaport aldık. 2019 mart 19 da i130 başvurumuz için receipt numaramız geldi, şuan hala farklı bir gelişme olmadı. beklemeye devam ediyoruz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asliozel hayirli olsun 🙂 bundan sonrasi icin bol sanslar.


  • @crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @asliozel hayirli olsun 🙂 bundan sonrasi icin bol sanslar.

    Çok teşekkür ederim 😊


  • Arkadaşlar bir sorum olucak sizlere .bizim ı 130 formumuz onaylandı onlaylanalı 1.5 ay geçti evrakların nvc de olduğunu nerden öğrenebiliriz . Bir de nvc ne zaman mail atacaktır


  • @hjkkll Merhabalar. Sizin I -130 formu hangi işlem merkezinden onaylandı. Ne kadar sürdü? Bizimkisi Nebraska Service Center halen bekliyoruz.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hjkkll, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar bir sorum olucak sizlere .bizim ı 130 formumuz onaylandı onlaylanalı 1.5 ay geçti evrakların nvc de olduğunu nerden öğrenebiliriz . Bir de nvc ne zaman mail atacaktır

    Birkac ay daha surebilir, sadece beklemelisiniz.


  • @hjkkll selamlar, i130 onaylanmasi derken sadece receipt number geldi size sanirim, bizimde mart 2019 da receipt numaramiz geldi ve hala case numarasi icin bekliyoruz, o da uscis bizim evraklari onaylayip nvc ye transfee ettiginde oluyormus. Halan bekliyoruz malesef, bekleme suresi de 11-15 ay arasi yaziyor nebraska servis center icin... Size gelen onayda (i797 notice of action yazan) hangi service center tarafindan islem yapilacagi sol altta yaziyor. Buna gore uscis den o service centerin islem processing suresini takip edebilirsiniz.


  • Nvc’ye yolladigimiz evraklar icin yaklasik 1,5 ay sonra belgelerimizin bazilarinin invalid yani gecersiz olduguna dair mail aldik.Ornegin birth certificate’im rejected olmus ben kimligimin onlu arkali fotografini cekip pdf olarak yollamistim ama ogrendim ki e-devlette nufus kayit ornegi diye bir belge varmis o birth certificate oluyormus sunu soracagim bu belgeyi e-devletten alip direkt pdf olarak mi siteye yuklemeliyim yoksa yeminli tercumana cevirtip mi yuklemem gerekli ayni sey evlilik cuzdani icin de oldu ben hem turkcesini hem ingilizcesini yuklemistim o da invalid olmus hangisini yüklemem gerekir orijinali mi yoksa yeminli tercumanın cevirmis olduğu belgeyi mi? Bir de amerikan vatandası esimin tax return’u yok amerikada babasının yanında calıstıgı icin bu belgeyi ekleyemiyoruz ona da invalid diyor onun icin ne yapmalıyız


  • @Onur-Arpacay bizim ı 130 onaylandı fakat evraklar nvc ye gitmedi onun gitmesi için uğraşıyoruz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @okyay96, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Nvc’ye yolladigimiz evraklar icin yaklasik 1,5 ay sonra belgelerimizin bazilarinin invalid yani gecersiz olduguna dair mail aldik.Ornegin birth certificate’im rejected olmus ben kimligimin onlu arkali fotografini cekip pdf olarak yollamistim ama ogrendim ki e-devlette nufus kayit ornegi diye bir belge varmis o birth certificate oluyormus sunu soracagim bu belgeyi e-devletten alip direkt pdf olarak mi siteye yuklemeliyim yoksa yeminli tercumana cevirtip mi yuklemem gerekli ayni sey evlilik cuzdani icin de oldu ben hem turkcesini hem ingilizcesini yuklemistim o da invalid olmus hangisini yüklemem gerekir orijinali mi yoksa yeminli tercumanın cevirmis olduğu belgeyi mi? Bir de amerikan vatandası esimin tax return’u yok amerikada babasının yanında calıstıgı icin bu belgeyi ekleyemiyoruz ona da invalid diyor onun icin ne yapmalıyız

    NVC icin Turkce olan belgeleri cevirmenize gerek yok.

    Direkt yukleyebilirsiniz, eger belge dogruysa nasil yuklendigine de dikkat edin horizontal/vertical yuklemeyi de gecersiz sayabiliyorlar.

    eger calisiyorsa, vergisini odemis olmali, dolayisiyla guncel olmasa da bir tax return belgesi olmali.


  • teşekkür ederim ama babasının yanında calistiçgi süreçte vergi ödememesi icin herhangi bir resmi kayıt yok calistigina dair amerikada hiç calismamis olarak gözüküyor bu durumda tax return kısmına evrak olarak ne eklemeliyiz zaten esim calismadigi icin babası sponsor oldu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @okyay96, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    teşekkür ederim ama babasının yanında calistiçgi süreçte vergi ödememesi icin herhangi bir resmi kayıt yok calistigina dair amerikada hiç calismamis olarak gözüküyor bu durumda tax return kısmına evrak olarak ne eklemeliyiz zaten esim calismadigi icin babası sponsor oldu

    anladim, o durumda eger vergi bildirimi yaptiysa (tax return) bu belgeyi ekleyebilir, eger bunu da yapmadiysa neden yapmadigini aciklayan bir mektup ekleyebilir. (calismadigi ve gelir elde etmedigim icin verdi odemedim diye belirtecek)


  • @hjkkll USCIS sitesinde, "Case was sent to department of state" olmasi gerek. Olduktan sonra kisa sure icinde NVC ten email alacaksiniz.

    bu linkten NVC in hangi tarihte oldugunu gorebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum