Kariyer degistirmek
-
@ercan-tekoglan Umarım dilediğin hayata çok kısa sürede ulaşıp keyifle yaşarsınız, Antalya da ben de bir bahçeli ev istiyordum,ki hala istiyorum tabi Bi yerde dönülmeyecekse orası memleket değildir diyordu benim.Memleketim :)
-
IT sektöründe olupta nefret eden, bırakmanın yollarını arayan bir ben varım sanırım. Gerçi kısmet olurda USA yolları açılırsa orada belki durum değişebilir. @caglaror arkadaşım seni özellikle mesleğini sevdiğini gördükçe takdir ediyorum. TR için bişey demek istemiyorum ama bu sektöre yönelecek arkadaşlara USA için kesinlikle doğru bir tercih diyebilirim. Bu konuda zaten @caglaror dünyanın bilişim kalbinden tecrübeleri ile bizleri daha iyi aydınlatacaktır.
-
@iacar Eskiden universite sinavina secim yapip secimlerle giriyorduk. Annem sagolsun onlarca muhendisligin arasina bir tane eczacilik ekledi. Okudum hatta master yaptim. Ama 17 yil dayanabildim :)
TR de hemen tum meslekler gibi IT de hakettigi yerde degil. bugun 2-2.5k TL ile bilgisayar muhendisi calistirmak isteyen bir piyasa var TR de. Ustelik ayni meslek gibi bilgisayar muhendisliginde de istedigin alanda calisamiyorsun. O yuzden sizi anliyorum.
Burada interviéw haziligim devam ediyor. Gelismeleri paylasacagim. Dun meslegimin (eczacilik) ilk faydasini gordum. Yazilimla ezaciligin kesistigi noktalarda is ilanlarinda one cikiyorum :)
Not: Klavye isini cozemedim. Garip karakterler icin ozur dilerim. -
@caglaror klavye hiç sorun değil, her Amerika'ya gidenin Türkçe karaktersiz ortamda olması durumu, gayet havalı boşver :) aynen kardeşim dediğin gibi yerlerde sürünüyor IT ülkemizde, 2009 dan beri bu sektörde işletmeciyim ve öncesinde de bazı şirketlerin IT yöneticiliğini yaptım. Söylediğin tutarlarda çalışan gerçekten işinin ehli arkadaşlarım da var. Birde son kur etkileri bizim sektörü tamamen sekteye uğrattı. İnşallah dilediğin işe kavuşacaksın, çok güzel yerlere geleceksin, inanıyorum. Gelişmeleride dört gözle bekliyoruz.
-
Konu uzun zamandir acilmamis ama bende Amerika'ya geldikten sonra is alanini degistirenlerdenim. Turkiye'deyken ogretmendim. DAU'den computer alaninda mezun oldum. Amerika'ya gelince ne ogretmenlik nede IT alaninda calismak istemedim. Finans alaninda calismak istedim. Calistigim yer, okula gidersen hem okulu odeyecegiz hemde ustune sana para odeyecegiz dedi bende ikinci diploma olarak computer & network security bitirdim. Bunu secmemin nedeni onceki diplomamdan dolayi hic fark dersi almama gerek olmamasiydi. Ama ben nasil olsa patron oduyor diye ekonomiden tutun da psikolojiye, fotografciliktan tutun da Roma tarihine kadar bir suru extra ders aldim. 😁 Sonra birde ustune MBA tamamladim, bu sefer finans uzerine. Yine patron odedi ☺ Simdide accounting veya finans uzerine doktora icin ugrasiyorum. Bu arada yasim 48. MBA'i iki yilda bitirdim, haftada iki aksam derse giderek ve mezun oldugumda 43 yasindaydim. Yani hicbirsey icin gec degil!
-
@MySea Ayip olmazsa patronun adini ve eposta adresini ogrenebili rmiyim :)
Saka bir yana helal olsun.
Az once interview kickstart sirketinin webinar'ini izledim. Buralarda saglam bir bootcamp bulursam ardina bu sirketten de destek alarak ben de yeniden oyuna doneyim diyorum. Lyft arayi cok actirdi. -
Uzun bir zamandir muhtemelen ihtiyacim olan sey; kariyer degistirmek. Su anki meslegimde 10. yilimi tamamladim. ve cogu zaman ayni filmi bilmem kacinci yuz defa izlemek gibi bir his geliyor. Ozelliklede ulasmak istedigim noktaya ulasip biraktiktan sonra pek bir motivasyon kalmadi.
ABD'ye goc aslinda iyi bir firsatti degisiklik icin fakat aktif gocmenlik islemlerim nedeni ile hicbir degisiklik yapamiyorum suan. Belki firma degisikligi, belki alan veya komple kariyer degisikligi lazim, bilemiyorum :)
-
@FreeWoRLD Huzur ITde. Buradan bir diploma ya da sertifika almali ve alirken de hakkini vermeli. Sonrasi geliyor...
-
paylaşıma yorum yapamayınca @MySea kura çıksın da finans için sanırım iyi bir brifing rica edeceğim yol haritası çizmem için
-
@caglaror Haklisin kesinlikle
-
Kariyer değiştirmek sizi yukarı sıçratıyorsa maddi manevi neden olmasın, yaş sadece bir sayıdır :) Özellikle iş birimlerinde tecrübesi olan kişiler, eski alanına yakın bir IT alanına geçtiğinde eski tecrübelerinden çok fazla faydalanabiliyor. Misal bir muhasebeci bir muhasebe programına çok iyi bir yazılımcı, tasarımcı vb. olabilir gibi.
IT' de sertifika özellikle uluslararası sertifika çok önemli. Ben PMI derneği Amerikan merkezli olduğu için tercihimi IIBA yerine PMI'dan yana kullanacağım. PMI'ın İş analistleri için PMI-PBA sertifikası var ama yeni olduğu için çok bilinmiyor. Nasip olur da gelirsem, mesleğimi bu sertifika yardımıyla dili de hallettikten sonra yapabileceğimi düşünüyorum.
-
@haymatlos_ Neden olmasin! Yardimci olmaya calisirim.
-
@omertug Kesinlikle haklisiniz. Artik muhasebe ve finans alaninda kullanilan programlar o kadar sophisticate olmaya basladilar ki biraz IT tecrubesi olmasi isinizi yapmanizi daha kolay hale getiriyor.
Birde bu alanda calismak isteyenler varsa, Microsoft Excel vazgecilmezlerden. Ben bu konuda bachelor yaparken ders almistim ama hala hergun yeni birseyler ogreniyorum.
-
Arkadas cevremizden aldigim bazi canliornek bilgileri ve piyasadan gozlediklerimle kendi durumumu karsilastirinca rotada bazi degisiklikler icap etti.
Simdilik sadece planliyorum ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum.
Bir sure daha kendi kendime gelisime devam ederken para biriktirip burada 2 tur kurs/bootcamp'e ardisik olarak ( eszamanli da olabilir) basvuracagim.
Birisi sektorde cok rahat is bulabilecegim populer bir konuda derinlemesine ders veren ve pratik orneklerini resume icinde yazabilecegim bir kurs, digeri de nokta atis interview e hazirlayan yine cok yogun bir kurs.
Epey yuksek maaliyetli kurslar. Ustelik kursalara giderken evin giderleri de olacak. O yuzden para biriktirme donemi olarak 1 yillik bir donem surekli calismayi dusunuyorum.
Sonrasinda da bu kurslarla resume da eksik olan tecrube ve USA market experince tamamlanir sanirim. Sonrasina bakacagiz...
Yeni gelecek olanlara- hele birikmisini getirecek olanlara- kesin net onerim, buradan bir sertifika ya da master dusunun once. O sekilde isleriniz cok daha kolay ve kalici pozisyonlarda olacaktir. Zaman kaybetmeyin. TR deki diger kariyerinizi mumkunse unutun. Denklik almaniz cok zor ise en hizli yolak IT sektorundeki bu aciktan faydalanmak. -
İt sektoru de on yil once elektonikcilerin basina geldigi gibi sature olacak.bende senin yasindayim mimarlik okudum simdi freelance oto hurdaciligi ve hafif olcekte kaportacilik yapiyorum.Neyi seviyorsan o meslegi yap.it icin saglam matematik bilgisine ve meraga ihtiyac var.herkes bu meslege yoneliyor bende yapayim diyecegine ozellikle amerikada elinde skill ve craft varsa kendi basina yuruyup gidebilirsin
-
@Calibraturbo IT kapsami gun gectikce genisliyor. Yazilimlar insan gucu yerine gecene kadar ( Ornegin: Amazon code review yapan bir yazilimi devreye sokuyor) acik giderek artacak. Uzmanlasmak kacinilmaz ama hala artan bir sekilde bootcamp bitirenleri bile cok saglam maaslarla ise aliyorlar.
Yakin gelecekte arz-talep dengesi talep yonunde olmaya devam edecek gibi gorunuyor. -
Hayatın içerisinden tükettikleriniz kadar, aydiyet duygusuyla hayata da bir şeyler de vermelisiniz. Bu konu eğitim içinde geçerli. Birçok eğitim alıyoruz ve cv dosyamıza kaldırıyoruz. Birkaç yerde de bunu afişe ediyoruz. Hepsi o kadar. Sonra bu tükettiklerimizin ne kadarını kullanıyoruz? Paramıza yazık yada parasına yazık , Gözlerimize yazık ve her şeyden önemlisi bitirmek için verdiğimiz çabaya yazık. Ben gerek eğitime bayağı zaman harcamış (25 sene) ve gerekse eğitmenlik kısmını da kısa sürelik de olsa ara vermiş biri olarak, HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL diyorum.
Gelelim KARIYER meselesine Burası Türkiye'nin aksine sizi bir tabunun içerisine sokmuyor. Sizi özgür bırakıyor. Biranda karar verip çok tezat başka işe geçen yığınla insan var. O açıdan Hayalinizin arkasında durmanızda fayda var. Boşuna dememişler Özgürlükler ülkesi diye . Bu iş için bile bu ülkeye gelmenin güzel bir sebebi var.
Hayat gerçekten zor mu burada? Zor , Çalışmak için gayretinin son noktasını kullanıyor musun ? Evet . Ancak tırmalayarak ve tırmanarak bir yerlere de gelebiliyorsun. Bu sadece senin KENDINI MODIFIYE VE MOTIVE ETMENE BAGLI. ESKI KARIYERININ RESMINI SILEBILIRSIN YADA YENILEYEBILIRSIN. Inanın bana kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz. Gerisi sadece teferrruat.
-
@caglaror bugüne kadar ki araştırma ve deneyimlerinize dayanarak IT de hangi alanda başlangıç yapıp uzmanlaşılmasını tavsiye edersiniz
-
@maranty Cok kisa bir cevap yok ama sanirim kisa bir cevap daha tatmin edici gelecek. Java ve habitati.
Bu arada ekleme yapayim It deyince zihnim development tarafini algilamaya meyilli oldugundan dogrudan software development ornegi vermisim. Ama QA tester, DevOps uzmani, Linux Sytem Admin, DBAler, UIX designerlar da burada cok ragbet goruyor. -
...........
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum