K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@mustafawashington size süre ile ilgili yanlış bilgi vermişler duyumlara itibar etmeyin.Bu iletinin önce ki sayfalarını okursanız sürelerin ne kadar sürdüğü ile ilgili gerekli paylaşımları görebilirsiniz. Seyahat izniniz gelmeden ülkeden çıkarsanız geri giremez ve sürecinizi yeniden başlatmanız gerekir.
Hatta size tavsiyem green kartınızı almadan çıkış yapmamanız çünkü seyahat izni çok acil durumlar ve geçerli sebepler için veriliyor. -
merhaba,
turkiyede evlendikten sonra green card başvurusu için ayrıntılı bilgisi olan var mi acaba? surec nasil başlar, formlar vs -
@mustafawashington, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
merhaba,
turkiyede evlendikten sonra green card başvurusu için ayrıntılı bilgisi olan var mi acaba? surec nasil başlar, formlar vsEvlilik konularina suradan bakabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/78/aile-dayanaklı-göçmen-vizelerEsin GC sahibi mi, ABD vatandasi mi olduguna gore surec degisiyor.
-
@crazycells abd vatandaşıdır eşim..ben aslinda şu an k1 vizesi ile giriş yaptım. dugunumuz yakinda olacak idi ancak daha sonra green card gelesiye kadar ki zamanı goze alamadim.cok uzun benim icin. dolayisiyle simdi turkiyeye donup orada evlenip green card alasiya kadar orada beklemek istiyorum.
-
merhaba arkadaslar bende k1 vizesi için bekliyorum k1 vizesi ile abdye girince çalışma izini ne zaman gelir acaba birde bu işlemi hızlandırmak için ne yapabilirim
-
@xdjsez bu iletiyi en başından itibaren okursanız süreleri görebilirsiniz.İkinci olarak da süreci hızlandırabilmeniz mümkün değil başvurunuzu yapıp beklemek zorundasınız.
-
gercekten karasizim..k1 ile giris yaptim amerikadayim..ama bekleme sureci beni şu an cok korkuttu..calismam lazim boyle oturup beklemek beni öldürüyor. cok stres yaptim.acaba turkiyeye donup yeni bir surec baslatip ( k2) orada evlenip green cardi orada mi beklesem yoksa giris yapmisken burada evlenip beklemek mi? sitede verilen procesing times a baktigimda 14 ila 47 ay arasi bekleme suresi gorunuyor. nisanlim da gorunce şok oldu. boyle çakilip kaldim, bir adim atamiyorum, yolum tikandi..belki sizin tavsiyeleriniz bir çıkış yolu olur. bu arada turkiyede işim iyi..
-
Merhaba, ben 1 ay önce k1 vizesi ile abd ye giriş yaptım, ancak bazı sorunlar oldu ve nikah yapamadan tr ye geri döndüm, şimdi tekrar dönmeye karar versem ve konsolosluğa ailemle ilgili bir durumdan dolayı acil olarak dönmem gerekti tekrar giriş yapmak istiyorum desem dönüş imkanı var mıdır? Böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba yardımcı olursanız sevinirim
-
@madamcoco benim bildiğim böyle bir imkan yok maalesef bundan sonraki süreç türkiyede evlenip cr1 vizesine başvurmanızdir. Yine de konsoloslukla görüşün bence
-
@mustafawashington süreç orda fazla görünüyor ama o kadar uzun sürmüyor bildiğim kadarı ile ayrıca cr1 süreci de uzun bir süreç k1 den uzun sürüyordu en son bir an önce aos başlatirsaniz zaman geçer. Bir daha bu zorlu süreçten gecmenize değmez ve ayrıca işin bu kısmi da yine maddiyat bence iyice araştırın birşey yapmadan önce. Ayrıca süreci bir çok arkadaş bitirdi 12 ay süren duymadım henüz.burdan tekrar dönüp geri buraya tekrar gelmeye çalışmak ki tekrar mülakata gireceksiniz onay alıp almayacaginiza yine memur karar verecek.
-
cevabiniz icin tesekkur ederim..inanin bir kelime bile cok ise yariyor.o kadar kararsizim ki tam arafta kaldim..alternatif yollar ariyorum..mesela burada evlensem ve advance parole beklesem eger vermezlerse o zaman turkiyeye donsem ne olur diye..bir fikriniz varmi acaba olabilecekler hakkinda??
-
konusunu gorunce yazmak istedim.
TLCde 90daysfiance adli bir program var, bu programda k-1 vizesiyle amerikaya giris yapan kisilerin 90 gunluk nisanlilik sureci gosteriliyor.
Program cok guzel tam kafa dagitmalik :) Ayrica bu sezon da antalyali mursel var , antalyali mursel hic ingilizce bilmeden nebraskaya geliyor ve nisanlisiyla translate app'i uzerinden anlasmaya calisiyor.
https://www.tlc.com/tv-shows/90-day-fiance/full-episodes/anna-mursel
Bu sureci yasayan kisiler icin faydali olabilir murselin maceralari :)) -
@mustafawashington advance parolayı sadece acil durumlar için kullanın! zaman kaybetmektense hemen evlenip süreci başlatın inan zaman geçiyor ve o kadar da uzun bir süreç değil 12 ay sürmüyor yani bu kadar emeği boşa atma bence Çünkü cr1 vizesine uzun süren bir vize evlenip ayrı kalacaksınız dediğim gibi süreç sıfırdan başlayacak tekrar mülakat vs hiç degmez aos süreci öyle korkulacak bir süreç değil. Herkesin söylediğine pek bakma burda bir sürü süreci tamamlayan var bakarsan hiç de öyle uzun sürmedi. Buraya kadar gelmişken geri dönmek hele ki greencard için çok mantıklı gelmiyor bana çünkü zaten buraya greencard için geldin biraz sabret başvuru yaptıktan sonra zaman geçiyor. Yine de sen bilirsin
-
@mustafawashington, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@crazycells abd vatandaşıdır eşim..ben aslinda şu an k1 vizesi ile giriş yaptım. dugunumuz yakinda olacak idi ancak daha sonra green card gelesiye kadar ki zamanı goze alamadim.cok uzun benim icin. dolayisiyle simdi turkiyeye donup orada evlenip green card alasiya kadar orada beklemek istiyorum.
Green Card onemli degil, AOS konusunu okuyun isterseniz. I-765 belgesi geldikten sonra calismaya baslayabilirsiniz. Green Card'in gelmesi dediginiz gibi genelde 1 yildan fazla suruyor ama ne ABD'de kalmaniz icin ne de calismaniz icin Green Card'a gerek yok. I-765 belgesiyle calisabilirsiniz, I-765 'in gelmesi 5-6 ayi buluyor genelde, o nedenle hizlica sureci baslatmanizi tavsiye ederim. AOS konusunu iyi incelediginize emin olun lutfen:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@xdjsez, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
merhaba arkadaslar bende k1 vizesi için bekliyorum k1 vizesi ile abdye girince çalışma izini ne zaman gelir acaba birde bu işlemi hızlandırmak için ne yapabilirim
maalesef hizlandirmaniz mumkun degil, yapmaniz gereken tek sey basvuru yapip cevap gelmesini beklemek.
-
Arkadaşlar mesela benim Amerikalı sevgilim bana sponsor olsa vize için, ben gitsem ve direkt orda evlensem daha kolay olmaz mı her şey. Turist vizesi ile gidip evlenmek
-
@syuksek olur su sartlarda k1 ile ugrasmana gerek yok en kestirme yolu secmis olursun. Son yillarda k1 onaylanma suresi baya uzamis oraya gidince zaten aos basvurusu olacak onda da sureler uzadi. Dolayisiyla tursit vizesiyle giris yaptiginda 2-3 ay kadar olan bekleme suresi dezavantaji artik gayet normal bir durum.
Isin ozu varsa turist vizen bas git hic turkiyedeki surecle ugrasma. Burda bir suru kisiyletanistim cogu turist vizesiyle gelip evlenmis pasalar gibi almislar greencardi.
Bazi arkadaslarin pek hakim olmadiklari bu konuyla ilgili telkinleri nedeniyle ben bir hata ettim sen etme :) gerci bazi nedenlerim de vardi o nedenle k1’e yoneldim ama nihayetinde kurallarin turist vizesiyle evlilikte cok kati uygulanmadigini gorunce bosuna turkiye’deki kisimla ugrasmisim dedim. -
@syuksek olur tabi ama turist vizesi alırken sponsor a bakmıyorlar ! Amaç ABD gidip geri döneceğine ikna yapmak yüksek maaş , banka daki paran , daha önce Avrupa ülkelerine yaptığın ziyaretler , tarla , ev , araba üzerine olan tapular v.b şartlar var . Turist vizesi alırken önemli olan şartlar bunlar kardeşim şartların tutuyorsa öyle de yapa bilirsin .
-
@kubilay_66 bu kadar yüksek paralara şart koşmuyorlar. Geri döneceğini ikna etmesi yeterli bunu belirli bir miktar para, aylık gelir ev varsa araba gösterilebilir ama çok yüksek rakamlara baktıklarını sanmıyorum ya da bizden turist vizesi alan kimseye bakmadilar.
-
@syuksek, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Arkadaşlar mesela benim Amerikalı sevgilim bana sponsor olsa vize için, ben gitsem ve direkt orda evlensem daha kolay olmaz mı her şey. Turist vizesi ile gidip evlenmek
evlenmek amaciyla turist vizesi alamazsiniz. Turist vizesinin amaci konusunda su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum