Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @bolatmali, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Biraz rötarlı olsa da deneyimim..,
    Biraz hatalı cümleler kurmuş ve uzun tutmuş olabilirim, şimdiden kusura bakmayın
    Vize görüşmemiz 1 Kasım Cuma günü saat 07:30'daydı.
    29 Ekim Salı günü hızlı tren ile Ankara'ya ulaştık. Bu arada İstanbul'dan gidecek adaylara tavsiyemdir hızlı tren. Daha önce hem uçakla hem de otobüsle gitme deneyimim oldu. Hızlı tren bu aşamada en rahatı diyebilirim. Fakat bilet bulmakta sorun yaşayabilirsiniz. Çünkü biletler o gün için 15 gün önceden satışa sunuluyor. Ben 26 Ekim için aldığım bileti 14 Ekim sabahı almıştım ve anımsadığım kadarıyla akşamına biletler tükenmişti.
    Sabah saat 06:00 İstanbul'dan bindiğimiz tren ile saat 11:30'da Ankara'daydık. Kalacağımız otel Kızılay civarındaydı, taksi ile otelimize geçtik. 20 TL civarı bir meblağ tuttu. Kaldığımız otel, apart şeklindeydi ve daha yeni yapılmış. 3 gün için 2 kişi 360 TL ödedik otele. Daha önceden iletişim halinde olduğumuz Mustafa abide bizimle aynı otelde kaldı. Oteli çocuklu aileler ve ya gerçekten rahat etmek isteyen insanlara uygun değil. Daha çok bekarlar ve yeni evli çiftler için tavsiye edebilirim. F/P açısından gerçekten rakibi yok bölge içerisinde. Konum olarak da Konsolosluğa 30 dakika yürüme mesafesinde. Biz görüşme günü taksiyle gitmiştik 15 TL gibi bir rakam tutmuştu.
    Ertesi gün sağlık randevusu için Unganlardaydık. Randevumuz saat 11:45'teydi. Mustafa Abinin de telkinleriyle daha erken oraya gittik. Erken gittiğimiz için randevu saatimizin öncesinde kontrollerimizi tamamladık. Bana 5 tane, eşime 3 tane aşı vurdu Serap Hanım. Benim aşı kartım yoktu sanırım ondan dolayı biraz fazla yedik :))
    Bu aşamada dikkatimi çeken olaylardan birisi de; vurdukları aşı gerçekten boyut olarak çok ufak ve aynı zamanda miktar olarak çok azdı. O kadar hızlı aşı yaptı ki Serap Hanım, yaklaşık olarak 30 saniye filan sürdü. Ben o esnada heyecandan sayamadım tabi. Sayamadığım için de en son randevu bittiğinde sordum kaç tane olduğumu 🙂 Eşime de aynı şekilde batır çek usulüyle 3 aşı vurulmuş. Fakat benim bu aşamada Mustafa abi ile konuştuktan sonra bir şey dikkatimi çekti. Kendisine sadece 1 aşı yapıldığını fakat bizlerde ki gibi ufak boy aşı ile kısa sürede batır çek işlemi ile yapılan şeklinde yapılmamış, baya iğneyi batıdır 5-10 saniye enjekte ettiğini söyledi. Sanırım ona bize vurdukları aşıların karışımını tek bir seferde yaptığı için kaynaklanıyor bu, tabi tıbbi bilgim olmamakla beraber sadece tahmin..
    Ertesi gün sonuçları almaya gittiğimizde renkli gözlü bayan ile salonunda boş olması ile baya konuşma fırsatımız oldu. Bu aşamada geçmiş dönemde sağlık sorunu yaşayan kişilerin durumları hakkında soru yönelettim (kanser vs..)
    Eğer kendisine ve etrafındaki insanlara zarar vermeyecek bir hastalık olduğunda sorun olmayacağını söyledi. Yani açıkçası hastalığınız bulaşıcı özellikte değilse sorun olmayacağını iletti. Eğer tetkikler esnasında bir bulgu ile karşılaşırlarsa da, kişiden ekstra testler istediklerini ve bu süreçte kişinin sağlık durumu ile ilgili bilgilendirdiklerini ekledi.
    Bu arada kendisi forumu takip ediyormuş ve bu yıl çekilişe başvurmuş.. Eğer okuyorsa şimdiden Bol Şans! 🙂

    Mülakat günü saat 07:30 da randevumuz olmamıza rağmen, biz herhangi bir sorunla karşılaşmayalım diye saat 6:00 gibi konsolosluğun önündeydik sanırım. Giderken beklentimiz konsolosluğun etrafında ki mekanların açık olmasıydı açıkçası. Biz de bu zamanı kahvaltı yaparak değerlendirmeyi planlıyorduk. Tabi taksiden inince çokda mantıklı olmadığını gördük bu düşüncemizin 🙂
    Kapıda ki görevlilerin 7:30 randevularının sıraya girmesi istemiyle konsolosluk maceramız başlamış oldu..
    Standart olarak, pasaportlamızı alıyorlar, ellerimize bir şey sürüp, üstümüzü arıyorlar. Kontrol noktasını geçtikten sonra size bir numara veriliyor.
    Numaramız ilk yandığında evrakları teslim etmeniz gerekiyor. Daha önceki deneyimlerden okuduğum, talihlinin bu aşamada tek başına gidip teslim etmesi yeterli olduğunu söyleniyordu. Fakat evrakları teslim etmeye gittiğim zaman, teslim alan Türk bayan eşimin burada olup olmadığını sordu ve eşimin de gelmesini istedi. Bende hemen bekleme salonuna yönelerek eşimi de çağırdım. Talihli olduktan sonra mı evlilik yaptınız diye sordu ve evlilik tarihimizi sordu şaşırarak. Bizde evet dedik, Peki ilişkinizin geçmiş zamanlı olduğuna dair herhangi bir kanıtınız var mı? diye tekrardan soru yöneltti. Elimizde mevcut olarak bulunan farklı zaman dilimlerinde çekilen 70-80 adet fotoğrafı kendisine telsim ettik. Evrak teslimi aşamasında hem benim içim hem de eşim için ayrı ayrı evlilik cüzdanın fotokopisini istedi, sonrası diğer tecrübelerde anlatılan standart evraklarla devam etti.
    Numaramızın ikinci yanışında ödemeyi gerçekleştirdik.
    Ve.. Numaramız üçüncü kez yandığında mülakat aşaması için bankoya doğru ilerledik..
    Öncelikle, mülakatı gerçekleştiren kişi genç bir siyahi beyfendiydi ve hemen arkasında sarışın bir bayan oturuyordu. Selamlaşma faslını geçtikten sonra ingilizce bilip bilmediğimizi sordu siyahi beyfendi, bende muhtemelen iyi bir aksanla ' I don't know' diye söyledim. ingilizce devam edelim, deneyelim diye söyledi. Tabi bu aşamada haddimiz olarak görmedik açıkçası itiraz etmeyi..Sonrasında parmak izlerimiz alındı, daha sonra da yemin için sağ ellerimizi havaya kaldırıp yeminlerimizi ettik.
    Bu aşamadan sonra ilk gelen soru verdiğiniz fotoğraflar size mi ait oldu, bende evet bize ait dedikten sonra fotoğrafları bize geri teslim etti. Sonraki sorusu nereye gideceksiniz oldu. L.A gireceğiz dedik. Bu esnada mikrofonu kapatarak yanında ki sarışın bayan ile bir süre görüştü ve bilgisayara not aldı ve bu durumu da görüşme esnasında sürekli olarak tekrarladı. Daha sonra ‘’ nişan, düğün ’’ türkçe olarak soru yöneleltti. Herhangi bir nişan, düğün fotoğrafımızın olmamasından dolayı sanırım buda. Bende ileriki tarihlerde planladığımızı fakat böyle bir durum olduğu için bu tarihi erkene aldığımızı ve sonrasında yapacağımızı söyledim. Sonrasında ''bu yıl?'' diyerek soru yöneltti, bende tabi tabi bu yıl yapacağımızı söyledim... 🙂 Tekrardan mikrofon kapatıldı ve yanındaki sarışın bayan ile tekrardan konuşmaya başladı.Sonraki sorusu benim ve eşimin ne iş yaptığını ve nereden mezun olduğunu sordu. Kendimin devlet memuru olduğumu ve eşiminde X üniversitesinden yeni mezun tasarımcı olduğunu fakat şu aşamada çalışmadığını söyledim. Tabi bunları söylüyorum ama tarzanca bir ingilizce aynı zamanda heycandan tarzanca bir türkçe ile.. Gerçekten benim anlatmak istediğimi doğru anlayabilmişmidir? Hiç ihtimal vermiyorum..
    Bu esnada sunduğumuz banka mali dökümlerinin tarihlerine de bir süre odaklandılar. Hesaplara yaklaşık olarak 3 ay önce geçirmiştik paraları. Benim hesabımda 9.8k$, eşimin hesabında 90k TL bir meblağ gözüküyordu.Paraları yatırdığımız tarihlerde birbirine yakındı ve sonrasında hesaplarda bir hareket gerçekleşmedi.
    Sonraki soruda öğrenci belgemin olup olamadığıydı, açıkçası bu soru karşısında şaşırmıştım. Ds formunda üniversite okuyor olarak belirtmiştim ama mülakat esnasında sadece Lise diplomasının aslı ve fotokopisi yeterli olacağı görüşündeydim. Nolur nolmaz diye kendime e-devlet üzerinden diploma belgesi dahi almıştım. Soruyu ilk başta ingilizce yönelettiğinden dolayı ben kare kodlu e-devlet çıktısını istediklerini düşündük, eşimle beraber başladık dosyalar içerisindeki evraklardan aramaya.. Çantadan dosyayı çıkarıp heyecanla araştırırken elimizde ki dosyaları istediler. Alıp sarışın bayan ile birlikte bakmaya başladılar. 40-50 saniye sonunda bulmuştum o belgeyi sonunda, camın altında ki bölgeden büyük bir şehvetle takdim ettim sonunda 🙂 Tabi o esnada yine mikrofon kapatmalar, kendi aralarında konuşmalar.. Sonrasında 3. bir kişi geldi yanlarına, bir bayan. Bu sefer 3'ü birden konuşmaya başladı. Tabi karşı taraf kalabalaştıkça biz daha da telaşlanıyoruz. Sonra tekrardan açıldı mikrafon.
    Son gelen bayan konuştu,yanınızda üniversite öğrenci kartınız ve ya herhangi bir şekilde belgeniz mevcut mu? dedi türkçe olarak. Biran rahatladım tercüman geldiği için çünkü artık kendimi doğru anlatabileceğim ve doğru anlayabileceğim için. Hemen cüzdanı açtıp, evet öğrenci kartım vardı ama yanıma almış mıydım, emin değilim. İlk bölmeye baktım yoktu, sonra ikinci bölmeye bakıyordum ki görünüşte yoktu ama bazen kartları aynı bölmeye 2 tanesini beraber koyduğumdan altta kalanı göremiyordum. En son bölmede altta ki kartı bir çıkardım.. Allah'ım öğrenci kartım. Hani vizeyi verseler o kadar sevinmeyeceğim belki.. 15-20 saniye kontrol ettikten sonra tekrardan geri uzattılar. Tekrardan mikrofan kapandı, 3'ü kendi aralarında konuşmaya başladılar..
    En sonunda siyahı beyfendi L.A için 25K $ yeterli olmadığını söyledi. Sonra mikrofanı kapattı. 30-40 saniye sonra tercüman eksik evrak belgesini ve pasaportları geri vererek sponsor ve ya iş teklifi bulmamız gerektiğini söyledi. Sonrası bizim için ve kutlama planlarımız için büyük hayal kırıklığı tabi..
    Araştırmalara başladık ve sonrasında kendimize bir sponsor bulabildik. 8 Kasım günü eksik evrak belgemizi, I-134 formunu, sponsorumun 1040 formları.. vs Ais kaydı oluşturarak gönderdik. 12 Kasımda konsolosluğa teslim edildi. 21 Kasımda Onay mailimizi, 22 Kasımda da pasaportlarımızı teslim alabildik..
    Bu aşamada gerçekten beklemek ve zaman geçirebilmek en zoru, yıpratıcı bir süreç. İnşallah süreçleri sekteye uğrayan arkadaşlar en kısa sürede süreçlerini vizeli pasaportları ile birlikte tamamlar :))

    senin yaşadığın bu süreçte farkında olmadan sana olumsuz yönde karar veren arkadaşa kızmış ve hatta uyarıda almıştım 🙂 neyseki bu sreci atlattın ve hayallerine kavuşucaksın inşallah her şey arzuladığın ve umut ettiğin şekilde gelişir kim bilir belki bir gün yollarımız orada kesişir amerikada beraber bir çay yudumlarız çay önemli çaysız olmaz 😉


  • @bolatmali sevindim hocam. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Amerika'da mutluluklar.


  • @Muhtaradana çok teşekkür ederim cevabınız için aslında yazınızı daha önce okudum fakat mülakat maili bir kcc den bir de ankaradan ptt kaydı sonrası gelen iki adet olduğu için hangisi karar veremedim


  • Merhaba herkese. Evraklarınız record edildi (ulaştı mail ı dışında) mail ı alan en büyük case no hakkında bilggiid olan var mı? Şubatta mülakata girecekler hakkında fikrimiz olur.

  • ⭐⭐⭐

    @Ayvaz-Azizov, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @bolatmali Sizin adınıza çok sevindim, tebrik ederim hayırlısıyla gidersiniz inşallah. Acaba şu sponsor olayını nasıl aldınız? F34 formunun Amerika'daki yakının doldurup postayla mi gönderiyorlar yoksa internet aracılığıylada oluyor mu?

    Çok teşekkür ederim, darısı başınıza 🙂
    Taratıp mail olarak göndermesi yeterli, sponsorluk belgelerinin aslı gerekmiyor


  • @bolatmali çok sevindim bundan sonraki hayatında başarılar dilerim. Tavsiyem ne kadar erken gidebilirsen bence o kadar iyi tabi burda baglicak birşey yoksa

  • ⭐⭐⭐

    @Oktay-İbiş
    Teşekkür ediyorum 🙂 umarım gerçekleştiririz. Bol Şans 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @bolatmali, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Oktay-İbiş
    Teşekkür ediyorum 🙂 umarım gerçekleştiririz. Bol Şans 🙂

    eyvallah... 😉


  • @bolatmali Amin sağolun Inşallah 🤗

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Topçuoğlu yazdıklarım çıkmıyor öu forumda numaran current placal bülten açıklana kadar bekleyeceksin ki bırak senin numaran belki temmuzu bulacak current olması

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civan1453, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells yeni pasaportta olsun istiyoruz giriş çıkışlarda sıkıntı yaratabiliyolarmış eski pasaporttta

    tam olarak bunu sormamistim aslinda. Mulakat tarihinden 2-3 hafta once konsolosluga ulasip DS-260'taki pasaport bilgilerini guncelleyeceginizi soyleyin.

    Zaten vizeyi yeni pasaporta basarlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zeplin, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba ben Azerbaycan'da yaşıyorum. Mülakatta göstereceğimiz paranın Azerbaycan bankasında olmasında ve paranın eşimin hesabında olması(asıl talihli benim) bir sıkıntı çıkarır mı?

    Eger Azerbaycan'da yasiyorsaniz, paranizin tabii ki de Azerbaycan bankalarinda olmasi sorun yaratmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zeplin, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Bir sorum daha olacak. Biz ds260 formunda Alabama'da bir tanıdığımızın adresini verdik ancak gitmek istediğimiz yer ise Austin. Bu konuda da bir sıkıntı yaşanır mı?

    sorun olmaz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bolatmali hayirli olsun...

    o halde hastanede calisan renkli gozlu bayana selamlar 🙂 bundan sonraki surecte size bol sanslar.


  • @cato bu konuda bence haklısınız. aralık ayının ilk haftasında kaçıncı numaraya kadar evrak onay maili gelirse o numaraların bu ay current olacağını düşünüyorum (onay mailllerinin de artık sırayla gelmesi bu teoriyi destekliyor). o yüzden önümüzdeki hafta onay maili alan arkadaşlar burada paylaşırlarsa doğru mu değil mi anlamış oluruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @irenicus 15 aralıktan sonra bülten açıklanacak ondan sonra ocak ayı in mailleri gönderecekler


  • @ayvalik10 sürece tamamen hakimim. 15 aralıkta açıklanacak bültenin hangi numaraya kadar açıklanacağını tahmin etmek üzerine konuşmuştum. ocay ayında alınacak mülakat maillerinden bahsetmiyoruz. sanırım @cato da benimle aynı düşünmüş. siz konuyu çok farklı anladınız galiba.


  • 7:30 randevusu için 7:15 civarı ailecek oradaydık fakat ilk olarak büfenin orda beklememiz söylendi. Daha erken gidecek kişiler için 3-4 araçlık park yeri bulunuyor şansınız varsa yakalarsınız. 7:30 görüşmesi için tekrardan konsolosluk önünde sıraya girdik. Çocuklu ve bebekli olduğumuz için sağolsun oradaki görevliler bayağı yardımcı oldular. Bebek arabası ile içeriye girebiliyorsunuz. Bebek kıyafetleri ve bezlerinin olduğu çantayı içeriye almadılar fakat giriş kısmında tuttular ihtiyacımız halinde gidip alabileceğimizi söylediler.

    Mülakata kadar tüm işlemleri tek başıma yaptım. Fakat etrafımda ellerinde klasör klasör belge getirmiş insanları görünce bir olumsuzluk olacağını düşünmeden de edemedik. insanların elinde 500 sayfalık belgeler vardı bizde mail de istenen 3-5 evrakla gitmiştik.

    • Diploma ve fotokopisi
    • Evlilik cüzdanı ve 2 fotokopisi
    • Nüfüs kayıt örneği kırmızı mühürlü ve 3 fotokopisi (resmi sitede kırmızı mühürü görünce almıştım)
    • Doctorun Sarı zarfı
    • Banka, Tapu ve Şirket belgeleri

    Bunları sunup bekledik ve görüşmeye çağırıldık. Çocuklu olunca sırada öne alıyorlar. Tüm işlemleri tamamlamak ve çıkmamız 9:30 idi.

    Görüşmede ilk olarak doğru bilgileri vereceğimiz için yemin ettik. Sonrasında ne yapacaksınız diye soruldu. Amerika da akrabamız var mı diye sordu. Siyahi bir genç bir adam ilgilendi bizimle sürekli bilgisayara notlar alıyordu. Daha öncesinde 3 kez görüşme yapmış biri olarak çok kolay ve konuşmaları toplasanız 3 dk etmeyecek bir diyalog yaşadık. Belgelere bakıp original olanları teslim etti ve visanız tamam dedi. 5 iş günü içerisinde alırsınız diyerek yolladı.

    Vize görüşmesi sırasında duvarda asılı bir kağıt dikkatimi çekti. Kişi başı minimum olması gereken tutarlar yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 1 kişi $16.000 2 kişi için $24.000 ve 8 kişiye kadar gidiyordu sonrasında artı her kişi için $4.000 yazıyordu. Rakamlar düz rakam değildi hepsi küsuratlıydı aklımda kaldığınca.

  • ⭐⭐

    @erkcet tebrikler yeni hayatınızda mutluluk dolu olsun


  • @erkcet tebrik ederim, hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum