Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?


  • Bu ileti silindi!

  • @ayvalik10 Kisisel istek, yasam tarzi ve dusunceler elbette cok farklidir. Hepsine saygi duyulur. Benim soylemek istedigim aslinda su sosyal hayat olayina bir aciklik getirmek.

    Yani Turkiye'de olup da Amerika'da eksik olan nedir? Elbette herkes ailesini arkadaslarini ozler, hasret vardir ama bu sosyal hayat ile ilgili degil.

    Spor yapmak, sanatla ugrasmak, kitap okumak, seyahat etmek gibi aktiviteleri yapmak Amerika'da daha ulasmasi kolay seyler.

    Buradada cafeler var, buradada piknik olayi var, buradada yeme-icmenin, gezip-tozmanin her turlusu var.

    Buradada bulundugunuz yere gore etrafinizda cok Turk olmasi mumkun. Delaware'de mesela cok var.

    Yani Amerika'da asosyal yasam var demek bence bireyselligin cok fazla on planda olmasi haricinde cok dogru bir gozlem degil. Bireysellik ise her zaman kotu birsey degildir. En azindan arkanizdan kimse dedikodunuzu yapmiyor, fesatlik cevirmiyor...


  • Basarilar dilerim @Sash hakkinizda hayirlisi olsun. Bir mahsuru yoksa, mesleginiz neydi?


  • Bende geri donme karari verenlere bol sans dilerim, umarim hersey istediginiz gibi olur ve pisman olmazsiniz!


  • Yok pisman olmazlar. Biz olmadik onlarda olmazlar. Ustelik kapiyi uzerinize kilitlemiyorlar dondugunuzde. Fikriniz degisirse yine geri donersiniz ya da baska bir ulkeyi denersiniz. Sikinti yapmaya gerek yok su kisa hayatda boyle seyleri. Ne mutlu ki @sash arkadas hem Turkiye'de hem Amerika'da kendi mesleginde is bulabilme kapasitesine sahip.


  • @newman, içinde söyledi: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

    Basarilar dilerim @Sash hakkinizda hayirlisi olsun. Bir mahsuru yoksa, mesleginiz neydi?

    Tskkurler @newman , maviyaka , makina muhendisiyim CNC tezgahlar , talasli imalat , satis , servis , 25 senedir Tr de bu isi ve 20 senedir kendi isimi yapiyorum , ortagim idare ediyordu 6 aydir , biraktigim yerden devam edecegim . ABD de bu konuda inanilmaz acik var. Ben ilk giris cikis yaptim , bu sirada gorustugum bir isvicre firmasi cagirdi , tekrar abd ye dondum. Calisma kosullarim ve gelirimi yazipda yukarida israrla inatlasan arkadasi hepten gicik etmeyeyim 🙂

    Turk heryerde turk abd ye gitsede , sanane arkadas nasil sosyal olunur akil verme , benim kim oldugumu tr deki sosyal konumu mu bilmiyorsun , tr den belli sosyal, sosyal medya cevresi olan birinin abd ye gelince bir hic konumuna geldigini bilmiyorsun bos konusuyorsun. Abd de evi olan bir suru sanatci ve unlu var , ama yerlesmiyorlar. Bazilarinin mutlu memnun olmasi herkesin memnun kalacagi anlamina gelmez . Youtube videolari cekmeye ne vaktim oldu nede ABD soyle cok iyi boyle cok iyi diye anlatmaya vaktim oldu. Cok bos vakti olan ve veya bunu gelir kapisi yapmis olanlar video cekiyor , Baris ... , Ilkay Z. Vsvs.
    Kimse kimseye yasam tarzi ogretmeye kalkmasin . Ben tkendi tecrubemi paylasiyorum dedim . Kimse abd ye gelmesin vs diye kotuleme yapmadim beni kesmedi dememe itiraz edip elestirmenin anlamini cizemiyorum 🙂


  • @sash Arkadasim size kimse itiraz etmiyor, olumsuz elestiride de bulunmuyor. Ben bu sosyal hayat asosyal hayat olayini anlamaya calisiyorum. Siz ilk kisi degilsiniz bu tur forumlarda, daha once de bu konudan dolayi geri donme karari alanlar oldu.

    Ayrica, iki tarafdada gecerli her an yapabileceginiz bir mesleginizin olmasi sizin adiniza buyuk bir avantaj. Ama tabii ki herkes bu kadar sansli veya avantajli degil.

    Ben bir finansci olarak, o unlulerin burada ev alip orada yasamalarini tamamen gelecege donuk bir yatirim olarak goruyorum. Gelir kapilari orada cunku ki zaten onlarin TR de yasadiklari hayatlarindan bir sikintilari yok. Zaten buyuk ihtimalle cogunlugunun cocuklari buradan dogumludur veya bir sekilde, maddi sorun olmadigindan dolayi, istedikleri zaman ileride buraya rahatlikla gelebilirler. Yani emin olun TR batarsa, gemiden ilk kacacaklar zaten onlar!


  • @sash Son olarak sizin isiniz veya gelir durumunuz buradaki kimseyi ilgilendirmez. Bulasik yikasanizda insansiniz, Apple da CEO olsanizda insansiniz. Dediginiz gibi Turk heryerde ayni iste, mutlaka kendini ovecek ve karsisindakini asagilamak isteyecek uslubu hemen takiniyor...


  • Ya sabir , ya selamet , okuma mi bilmiyorsun , okudugunu mu anlamiyorsun ? Bence uzatmasan diyorum, baslik acilmis konuya cevap verip tecrubemi yazdim ,cikintilik yapmadim , benim secimimi elestirmek uzerine vazife degil , onceligim ailemin memnuniyeti dedim , benim genelle bir alip veremedigim yok , ve bunu diger cevaplardan anliyoruz , olumsuz gereksiz yoruma kapaliyim diye ozellikle belirtmisim ama cikintilik yapan sadece sensin, elestirinle beni ezmeye kalktin, ustelik ve ben kazancim yada mali durumumla alakali miktar vermedim , her kendi isi olani zengin sanacak kadar vizyonsuz ve dar goruslumusun yada bazi insanlarin onceliginin para olmadigini kabullenemeyecek kadar komplekslimisin?


  • Ben son olarak diyerekten zaten bu konuya son yazacaklarimi yazmistim. Size mutluluklar dilerim!

  • ⭐⭐ Yasaklı

    dönenlere söylüyorum.Turkiyede lüx okullarda okuttugunuz lux mahallelerde yasattıgınız dil ögrettiğniz bebe beliğinizin ukleden kaçmak istedigi zaman viza kuyruklarında musluman multecı muamelesi görmesini istiyosanız dönün


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

    dönenlere söylüyorum.Turkiyede lüx okullarda okuttugunuz lux mahallelerde yasattıgınız dil ögrettiğniz bebe beliğinizin ukleden kaçmak istedigi zaman viza kuyruklarında musluman multecı muamelesi görmesini istiyosanız dönün

    Dogru bir kelam ettigini goren yok forumda.


  • Bir arkadasim uzun yillar yasadi, esi de Turk , Amerikada cocuklarini doğurdular. Oglan okul yasina gelince arkadasim dönmeye karar verdi, soyleki 1 sene orada okuduktan sonra 2. seneyi burada okumak uzere geldiler. Once nereye yerleşsek diyerek 1-2 sehir gezdiler sonra İzmirde karar kildilar. Uzun suredir yasadiklari için vatandasliga geçmişler idi. Birçok kişi neden donuyorsunuz minvalinde yaklassada donduler. Arkadasim oglu burada aile , es dost ortamini gorsun, farkli bir nefes alsin istemişti. 1 senenin sonunda tekrar Amerikaya geri donuyorlar. Hayatlarina orada devam edecekler. Buradaki fark bence kişilerin zaten cift vatandaş olmasi . Turkiyeye geri gelip sonra tekrar Amerikaya dönebiliyorsun, secim hakkin var. İki tarafında kendine gore iyi yanlari var, sosyal maddi manevi her iki tarafında bence kendine has cok iyi ama ayni zamanda kotu taraflari da nmevcut. Onemli nokta ise uzun yillar yasayince vatandaş olarak bir secim hakkinizin olabilmesi bence.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newman, içinde söyledi: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

    @Calibraturbo, içinde söyledi: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

    dönenlere söylüyorum.Turkiyede lüx okullarda okuttugunuz lux mahallelerde yasattıgınız dil ögrettiğniz bebe beliğinizin ukleden kaçmak istedigi zaman viza kuyruklarında musluman multecı muamelesi görmesini istiyosanız dönün

    lan ne zirzop bir herifsin be dogru bir kelam ettigini goren yok forumda.

    sayin newman kiskirtici ifadelerden kacinmalisiniz, eger rahatsiz oldugunuz bir durum varsa ya iletiyi sikayet ederek ya da bana direkt mesaj gondererek durumu bildirebilirsiniz. Diger forum uyelerine direkt olarak bunu yazmayin, cunku bu tur ifadeler sadece tartismayi buyutuyor...


  • Haklisiniz sn @Crazycells, fakat o katilimci bala bele cocuk falan karistirinca boyle oldu. Millet sanki kendisi ve ailesi icin en iyisini bilmiyor, ama bu forumda ki birileri hepimiz icin en iyi olani biliyor. Sash arkadas rica etmis saldiri olmasin biz boyle bir karar verdik diye dusuncelerini samimi sekilde forumla paylasmis ama bazilari agzi salyali cakal gibi saldirmaya basladi hemen, yok pisman olurmus, yok cocugu vize kuyruklarinda multeci muamelesi gorurmus. Ne ilkel insanlar var be kardesim. Baskalarinin colugu cocugu hakkinda boyle onur kirici ongorulerde bulunmak kimin haddine?

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐ Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • Hanimla beyler, bu platformda fikirler serbest ama hersey saygi çerçevesinde. Yazisindan rahatsız olduğunuz kişiler var ise, sustur seçeneği var, sevmeyebilirsiniz, saygi duymayabilirsiniz ya da sadece siniriize dokunuyordur; kimse kimseye burada hakliligini göstermek durumunda değil. Susturun birbirinizi, rahat edin.
    Burada yapmaya calisilan bilgi paylasimi, sevmediğiniz yorum sahibini ister ignore edersiniz ister susturursunuz. Tartismalirin diğer kullanicilara faydasi yok, sadece arama motorunda bilgi kirliği olarak bazen karsimiza cikiyor o kadar.
    Sevgiler ve iyi geceler cümleten.


  • başkasının tercihine fikrine saldırmak kışkırtıcılık yapmak , aşağılamak küçümsemek ne zamandan beri ifade özgürlüğü oluyor ?
    konunun başlığı belli ve buna verilen cevaplar bununla aynı , ama aportta bekleyen seviyesiz ve görgüsüzler abuk subuk konuşup akıl veriyor , kimsenin akla fikre ihtiyacı yok , eğitimin nedir , hayat tecrüben nedir, sen oraya para için gidiyorsun başkası farklı sebeple tercih ediyor, sana saatlik 15-20dolar gelir cazipken başkası saatlik 40dolardan aşağı çalışmaz , bunu mu eleştireceksin? Once okuduğunu anlamayı öğrensin insanlar ! Insanı ağır konuşmaya kışkırtmayın , forum yoneticisi de müdehale ederken konunun başlığına uygun olmayan paylaşımlara müdehale etsin , yoksa amaç insanların tecrübelerini yoksayarak , sorgusuz sualsiz yalan yalnış kayıtsız şartsız göçmenliğe teşvik , rating ve prim yapmak mı ?


Benzer Başlıklar

  • 183
  • 26
  • 17
  • 152
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum