Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba. Bu taciz olayının doğru olduğunu düşünüyorum çünkü (sexual harassment) olarak geçen davranışların içinde bizim Türkiye'de sıkça yaptığımız fiziksel temaslar da bulunuyor. Örneğin bir ordu mensubunun omzuna, sırtına hafifçe dokunmak sexual harassment olarak rapor edilebilir. Aynı şekilde bir ordu mensubu bayanın kalçasına dik dik bakmak da aynı statüde yer alıyor. Taciz diyince aklımıza hep zorla cinsel ilişki gelebiliyor fakat orduda sistem farklı işliyor.


  • Army de Ingilizce dil okuluna giden var mı? Varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Arkadaslar selam. Ingılızce ve almanca seviyem ileri düzeyde.Ekstra dil bilmek para ediyormus sanirim. Simdi green cardı aldıktan sonra internette government jobs var buradan almanyayı secsem,enbasitinden foodworker vb olarak Army de bir sene calıssak, dönüşte vatandas mı oluyoruz? Universitelere baktıgımda veteranlar için indirim oluyor. Ornegin almanyada ramstein airbasede diyelim bir sene paspas yaptım bendemi veteran oluyorum(bence sacma). Yoksa ırak afganistan vietnamda infantry vb olarak adam mı öldürmüş olmam gerekiyor.. Isın basiti bir senede vatandas olmak içinaskeriyenin hangi posisyonunda görev almak gerekiyor? Tesekkur ederim

  • ⭐⭐

    @Calibraturbo, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Universitelere baktıgımda veteranlar için indirim oluyor. Ornegin almanyada ramstein airbasede diyelim bir sene paspas yaptım bendemi veteran oluyorum(bence sacma). Yoksa ırak

    usajobs.gov sitesindeki pozisyonlara başvurmak icin saniyorum amerikan vatandaşı olmak gerekiyor

  • ⭐⭐ Yasaklı

    mesela bartender var. Bu gorevde calısıp veteran ayagına hilbilly ler kamyonetine sitikırmı yapıstırıyor?Universiteden indirim mi alıyorlar?


  • Veteran olmak icin savas bolgelerinde belli bir sure gorev yapmaniz gerekiyor.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    anlasıldı.Bir senede vatandas olmak için fakir fukaraya silah sıkacak kadar alcalmadımya. 5 sene beklerim

  • ⭐⭐

    @Calibraturbo @MySea Veteran belirli bir meslekte uzun yıllar harcamış her meslek için geçerli kişiye denir bizde ki köylerde ustalar gibi. Military veteran ise kısa silahlı kuvvetlerde hizmet eden ama artık hizmet etmeyen kişilere denir. savaş bölgesinde görev alanlara military değil war veteran deniyor. yani sözleşme bitip ordudan ayrıldığınızda military veteran olacaksınız resmi olarak ancak veteran tanımı daha çok askerlerde kullanıldığı için halk bazında ben veteranım dediğinizde herkes eski asker olduğunu bilecek. Asker olmanız yeterli vatandaşlık başvurusu yapabilmeniz için. Vietnam 50 60 yıl oldu sanırım orayı kaçırdınız. Ama suriye ırak afganistan tarzı yerlerde görev yapmak war veteran sıfatı alacağınız için çok daha büyük indirim ve avantajlar alırsınız.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Cok tesekkurler.Asker derken bahsettigim gibi örnegin bir Base deki basic meslekler bu tanım kapsama giriyormu = Bartender, Food worker vb.


  • @LordBolton Buradaki yaygin kullanisi askeriyede belli bir suredir gorev yapanlar ve ayrilmis olanlar icin. Hatta gorev yaptiklari yerlere gore isimlendirilenler de var, Vietnam veterans, Korean veterans, Iraqi veterans gibi. Bircok benefitlerden yararlanabiliyorlar, mesela free egitim burslari, dusuk faizli mortgage kredileri, VA hastanelerinde ucretsiz saglik hizmetleri gibi. Ayrica, ozellikle federal veya state ile ilgili islere daha kolay girebiliyorlar, mesela Delaware'deki polislerin cogunlugu askeriye cikisli veteranlardir. Bunun yaninda bircok alisveris yerlerinden de indirim alabiliyorlar.

  • ⭐⭐

    @Calibraturbo eğer barmenliği gıda işçiliğini sivil olarak yapacaksınız asker kıyafeti giymeden veya da eğitimlere girmeden elbette asker olmadığınız için veteran ünvanı alamazsınız o konu da çok emin değilim barmen veya da gıda işçisi olmayı düşünmediğim için eğer eğitimler varsa ve asker kıyafeti giyiyorsanız evet ayrıldıktan sonra veteran olursunuz military veteran teknik olarak. @LordBolton evet war veteranlar kendi içinde ayrım olması tabi ki doğru bir şey örneğin savaş bölgesinde olmayan eski bir asker ile savaş bölgesinde görev almış eski bir askerin elbette avantajları çok daha fazla oluyor polis alımlarında en öncelik onların elbette madalya veya da arkadaşının hayatını kurtarma vb gibi durumlar ayriyeten ön açıcı oluyor. sadece Daleware de değil pek çok polis departmanında böyle bir durum var NYPD gibi öncelikle eski askerleri tercih ediyorlar.


  • Merhaba Amerikan ordusuna katılımla ilgili dil sorunu olduğu için İngilizce sayfalardan çok fazla bilgi alamadım translate ile de doğru çeviri olmuyor maalesef

    şu an Türkiye'de yaşıyorum başvuru vs hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.


  • @Punisher Greencardiniz varmi? Hangi statu ile ABD'ye geleceksiniz?


  • Merhaba internet sitelerinde bulamadım benim kulağımın arkasında belimde karnmda dikiş izleri ve şuan ki sağlığımı etkilemeyen 7ameliyatım mevcut bunlar orduya katılımda bir sıkıntı yaratıyormı bilginiz varmı


  • @batuhansak ancak doktorlar karar verebilir buna.

  • ⭐⭐

    @batuhansak https://www.military.com/join-armed-forces/disqualifiers-medical-conditions.html buraya baktınız mı bilmiyorum ama sorunun cevabı buradadır büyük ihtimalle düşünceme gelirsek bende uzun süredir araştırıyorum. Dikiş izleri için konuşmam gerekirse ordu yanıklar da vücudun toplamda yüzde 40 ı yanmışsa diskalifiye ediyor. Ameliyatlar da şuan ki sağlık durumunuz önemli burada ki gibi sanmayın elemek için veyada kendilerinin bile bunu neden sorun ettiklerini açıklayamadığı diskalifiye sebepleri yok eğer sağlıklı iseniz sorun etmezler..


  • Merhaba konulan videolara falan da Baktin . Tekrar ettiriyorsam ozur dilerim. 2 yillik sartli kartla basvurulmuyor mu? Bn arastirmistim basvuruluyordu, degisti de acaba kacirdim mi ben? Bir de reserves e girince de ayni vatandaslik hakki geliyor mu acaba? Yoksa active duty icin mi gecerli sadece . Ve hem reserves de hem active duty de ne kdr sure calistiktan sonra basvurabiliyoruz 2019 itibariyle ? Tesekkurler


  • @crn93 reserve olan bir arkadaşta başvurmuştu vatandaşlığa ama tekrar sorun siz yinede


  • @Richmond cok tesekkurler cevabiniza . Peki goreve basladiktan ne kdr sonea basvuruluyor acaba ?


  • @crn93 180gün hizmetten sonra başvurabilirsiniz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum