Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂

mesleklerinizi bilmiyorum ama sadece doktorluk, avukatlık, eczacılık, müşavirlik, hemşirelik vs gibi mesleklerde diplomanız tek başına bir işe yaramıyor, denklik alıp orada da okumanız gerekiyor, (buna zahmet edip yapan var değmez deyip uğraşmayan da var, tercih meselesi) bu tarz meslekler hariç örneğin bilg. veya elektronik mühendisliği gibi mesleklerde -eğer atıyorum devlete yapılacak imza gerektiren bir proje değilse söz konusu iş-diplomanızla birlikte deneyiminiz, yaptıklarınız, bilgi birikiminiz çoğu işveren nazarında daha önemli. Tabi dil olayının problem olmadığını, oraya gidene kadar halledildiğini varsayıyorum. Nitekim forumun muhtelif başlıklarında bunlardan sıkça bahsedilir. Örneği olan arkadaşlarımız da var. Mesleklerle ilgili başlıklar da var, biraz araştırınca daha net bilgileri haiz olabilirsiniz.

Hayal etmek bile güzel ama