Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Oktay-İbiş, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    @TheWinner2020 mesela bu iş için Türkiyeden mal göndermek çin e göre satış konusunda ilerisindemi gerisindemi. çok garip bi soru oldu ama kusura bakma 🙂

    Son donemde, doların yukselmesi ve ozellikle genc nufusun e-ticarete yakın ilgisi, ABD 'ye Tr'den mal satısını hızlandırdı. Cok kişi var bu işi yapan. Gençler için bulunmaz fırsat ve işsizliğe karşı çözüm. Ben birçok genç insana ucretsiz bu işi ogrettim ve devam ediyorum. Genclerimiz uzun zaman iş arayacagına belki e-ticaret gibi onu acık bir fırsattan yararlanabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @TheWinner2020 ben şu manada sordum 8 senedir market işletiyorum vakti zamanında hepsiburada nın gibi bi e ticaret sitesi yapmıştım marketime ama hazırladığım script amatörce idi mesela ekmek,cola,makarna vs sepete koyup ödemeye geçtiğinde hizmet bedeli ile hesaplıyordu. gün boyu bilgisayar başındayım dikkati çeken şu mesela Türkiyeden amerikaya neler satılabilir ben en çok buna takıldım.


  • @Oktay-İbiş Ben şu an havlu satıyorum. Malum Tr pamuğu meşhur. Tekstil olur. Ama fiyatı yuksek agırlıgı dusuk urun olursa daha iyi.. Amazonun avantajı su, urunleri oraya depolayaınca tum kargo ve musteri işlemlerini amazon yapıyor. Size sadece parayı almak kalıyor.

  • ⭐⭐⭐

    @TheWinner2020 havlu işi mantıklı bu işin merkezide Bursa ve eminönü bildiğim kadarıyla. bir ara elektronik sigara furyası vardı gebzeden tahtakale gidip elektronik sigara likit alıp satmıştım güzelde işti aslında denenebilir

  • ⭐⭐⭐

    @TheWinner2020 peki havlu işi için örnek vermek gerekirse kilo ilemi alıyorsunuz yoksa tane işimi ? birde marka olayı varmı ?


  • Arkadaslar ben de amerikadayim.turkiyeden sedef islemeli .tavla .satranc takimi.duvar saati.kolye vs.bunlari getirtsem amerikada satisi nasil olur.satabilirmiyim amazonda yada ebayda


  • @nahya merhaba, oncelikle hayırlı olsun. Evet bu tür ürün satan türkler var su anda. Ama bence onun yerine en cok satılan best seller urunlere ve daha geniş kesime hitap edecek urunlere baksanız daha iyi olur. Mesela termos bardak iyi gidiyor. ABD markası orada rahat bulursunuz. Amazona best seller lara bakın. Ozel marka tescilli olanları izinsiz satamazsınız. Bir kaç satısı olanları deneyin.


  • @TheWinner2020 Bu işe ilgim var fakat henüz pek bilgim yok. Peki amazonda satış yapabilmek için şirket olması şart mı bireysel olarak satış yapamıyor muyuz yani illa şirket mi kurmamız gerekiyor? Çünkü kaydolurken şirket ismi felan istiyorda


  • @srhnkskn Tr'den mi? ABD'den mi? şirket kurmaya gerek yok şahıs olarak da satabilirsiniz. Tr'den satış hesabı açmak biraz zor. Ben şirket kurdum ABD'de çok basit uzaktan da yapıyorlar. Eğer SSN yoksa, EIN alıyorsunuz IRS'e fax basvurusu yaparak.


  • Tr'den hesap açmayı denedim daha ilk adımlarda şirket ismi adresi vs. istiyor. Bu adımları nasıl atlayacağız peki


  • @srhnkskn ilk once bence youtube da su video ve benzerlerini inceleyin:


  • @TheWinner2020, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    @srhnkskn ilk once bence youtube da su video ve benzerlerini inceleyin:

    Teşekkür ederim alakanız için.


  • @srhnkskn rica ederim. Basarılar...



  • Arkadaslar amerikada olmayan bir is yapmak istiyorum ama turkiyeden amerikaya urun kac gunde gelir.bnm getirecegim urun kisiye ozel oldugu icin toplu bi urun getirme olayi yok.yani gunluk kac tane siparis gelirse aninda siparis gecicem turkiyeye .kac gunde gelir en hizli .


  • @nahya Express cargo hizmeti veren firmalar var amazon usa da Tr'den satış yapanlar o sekilde gonderiyor. 3-5 güne ulaşır. Devamlı ve yuksek miktarlarda gonderim yapanlara uygun fiyat veriyorlar. orn: cargomix diye bir site var yerleri Ist Tekstilkent'te .. DHL, FEDEX, UPS gibi firmalarla calısıyorlar. Kilo ve desi hesabı tarife var


  • @nahya, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    Arkadaslar amerikada olmayan bir is yapmak istiyorum ama turkiyeden amerikaya urun kac gunde gelir.bnm getirecegim urun kisiye ozel oldugu icin toplu bi urun getirme olayi yok.yani gunluk kac tane siparis gelirse aninda siparis gecicem turkiyeye .kac gunde gelir en hizli .

    Yalnız Amerikada olmayan iş derken çok merak ettim. Bu çok iddialı bir söz...


  • Merhaba , bende Türkiyede e ticaretle uğraşıyorum. Amerikaya gidince orada da devam etmek istiyorum. Bir ara Amazon ebay (ebay den amerikada daha önce bulunduğum süre içinde 200 e yakın alışverişim oldu seller olmasamda hepsi olumlu puan satışa başlarsam olumlu etkisi olacaktır) üzerine gitsemde malesef paypal dan dolayı satış yapamadım. Amazontr de pek bir satış yapamamıştım. Ancak şu an n11 çok güzel yürüyor. Faturası vs. her şey prosedürüne uygun gidiyor. Dropshipping in olayı eğer çinden alıp müşteriye gönderecekseniz kimse 15-30 gün arası beklemez hemen olumsuz yorum yemeye başlar çuvallarsanız . Her ne kadar ürün açıklamasına 15-30 gün arası teslim olacak desenizde özellikle TR de açıklama okumuyorlar patlarsınız. Fotoğrafa bakıp alıyorlar. Bu benim kendi tecrübelerimden .

    Dropshipping yapmadım ama size önerebileceğim. Örneğin , ürünü Türkiyede satıyorsunuz veya Amerikada bulunduğunuz şehirdeki toptancı pazarına gidip piyasada bulunmayan (burada sizin meslek alanına göre tecrübeniz etkili olacak , tamammen sallıyorum piyasada plastik mandallar var çok satılıyorlar ama ahşap mandal hiç bir satıcıda yok. Toptancıların elinde de yok ama 1 tanesinin elinde 1000 tane kalmış 10 tanesini hemen alıp listeliyorsunuz. Baktınız satılmaya başladı satıcıdaki hepsini kapatıp deponuza atıyorsunuz tebrikler o üründen birtek sizde var ve siz satıp bitirene kadar satıcılar uyanmayacak. Birkaçtanede olumlu yorum gelirse başka bir satıcı o üründen daha ucuza eklese bile sizden alışveriş yapacaklardır. Bu şekilde kilit ürün bulamazsanız en çok satılan ürünleri araştırın. Tekrar ürün sallıyorum philips 10w led ampul bakın malum sitelere ,diyelim en ucuz satan satıcı 20 tl ye satıyor olsun gidin toptancılara ürün size en uygun kaç paraya geliyor 10 tl ye geliyor olsun 19 tl den listeleyin kdv si %18 2,90 tutar + %15 komisyon 2,85 =13,25 3,25 net karınız olur. Mümkünse kırılmayacak ürün seçin iade olayını engellemek için bu tarz ürünler piyasada bol olduğu için cebinizden para harcamadan sipariş geldikçe gidip alıp kargolayabileceğiniz ürünlerdir. Mümkünse siparişin geldiği gün kargolamaya çalışın örnegin saat 15:00 a kadar gelen siparişlerin fatura ve kargo şablonlarını çıkarın . 15:00 da doğru toptancıya . paketleme vs. Yurtiçi kargo 17:00 a kadar ürün kabulü yapıyor. toptancıdan geri dönmeden en yakın kargo şubesinden gönderin.

    Benim nacizane önerim olmayan ürünü bulun ürettirin ve sizin belirleyeceğiniz fiyattan satın karınız güzel olur. Ne kadar piyasada olmayan ürün toplarsanız o kadar yüksek kar marjına erişirsiniz.

    %100 kesinliği olan önerim %100 fotoğrafı kendiniz çekin , profesyonel gözüksün ama birkaç detay ekleyin ve başka satıcıların çalamayacağı şekilde logo vs ekleyin logo eklenmemişleri çalıyorlar 🙂 farkınız olsun çok etkili

    Benimde size bir sorum olacak Amerikada satılan ürünü faturalandırma gibi bir durum varmı? Bir akrabam konuştuğumda vergini yıl sonu beyan ediyorsun dedi ancak o ticaretle uğraşmıyor.


  • Birde online eğitim satmaya çalışanlara kanmayın , kimse lamborghini kullanıp çok çok para kazanıp gezip tozarken ( ki orada bu araçlar türkiyedeki gibi astronomik fiyatlarda değil yine oranın piyasasına göre yüksek ama çok ucuza kiralanabiliyor) size 100 dolara 1000 dolara bu eğitimi satmaya çalışmaz (ismi lazım değil ) XD . İnternetten araştıma yapın ve kaptıracağınız parayı sermaye yapın. Birtek bazı tool lar duydum en çok satılan ürünleri listeleyen satış sayısı vs istatistikler veren onlarla ilgilenilebilir ancak şu anda hiç kullanmadım.


  • @ata_ksk, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    Merhaba , bende Türkiyede e ticaretle uğraşıyorum. Amerikaya gidince orada da devam etmek istiyorum. Bir ara Amazon ebay (ebay den amerikada daha önce bulunduğum süre içinde 200 e yakın alışverişim oldu seller olmasamda hepsi olumlu puan satışa başlarsam olumlu etkisi olacaktır) üzerine gitsemde malesef paypal dan dolayı satış yapamadım. Amazontr de pek bir satış yapamamıştım. Ancak şu an n11 çok güzel yürüyor. Faturası vs. her şey prosedürüne uygun gidiyor. Dropshipping in olayı eğer çinden alıp müşteriye gönderecekseniz kimse 15-30 gün arası beklemez hemen olumsuz yorum yemeye başlar çuvallarsanız . Her ne kadar ürün açıklamasına 15-30 gün arası teslim olacak desenizde özellikle TR de açıklama okumuyorlar patlarsınız. Fotoğrafa bakıp alıyorlar. Bu benim kendi tecrübelerimden .

    Dropshipping yapmadım ama size önerebileceğim. Örneğin , ürünü Türkiyede satıyorsunuz veya Amerikada bulunduğunuz şehirdeki toptancı pazarına gidip piyasada bulunmayan (burada sizin meslek alanına göre tecrübeniz etkili olacak , tamammen sallıyorum piyasada plastik mandallar var çok satılıyorlar ama ahşap mandal hiç bir satıcıda yok. Toptancıların elinde de yok ama 1 tanesinin elinde 1000 tane kalmış 10 tanesini hemen alıp listeliyorsunuz. Baktınız satılmaya başladı satıcıdaki hepsini kapatıp deponuza atıyorsunuz tebrikler o üründen birtek sizde var ve siz satıp bitirene kadar satıcılar uyanmayacak. Birkaçtanede olumlu yorum gelirse başka bir satıcı o üründen daha ucuza eklese bile sizden alışveriş yapacaklardır. Bu şekilde kilit ürün bulamazsanız en çok satılan ürünleri araştırın. Tekrar ürün sallıyorum philips 10w led ampul bakın malum sitelere ,diyelim en ucuz satan satıcı 20 tl ye satıyor olsun gidin toptancılara ürün size en uygun kaç paraya geliyor 10 tl ye geliyor olsun 19 tl den listeleyin kdv si %18 2,90 tutar + %15 komisyon 2,85 =13,25 3,25 net karınız olur. Mümkünse kırılmayacak ürün seçin iade olayını engellemek için bu tarz ürünler piyasada bol olduğu için cebinizden para harcamadan sipariş geldikçe gidip alıp kargolayabileceğiniz ürünlerdir. Mümkünse siparişin geldiği gün kargolamaya çalışın örnegin saat 15:00 a kadar gelen siparişlerin fatura ve kargo şablonlarını çıkarın . 15:00 da doğru toptancıya . paketleme vs. Yurtiçi kargo 17:00 a kadar ürün kabulü yapıyor. toptancıdan geri dönmeden en yakın kargo şubesinden gönderin.

    Benim nacizane önerim olmayan ürünü bulun ürettirin ve sizin belirleyeceğiniz fiyattan satın karınız güzel olur. Ne kadar piyasada olmayan ürün toplarsanız o kadar yüksek kar marjına erişirsiniz.

    %100 kesinliği olan önerim %100 fotoğrafı kendiniz çekin , profesyonel gözüksün ama birkaç detay ekleyin ve başka satıcıların çalamayacağı şekilde logo vs ekleyin logo eklenmemişleri çalıyorlar 🙂 farkınız olsun çok etkili

    Benimde size bir sorum olacak Amerikada satılan ürünü faturalandırma gibi bir durum varmı? Bir akrabam konuştuğumda vergini yıl sonu beyan ediyorsun dedi ancak o ticaretle uğraşmıyor.

    Tesekkurler bilgilendirme icin. Burada suna dikkat etmek lazım. Amazonda ilk defa bir urun satışa çıkarıyorsanız, bunun oturması zaman ve maliyet gerektirir. Cunku reklam butcesi ayrımalısınız ve olumlu yeterli review alana kadar sure gecmesi gerekir. Oysa cok satan urun bulup (marka tescilli ve satısı sorunlu olmayan) urunlerde ilave satıcı olarak girmek daha hızlı cozum. Tabi bu noktada da, listeleme sahibi satıcıyla ugrasma riski var. Sizi taklit satıcı olarak sikayet edebiliyor. Siz de fatura, ve esas uretici/yetkili satıcıdan izin yazısı vb ibraz etmeniz istenebiliyor amazon tarafından.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum