Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 hocam saolun teşekkür ederim ilginiz için 😊


  • @crazycells Amerika 'daki ofisimiz de ikame edeceğiz , şeklinde açık açık belirtilirse , noter kaydının Türkiye 'de yapılmasında sakınca olur mu ?


  • @Semihmete Sizi bağlayacaksa eğer düşünceleriniz burada yüzlerce kişinin okuduğu bir platformda paylaşmak mantıklı mı anlayamadım ? Bu başlık altında bu konu her geçen dün dallanıp budaklanmaya başladı ve bu durum hiç iyiye gitmiyor.


  • @salih2825 Benim de hoşuma gitmeyen yazılar oluyor bazen!! Ne yapalım şimdi? Okumayalımmı ? Yazmayalımmı ? Bilgimizi yada düşüncelerimizi yazmayalımmı , söylemeyelimmi bazılarının hoşuna gitmiyor diye! Tartışmadan konuşmadan yazmadan araştırmadan Okumadan doğru bilgiye nasıl ulaşabiliriz ? Ben Süreç ile ilgili kendi fikirlerimi yazdım , beğenmeyebilir doğru bulmayabilir kabul etmeyenilirsiniz! Sonuç olarak burda ben otorite değilimki! Ben burda yazdım diye hemen inanıyormu herkes! Bak ne güzel itiraz ediyorsunuz sizde düşüncelerinizi yazıyorsunuz! Nedir bu kendisi gibi düşünmeyenleri susturma çabası anlamıyorum! Herkesin düşüncesi kendini bağlar.Yazdıklarımızda herhangi bir hakaret varmı? Konsolosluk Şöyle hesap yapıp böyle düşünebilirlermi acaba diye düşüncelerimi yazdım! 2 gündür ciddi tepkiler oluyor! Sonuç olarak herkes bir miktar para göstermek zorumda! Adam yazmış “Tek kişi 10K gösterdim sponsor bul” Dediler Diye! Diğeri yazmış “Ailece 15k gösterdik sponsor yada ilave göster “dediler diyeyazmış!! Şimdi bu yazılanlar için kendimizce bir düşünce sahibi olmayalımmı ? Okuyup geçelimmi ? Yarın bizlerde kendi tecrübelerimizi burda paylaşmayalım mi ? Nedir bu tepkiniz anlam veremiyorum!! Bende tek kişi için 32k aile için 50k yazmıştım. Newyork californiya da yaşayanlar bu rakamlar için çok mu diyecekler! Houston için minimum 20k yeter diye yazan ve orda yaşayanlar Newyork Yada Californiya içinde 20K yeter aile için diyebilirmi ? Bunlar kişiye göre yaşam standartına göre değişen şeylerdir! Herşey görecelidir! Herkesin tecrübeside kendine göredir! Göç edip gidenlerden izlediklerimiz herkes olabildiğince fazla para ile gelin diyor! Neden acaba ???


  • Bu kadar abartmasanız bu tepki verme işini, hayır beyefendi bizim gibi hariçten gazel de okumuyor, dv2020 talihlisi, sürecin içinde, kendince bir hesap yapmış, ki bence la boston sf vs gibi yerler için bile normal rakamlar sayılabilir bunlar,(evet çok daha azıyla onay alan giden çokça insan biliyoruz bla bla bla, ama sonradan tavsiye bâbında ne söylediklerini de biliyoruz😉) bir sürü deneyimli arkadaşların abilerin yorumlarını arayın bulursunuz 6 ay 1 sene iş bulamamayı göze alıp gelin, hazırlıklı olun vs.. onlara da sallayın bir zahmet.. Bildik Türk işi, vurun abalıya! Ne var arkadaş, fikrini söylemiş beyefendi, belki gidince bulaşıkçılık yapmak istemiyordur, eğer konsolosluk da tepki verenler gibi düşünseydi 10k ya pul gibi dağıtırdı vizeleri, hani herkes pizza dağıtır bulaşıkçılık yapar idare edecek kadar parasını çıkarırdı ya(ki evet çıkarır, doğru en azından ceptekini daha az yemenizi sağlar bu işler daha iyi kazanana kadar ama işte, gel görki konsolosluk görevlisi onayı verirken öyle düşünmüyor).. romantizmi bırakın bence biraz da gerçekçi olmaya bakın, evet kur malum, aldı başını gitti, bu meblağları toparlamak bir çok talihli için zor olacaktır, o zaman konsolosu ikna etmeye bakacaksınız, çocuklu aileyseniz ortalama bir eyalete gidecekseniz belki min 25k-30k, pahalı bir eyalete gidecekseniz 30-35k lar telaffuz edilecek önümüzdeki süreçte bilmiyoruzki, aralık mülakatları da en azından bir gelsin, kabaca bir istatistik çıkar ortaya, oradan bir hesaba ulaşılabilir, sonraki aylarda da sağlaması yapılır bu hesabın. Heleki dv2020 talihlisi birinin kendi yaptığı hesabı paylaşmasında ne beis var hala anlayabilmiş değilim..
    Konu dışı olmasa da konunun etrafında dolanan bu mesajların sayıca yeterince fazla olduğunu düşünüyor, bu hesaba verilen tepki özelinde başkaca bir mesaj yazmayacağımı belirtiyorum.
    İyi haftasonları cümleten..


  • @aysegul Teşekkür ediyorum nezaketiniz için.


  • @Semihmete Öncelikle benim kimsenin fikrini söylemesini engel olmak gibi veya kimseyi susturmak gibi bir düşüncem olmaz, olamaz. Herkesin fikirlerine ve görüşlerine saygı duyuyoruz tabii ki. Benim söyledikleriniz arasında takıldığım ''söylediklerim beni bağlar'' cümlesi oldu. Önceki yorumlarımızı okumuş iseniz bu konu hakkında fikirlerim ortadadır. Benim dikkat edilmesini düşündüğüm husus bazı abartılı fikirler. Bize en büyük referans yaşanılmış mülakat deneyimleri. Onları değerlendirip yorumlamak yerine neden afaki şekilde fikirler sunuyoruz bunu anlamakta zorlanıyorum. Süreç herkes için benzer; stresli, yorucu ve yıpratıcı.


  • @aysegul Söylediklerinizde aykırı hiçbirşey yok. Bir örnek vermek istiyorum söylediklerinize istinaden. Örneğin çocuklu bir aile hesabında 30k bulunmayıp Amerikadan bir iş teklifi mektubu alıp birde sponsor bulursa bence vizesi onaylanabilir. Demek istediğim rakamlar üzerinde çok duruyoruz (illa ki hepimizin dediği gibi elimizden gelenin en iyisini yapalım para konusunda) her süreç biraz kendi içinde işliyor. Üzerinde durmak istediğim mesele bu idi. Fikirlerini ve düşüncelerini burada paylaşan herkese de bu vesile ile tekrar teşekkür etmek istiyorum.


  • @salih2825 zaten para konsolos tarafından yeterli bulunmayanlardan sponsor / iş teklifi isteniyor. parayı artırmanın nedeni sponsor / iş teklifi bulmamak için değil mi?


  • Bu sene forumda yer alan tecrübelerden anladığım kadarı ile mali yeterlilik ve sağlık sigortası hususu ön plana çıkmış durumda. Mülakata gidip mali yetersizlik nedeni ile memlekete geri dönmenin, oldukça can sıkıcı bir durum olduğu aşikâr. Her zaman ifade etmeye çalıştığım gibi eşik olarak belirli bir meblağ bulunmadığı için, forumda yer alan ortak deneyimlerle, ortalama bir sayı bulunmaya çalışılıyor. Forumun sağladığı bu rehber, kıymeti bilinesi harika bir kazanım. Bu durumda, her mülakat, kendi içinde değişkenleri bulunan ayrı bir süreç. Gidilen eyalet, kişi sayısı, okul durumu, dil durumu, meslek durumu, yaş vb gibi bir çok değişkenin bu durumu belirlediğini tahmin etmek zor değil. En nihayetinde son kararı, işi, bu kararı vermek olan insanlar verecek. Arkadaşın yazdığı miktarlar aşırı görünüyor. Ama öyle sanıyorum ki arkadaş gerçekçi olmak istemiş, kendince de bir miktar belirlemiş. Miktar ile ilgili olarak kendisini eleştirebilirim belki ama kendince mülakatını garanti altına almak için bir meblağ belirlemiş ve bunu da paylaşmış. Ifade ettiği meblağ ne kadar gerçekçi ise ekonomik nedenlerden ötürü bu miktarın kolayca yerine getirilemeyeceği de o kadar gerçekçidir. "Bu miktarlar zor öyleyse" demek yerine gün günden birikim yapmak en isabetli karar olacaktır. Şunu açık yüreklilikle söyleyeyim, bu forumda, ekonomik konularda tavsiye verebilecek en son kişi olabilirim. Ama verilen karar kesinse, bir dakika kaybetmeden, hangi eyalete giderseniz gidin, birikime devam edilmeli. Elbette kasılmadan, çok zorlanmadan, eziyete çevrilmeden... On sigara içiliyorsa beş içilsin, haftasonu içkisi iki haftada bir olsun, dışarda üç gün yeniliyorsa iki gün yenilsin ama gelmeden elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Anahtar cümleyi okudunuz az önce. Elinizden gelenin en iyisi. Pek beceremem böyle kişisel gelişimciler ağzı ile yazmayı ama gerçekçi olunacaksa gerçek şu ki ne yazılan bir miktar nedeni ile kara kara düşünün ne de meblağ yeter herhalde deyip birikim yapmayı sonlandırın. Olabilecek her senaryoyu düşünmek bir şey kaybettirmez ama kazanımları büyük olabilir. Tabii ki gerilmeyin, endişe etmeyin. Herkes kendi zamanını yaşıyor ve iyi günler de kötü gunler de bir şekilde geçiyor. Geçmiyor mu?


  • @jure Benim demek istediğimde o durumla karşılaşmadan önce onları ayarlamaya çalışmak daha yardımcı olacaktır.


  • @Sefa çok güzel yazmışsınız tebrik ederim sizi.Artık bu anlatımdan sonra umarım konu kapanır ve ana konumumuza geri döneriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @selcuk8138 ne demişler assolistler en son çıkarlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zinos, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells Amerika 'daki ofisimiz de ikame edeceğiz , şeklinde açık açık belirtilirse , noter kaydının Türkiye 'de yapılmasında sakınca olur mu ?

    Noter'e neden gerek oldugunu pek anlayamadim. Bu belgeyi imzalayacak kisilerin bilgileri ulasilamayacak turden mi?

    Calisilacak yer neresiyse, mektubu da oradan almanizi tavsiye ederim. Ne yapacaginiz size kalmis tabii ki 🙂


  • @crazycells şirketin antetli kagidina, islak imzalı ve noter onaylı job offer gerekiyor diye konsoloslugun tebligatı olduğu yönünde bilgi paylaştı sn. @bolatmali; bunun için riski azaltmak adına hiç bir şeyi gözden kaçırmak istemiyorum, malumunuz CN yüksek olduğundan , her hangi bir ters durumda 2020 period 'unu aşmamak tüm çaba . Yokşa dediğiniz gibi antetli kağıda standart job offer copy ile birlikte de kabul gören arkadaşlarımız olmuştu .


  • Günaydın
    Benim bir sorum var
    Eğer asıl talihli mülakata girdi ama eş ve çocuk bir sebepten doktor randevusu ve mülakata gidemedi
    Bu arada asıl talihli Amerika'ya ilk girişi yaptı
    Ve vize alma son günü 30 Eylüle daha var bu aşamada eş ve çocuk için yeni bir mülakat tarihi istenebilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana bizim 2019 kazanan kişilerden birinde aynen senin yazdığın gibi durum vardı. Eylül ayında mülakata girdi. Doktor kontrolüne gitti fakat balgam testi yapmalarını söylemişler. Hepatit şüphelenmişler. 990 TL idi fakat 6 -10 hafta sürüyormuş ondan kişi tek başına amerikaya gitti. Ne eşi ne de çocukları doktor muayenesine gitmediler. Bİr daha bekle sana ismini bulayım onunla konuşuruz. Yaşayan birinin tecrübeleri en sağlıklı bilgidir. @eem1978 kişi bu istersen üstüne bas geçmiş yazılarını oku bak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @ayvalik10 tamamdır hemen inceliyorum, çok teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum