Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Domestic violence


  • Merhabalar,
    Sizden bir konu hakkında bilgi rica edeceğim ama vaktiniz ne zaman müsait olursa cevap verirseniz çok sevinirim.
    Konu şu: Benim oğlum Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green karta sahip ve vatandaşlığa başvuracakken talihsiz bir olay başina geldi.
    Kız arkadaşı ile inişli çıkışlı bir ilişkileri vardı ve ayrılmışlardi.Olayin olduğu gün yolda rastlaşmışlar ikisi de kendi araçlarında birbirlerine laf sataşmaları yapmışlar ve oğlum yolunda giderken 5 dakika sonra polis çevirmiş yolunu ve tutuklayıp nezarete götürmüş kız şikayet etmiş oğlumu. 3-4 saat sonra salıvermiş polis ve 4 gün sonra mahkemeye çıktı.5-6 aydır halen sürüyor mahkeme. Oğlumun 9 haftalık bir terapiye gitmesine karar vermişler. Acaba bu terapi sonrasında ceza almazsa vatandaşlık işleminde dezavantajı olur mu
    İnanın o kadar canım sıkkın ki kız bir sürü iftiralar attı
    Yanıtlarsanız çok sevinirim.


  • Merhaba,

    Terapi sonrasi dava dismiss olursa ve sicilinden silinirse bir problem olmayacaktir diye biliyorum.
    Davanin dismiss olmasi ve suclamalarin kalkmasi gerekiyor.
    Belirli bir sure sonra sicili temize ciktiktan sonra vatandaslik sirasinda background'inda bir problem gozukmese bile;
    Daha once arrested durumu yasadiniz mi sorusuna evet diyerek olayi oldugu gibi anlatmasi gerektigini dusunuyorum.
    Evet arrested durumu yasadim fakat yanlis karar oldugu ortaya cikti ve dava dustu gibi bir savunma ile hayirlisiyla vatandasliga ulasacaktir.

    Saygilarimla.


  • @mümine, içinde söyledi: Domestic violence

    Merhabalar,
    Sizden bir konu hakkında bilgi rica edeceğim ama vaktiniz ne zaman müsait olursa cevap verirseniz çok sevinirim.
    Konu şu: Benim oğlum Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green karta sahip ve vatandaşlığa başvuracakken talihsiz bir olay başina geldi.
    Kız arkadaşı ile inişli çıkışlı bir ilişkileri vardı ve ayrılmışlardi.Olayin olduğu gün yolda rastlaşmışlar ikisi de kendi araçlarında birbirlerine laf sataşmaları yapmışlar ve oğlum yolunda giderken 5 dakika sonra polis çevirmiş yolunu ve tutuklayıp nezarete götürmüş kız şikayet etmiş oğlumu. 3-4 saat sonra salıvermiş polis ve 4 gün sonra mahkemeye çıktı.5-6 aydır halen sürüyor mahkeme. Oğlumun 9 haftalık bir terapiye gitmesine karar vermişler. Acaba bu terapi sonrasında ceza almazsa vatandaşlık işleminde dezavantajı olur mu
    İnanın o kadar canım sıkkın ki kız bir sürü iftiralar attı
    Yanıtlarsanız çok sevinirim.

    Sayin@mumine, mahkeme karari bu konuda onemli olacaktir. Karar cikmadan bu konuda gorus bildirmek uygun olmaz. Bu konu her nekadar dezavantaj olsa da, vatandasliga basvurmadan son 5 yil icinde olmadi ise (yani vatandasliga basvurmasi icin daha uzun sure beklemesi gerekebilir) veya bazi istisnalara giriyorsa ( bir kisi suc isleyip ceza gordu ise veya sucu affedildi ise bir takim kanuni istisnalara tabi olup vatandasliga basvurmasi sozkonusu olabilir) bu konu vatandas olmasina engel olmayabilir. Vatandaslik icin oglunuzun bir gocmenlik avukati ile calismasini tavsiye ederim. Bu savunmalar gerekiyorsa basvuru ile beraber yapilmasi uygun olur. Ayrica basvurunun good moral character(iyi vatandas oldugunu gostermek) acisindan daha guclu delillerle kuvvetlendirilmesi gerekecektir.


Benzer Başlıklar

  • EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    148 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vedat-Halitoğlu, içinde söyledi: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer? @Rosesy keşke premium yapsaydınız hiç değilse bu kadar kaygılanmazdınız. Ben premium yaptım başvurunun ilk haftası onaylandı. Ücret düşündürücü oluyor ama bu kadar beklemekten bence daha iyidir. Hayırlısı olsun hakkınızda. Sayin @Rosesy, buugn itibari ile USCIS tahminlerine gore I-140in EB2 NIW kategorisinden onayi 26.5 ay surmektedir. Vize numarasi mevcuttur. Sureniz doldu( 26.5 ay) ise hemen onalyi alabilmeniz gerekir. Basvuru tarihinizden itibaren 26.5 ay gecmedi ise daha sonuc almamaniz normaldir. Surec devam ederken de hizlandirma talebinde bulunabilirsiniz. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing. I-907 formu ile hizlandirma yapabilirsiniz, sonucu 45 gunde alma ihtimaliniz yuksektir ve ekstradan 2,965 USD odemeniz gerekecektir. Hizlandirma yaparsaniz basvurunuzu bir ust hizlandirilmis kategoriye gecirmis olursunuz ( Avukatinzdan talep sekliniz bu sekilde olacaktir "upgrade the petition to premium processing").
  • 0 Oy
    3 İleti
    172 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı Merhaba, Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
  • J-1 vizesi bana uygun mu?

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    141 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @addictive, içinde söyledi: J-1 vizesi bana uygun mu? Merhaba, Aranızda yeniyim. Bu hafta aldığım bir iş teklifiyle ABDye göç sürecini değerlendirmeye başladım. Fazlaca araştırma yaptım ancak sürece niyet etmeden ve profesyonel destek almaya başlamadan önce temel noktaları değerlendirmek için siz değerli avukatların benim durumum için görüşlerinize başvurmak istedim. Finans alanında 13 yıllık tecrübem var ve mevcutta finans alanında bir şirkette çalışıyorum. Bu hafta gıda alanında faaliyet gösteren çok uluslu bir şirketten Florida şubelerinde istihdam edilmek üzere management trainee için sözlü teklif aldım. Bu teklifi kabul edersem; Hızlı olması için J-1 vizesi mi almalıyım? Farklı bir türe mi başvurmalıyım? J-1 vizesi alırsam bu alan için maksimum süre ne olur (18 aya kadar olduğunu okudum ancak sanırım her alanda farklı uygulanıyormuş) J-1 vizesi alarak gidersem, sürem dolmadan E-2 vizesine başvurarak geçiş yapabilir miyim? E-2 vizeye başvurabilmek için gerekli yatırım tutarı olan 100.000 USD öz sermaye mi olmalı yoksa banka kredisi dahil minimum 100.000 USD mi olmalı? E-2ye başvuramaz isem, J-1 süre bitimi sonrasında geri dönüş yapmadan J-1 waiver ile aynı şirkette çalışmak üzere L vizeye başvurabilir miyim? Sayin@addictive, J-1 vizesinin de farkli turleri bulunmaktadir. J-1 vizesi alacaksaniz not subject to 2 year home residency olduguna dikkat ediniz, aksi halde ABDde kalma durumunuz olursa isleriniz cok zorlasir. Genelde ABD icinde vizeden vizeye gecis yapabilirsiniz. Ama her vize arasi gecis yapmak mumkun degildir. Gecis yapacaginiz vize turlerine gore durumu degerlendirmek gerekecektir. ABD icinde 100,000 USDden daha az bir sermaye ile E2 almaniz zmumkun olabilir. E2 icin tek kullanilabilecek sermaye oz sermaye degildir, nakit, kredi, miras hediyesi, vs. gibi kaynaklar kullanilabilir. Yatirimi kaybetme riskiniz olmasi ve sermayenin kaynagini net olarak belirleyebilmeniz gerekecektir. L vizesi sirketler arasi transfer vizesidir. Yurtdisindan ABD icine transfer olmayi kapsar. Ornegin Turkiyede Coca Cola'da calisan bir kisi L transfer vizesi ile ABD Coca Cola'da calisabilir. Linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager
  • Re-Entry Permit bekleme süresi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    18
    0 Oy
    18 İleti
    572 Bakış
    Meliha YalınM
    @busradincer büşra hanım merhaba expedite işlemi usciss sisteminde nereden yapılabiliyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum