Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

• Merhaba, sorum ABD vatandasi ile evlilik ile ilgili olacak. Adjustment of Status yapmaya hazirlaniyorum, esim ABD vatandasi ama calismiyor, benim gelirim ise yoksulluk sinirinin ustunde. 1 yildan uzun suredir ayni evde benim gelirimle yasiyoruz. Esim I-864 dolduracak ama geliri yok, benim kazancimi household income olarak gosterip basvuru yapabilir miyiz? Yoksa baska bir sponsor mu bulmamiz gerekiyor? Tesekkurler.

• @comanchero, içinde söyledi: Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

Merhaba, sorum ABD vatandasi ile evlilik ile ilgili olacak. Adjustment of Status yapmaya hazirlaniyorum, esim ABD vatandasi ama calismiyor, benim gelirim ise yoksulluk sinirinin ustunde. 1 yildan uzun suredir ayni evde benim gelirimle yasiyoruz. Esim I-864 dolduracak ama geliri yok, benim kazancimi household income olarak gosterip basvuru yapabilir miyiz? Yoksa baska bir sponsor mu bulmamiz gerekiyor? Tesekkurler.

Sayin @comanchero,
    Affidavit of support (I-864) formunu hazırlarken ilk tercih edilen yöntem sponsorun yani sizin adınıza başvuruyu yapan kişinin (sizin durumunuzda esinizin) geliri olmasıdır. İkinci yöntem olarak sponsorun geliri yoksa sponsorun malvarlığı, sponsor edilen kişinin malvarlığı veya diğer evde yasayan kişilerin geliri bunun için kullanılabilir. Yani sizin geliriniz de kullanılabilir. Eğer sponsorun yeterli malvarlığı veya geliri yok ise üçüncü yol joint sponsor yani başka bir sponsor daha bulmaktır.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler Claudia Muslu Hanim. Sagolun.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    154 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Bilgi-Öndeş, içinde söyledi: K1 vizesi ile ABD'ye girdikten sonra statü değişikliği yapilabilir miyim? Merhaba 3 buçuk yıl beraberlik sonunda k1 vizem onaylandı ve ben ABD'ye geldim. Burada pek anlasamadigimizi gördük ve evlenmiyoruz, ben de Türkiye'ye dönüyorum karari verdik. Bu kadar gelmişken... K1 vizesi başka bir statüye dönebilir mi?. Nisanlım yine benimle iletişimde, onunla sorunumuz yok. Başka statü ile burada kendi başıma kalabilir miyim diye merak ediyorum. Ayrıca varsayalım döndümö, ve bir gün B1 E2 veya yine K1 vizesine başvurum oldu diyelim... bu başvurularda sorun yaşar mıyım? Sayin@Bilgi-Ondes, K1 nisanli vizesi ile girdikten sonra nisanliniz ile 90 gun icinde evlenip yesil karta basvurmaniz gerekir. K1den baska vizeye gecmek ise cok istisnai durumlarda mumkun olabilmektedir ornegin Temporary Protected Status gibi. https://www.uscis.gov/humanitarian/temporary-protected-status Yoksa genelde K1 ile geldi iseniz ve nisanliniz ile evlenmiyor iseniz, en dogrusu ulkenize donup sonra yeni vize turune basvurup ABDye tekrar oyle gelmektir.
  • Şu an göçmen miyim, değil miyim?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    329 Bakış
    crazycellsC
    @Adventure00, içinde söyledi: Şu an göçmen miyim, değil miyim? @Claudia-J-Muslu Teşekkürler cevabınız için, bu konuyu bir özel avukata danışma kararı aldım, şu anda Ankara'dayım, sizden nasıl randevu alabilirim veya Ankara'da önerebileceğiniz bir avukat var mı? Muslu Hukuk Burosu'nun iletisim bilgilerine suradan ulasabilirsiniz: http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/
  • 0 Oy
    6 İleti
    802 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @artvinli , içinde söyledi: Amerika'da bana sponsor olacak firma yerine işlemleri benim adıma bir avukat veya aracı firma yapabilir mi ? Merhabalar, 5 yıldır bir demir-çelik fabrikasında Malzeme Mühendisi olarak çalışıyorum. Amerika'da benim yaptığım demir-çelik işlerine ağır sanayi olduğu için pek yönelen bir mühendis yok. O yüzden Amerika'da bilindik hangi demir-çelik fabrikasına baksam muhakkak bir mühendis arıyorlar. Bu yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum. Asıl sorum şu bu firmalar sponsor olmayla onun evrak işleriyle uğraşmak istemiyorlar. Hepsi Amerika içerisindeysen gelirsen görüşürüz gibi deri dönüşler oluyor. Benim adıma sizler veya başka bir aracı firma bu işi firma adına yapabilir mi ? Sosyal medya reklamlarında son zamanlarda gezen bir aracı kuruluş reklamı var. Durum hakkında bilgi almak için onları aradığımda bana dönüşleri şöyle oldu; " Biz sizin adınıza iş buluyoruz daha sonra tüm işlemleri çalışma bakanlığı tarafında sizin adınıza yürütüyoruz." böyle bir durum mümkün mü yoksa bu arkadaşlar dolandırıcı olabilirler mi ? Sayın @artvinli , İş bulan firmaların neler yapıp yapmadığını bilemiyorum. Muhtemelen size isi bulsalar bile sonra bir avukatlık bürosu ile çalışarak hukuki işlemlerinizi hallediyorlardır. Ancak genelde sizin Türkiye’de olup ABD’de is bulmanız çok nitelikli ve olağanüstü yetenekli bir kişi değilseniz veya bir tanıdığın şirketinde çalışmayacak iseniz imkânsıza yekindir. Özellikle sizden is bulmak için para talepleri var ise çok dikkatli yaklaşmanızı tavsiye ederim. Dolandırıcı olma ihtimalleri vardır. ABD içinde iseniz o zaman görüşmeye çağrılıp bir sponsor firma bulma ihtimaliniz çok daha yüksektir. Teşekkürler.
  • Internship sonrası ABD de çalışma.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    284 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ipsion Internship sonrası ABD de çalışma. içinde söyledi: Merhabalar, Yaklaşık 10 aydır İstabulda bir pastanede pastacı olarak çalışmaktayım. Patronum Los Angeles'da Amerikalı bir fast food zinciri ile ortak pastane açmayı planlamakta tahminen 2020 Şubat ayı gibi açılacak. Ben de önümüzdeki ay temmuz sonu gibi Nashville'de bir otelde 1 senelik internship programında bulunacağım. J-1 vizesi ile. Mevcut pastahanemden istifa ettiğimde 1 seneyi doldurmamış olacağım. Durumu patronuma söylediğimde çok sevindiğini internship programından sonra da Los Angeles'daki şubede işe başlayabileceğimi söyledi. Sorum şu mevcut durumda benim LA deki şubede işe başlamam için HB1 vizesinden başka bir yol var mı? Neticede o vize yaklaşık 5 de 1 şans ile çıkıyor kesin olarak çalışabileceğim bir vize türü var mı acaba? Şimdiden teşekkürler ederim. Sayin @ipsion, Evet çalışabileceğiniz başka vize türleri var. İşyerinizin de yapacağı yatırıma bağlı olarak E-2 yatırımcı vizesi, en az mudur seviyesinde çalışacak iseniz L-1 şirket transferi vizesi (ancak son 3 yılda en az 1 yıl işyerinde çalışmış olmanız gerekir ve başka şartları da vardır), H2 B gibi kısa sureli çalışma vizesi de veya başka vizeler de sizin için opsiyon olabilir. Öğrenim ve is geçmişinize detaylı baktıktan sonra sizin için en uygun çalışma vizelerine karar verilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k