Navigation

    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Calendar
    • Facebook
    • YouTube
    1. Home
    2. Claudia J. Muslu
    3. Best
    • Profile
    • Following
    • Followers
    • Topics
    • Posts
    • Best
    • Groups

    Best posts made by Claudia J. Muslu

    • RE: Sorularınızı sormadan önce okumalısınız!

      Muslu Hukuk Bürosu tarafından YEŞİLKARTFORUM (bundan sonra "bu web sitesi" olarak anılacaktır)'da verilen bilgiler genel bilgi olarak verilmiş olup sizin özel durumunuz veya işlem veya davanız için kullanılamaz. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca genel bilgilendirme amaçlı olup, reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez. Ne bu web sitesinden bilgi almanız ne de bu web sitesini Muslu Hukuk Bürosu veya avukatlarından biriyle temasa geçmek için kullanmanız, siz ve Muslu Hukuk Bürosu arasında bir avukat-müvekkil ilişkisi oluşturmaz. Bu web sitesinde yayınlanan bilgiler her bir özel durumun detayları araştırılmadan genel okuyucu kitlesi için hazırlandığı için, yasal bir tavsiye değildir: Muslu Hukuk Bürosu’nun bu sayfadaki cevaplarını kullanmak bir avukat-müvekkil ilişkisi oluşturmaz. Eğer sitedeki bu bilgilere ulaşıyorsanız sizin özel durumunuzun detaylarını bir avukata danışmadan işlem yapmamalısınız. Muslu Hukuk Bürosu federal hukuk olan ABD vatandaşlık ve göçmenlik hukuku hizmetleri vermektedir. Ruhsatlı olduğumuz eyalet Ohio’dur.

      Sitenin bu bölümünü ziyaret etmekle, bu bölümde soru sormakla, sorulan sorular neticesinde alınan bilgiyi okumakla, paylaşmakla veya kullanmakla, yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılırsınız.

      Önemli Uyarı!
      Lütfen kişisel verilerinizi herhangi bir sebeple dijital ortamlarda paylaşmayın!


      The information given by Muslu Law Firm on YEŞİLKARTFORUM (hereinafter referred to as "this website") is provided for general information purposes only and should not be relied upon for your case or specific situation. Information shared on this site is for general informational purposes only and does not constitute advertising, offers, legal advice or consultation. Neither your receipt of information from this website, nor your use of this website to contact Muslu Law Firm or one of its attorneys’ creates an attorney-client relationship between you and Muslu Law Firm. Because the information posted on this website is prepared for a general audience, without investigation into the facts of each particular case, it should not be used as legal advice: neither Muslu Law Firm nor any of its attorneys has an attorney-client relationship with you. Use of Muslu Law Firm’s replies on this website does not create an attorney-client relationship. If you have access to this information from the website you should not take action without consulting a lawyer and explaining the particular details about your situation. Muslu Law Firm provides US citizenship and immigration law services under federal law. The state where we are licensed is Ohio.

      By visiting this section of the site, asking questions in this section, reading, sharing or using the information received as a result of the questions, you agree to the above terms.

      Important warning!
      Please do not share your personal data in any digital environment for any reason!

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Sorularınızı sormadan önce okumalısınız!

      Muslu Hukuk Burosu (Muslu Law Firm)

      hmuslu@hotmail.com  /  Oca 24, 2020

      Ana sayfa

      Ana sayfa

      ABD’de yeni bir hayat sahibi mi olmak istiyorsunuz? ABD’de süresiz oturma ve çalışma iznine sahip olmak mı istiyorunuz? Aile ve yakın akrabalarınızı ABD’ye getirmeyi mi hayal ediyorsunuz? ABD’de yatırım yapmak veya işinizin bir kısmını ABD’ye

      Claudia Jocelyne Kokaz Muslu

      alt text

      ABD’de yaşamak ve çalışmak isteyen yabancılar kendi durumlarını anlayacak bir avukat isterler.

      Mersin doğumluyum. Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun olduktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdim. Daha sonra New York’taki Cornell Üniversitesi’nde hukuk masterı yaptım. Sonra Boston’da Simmons College’da burslu işletme masterımı (MBA) tamamladım. Evli ve iki çocuk annesiyim. Türkçe, Fransızca ve İngilizce biliyorum. İspanyolca, Yunanca, ve İtalyanca anlıyorum.

      Hukuk mesleğime İstanbul’da White & Case’de şirketler ve ticaret hukuku alanında İstanbul barosuna kayıtlı ruhsatlı bir avukat olarak başladım. Amerikalı ve Avrupalı çokuluslu şirketlerin Türkiye içinde ve dışındaki yatırımlarını dört yıl boyunca yönettim. Boston’da teknoloji start-upında ve Morgan Stanley yatırım bankasında çalıştım.

      1999 yılında Boston’a taşındığımda ABD göçmenlik ve vatandaşlık sistemini tanımaya başladım. ABD vatandaşı olana kadar,14 yıl boyunca bir çok vize değiştirdim. Öncelikle, F1 öğrenci vizesinde iken eşim de iki yıl kendi ülkesine dönüş mecburiyeti olan J1 vizesinde idi. DV vize lotaryasını kazandığımız halde hukuki kurallardan dolayı alamadık. Sonra, Virginia’da bir hukuk fakültesi’nde H1B vizesi ile hukuk profesörü olarak çalıştım. Eşim AC21 kuralı aracılığı ile işyerini değiştirdi. En nihayet 2013 yılında kendi başvurumla ABD vatandaşı oldum. Bu uzun ve zorlu yol, beni Amerikan göçmenlik ve vatandaşlık sistemini detayı ile öğrenmeye teşvik etti. ABD göçmenlik bürosu ile irtibatta iken bir çok kez yanlış bilgilendirildim. Bu nedenle ABD göçmenlik ve vatandaşlık hukuku ile ilgili her konuyu ve her soruyu kendim araştırıp öğrendim ve bu konuda daha iyi hizmet vermenin mümkün olduğuna inandım.

      Öncelikle ABD göçmenlik ve vatandaşlık hukukunun teorisini calıştım ve bunu Virginia’da hukuk fakültesinde öğrettim. Ohio’ya taşınınca bir Ohio avukatlık firmasında göçmenlik hukuku hizmetlerini başlattım. İş vizeleri ve uluslararası iş hukuku konularında çalıştım. Atlanta’da yaşamaya başlayınca, Catholic Charities’ de göçmenlik ve vatandaşlık avukatlığı yaptım. Atlanta’da ABD vatandaşlık hukuku, göçmenlik aile hukuku, konsolosluk hukuku, ücretsiz başvuru yöntemleri konusunda ihtisaslaştım. Aynı zamanda değişik kurumlarda da gönüllü avukat olarak çalıştım. Jewish Family Service, Springfield, MA’de gönüllü ABD vatandaşlık avukatlığı yaptım. En son Connecticut Institute for Refugees and Immigrants’da gönüllü avukatlık yaptım.

      Meslek hayatım boyunca Avrupa, Ortadoğu, Asya, Afrika, ve Güney Amerika’dan sayısız müvekkilim oldu. Her yıl olduğu gibi 2016 yazında da Türkiye’yi ve ailemi ziyarete geldiğimde birçok kişiden ABD’de çalışmak ve yaşamak ile ilgili sorularla karşılaştım. Ben de Türkiye’de karşılaştığım bu talepi karşılamak ve önceki bilgi ve tecrübelerimi özellikle Türk müvekkillerimin hizmetine sunmak için hem Türkçe hem de İngilizce hizmet verecek olan kendi ofisimi açmaya karar verdim.

      Kazanılması çok zor olan ve temyiz mercii ile inceleme mercii aynı yer olan bir göçmenlik davası kazandım. Bunun sayesinde F-1 öğrenci vizesinde olan bir Türk öğrenci ve ailesini Türkiye’ye zorunlu gönderilmekten ve büyük bir mali külfetten kurtardım. Bütün aile burada kalıp okumaya ve çalışmaya devam edebildiler. Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku kuralları yüzünden ayrı düşmüş birçok aile üyesini birleştirmeyi başardım, insani yardım nedenleri ile göçmenlere yardım ettim. Yatırımcılara ve öğrencilere iş ve çalışma vizeleri aldım. ABD ve Avrupa’da göçmenlik hukuku alanında sunumlarda bulundum ve makaleler yayınladım. Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Avukatları Birliği üyesiyim ve ABD’nin Ohio eyaletinde ruhsatlı avukatım. ABD vatandaşlık ve göçmenlik hukuku federal hukuk olduğundan ABD’nin her yerinde, Türkiye’de ve her konsoloslukta vatandaşlık ve göçmenlik hizmetleri verebilmekteyim.

      Yusuf Bilal Saraçoğlu

      alt text

      Erzurum doğumluyum. Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi’ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tam burslu kazandım. Cambridge IGCSE sertifikasına ve International Baccalaureate (Uluslararası Bakalorya) diplomasına sahibim. Hali hazırda Ankara Barosu nezdinde avukatlık yapmaktayım. İleri seviyede İngilizce biliyorum. Birçok avukatlık ofisinde, Merkez Bankası gibi kamu kuruluşlarında farklı alanlarda staj yaptım. Göçmenlik Hukuku’na ilgim neticesinde sayın Claudia Jocelyne Kokaz Muslu ile tanıştım ve kendisine özellikle sosyal medya alanında ve hukuki dosya hazırlanmasında asistanlık yapıyorum.
      Detaylı özgeçmişime https://www.linkedin.com/in/yusufbilalsaracoglu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

      @goodluck, içinde söyledi: Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

      Merhaba Claudia Hanim,

      Ben ve esim gecen hafta vatandaslik mulakatina girdik. Vergi beyanlarimizi joint yapiyoruz. 2018 yilindan kalma healthcare tax credit den kaynakli $10000 uzeri vergi borcumuz var. Muhasebecimizin hatalarindan kaynakli 2018 yilinda bazi cezalar oldu ve bunlari Irs ile gorusup sildirdik. Sonrasinda odeme icin installment agreement plan yaptik ve subat ayindan beri 6 aydir otomatik IRS’e odeme yapiliyor. Anlasma yaptigim ve halizarida oduyor oldugum icin sorun olabilecegini dusunmemistim. Bu yuzden odemeleri yaptigima dair ekran goruntusunu dosyaya ekleyip gittim. Civic test ve diger asamalari gectikten sonra odemeleri yaptigima dair ek belge istediler. Uscis account uma belge yuklemem icin bolme acildi. Belge yuklemek icin tek bir sansim oldugu yaziyordu. Ayni gun IRS hesabimdan instalment agreement ve 6 aydir kesintisiz odeme yaptigimi gosteren belgeyi online indirip uscis hesabima ekledim.

      Installment plan yapmis olmak vatandasligi almak icin yeterli olur mu? Beyan ettigimiz belgeler yeterli gelmez ve red alirsak tekrar vatandasliga ne zaman basvurabiliriz?

      Sayın @goodluck,
      IRS ile installment plan yapıp düzenli ödemelerde bulunmak vatandaşlığa alınmak için bazen yeterli olur; bazen ise yeterli görülmez. Burada vergi borcunun miktarı ve vergi ödemesinin neden yapılmamış olduğu da önemlidir. Genelde USCIS vergi borcu olan bir kişiyi good moral characteri (iyi ahlaklı bir vatandaş olmadığı) gerekçesi ile vatandaş yapmayabilir. Ancak eğer siz bunun muhasebeci hatasından kaynaklandığını (muhasebecinin hatasını kabul ettiği bir yeminli beyan isteyerek bu borcu ödememezlik yapmadığınızı gösterir, borcun miktarının az olduğunu genelde bir kaç bin dolar kadar, kanıtlar, ve 6 aydır ödemeleriniz düzenli yaptığınızı belgelerseniz, USCIS bu savunmalarınızı kabul edebilir ve sizi vatandaş yapma ihtimalleri de olabilir. Eğer bütün vergi borcunuzu öder ve bunun belgesini temin ederseniz, yine sizi vatandaş yaparlar. Reddin durumuna göre ne zaman vatandaşlığa tekrar başvurabileceğiniz değişecektir.
      Teşekkürler

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: İnanç Sebebiyle İltica Başvurusu

      @Haliax, içinde söyledi: İnanç Sebebiyle İltica Başvurusu

      Son çare olarak diyelim bir kişi ABD topraklarına geldi, inanç sebebiyle iltica başvurusunda bulundu. Reddedildi, temyize götürdü, yine reddedildi. Bu durum, statü değişikliği yapması ya da daha sonra ABD'ye tekrar geri gelmesi veyahut Türkiye'ye ileride gitmesi konusunda problem yaratır mı?

      Bir diğer sorum ise şu, iltica eden ve ilticası kabul olup belli bir zaman sonra ABD vatandaşı olan kişinin daha sonra, TR'ye turistik (ya da ailevi -ölüm kalım, evlilik vs.-) amaçlarla kısa süreli ziyaretlerde bulunması mümkün mü? Yani kişi iltica ederek ABD'de Green Card alırsa ya da vatandaş olursa, TR'ye bir daha hiçbir şekilde, hiç ziyarette bulunamıyor mu? Bunun bir süresi, kuralı vs. var mıdır?

      Son sorum ise, iltica ile alınan Green Card ile normal yollarla alınan Green Card arasında tam anlamıyla bir fark var mı? Bildiğim kadarıyla tek bir Green Card var, sadece bunu edinmenin farklı yolları var. Asıl merak ettiğim, iltica ile Green Card alındığında, şirketler/toplum/devlet kurumları vs. bu durumu öğrenip, önyargılı ya da ayrımcılık sergileyen bir tutum takınabilir mi? Teşekkürler şimdiden.

      Sayın @Haliax
      Eğer iltica başvurunuz tamamen asilsiz veya hileli bulunursa ABD’ye bir daha hiç bir vize veya göçmenlik durumu için başvuramazsınız. Yani asilsiz iltica başvuruları hem olası bir statu değişikliğini, hem ileride ABD’ye geri gelmeyi etkiler.
      İltica başvurusu olan kişinin genelde yeşil kartı olduğu sure içinde ülkesine dönmesini hiç bir şekilde tavsiye etmeyiz. Çünkü zaten başvuruda ülkenize dönemeyeceğinizi iddia ediyorsunuz. Vatandaşlığa başvurduğunuzda bütün seyahatlerinize bakmak söz konusu olur ve bu durumu açıklamanız çok zor olur. Pratikte annesinin cenazesine 2 gün için giden ilticası kabul edilen ve vatandaşlığa başvuran müvekkilim oldu ve durumu açıklayabildik. Ancak yine de bu durum hayli risklidir. Vatandaş olduktan sonra durum daha iyidir. Ancak bazı durumlarda vatandaşlığın elden alınması söz konusu olabilir. Ülkede şartlar değişti ise gidişinizi açıklayabilirseniz mümkün olabilir. Örneğin siyasi görüşünüzden dolayı iltica istediniz, ve artık farklı bir siyasi görüş ulkede egemen ise gibi.
      Yeşil kart arasında bir fark yoktur. Ancak bazı yeşil kartlar evlilik yolu ile alınan gibi 2 yıllık geçici surelidir. Önyargılı olmaya karşı ABD’de bir takım kurallar ve kanunlar vardır. O yüzden yeşil kartı alma nedeniniz ayrımcılığa genelde neden olmaz. Ancak insanlar in önyargıları her zaman bu tur problemlere neden olabilir. Yeşil kartın alınma nedeni ile ilgili değildir.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: I-485 sonrasi yasal statumuz

      @goodluck I-485 sonrasi yasal statumuz içinde söyledi:

      Merhaba Yusuf Bey ve Claudia Hanim tekrardan hosgeldiniz forumumuza benim de bir sorum var.

      Benim baldizim bir ABD vatandasiyla Florida’da evlendi ve I-485 formunu gecen hafta gonderdik. Burada 1,5 yildir F1 statusunde dil okulundaydi ve statusu nisan ayinin sonunda bitti, sanirim 60 gunluk grace period var.

      Biz I-485'i gonderdikten ve receipt formunu aldiktan sonra baldizimin ABD'deki statusu yasal olmus olacak mi?

      Dil okulu, israrla bizi, I-20'yi guncellemelisiniz ve yeniden kayit olmalisiniz yoksa statunuz kaybolur turunden uyariyor. Dedikleri gibi tekrar kayit olmali miyiz?

      Merhaba sayın @goodluck,
      Genelde evlenince bütün formlar bir arada gönderilir. I-130, çalışma izni, seyahat izni ve I-485 formu olan adjustment of status formu da bunlardan biridir. Yine genelde F-1 tamamlanıp mezun olduktan sonra 60 günlük bir grace period (ekstra kalma izni vardır). Her öğrenci bu sureye tabii değildir. Örneğin eğer eğitimi yarım bırakmış iseniz vs. bu sureye tabii olmayabilirsiniz. Genelde statü olmadan statü değişimi yapılamaz. Ancak statü var ise statü değişimi yapılabilir. Statü var iken yapılmaya başlanan statü değişikliği statü sona erdikten sonra sonuçlansa da bu bir problem yaratmaz. Hukuka aykırı bir durum oluşturmaz. Size özel soruları cevaplayamıyorum.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: AOS vs Consular Processing

      @freeworld AOS vs Consular Processing içinde söyledi:

      Merhaba Sn Muslu Hukuk Bürosu Yetkilileri;

      Halihazırda ABD’de çalışan biri için EB3 durumunda “Adjustment of status” veya “Consular Processing” arasında hangi yöntemi önerirsiniz? Dileğim süreci kısaltmak fakat bunu en güvenli yöntem ile nasıl sağlarımı araştırıyorum.

      Tekrar forumumuza sağladığınız katkı için çok teşekkür ederim.

      Sayın @FreeWoRLD;
      North Carolina Raleigh’den iş nedeni ile adjustment of status (I-485) statü değiştirme başvurularının sonuçlanması 11 Haziran 2019 tarihi itibari ile 10.5-25 ay arası sürmektedir. Sizin 25 ay gibi bir sureyi göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır. Göçmen vizesi başvuruları ABD Ankara büyükelçiliğinde genelde 6 ay içinde sonuçlandırılabilmektedir. Ancak adjustment of status (ABD’de) statü değiştirme ve consular processing (konsolosluk yolu ile green cardi almak) arasında tercih yaparken tek düşünülmesi gereken konu sure değildir. ABD’den yapılan başvurularda temyiz hakki bulunur, konsolosluklarda temyiz mümkün değildir. (Temyiz; bir kanun yoludur. Kararın hukuka aykırı olarak verildiğini daha açık anlatımla kararın yanlış olduğunu düşünen kişilerin daha üst makama başvurarak hukuka uygun karar verilmesinin talep edilmesidir. Sözlük anlamı için bkz. http://www.sozluk.adalet.gov.tr/temyiz ) Bunun dışında değerlendirilmesi gereken bir takım başka konular vardır. Örneğin ABD’de hukuka aykırı surede kalmış kişi genelde statü değiştiremez. Avukatınız adjustment of status görüşmesinde sizinle bulunabilir, konsolosluk görüşmesinde bu mümkün değildir. Sizin durumunuzun detaylarına baktıktan sonra en doğru karar verilebilir. Ancak tek konu sure ise göçmen vizesi almak için 11 Haziran 2019 itibari ile konsolosluk işlemleri su an itibari ile daha hızlı gitmektedir. Lütfen dikkat, bu sureler her gün değişebilir. Örneğin TC ile ABD arasında gecen yıl sürtüşmeler olduğunda konsolosluktaki bütün vize işlemleri bir sure durdurulmuştu ve ne zaman açılacağı da belirsizdi.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Green Card hakkını kullanmayan eşlerin durumu

      @redsat2000 Green Card hakkını kullanmayan eşlerin durumu içinde söyledi:

      Merhabalar,

      2018 yılında Green card'ı kazandım. Ben Ekim 2018 da mülakatı tamamladım. Ocak 2019 da USA ilk girişimi yaptım. Eşim USA yaşama konusuda aynı fikirde olmaması nedeniyle mülakatta kendisinin süresini uzatmak maksadıyla ailesinde yaşlı annnesi nedeniyle gelemediğini bildirdim. 30 Eylül 2019 tarihine kadar temdit aldım. USA ilk girişimde CBP eşimin niye gelmediğini sordu ve aynı ifadeleri onlara da anlattım .Onlarda mutlaka girmesi gerektiğini ve hakkını kaybedeceğini bildirdiler.

      Ben İlk girişimde 8 gün kadar Miamide kalarak 4 Şubat 2019 da döndüm. Temmuz 2019 sonuna doğru uzun süreli olarak kalmak üzere dönmek durumundayım.

      Size bu durumumla ilgili bir kaç hukuki yöntem /tavsiye almak istiyorum.

      1. Eşim 30 Eylül 2019 kadar mülakat görüşmesi ve immigrant visa durumunu gereçekleştirmediği taktirde, USA ve diğer vizeler nezdinde bize ne gibi sıkıntılar açabilir? Ben USAyaşamaya başlamam durumunda Eşim turistik vize ile gelme durumu olabilirmi ? Böyle bir şansı ne kadardır ? Ben vatandaşlığı aldıktan sonra eşimin benim vasıtamla vatandaşlık alma ile ilgili prosedürler konusunda bilgi verebilir misiniz.

      2. Şuan USA işler ile ilgili geri dönüşleri beklemekteyim .Gideceğim yer belli olmadığı için halen uçak bileti alamadım. USA gitmem 6 ay da fazla gecikme olursa sizin deneyiminize göre USA 2. girişte ne gibi sıkıntılar olur ? Giriş esnasında Hukuki olarak ne yapmam lazım nelere dikkat etmeliyim ?

      Şimdiden teşekkürler.

      Sayin @redsat2000,
      Genelde göçmen vizeleri altı ay sure ile geçerli olup altı ay içinde ABD’ye giriş yapılması mecburidir. Aksi halde göçmen vizesi geçerliliğini yitirir. Vize yenilenmesine bazı durumlarda izin verilebilir. Bunun için göçmen vizesinin aynı mali yılda geçerliliğini koruyor olması gerekir; kişinin ABD’ye giriş yapamamasının nedeninin kendi kontrolü dışında olması gerekir; ve vize masrafları kişiden de bir daha alınır. Esinizin verilen sure içinde Eylül 2019dan önce ABD’ye giriş yapıp re-entry permit (yeniden giriş izni) alması en uygun çözüm olacaktır. Böylece iki yıl sure ile ABD’ye girmeden yeşil kartının geçerliliğini muhafaza edebilir. Esinizin ABD’ye turist vizesi ile gelmesi durumu tamamen Türkiye ile olan bağlarının ne kadar güçlü olduğuna ve sizin durumunuza bağlı olacaktır. Bunlara detaylı bakmadan ne gibi problemler olup olmayacağını bilmek mümkün değildir. Siz beş yıl sonra vatandaş olduğunuz takdirde esiniz de ABD vatandaşının esi olarak ABD’ye zorluk yasamadan gelebilir ve bu konuda her zaman vize numaraları mevcuttur. Yine de bürokratik işlemler nedeni ile bu da bir süreçtir. Konsolosluk aracılığı ile veya ABD’de statü içinde ise ABD’de bürokratik işlemler tamamlanabilir.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Green Card hakkını kullanmayan eşlerin durumu

      @redsat2000, içinde söyledi: Green Card hakkını kullanmayan eşlerin durumu

      @claudia-j-muslu Öncelikle teşekkür ederim. Ben İmmigrant visa aşamasını tamamladım. 6 ay içerisinde immigrant visa ile USA giriş yaptım. Elimde şuan SSN Number ve Green card'ım mevcuttur. USA Son çıkışım 04 Şubat 2019 . Sorumu bu boyutta değerlendirdiğiniz taktirde, 6 ay içerisinde green card ile girmek mecburiyetinde miyim yoksa gecikme durumunda (6 ay 1 gün sonrası ) CBP olarak bir sorun çıkar mı?

      Eşim halen Ankara Mülakata gitmedi ve Immigrant vizesi yok . Eğer 30 Eylül öncesi mülakata girip onaylandığı taktirde, 6 ay içinde girmesi gerekmektedir . Lütfen bunu teyid ediniz. ( Sizin dediğinize göre 30 Eylül 2019 kadar girmesi lazım dediniz.)
      Eşimle ilgili diğer hususlar anlaşılmıştır.
      Teşekkürler

      Sayin @redsat2000;
      ABD’ye her giriş bir risktir. Daha az riskli ve daha çok riskli giriş CBPleri vardır. Örneğin Kanada’dan kara yolu ile giriş en az riskli bir giriş iken Boston’dan giriş çok daha riskli bir giriştir. Ancak genelde son çıkışınızdan itibaren 6 ay içinde ABD’ye giriş yaparsanız problem yaşama ihtimaliniz en azdır. ABD dışındaki süreniz 1 yılı geçmediği takdirde girişinizde yeşil kartınızı elinizden alma ihtimalleri düşüktür. Kısacası her girişte CBP'te sorun olabilir. Önemli olan özellikle de green card ile ABD’de daimi yasamıyor iseniz bunu azaltmak için gerekli stratejileri uygulamış olmanızdır.
      Eşinizin durumu ile ilgili genelde göçmen vizesi 6 ay geçerli olduğu için göçmen vizesini aldiği takdirde 6 ay içinde ABD’ye giriş yapması gerekecektir.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Çift vatandaşlıkları olan kişilerin E2 başvuru süreçleri.

      @Famel, içinde söyledi: Çift vatandaşlıkları olan kişilerin E2 başvuru süreçleri.

      Merhaba, Ben hem TC hemde KKTC vatandaşıyım ve ikametimde Kıbrıs’da . E2 başvuru sürecini burada ki Amerikan konsolosluğundan mı gerçekleştirmeliyim yoksa Türkiye’den mi? Bununla ilgili bir mecburiyet var mı? Eğer yoksa sürecin kolay işlemesi hangi ülkeden daha kolay olur? Şimdiden teşekkür ederim.

      Sayın @Famel,
      Aşağıdaki linke bakarak hangi ülkelerin E-2 ve E-1 vizesi hakkına sahip olduklarını görebilirisiniz. Bu vizeler ABD ile ilgili ülke arasında bir ticaret anlaşması olmasına bağlıdır.

      Treaty Countries

      Treaty Countries

      Tourism & Visit

      Ben buradaki ülkeler arasında KKTC’yi göremedim. Bu nedenle Türk vatandaşı olmanız ve sureci bu şekilde işletmeniz mecburi olacaktır. Eger ABD ile ilgili ülke arasında ticaret anlaşması yok ise E-2 vizesi alınamaz. KKTC’deki ABD konsolosluğunda E2 vize ünitesi olacağını zannetmiyorum. Ancak bunu konsolosluğa sorup teyit edebilirsiniz.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

      @comanchero, içinde söyledi: Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

      Merhaba, sorum ABD vatandasi ile evlilik ile ilgili olacak. Adjustment of Status yapmaya hazirlaniyorum, esim ABD vatandasi ama calismiyor, benim gelirim ise yoksulluk sinirinin ustunde. 1 yildan uzun suredir ayni evde benim gelirimle yasiyoruz. Esim I-864 dolduracak ama geliri yok, benim kazancimi household income olarak gosterip basvuru yapabilir miyiz? Yoksa baska bir sponsor mu bulmamiz gerekiyor? Tesekkurler.

      Sayin @comanchero,
      Affidavit of support (I-864) formunu hazırlarken ilk tercih edilen yöntem sponsorun yani sizin adınıza başvuruyu yapan kişinin (sizin durumunuzda esinizin) geliri olmasıdır. İkinci yöntem olarak sponsorun geliri yoksa sponsorun malvarlığı, sponsor edilen kişinin malvarlığı veya diğer evde yasayan kişilerin geliri bunun için kullanılabilir. Yani sizin geliriniz de kullanılabilir. Eğer sponsorun yeterli malvarlığı veya geliri yok ise üçüncü yol joint sponsor yani başka bir sponsor daha bulmaktır.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: F2A sürecinin sonun eksik evrak teslimi

      @nevermore, içinde söyledi: F2A sürecinin sonun eksik evrak teslimi

      Merhaba

      1 Eylül 2018 itibari ile ABD ye Greencard ile giriş yaptım. 9 Mart vize görüşmesinden sonra 11 Haziranda Çin vatandaşı Uygur eşimle evlendim. 9 Kasım 2018 de eşime F2A vize için başvurdum . NOA1 15 kasım gibi ulaştı. Sürecin ilerlemesini beklemekteyim . Eşim Türkiyede yaşamaktadır. Eşim Çin vatandaşı Uygur olduğu için Çindeki politik durumdan dolayı ülkesinden bazı evrakları temin edemiyoruz. (Sabıka kaydı ve Doğum belgesi ). F2A sürecinin sonunda bu evraklar bizden istendiğinde Uscis in tavrı ne olur ,nasıl bir yol izlemeliyiz ? Prosedür olarak neler yapmamız gerekmektedir. Uscis ve NVA ya bu konuyla ilgili mail attığımda evraklarımın işlenmediği için cevap vermediler. Bu konudaki düşüncelerinizi ve ya sürecin nasıl işlediğiyle ilgili fikirlerinizi almak isterim . Teşekkürler.

      Sayın @nevermore,
      Çin için vize sureci dahilinde hangi evrakların gerektiğini https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/China.html sitesinden takip edebilirsiniz. Sizin durumunuzda eşiniz bazı dokümanları almakta zorluk çekebilir veya hiç alamaz. Yine de Cin devletine veya konsolosluğuna başvuru yapmak önemlidir. Çin devlet biriminden böyle bir belge yoktur diye bir yazı da alınabilmektedir. Çinin verdiği yazılı cevap delil teşkil edecektir. Eğer cevapta Çin yetkilileri doğum belgesi yoktur derse o zaman doğum belgesine gerek olmadan ikincil delillerle esinizin doğumu kanıtlanabilir. Aile üyelerinden veya konuyu bilenlerden yeminli beyanlar gerekecektir.
      Çin sabıka kaydı yerel noterlerden alınmakta olup prosedürler yerel olarak farklılıklar gösterebilmektedir. Eğer yerel notere veya konsolosluğa başvurup bu belgeler alınamıyorsa yine olumsuz yanıt ile beraber ikincil deliller ile durum ispatlanabilir.
      Hem doğum ve sabıka kaydı gibi belgeler alınamıyor hem de belgelerin olmadığına dair bilgi alınamıyorsa yine yeminli beyanlar ile durum açıklanarak olumlu sonuç alınabilir. Ancak bu durumda delilleri iyi tespit edip başvuruların yapıldığını ve her defasında sonuçsuz kaldığını ispatlamak ve kuvvetli ikinci derece deliller gerekecektir.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Kaçak Durumunda Green Kart Çekiliş Sonucu

      @mymeco1151, içinde söyledi: Kaçak Durumunda Green Kart Çekiliş Sonucu

      Herkese merhaba, nasılsınız ?

      Eylül sonunda Amerika’ya geldik. 6 ay turist olarak yasal süremiz var.
      Mart sonunda yasal hakkımız doluyor ve bildiğiniz gibi Green Card sonuçları Mayıs ayında açıklanıyor.

      Mayıs ayına kadar kaçağa düşersek, green card çıksa bile alabilme şansımız var mıdır ? Bazı arkadaşlar alınabilir, bazıları ise mümkün değildir diyor. Görüşleriniz ve geri dönüşleriniz önemlidir.

      Sevgilerimle,

      Sayın @mymeco1151,
      Eğer ABD’de statünüz olmaz ise (kacak iseniz statünüz olmaz) genelde statü değiştiremezsiniz yani adjustment of status yapamazsınız ve yeşil kart çıksa bile ABD’de bunu alamazsınız. Ancak bunun da istisnaları vardır. Statünüz olmadan adjustment of status yapabilmeniz için eğer durumunuz uygun ise waiver denen başka bir prosedur yapmanız gerekir. Bu prosedür sadece belli kişilere tanınır örneğin ABDlinin esi gibi. Yeşil kart çıkarsa ve ABD’de statünüz yok ise (kacak iseniz) ve waiver yapamıyor iseniz ABD’de greencardi alamazsınız. Statünüz olmasa da yesil kartı Türkiye’deki ABD konsolosluğundan diğer bütün şartlarınız da uygun ise alabilirsiniz ama bunun için de ABD’de yasal olmayan surenizin 180 günü geçmemiş olması gerekir. Eğer yasal olmayan sureniz 180 günü geçmiş ancak bir yılı geçmemiş ise ABD’ye 3 yıl giriş yasağınız olacağı için green card alma işleminiz de yetişmez. Size ABD’de statüsüz duruma(kacak duruma) düşmenizi tavsiye etmem. Ayrıca Mayısta açıklanan sonuçlardan sonra yeşil kart surecini sonlandırmak hayli vakit almaktadır. Kaçak duruma duşmek yerine ABD’deki bütün olabilecek vize durumlarını değerlendirip size en uygun vize türüne başvurmanız ve yeşil kart sonuçlarını öyle beklemeniz sizin için çok daha iyi sonuç verecektir.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Reentry permit olmadan iki yil aradan sonra tekrar giris

      @e-kutluhan, içinde söyledi: Reentry permit olmadan iki yil aradan sonra tekrar giris

      Ben 2017 talihlisiyim,17 eylul 2017'de Portland,OR dan girisimizi yaptik,esim ve o zaman bes yasinda olan kizimla birlikte.Bir iki ay icinde ssn,green card,ehliyet,banka hesabi,konaklama,cep telefonu,araba gibi temel ihtiyaclarimizi hallettik.Aralik ayinin ortalarinda bir kopek kuaforu salonunda duzenli bir is buldum,zamanla yeterli para kazandiracak bir isti.Aklimizda uzun vadede kendi isimizi yapmak gibi bir plan vardi.Turkiye'de sanat yonetmeni olarak calisiyordum uzunca bir suredir,ben 45 esim 43 yasindaydi g[ttigimizde.Esimde internet uzerinden cizim,ev yemegi satisi gibi ufak tefek isler yapiyordu.Kizim guzel bir anaokuluna baslamisti,dil problemide cozuluyordu yavas yavas.Durum gayet iyi gozuksede esimle Turkiye'de deneyimlemedigimiz tarzda tartismalar yasamaya basladik.2018 Nisan ayinda yedi ay orada yasadiktan sonra ani bir kararla Turkiye'ye donmeye karar verdik.Esim green cardini iade etti ben ise su an cok pismanim,geri donup sansimi denemek istiyorum ama kapidan geri cevirecekler diye endiselenmekteyim dogal olarak.
      Buradaki bilgileri okuduktan sonra,elimdeki green cardla giris sansimi zorlamaya karar verdim. Ama benim durumumda belgelenecek bir sey bulamiyorum,elimde onceki yedi aylik kalisimizdan Ssn,banka hesabi ve kira kontratlari disinda bir sey yok.
      Tesekkurler.

      Sayın @e-kutluhan,
      ABD’ye yeşil kartla girişiniz hayli zor olacaktır. Yapılması gereken analiz Türkiye ve ABD ile olan bağlarınızın ne kadar kuvvetli olduğunu tespit etmektir. Bunun için bakılması gereken kategoriler vardır, örneğin ABD’de vergi ödediniz mi? Ayrıca Türkiye’de neden normalden uzun kaldığınızı da açıklamanız gerekecek ve bunun için geçerli nedenleriniz olması gerekecektir. Bu sorularınızın cevapları bu konuda nasıl ilerlemeniz gerektiğine ışık tutacaktır.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Boşanma kararı

      @elf, içinde söyledi: Boşanma kararı

      Merhabalar Sorumun hangi başlık altında olacağını bilemedim
      Ben 3,5 ay oldu Amerika ya geleli, Amerikan vatandaşı ile Türkiye de evlenip gelmiştim.
      Green card ım daha gelmemişti sanırım
      Eşim benden boşanmak istedi ve beni mağdur etti evden çıkardı , dil bilmiyorum , zor durumda bıraktı beni. Green card ıma el koydu , vermeyeceğini söyledi benden Türkiye ye gitmemi istiyor, daha 4 ay önce dügünüm olmuştu , tekrar Türkiye ye gitmek bana zor olacak
      Benim haklarım varmı bilmiyorum , burada çaresiz kaldım, ne Green card ım elimde , ne param var. Takılarımı herşeyimi aldı , eşyaları satışa çıkarmış Ne yapabilirim @Claudia-J-Muslu

      Sayın @Elf,
      Evet haklarınız vardır. VAWA yasasından yararlanma hakkınız olabilir. İlgili linke bakiniz. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-vawa-self-petitioner. Bu başvuruyu esiniz bilmeden yapabilirsiniz. Ancak İngilizceniz yok ise size bir tercüman arkadaşınızla bu hizmeti veren bir yere başvurabilirsiniz. ABD’nin her yerinden 1-800-799-7233 telefonu arayıp fiziksel şiddet veya psikolojik şiddet görüyorsanız yârdım alabilirsiniz. https://www.thehotline.org/resources/vawa/
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Kosullu Green Card ve "public charge" kurali

      @Rookie, içinde söyledi: Kosullu Green Card ve "public charge" kurali

      Merhabalar, conditional green card'imi 2019 Temmuz ayinda aldim, gecen yil independent contractor olrak lyft'te calistigim icin SBA'nin economic injury disaster loan programina basvuru yapmak istiyorum. Bu kredi ve hibe basvurum onaylanirsa, kosullu green card'inin kosulunun kaldirilmasi icin basvuru yaptigimda bu benim icin bir problem olur mu? Ozellikle bu basvurunun "public charge" olarak degerlendirilip degerlendirilmeyecegini merak ediyorum...

      Sayın @Rookie,
      Public charge genelde “disaster relief” (afet yardımı ) ile ilgili ödemeleri kapsamaz. Genelde SBA’nin economic injury disaster loan programı disaster relief yani afet yardımı ile ilgili sayılacağı icin public charge kapsamina girmez. Ayrıca public charge incelemesinde bakılan birden çok konu vardır. Bir konunun olumsuz olması bütün başvurunun reddedilecegi anlamına gelmez.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Out-of-status durumu ve F1 vizesinden Green Card'a gecis

      @koala85 Out-of-status durumu ve F1 vizesinden Green Card'a gecis içinde söyledi:

      @Claudia-J-Muslu Hanım ve @Yusuf-Saraçoğlu Bey, oncelikle forumumuza hosgeldiniz demek istiyorum, bu birlikteligin uzun sureli ve herkese fayda saglamasini dilerim.

      Benim kafami kurcalayan bir konu var, aslinda sorum kisa ama tam olarak durumumu anlamaniz icin ayrintili yazmak isterim.

      F1 ile ABD'de bulunuyorum , I-20 belgem guncel ve bu yilin Green Card cekilis talihlilerindenim (DV2020). Case number 30.000 oldugu icin, sureci yetistirmek adina Consular Processing yapmayi dusunuyorum.

      Maalesef ABD'de ogrenciyken Uber ile gecen yil calistim ve 1099 formu aldim, su konuda bahsedilen USCIS degisikligi nedeniyle F1 statusunu 9 Agustos'tan bu yana ihlal ettigimi anliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/758/9-agustos-2018-itibariyle-baslayacak-f-j-ve-m-vizelerini-ilgilendiren-degisiklik

      Sorum kisaca, bu USCIS kuralinin, disisleri konsolosluklari tarafindan da ayni sekilde uygulanip uygulanmadigi?

      Eger 9 Agustos 2018'den bu yana calistigim icin out-of-status sayiliyorsam, ABD'yi terk ettigim anda 1 yildan uzun sureli kacaklik icin 10 yillik ban alacak miyim? Eger alirsam konsoloslukta Green Card almam mumkun mudur? Tabii ki, konsoloslugun bunu hosgorup gormeyecegini bilemeyiz, ama ben yasal olarak bu kuralin konsoloslugu baglayip baglamadigini ve ban hesabini nasil yapacaklarini merak ediyorum.

      Biraz ayrintili gibi oldu ama umarim ne sormaya calistigim anlasilir olmustur. Forumu ziyaret edince cevaplayabilirseniz harika olur. Cok tesekkurler simdiden. Sagolun.

      Merhaba sayın @Koala85
      3 Mayıs 2019’da çıkan yeni bir mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurma kararı alınmış ve 8 Ağustos 2018 tarihli USCIS politikası nihai karar verilene kadar durdurulmuştur. Aşağıdaki linke bakabilirsiniz. https://www.nafsa.org/Professional_Resources/Browse_by_Interest/International_Students_and_Scholars/Accrual_of_Unlawful_Presence_and_F,_J,_and_M_Nonimmigrants/
      Bu, statü ihlali yapmış bazı F-1, J-1 ve M-1 ler için olumlu bir gelişmedir. Normalde statü değişikliğinde (adjustment of status) ABD’de yapamayacağınız bir takım işlemleri (Örneğin ABD’de hukuka aykırı şekilde F-1 vizesi ile çalisti iseniz genelde ABD’de statü değiştiremezsiniz (adjustment of status)**) konsolosluklarda yapabilmektesiniz. Sizin durumunuza özel olarak cevap veremiyorum.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: E2 vizesi için isabetli yöntem

      @ E2 vizesi için isabetli yöntem içinde söyledi:

      Öncelikle foruma hoşgeldiniz diyorum @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu ;
      Daha önce konu açıp sorduğum Yazıyı buraya tekrar ediyorum, bu konuda sizinde görüş ve fikirlerinizi merak ediyorum , şimdiden teşekkürler 😊

      E2 vizesi için Amerika’da şirket kurulumu yaptık ;

      1-sizce 1 yıl belli bir ciro yapıp vizeye öylemi başvurmalı yoksa beklemeden yatırımcı belli bir miktar $ yatırım gösterip henüz hiçbir faaliyet göstermeden iş planı ilemi e2 ye ilerlemeli acaba?
      2-Bu Arada Amerika’daki şirketin burdan herhangi bir şirket ile bağlantısı yok sizce olmalımı?

      Merhaba sayın @annecik,
      E-1 (treaty trader- anlaşmaya bağlı ticaret vizesi) ve E-2 (treaty investor- anlaşmaya bağlı yatırımcı vizesi) birbirine benzeyen iki ayrı vize tipidir. E-1 vizesi Türkiye ile ticaret yapmak için kullanılır. Ticaret konusu mal veya hizmet olabilir. Türkiye ile bağlantılı olması gerekir. E-2 vizesi ise bir is yatırımcı vizesidir. Bir ABD şirketi kurmayı veya bir ABD şirketine ortak olmayı gerektirir. E-2 vizesinin Türkiye ile bağlantılı olmasına gerek yoktur. ABD’den yapılan başvurularda E-2 icin 2 yıl izin verilmekte olup işlemler daha kolay kabul olabilmektedir. Türkiye’den alınan E2 izinleri 5 yıllık olup daha detayı incelemeye tabii tutulmaktadır. Ancak E2 vizesi ABD dışına çıktığınız anda yine konsoloslukların denetimine tabii olduğu için önceden ABD’de onaylanmıs olsa bile konsoloslukta de novo (yeniden) incelemeye tabii tutulur. İşin ne olduğu ve isin basarisi E2 vizesini almayı etkileyecektir. Sirketin cirosu var ise bu E2 vizesini almak için olumlu bir faktör sayılacaktır. TC ve ABD arası bağlantılı işlerde duruma bağlı olarak L-1 vizesi de kullanılabilir.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: EB-1A vs. EB-2 vizeleri

      @comanchero EB-1A vs. EB-2 vizeleri içinde söyledi:

      Merhabalar, benim Employment Based Green Cardlar hakkinda sorum vardi. EB1A(EA) ve EB2(NIW) vizelerine basvuru yaparken hangisini sececegime nasil karar vermeliyim?

      Kendimden bahsetmek gerekirse H1B'yle Amerika'ya 4 ay once geldim, doktorum (MD) ama diplomami Turkiye'den aldim, burada bir hastanede arastirmaci olarak calisiyorum, doktorluk yapmiyorum. Calistigim enstitu bana sponsor olamayacagini soyledi ve bir avukata yonlendirdi, isleri boyle yapiyorlarmis kendileri; ama ben nedense yabanci avukata cok isinamadim, o nedenle surecleri kendim arastirmak istedim. Su an benim icin erken sanirim, H1B vizem 3 yillik ve su an CV'mi guclendirmeye calisiyorum, ama sitenizden EB'ler konusunda bilginiz oldugunu gordum Claudia Hanim, o nedenle sizin fikirlerinizi merak ettim bu iki vize hakkinda. Simdiden cok tesekkurler.

      Merhaba Sayın @comanchero,
      EB-1 ve EB-2 göçmen vizesi, yeşil kart başvurularıdır. Bazen nitelikleriniz birden fazla kategoriden başvuru yapmanıza imkân tanır. Sizin durumunuz böyle görünmektedir. Bu durumda bakmanız gereken konulardan biri bekleme sureleridir. Bunlar her ay değişmekte olup bunları vize bülteninden takip edebilirsiniz.
      Vize bültenine bu linkten ulaşabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
      Bekleme suresi olmayan veya en az olanı tercih etmeniz yeşil kartınızı daha çabuk almanıza yardım edecektir. Bunun dışında avukatınızın alması gereken bir takım önemli stratejik kararlar olacaktır. EB1 başvuruları kendi içinde alt kategorilere ayrılır. EB1 olağanüstü yetenek (extraordinary ability) kategorisinden başvuruyor iseniz her ne kadar ABD’de çalışmaya devam etme niyetiniz olması gerekse de, bir is teklifiniz veya işvereniniz olmasına gerek yoktur. Ancak EB1in seçkin profesor veya araştırmacı (outstanding professor or researcher) kategorisinden başvuru yapacaksanız is teklifi mecburidir. EB2 kategorisinde genelde bir is teklifi ve Is Bakanlığından (Department of Labor) alınması gereken bir is onayı (labor certification) gerekmektedir. Is onayını bertaraf etmek için NIW (national interest waiver) diye adlandırılan bir is onayı feragat prosedürü yapmanız gerekecektir. Sizin detaylı durumunuza, bekleme surelerine, is teklifiniz olup olmadığına baktıktan sonra sizin için en çabuk ve olumlu kararı verecek kategoriden başvuruyu yapmak gerekir.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak

      @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi:

      Merhabalar,

      DV 2020 talihlisiyim ve Amerika’da uzun yıllardır H2b vizesi ile çalışıyorum. Bu yaz Eylül ortası gibi şirketim extension işlemlerine başlayacak. DS-260 formunu doldurup KCC'ye gonderirsem, H2B vizesi uzatma basvurumu olumsuz etkiler mi?

      Teşekkürler, iyi çalışmalar.

      Sayin @kushajj,
      Bazı göçmen vizeleri ile bazı göçmen olmayan vizelere aynı zamanda başvurmak sorun yaratabilir bazılarında ise sorun yaratmaz. Burada belirleyici olan durum başvurduğunuz göçmen olmayan vizenin genelde dual intent (ikili niyete uygun) bir vize olup olmadığıdır. Örneğin H-1B dual intent bir vize olup göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da ayni zamanda göçmen vizesine de başvurabilirsiniz. H2B genelde ikili niyete izin vermeyen bir vizedir. Yani H2B vizesini almak için Türkiye’de bir ikametgâhınız olması ve ona dönme niyetinizi konsolosluğa iletmeniz gerekir. Bu ise DV lotaryası ile çelişen bir durum olduğu için size problem yaratabilir.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: E1 tuccar vizesi sartlari

      @m-turk E1 tuccar vizesi sartlari içinde söyledi:

      Merhabalar,

      E1 vizesi hakkinda sorularim olacak. E2'deki gibi bu vize turunden de bir "business plan" gostermemiz lazim mi? Eger lazimsa minimum bir maddi birikim gerekecek mi? E1 vizesinin bir verilme ve yenilenme suresi var mi? Sanirim E2 5 yillik verilip, is yaptiginiz surece yenileniyor, E1 vizesi de bu sekilde mi? Eger isyeri iflas ederse, E1 vizesini kayip mi ediyoruz?

      Son olarak da E1 vizesi alan kisi, es ve cocuklarina da vize alabiliyor mu?

      Simdiden tesekkurler.

      Sayin @M.Turk,
      E1 vizesi ticaret için verilen bir vize turudur. Bu vize turu için ABD ile ilgili ülke arasında bir ticaret anlaşması olması gerekir. Ayrıca E1 vizesi kapsamında ciddi miktarda ticaret şartı aranır. Kanunen herhangi bir rakam gösterilmemiştir. Ticaretin ABD ve ilgili ülke arasında olması gerekir. Kanunen herhangi bir rakam gösterilmemiştir. Is planı kullanılabilir. Ancak is planından daha önemlisi E1 vizesinde başlamış olan ticaretin delilleri ve yakın gelecekteki ticaret taahhütleri olacaktır. E1 vizesi genelde iki yıl sure ile verilir. İki yılda bir yenilenmesi gerekir. Ticaret sona ererse bu vizeyi de yenilemek mümkün olmaz. Şirket iflas ederse ticarete devam edilemeyecektir. Es ve 21 yaşından küçük çocuklar ticarete tabii ülke vatandaşları olmasalar bile bu vizeden yararlanabilirler.
      Teşekkürler.

      posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 1 / 7