Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

• Merhaba, sorum ABD vatandasi ile evlilik ile ilgili olacak. Adjustment of Status yapmaya hazirlaniyorum, esim ABD vatandasi ama calismiyor, benim gelirim ise yoksulluk sinirinin ustunde. 1 yildan uzun suredir ayni evde benim gelirimle yasiyoruz. Esim I-864 dolduracak ama geliri yok, benim kazancimi household income olarak gosterip basvuru yapabilir miyiz? Yoksa baska bir sponsor mu bulmamiz gerekiyor? Tesekkurler.

• @comanchero, içinde söyledi: Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

Merhaba, sorum ABD vatandasi ile evlilik ile ilgili olacak. Adjustment of Status yapmaya hazirlaniyorum, esim ABD vatandasi ama calismiyor, benim gelirim ise yoksulluk sinirinin ustunde. 1 yildan uzun suredir ayni evde benim gelirimle yasiyoruz. Esim I-864 dolduracak ama geliri yok, benim kazancimi household income olarak gosterip basvuru yapabilir miyiz? Yoksa baska bir sponsor mu bulmamiz gerekiyor? Tesekkurler.

Sayin @comanchero,
    Affidavit of support (I-864) formunu hazırlarken ilk tercih edilen yöntem sponsorun yani sizin adınıza başvuruyu yapan kişinin (sizin durumunuzda esinizin) geliri olmasıdır. İkinci yöntem olarak sponsorun geliri yoksa sponsorun malvarlığı, sponsor edilen kişinin malvarlığı veya diğer evde yasayan kişilerin geliri bunun için kullanılabilir. Yani sizin geliriniz de kullanılabilir. Eğer sponsorun yeterli malvarlığı veya geliri yok ise üçüncü yol joint sponsor yani başka bir sponsor daha bulmaktır.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler Claudia Muslu Hanim. Sagolun.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    8 İleti
    558 Bakış
    A
    @Emre-Çınar-0 Emre bey oğlunuza yeşil kart nasıl aldınız acaba? Anlatabilirmisiniz
  • 0 Oy
    2 İleti
    243 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dorstenevi, içinde söyledi: Green card'lı ailenin çocuğu tek başına abd'de kalabilir mi? DV22 sürecini eski eşim ve oğlum için takip ediyorum. Mülakat tarihi aldılar. 1- Oğlumla (2007 doğumlu) annesi mülakat sonrası 6 ay içinde Amerika'ya giriş yapıp kartlarını aldıklarını varsayıyorum. Sonra ilgili müracaatı yapıp annesi 1 sene sonra tekrar ABD'ye gitmek üzere TR'ye dönecek. O sırada oğlum ABD'de kalabilir mi annesi olmadan? Kalacak yer sorunu yok. 2- İkisi beraber kartı aldıktan sonra TR'ye dönse ve 1 sene sonra annesi ABD'ye gitmekten vazgeçse oğlum ABD'ye dönebilir mi? Green card serüveni devam eder mi? 3- Green card'tan bağımsız olarak, liseli 2007 doğumlu oğlum, ABD'deki bir aile kanalıyla orada eğitim hayatına devam edebilir mi? Amerika'da bir aile sponsor olabilir veya resmi velayet tarzı bir şey almayı kabul edebilir. Bu durumda illa aile ile mi kalması gerekir yoksa aynı veya başka bir şehirde bir arkadaş grubuyla ev tutup yaşayabilir mi? Sayın @dorstenevi, sorularınızı cevapları aşağıdadır. 15 yaşındaki oğlunuz ABDde kalabilir. Ancak ona guardian tayin etmek isteyebilirsiniz. Green card serüveni devam eder. Ancak en garantilisi dönüş yapacaksanız 2 yıl ABD dışında kalmaya izin veren reentry permit başvurusunu yaptıktan sonra ABDden ayrılmak olur. Oğlunuz exchange programları ile ABDde liseyi bir yıl süre ile devlet lisesinde az ücretli okuyabilir. Özel liselerde ise 4 yıl bir aileye bağlı olmaksınız ücretli okuyabilir.
  • ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması Sayın Muslu Hukuk Bürosu Yetkilisi, Daha önce sizlere DUI ile ilgili durumumu belirtmiştim ve sizlerde yardımcı olmuştunuz. 1 adet misdemeanor sicil kaydım bulunmaktadır. Sizlere daha önce Polisten aldığım belgede Reckless driving yazdığını belirtmiştim fakat geçen gün Oklahoma State Bureau of investigation'da yapmış olduğum criminal history'de DUI olarak sonucum çıkmaktadır. 500$ ceza ödemiştim ve herhangi bir sosyal görev veya farklı bir ceza da almamıştım. Sormak istediğim, 6 yıl geçmesinden dolayı ve 1 adet DUI hariç hem ABD'de hem de TR'de farklı bir suçum olmamasından dolayı expunge talebi yapmam durumunda bu cezanın geçmişimden silinme olasılığı bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, Cezayı sildirmek size göçmenlik işlemleri acısından hiçbir avantaj sağlamaz ve hatta sicilinizde görünmese dahi yine de bunu bildirmeniz gerekir. Bu nedenle göçmenlik ve vatandaşlık icin expunge talebinde bulunmayın. Ama belki başka alanlar için faydası olabilir. Teşekkürler.
  • Internship sonrası ABD de çalışma.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    284 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ipsion Internship sonrası ABD de çalışma. içinde söyledi: Merhabalar, Yaklaşık 10 aydır İstabulda bir pastanede pastacı olarak çalışmaktayım. Patronum Los Angeles'da Amerikalı bir fast food zinciri ile ortak pastane açmayı planlamakta tahminen 2020 Şubat ayı gibi açılacak. Ben de önümüzdeki ay temmuz sonu gibi Nashville'de bir otelde 1 senelik internship programında bulunacağım. J-1 vizesi ile. Mevcut pastahanemden istifa ettiğimde 1 seneyi doldurmamış olacağım. Durumu patronuma söylediğimde çok sevindiğini internship programından sonra da Los Angeles'daki şubede işe başlayabileceğimi söyledi. Sorum şu mevcut durumda benim LA deki şubede işe başlamam için HB1 vizesinden başka bir yol var mı? Neticede o vize yaklaşık 5 de 1 şans ile çıkıyor kesin olarak çalışabileceğim bir vize türü var mı acaba? Şimdiden teşekkürler ederim. Sayin @ipsion, Evet çalışabileceğiniz başka vize türleri var. İşyerinizin de yapacağı yatırıma bağlı olarak E-2 yatırımcı vizesi, en az mudur seviyesinde çalışacak iseniz L-1 şirket transferi vizesi (ancak son 3 yılda en az 1 yıl işyerinde çalışmış olmanız gerekir ve başka şartları da vardır), H2 B gibi kısa sureli çalışma vizesi de veya başka vizeler de sizin için opsiyon olabilir. Öğrenim ve is geçmişinize detaylı baktıktan sonra sizin için en uygun çalışma vizelerine karar verilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k