Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hanibal, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Arkadaşlar eşim j1 vizesi aldı. Çocuğum ve ben de beraber turist vizesiyle yanına geldi, J2 vizesi vizesi için evraklarımız hazır.
    2 sorum var
    Birincisi bu evraklarla Meksika’da ki konsolosluğa başvuru yapabilir miyiz?
    İkincisi Türkiye’de ki konsolosluk çocuğun gelmesine gerek olmadan anne yada babası işlemi yapabilir diye mail gönderdi. Biz Amerika’dayız ve ben tek başıma Türkiye’ye gelip çocuğumun J2 vizesini de alıp tekrar geri geşebilir miyim?, çocuğumun ABD’den çıkmaması sorun yaratır mı? Sonuçta girişimiz turist vizesiyle…. O çıkış ve J2 vizesiyle giriş yapmamış olacak… Cevaplayabilirseniz çok mutlu oluruz…

    ABD icindeyken J2'ye degistirmek istemiyor musunuz? Yoksa gir-cik yapacaginiz icin vize olsun mu istiyorsunuz?

    Meksika'daki konsolosluktan basvuru yapabilirsiniz, bu sekilde vize alan kisiler gordum daha once... neden Turkiye'ye gitmeden Meksika uzerinden basvurmak istediginizi aciklayabilirseniz yardimci oluyorlar.

    Cocugunuzun statusu su an B oldugu icin, I-94 suresi bitmeden ABD'den cikis yapmak zorunda. Siz vize almis olsaniz bile kendisinin o vizeyi kullanarak ABD'ye giris yapmasi gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @amanintouchable, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhabalar arkadaşlar, lisans dönemi değişim programıyla bir dönem Amerika'da bulunacağım. Üniversite vize için iki seçenek sunuyor, birisi F-1 diğeri ise J-1. Ben ikisinin avantaj dezavantaj karşılaştırmasını yapmaya çalışıyorum fakat her yerde başka birşey yazıyor. Acaba hangisini tercih etmeliyim bir görüşü olan, aydinlatabilecek arkadaş var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

    Hangisinin daha iyi oldugu amaciniza bagli... Sadece ABD'de 1 donem okuyup sonra Turkiye'ye donecekseniz bu durumda cok da farklari olmuyor, ama daha sonra GC suresinde waiver ile ugrasmamak icin F'yi alabilirsiniz.

    Bu durumda eger Turkiye'de egitim sonrasi hemen ABD'ye geri gelirseniz ve ABD'de okuyup calismaya baslarsaniz J-1 icin waiver almaniza gerek kalmadan GC islemlerine baslayabilirsiniz.

    Eger esiniz varsa ve sizinle gelecekse o durumda da calisma izni alabilme kolayligindan dolayi genelde J seciliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mutlu234, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhabalar. Ben J1 ile ABD'de bir universitede research scholar olarak postdoc yapiyorum. J1'in bitmesine 6 ay kaldi. Ben burada devam etmek istiyorum, universite de olumlu yaklasiyor. Bunun icin tekrar DS2019 alip ABD'den j1'a basvurmam gerekiyor degil mi? Bununla ilgili bir yer bulamadim, bu islemlere ne zaman baslamaliyim, DS2019'u nereye gonderecegim, gerekli baska belgeler var mi? Bu durumda J1'i waive etmeme gerek olmadigini okudum, bu yuzden waive basvurusu yapmayacagim.

    Guncellenmis bir DS-2019 formu almaniz yeterlidir. Zaten okul SEVIS kayitlarinizi guncelleyecektir, bu sekilde I-94'unuz de otomatik olarak guncellenecek.

    ABD'de ne kadar kalacaginiza vize degil, I-94 formu karar veriyor. J1 statusunde ise I-94 suresini DS-2019 formu belirliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TUNCAHM, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhabalar, J1 vizesine sahibiz. postdoc için gidiyoruz. Pasaporta basılı olan vize geçerlilik süresi bitiminde amerikadan çıkmak zorunda mıyız? bizim vizeleri ds bitiş tarihine göre vermişler. bildiğim kadarıyla ds belgesinde yazan tarih bitiminden 1 ay sonrasına kadar gezebiliyoruz fakat pasaporttaki vizeyi de ds son gecerlilik tarihine göre verince bunu yapabiliyor muyuz arkadaslar?

    I-94'te yazan D/S "duration of stay" demek, DS-2019 demek degil 🙂 bilginize. Dediginiz gibi DS-2019 tarihi bittikten sonra 1 aylik "grace period" var, bu 1 aylik sure bitmeden ABD'den cikmaniz yeterlidir.


  • Bizde 2 Ocak yazıyor. 4 Ocakta gireceğiz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba herkese, umarım herkes iyidir… bazı sorularım olacak yardımcı olmak isteyen olur ise çok müteşekkir olurum.

    Şu an J-1 vizesi ile ABD’de stajımı yapıyorum(Ağustosta geldim) ve waiver için gerekli işlemleri avukatım aracılığı ile 2-2.5 hafta önce yaptım. Türk Büyükelçiliğinden cevap bekliyoruz. Vizemin geçerliliği de önümüzdeki Ağustosa kadar, avukatım gelir gelmez başvurmanın mantıklı olmadığını söylediği için, girişimden itibaren 3 ay beklemek istedim. Kendisine benim DS formumdaki bitiş tarihine yetişir mi diye sorduğumda 9-12 ay kadar sürebilmektedir ama yetişir cevabı aldım. Yetişmez ise benim bildiğim kadarı ile buradan çıkmama gerek kalmıyor değil mi? Çünkü DS form bitiş tarihinizden 1 ay öncesinde F-1 geçişini yaparız sorun olmaz dedi. Ve F-1 vize geçişi 12-18 ay sürüyor diye biliyorum, bu F1’e statü değişikliği yapmak için başvurduktan sonraki tarih aralığı mı? Diyelim ki temmuzda F-1’e statü değişikliği için başvurdum, ondan sonra mı 12-18 ay beklemeliyim? Ve sanırım ilk önce dil okulu bulmak gerekiyor bunun için değil mi? O süreçte dil okuluna gidilebilir diyenler var ama ne önerirsiniz?

    Şu ana kadar ehliyet ve araba almadım. Türk ehliyetim var ancak, bendeki SSN ile önümüzdeki sene F1 statü değişikliği yaptıktan sonra ABD ehliyeti ve araba almak için kullanabilir miyim? Önümüzdeki sene başka bir şehire taşınacağım, şu an ehliyet almamın bir faydası olur mu? Yoksa seneye hangi eyalete gidersem sil baştan aynı prosedürü uygulamak durumunda mıyım? Bu sene alacağım ehliyetin bir faydası olmayacak ise almayı düşünmüyorum şu anlık.

    Kredi kartı çıkartmadım, sizce çıkartmalı mıyım?

    J-1 vizemi F-1 e çevirdikten sonra 1 yıl dil okulu ile devam edip, sonra yüksek lisansımı ve ya tekrar bir lisans derecesi yapıp ardından iş bulabilir miyim? Kabul durumları ne şekilde şu an tam vakıf değilim ancak sanırım lisans kabul koşulları daha yumuşak gibi…

    Bu arada F-1 geçtikten sonra her yıl statümü uzatmak zorunda mıyım? Diyelim ki bir yıl dil okulu yaptım, o sene sonunda uzatmalı mıyım tekrar? Yoksa 5 yıl vaktim mi olacak?

    Şu an F&B sektöründe staj yapıyorum, turizm mezunuyum. Başka bir sektörden sponsorluk önerilse bile H-1 ve ya EB-3 kabul edilir miyim? Yoksa ilk önce üniversite okuyup sonra mı o şirketten teklif almalıyım?
    Bu süreçle ilgili F-1 öncesi ve sonrası her türlü yardıma, öneriye, fikir dayanışmasına açığım konuşabilir, yazışabiliriz. Sizin önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun oldu biliyorum, teşekkürler!

    Waiver icin 3 ay beklemeniz sart degil, ABD'ye girdikten hemen sonra da yapabilirsiniz.

    Eger F1 statusune gecmek istiyorsaniz once bir okul bulup okuldan I-20 belgesi almalisiniz. Daha sonra bu I-20 ile J'den F'ye gecis yapacaksiniz.

    Waiver'in kendisi elinizde olmasa da Change of Status basvurunuzu baslatabilirsiniz, daha sonra waiver icin RFE alirsiniz bu durumda.

    Evet, dediginiz gibi F'ye gecis oldukca uzun surecek, I-539 formunu gonderdikten 2-3 hafta sonra basvurunuzun alindigina dair bir mektup gelecek, bu mektubu alana kadar statunuz gecerli olmali, eger bu tarihe kadar statunuzu koruyamazsaniz o durumda COS basvurunuz otomatik olarak reddedilir. O nedenle islemleri son haftaya birakmayin, mumkunse birkac ay onceden halledin.

    SSN'niz degismeyecek, o nedenle hala ehliyetinizi kullanabilirsiniz. Eger bir eyaletten ehliyet alirsaniz, diger eyalette bunu degistirmek daha kolay olur, o nedenle gerekiyorsa ehliyet almanizi tavsiye ederim.

    Kredi karti gerekiyorsa alabilirsiniz, bunu kresi skoru acisindan mi soruyorsunuz?

    Eger yuksek lisans yapacaksaniz, sonrasinda is bulmaniz yuksek olasi. Yuksek lisans sonrasi 1 yil OPT izni alacaksiniz, ve bu izinle ihtisas yaptiginiz alanda calisabileceksiniz.

    Statunuz J'deyken, ABD'de kalis surenizi DS-2019 belirleyecek; eger F'ye gecis yaparsaniz statunuzu I-20 belirleyecek, yani ABD'de kalabilmek icin I-20 belgenizi guncellemeniz yeterli olacaktir. Bunun icin zaten okudugunuz okuldan bilgi alacaksiniz, islemleri kendileri halledebilir.

    Universite mezunu oldugunuz icin, sponsor bulursaniz H1B veya EB3 kategorilerinde de basvuru yapabilirsiniz. Hele de alaninizda is tecrubeniz varsa.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TUNCAHM, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Bizde 2 Ocak yazıyor. 4 Ocakta gireceğiz 🙂

    birkac gun sorun olmaz 🙂 eger sorarlarsa ancak bu gune bilet bulabildim dersiniz 🙂

    giris yapabilmek icin yasal sinir program baslangic tarihinden 30 gun sonrasi.


  • Merhabalar,

    J1 vizesi başvurusu için, şu anda çalıştığımız veya önceden çalıştığımız işletme ile 1 yıldan fazla çalışmışsak bu avantaj mıdır ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @adiriker, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhabalar,

    J1 vizesi başvurusu için, şu anda çalıştığımız veya önceden çalıştığımız işletme ile 1 yıldan fazla çalışmışsak bu avantaj mıdır ?

    Evet, Turkiye ile baglarinizin guclu oldugunu gosterebilecek ve geri doneceginize konsolosu ikna edecek her bilgi avantajdir.


  • @crazycells, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba herkese, umarım herkes iyidir… bazı sorularım olacak yardımcı olmak isteyen olur ise çok müteşekkir olurum.

    Şu an J-1 vizesi ile ABD’de stajımı yapıyorum(Ağustosta geldim) ve waiver için gerekli işlemleri avukatım aracılığı ile 2-2.5 hafta önce yaptım. Türk Büyükelçiliğinden cevap bekliyoruz. Vizemin geçerliliği de önümüzdeki Ağustosa kadar, avukatım gelir gelmez başvurmanın mantıklı olmadığını söylediği için, girişimden itibaren 3 ay beklemek istedim. Kendisine benim DS formumdaki bitiş tarihine yetişir mi diye sorduğumda 9-12 ay kadar sürebilmektedir ama yetişir cevabı aldım. Yetişmez ise benim bildiğim kadarı ile buradan çıkmama gerek kalmıyor değil mi? Çünkü DS form bitiş tarihinizden 1 ay öncesinde F-1 geçişini yaparız sorun olmaz dedi. Ve F-1 vize geçişi 12-18 ay sürüyor diye biliyorum, bu F1’e statü değişikliği yapmak için başvurduktan sonraki tarih aralığı mı? Diyelim ki temmuzda F-1’e statü değişikliği için başvurdum, ondan sonra mı 12-18 ay beklemeliyim? Ve sanırım ilk önce dil okulu bulmak gerekiyor bunun için değil mi? O süreçte dil okuluna gidilebilir diyenler var ama ne önerirsiniz?

    Şu ana kadar ehliyet ve araba almadım. Türk ehliyetim var ancak, bendeki SSN ile önümüzdeki sene F1 statü değişikliği yaptıktan sonra ABD ehliyeti ve araba almak için kullanabilir miyim? Önümüzdeki sene başka bir şehire taşınacağım, şu an ehliyet almamın bir faydası olur mu? Yoksa seneye hangi eyalete gidersem sil baştan aynı prosedürü uygulamak durumunda mıyım? Bu sene alacağım ehliyetin bir faydası olmayacak ise almayı düşünmüyorum şu anlık.

    Kredi kartı çıkartmadım, sizce çıkartmalı mıyım?

    J-1 vizemi F-1 e çevirdikten sonra 1 yıl dil okulu ile devam edip, sonra yüksek lisansımı ve ya tekrar bir lisans derecesi yapıp ardından iş bulabilir miyim? Kabul durumları ne şekilde şu an tam vakıf değilim ancak sanırım lisans kabul koşulları daha yumuşak gibi…

    Bu arada F-1 geçtikten sonra her yıl statümü uzatmak zorunda mıyım? Diyelim ki bir yıl dil okulu yaptım, o sene sonunda uzatmalı mıyım tekrar? Yoksa 5 yıl vaktim mi olacak?

    Şu an F&B sektöründe staj yapıyorum, turizm mezunuyum. Başka bir sektörden sponsorluk önerilse bile H-1 ve ya EB-3 kabul edilir miyim? Yoksa ilk önce üniversite okuyup sonra mı o şirketten teklif almalıyım?
    Bu süreçle ilgili F-1 öncesi ve sonrası her türlü yardıma, öneriye, fikir dayanışmasına açığım konuşabilir, yazışabiliriz. Sizin önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun oldu biliyorum, teşekkürler!

    Waiver icin 3 ay beklemeniz sart degil, ABD'ye girdikten hemen sonra da yapabilirsiniz.

    Eger F1 statusune gecmek istiyorsaniz once bir okul bulup okuldan I-20 belgesi almalisiniz. Daha sonra bu I-20 ile J'den F'ye gecis yapacaksiniz.

    Waiver'in kendisi elinizde olmasa da Change of Status basvurunuzu baslatabilirsiniz, daha sonra waiver icin RFE alirsiniz bu durumda.

    Evet, dediginiz gibi F'ye gecis oldukca uzun surecek, I-539 formunu gonderdikten 2-3 hafta sonra basvurunuzun alindigina dair bir mektup gelecek, bu mektubu alana kadar statunuz gecerli olmali, eger bu tarihe kadar statunuzu koruyamazsaniz o durumda COS basvurunuz otomatik olarak reddedilir. O nedenle islemleri son haftaya birakmayin, mumkunse birkac ay onceden halledin.

    SSN'niz degismeyecek, o nedenle hala ehliyetinizi kullanabilirsiniz. Eger bir eyaletten ehliyet alirsaniz, diger eyalette bunu degistirmek daha kolay olur, o nedenle gerekiyorsa ehliyet almanizi tavsiye ederim.

    Kredi karti gerekiyorsa alabilirsiniz, bunu kresi skoru acisindan mi soruyorsunuz?

    Eger yuksek lisans yapacaksaniz, sonrasinda is bulmaniz yuksek olasi. Yuksek lisans sonrasi 1 yil OPT izni alacaksiniz, ve bu izinle ihtisas yaptiginiz alanda calisabileceksiniz.

    Statunuz J'deyken, ABD'de kalis surenizi DS-2019 belirleyecek; eger F'ye gecis yaparsaniz statunuzu I-20 belirleyecek, yani ABD'de kalabilmek icin I-20 belgenizi guncellemeniz yeterli olacaktir. Bunun icin zaten okudugunuz okuldan bilgi alacaksiniz, islemleri kendileri halledebilir.

    Universite mezunu oldugunuz icin, sponsor bulursaniz H1B veya EB3 kategorilerinde de basvuru yapabilirsiniz. Hele de alaninizda is tecrubeniz varsa.

    Cevap için çok teşekkür ederim. Bana avukatım 3 ay bekleyelim daha iyi demişti o yüzden bekledim, umarım bir sorun yaşamam? DS formumun bitişinden 1-2 ay önceye kadar waiver almış olabilir isem, F1 geçişi yapayım diyorum? Bu arada bende 2 DS formu var, birini sponsorum ABD’ye geldikten sonra gönderdi, vize başlangıcımdan 2 hafta sonra geldim ABD’ye. I94 formuna da giriş tarihimi ikinci DS formuma göre yaptım. Sanırım en son gönderilen DS formum çıkış tarihim değil mi? DS bitiş tarihim ağustos, waiver gelmese bile mayıs,haziran gibi başlamalı mıyım F1 geçişi için? Şu an TR Büyükelçiliğinden haber bekleme aşamasındayım.

    F-1 geçiş başvurusu sonrası direk dil okuluna başlanabilir mi yoksa F-1’e geçişin tamamlanması için beklemek mi daha doğru olur? Aradaki 1 sene kayıp mı sayılır yoksa normal prosedür mü? Benim süremden yemesini istemiyorum:)

    Ehliyeti alacağım o zaman ve evet kredi kartını kredi notu vs açısından soruyorum. Kime sorsam çok önemli kredi kartı sahibi olmak deniyor.

    Yüksek lisans şartları biraz daha zor lisansa göre ama elimden geleni yapacağım, özel okula girmek sizce devlet okuluna girmekten daha kolay olur mu?

    Diyelim ki F-1 vizesinde, yani dil okulunda iken ve ya üniversite okur iken, sponsor bulduk, bu şekilde işlemlere başlamam mümkün müdür? Yani burada üniversite okumaya gerek kalmadan….

    Tekrardan çok teşekkür ederim, biraz uzun oldu🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba herkese, umarım herkes iyidir… bazı sorularım olacak yardımcı olmak isteyen olur ise çok müteşekkir olurum.

    Şu an J-1 vizesi ile ABD’de stajımı yapıyorum(Ağustosta geldim) ve waiver için gerekli işlemleri avukatım aracılığı ile 2-2.5 hafta önce yaptım. Türk Büyükelçiliğinden cevap bekliyoruz. Vizemin geçerliliği de önümüzdeki Ağustosa kadar, avukatım gelir gelmez başvurmanın mantıklı olmadığını söylediği için, girişimden itibaren 3 ay beklemek istedim. Kendisine benim DS formumdaki bitiş tarihine yetişir mi diye sorduğumda 9-12 ay kadar sürebilmektedir ama yetişir cevabı aldım. Yetişmez ise benim bildiğim kadarı ile buradan çıkmama gerek kalmıyor değil mi? Çünkü DS form bitiş tarihinizden 1 ay öncesinde F-1 geçişini yaparız sorun olmaz dedi. Ve F-1 vize geçişi 12-18 ay sürüyor diye biliyorum, bu F1’e statü değişikliği yapmak için başvurduktan sonraki tarih aralığı mı? Diyelim ki temmuzda F-1’e statü değişikliği için başvurdum, ondan sonra mı 12-18 ay beklemeliyim? Ve sanırım ilk önce dil okulu bulmak gerekiyor bunun için değil mi? O süreçte dil okuluna gidilebilir diyenler var ama ne önerirsiniz?

    Şu ana kadar ehliyet ve araba almadım. Türk ehliyetim var ancak, bendeki SSN ile önümüzdeki sene F1 statü değişikliği yaptıktan sonra ABD ehliyeti ve araba almak için kullanabilir miyim? Önümüzdeki sene başka bir şehire taşınacağım, şu an ehliyet almamın bir faydası olur mu? Yoksa seneye hangi eyalete gidersem sil baştan aynı prosedürü uygulamak durumunda mıyım? Bu sene alacağım ehliyetin bir faydası olmayacak ise almayı düşünmüyorum şu anlık.

    Kredi kartı çıkartmadım, sizce çıkartmalı mıyım?

    J-1 vizemi F-1 e çevirdikten sonra 1 yıl dil okulu ile devam edip, sonra yüksek lisansımı ve ya tekrar bir lisans derecesi yapıp ardından iş bulabilir miyim? Kabul durumları ne şekilde şu an tam vakıf değilim ancak sanırım lisans kabul koşulları daha yumuşak gibi…

    Bu arada F-1 geçtikten sonra her yıl statümü uzatmak zorunda mıyım? Diyelim ki bir yıl dil okulu yaptım, o sene sonunda uzatmalı mıyım tekrar? Yoksa 5 yıl vaktim mi olacak?

    Şu an F&B sektöründe staj yapıyorum, turizm mezunuyum. Başka bir sektörden sponsorluk önerilse bile H-1 ve ya EB-3 kabul edilir miyim? Yoksa ilk önce üniversite okuyup sonra mı o şirketten teklif almalıyım?
    Bu süreçle ilgili F-1 öncesi ve sonrası her türlü yardıma, öneriye, fikir dayanışmasına açığım konuşabilir, yazışabiliriz. Sizin önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun oldu biliyorum, teşekkürler!

    Waiver icin 3 ay beklemeniz sart degil, ABD'ye girdikten hemen sonra da yapabilirsiniz.

    Eger F1 statusune gecmek istiyorsaniz once bir okul bulup okuldan I-20 belgesi almalisiniz. Daha sonra bu I-20 ile J'den F'ye gecis yapacaksiniz.

    Waiver'in kendisi elinizde olmasa da Change of Status basvurunuzu baslatabilirsiniz, daha sonra waiver icin RFE alirsiniz bu durumda.

    Evet, dediginiz gibi F'ye gecis oldukca uzun surecek, I-539 formunu gonderdikten 2-3 hafta sonra basvurunuzun alindigina dair bir mektup gelecek, bu mektubu alana kadar statunuz gecerli olmali, eger bu tarihe kadar statunuzu koruyamazsaniz o durumda COS basvurunuz otomatik olarak reddedilir. O nedenle islemleri son haftaya birakmayin, mumkunse birkac ay onceden halledin.

    SSN'niz degismeyecek, o nedenle hala ehliyetinizi kullanabilirsiniz. Eger bir eyaletten ehliyet alirsaniz, diger eyalette bunu degistirmek daha kolay olur, o nedenle gerekiyorsa ehliyet almanizi tavsiye ederim.

    Kredi karti gerekiyorsa alabilirsiniz, bunu kresi skoru acisindan mi soruyorsunuz?

    Eger yuksek lisans yapacaksaniz, sonrasinda is bulmaniz yuksek olasi. Yuksek lisans sonrasi 1 yil OPT izni alacaksiniz, ve bu izinle ihtisas yaptiginiz alanda calisabileceksiniz.

    Statunuz J'deyken, ABD'de kalis surenizi DS-2019 belirleyecek; eger F'ye gecis yaparsaniz statunuzu I-20 belirleyecek, yani ABD'de kalabilmek icin I-20 belgenizi guncellemeniz yeterli olacaktir. Bunun icin zaten okudugunuz okuldan bilgi alacaksiniz, islemleri kendileri halledebilir.

    Universite mezunu oldugunuz icin, sponsor bulursaniz H1B veya EB3 kategorilerinde de basvuru yapabilirsiniz. Hele de alaninizda is tecrubeniz varsa.

    Cevap için çok teşekkür ederim. Bana avukatım 3 ay bekleyelim daha iyi demişti o yüzden bekledim, umarım bir sorun yaşamam? DS formumun bitişinden 1-2 ay önceye kadar waiver almış olabilir isem, F1 geçişi yapayım diyorum? Bu arada bende 2 DS formu var, birini sponsorum ABD’ye geldikten sonra gönderdi, vize başlangıcımdan 2 hafta sonra geldim ABD’ye. I94 formuna da giriş tarihimi ikinci DS formuma göre yaptım. Sanırım en son gönderilen DS formum çıkış tarihim değil mi? DS bitiş tarihim ağustos, waiver gelmese bile mayıs,haziran gibi başlamalı mıyım F1 geçişi için? Şu an TR Büyükelçiliğinden haber bekleme aşamasındayım.

    F-1 geçiş başvurusu sonrası direk dil okuluna başlanabilir mi yoksa F-1’e geçişin tamamlanması için beklemek mi daha doğru olur? Aradaki 1 sene kayıp mı sayılır yoksa normal prosedür mü? Benim süremden yemesini istemiyorum:)

    Ehliyeti alacağım o zaman ve evet kredi kartını kredi notu vs açısından soruyorum. Kime sorsam çok önemli kredi kartı sahibi olmak deniyor.

    Yüksek lisans şartları biraz daha zor lisansa göre ama elimden geleni yapacağım, özel okula girmek sizce devlet okuluna girmekten daha kolay olur mu?

    Diyelim ki F-1 vizesinde, yani dil okulunda iken ve ya üniversite okur iken, sponsor bulduk, bu şekilde işlemlere başlamam mümkün müdür? Yani burada üniversite okumaya gerek kalmadan….

    Tekrardan çok teşekkür ederim, biraz uzun oldu🙏

    Hayir, 3 ay beklemeniz de herhangi bir probleme neden olmaz.

    Waiver tamamen ulasmasa da F1'e "Change of Status" basvurunuzu baslatabilirsiniz, daha sonra waiver icin RFE alirsiniz bu durumda. Eger islemler hizli olsun isterseniz o durumda waiver'i da bekleyebilirsiniz.

    Maalesef F'ye gecis basvurusundan sonra okula baslayamiyorsunuz, F statunuzun onaylanmasi gerekiyor. Eger bu surecte gecikmeler yasarsaniz okul genelde yeni bir I-20 formu duzenliyor ve statunuz onaylandiginda bu I-20 formu ile statunuzu koruyorsunuz.

    Aradaki bekleme suresi normal bir sure, "I-539 pending" statusunde olacaksiniz diyebiliriz, ta ki USCIS'ten bilgi gelene kadar... I-539 icin yaklasik bekleme surelerine suradan bakabilirsiniz:

    Bu surecte net bir statunuz olmadigi icin ehliyet almaniz zor olabilir. Bu, biraz da hangi eyalette olacaginiza bagli.

    Dil okulundayken ne amacli sponsorluktan bahsediyorsunuz? H1B gibi calisma vizeleri icin mi?


  • @crazycells, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba herkese, umarım herkes iyidir… bazı sorularım olacak yardımcı olmak isteyen olur ise çok müteşekkir olurum.

    Şu an J-1 vizesi ile ABD’de stajımı yapıyorum(Ağustosta geldim) ve waiver için gerekli işlemleri avukatım aracılığı ile 2-2.5 hafta önce yaptım. Türk Büyükelçiliğinden cevap bekliyoruz. Vizemin geçerliliği de önümüzdeki Ağustosa kadar, avukatım gelir gelmez başvurmanın mantıklı olmadığını söylediği için, girişimden itibaren 3 ay beklemek istedim. Kendisine benim DS formumdaki bitiş tarihine yetişir mi diye sorduğumda 9-12 ay kadar sürebilmektedir ama yetişir cevabı aldım. Yetişmez ise benim bildiğim kadarı ile buradan çıkmama gerek kalmıyor değil mi? Çünkü DS form bitiş tarihinizden 1 ay öncesinde F-1 geçişini yaparız sorun olmaz dedi. Ve F-1 vize geçişi 12-18 ay sürüyor diye biliyorum, bu F1’e statü değişikliği yapmak için başvurduktan sonraki tarih aralığı mı? Diyelim ki temmuzda F-1’e statü değişikliği için başvurdum, ondan sonra mı 12-18 ay beklemeliyim? Ve sanırım ilk önce dil okulu bulmak gerekiyor bunun için değil mi? O süreçte dil okuluna gidilebilir diyenler var ama ne önerirsiniz?

    Şu ana kadar ehliyet ve araba almadım. Türk ehliyetim var ancak, bendeki SSN ile önümüzdeki sene F1 statü değişikliği yaptıktan sonra ABD ehliyeti ve araba almak için kullanabilir miyim? Önümüzdeki sene başka bir şehire taşınacağım, şu an ehliyet almamın bir faydası olur mu? Yoksa seneye hangi eyalete gidersem sil baştan aynı prosedürü uygulamak durumunda mıyım? Bu sene alacağım ehliyetin bir faydası olmayacak ise almayı düşünmüyorum şu anlık.

    Kredi kartı çıkartmadım, sizce çıkartmalı mıyım?

    J-1 vizemi F-1 e çevirdikten sonra 1 yıl dil okulu ile devam edip, sonra yüksek lisansımı ve ya tekrar bir lisans derecesi yapıp ardından iş bulabilir miyim? Kabul durumları ne şekilde şu an tam vakıf değilim ancak sanırım lisans kabul koşulları daha yumuşak gibi…

    Bu arada F-1 geçtikten sonra her yıl statümü uzatmak zorunda mıyım? Diyelim ki bir yıl dil okulu yaptım, o sene sonunda uzatmalı mıyım tekrar? Yoksa 5 yıl vaktim mi olacak?

    Şu an F&B sektöründe staj yapıyorum, turizm mezunuyum. Başka bir sektörden sponsorluk önerilse bile H-1 ve ya EB-3 kabul edilir miyim? Yoksa ilk önce üniversite okuyup sonra mı o şirketten teklif almalıyım?
    Bu süreçle ilgili F-1 öncesi ve sonrası her türlü yardıma, öneriye, fikir dayanışmasına açığım konuşabilir, yazışabiliriz. Sizin önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun oldu biliyorum, teşekkürler!

    Waiver icin 3 ay beklemeniz sart degil, ABD'ye girdikten hemen sonra da yapabilirsiniz.

    Eger F1 statusune gecmek istiyorsaniz once bir okul bulup okuldan I-20 belgesi almalisiniz. Daha sonra bu I-20 ile J'den F'ye gecis yapacaksiniz.

    Waiver'in kendisi elinizde olmasa da Change of Status basvurunuzu baslatabilirsiniz, daha sonra waiver icin RFE alirsiniz bu durumda.

    Evet, dediginiz gibi F'ye gecis oldukca uzun surecek, I-539 formunu gonderdikten 2-3 hafta sonra basvurunuzun alindigina dair bir mektup gelecek, bu mektubu alana kadar statunuz gecerli olmali, eger bu tarihe kadar statunuzu koruyamazsaniz o durumda COS basvurunuz otomatik olarak reddedilir. O nedenle islemleri son haftaya birakmayin, mumkunse birkac ay onceden halledin.

    SSN'niz degismeyecek, o nedenle hala ehliyetinizi kullanabilirsiniz. Eger bir eyaletten ehliyet alirsaniz, diger eyalette bunu degistirmek daha kolay olur, o nedenle gerekiyorsa ehliyet almanizi tavsiye ederim.

    Kredi karti gerekiyorsa alabilirsiniz, bunu kresi skoru acisindan mi soruyorsunuz?

    Eger yuksek lisans yapacaksaniz, sonrasinda is bulmaniz yuksek olasi. Yuksek lisans sonrasi 1 yil OPT izni alacaksiniz, ve bu izinle ihtisas yaptiginiz alanda calisabileceksiniz.

    Statunuz J'deyken, ABD'de kalis surenizi DS-2019 belirleyecek; eger F'ye gecis yaparsaniz statunuzu I-20 belirleyecek, yani ABD'de kalabilmek icin I-20 belgenizi guncellemeniz yeterli olacaktir. Bunun icin zaten okudugunuz okuldan bilgi alacaksiniz, islemleri kendileri halledebilir.

    Universite mezunu oldugunuz icin, sponsor bulursaniz H1B veya EB3 kategorilerinde de basvuru yapabilirsiniz. Hele de alaninizda is tecrubeniz varsa.

    Cevap için çok teşekkür ederim. Bana avukatım 3 ay bekleyelim daha iyi demişti o yüzden bekledim, umarım bir sorun yaşamam? DS formumun bitişinden 1-2 ay önceye kadar waiver almış olabilir isem, F1 geçişi yapayım diyorum? Bu arada bende 2 DS formu var, birini sponsorum ABD’ye geldikten sonra gönderdi, vize başlangıcımdan 2 hafta sonra geldim ABD’ye. I94 formuna da giriş tarihimi ikinci DS formuma göre yaptım. Sanırım en son gönderilen DS formum çıkış tarihim değil mi? DS bitiş tarihim ağustos, waiver gelmese bile mayıs,haziran gibi başlamalı mıyım F1 geçişi için? Şu an TR Büyükelçiliğinden haber bekleme aşamasındayım.

    F-1 geçiş başvurusu sonrası direk dil okuluna başlanabilir mi yoksa F-1’e geçişin tamamlanması için beklemek mi daha doğru olur? Aradaki 1 sene kayıp mı sayılır yoksa normal prosedür mü? Benim süremden yemesini istemiyorum:)

    Ehliyeti alacağım o zaman ve evet kredi kartını kredi notu vs açısından soruyorum. Kime sorsam çok önemli kredi kartı sahibi olmak deniyor.

    Yüksek lisans şartları biraz daha zor lisansa göre ama elimden geleni yapacağım, özel okula girmek sizce devlet okuluna girmekten daha kolay olur mu?

    Diyelim ki F-1 vizesinde, yani dil okulunda iken ve ya üniversite okur iken, sponsor bulduk, bu şekilde işlemlere başlamam mümkün müdür? Yani burada üniversite okumaya gerek kalmadan….

    Tekrardan çok teşekkür ederim, biraz uzun oldu🙏

    Hayir, 3 ay beklemeniz de herhangi bir probleme neden olmaz.

    Waiver tamamen ulasmasa da F1'e "Change of Status" basvurunuzu baslatabilirsiniz, daha sonra waiver icin RFE alirsiniz bu durumda. Eger islemler hizli olsun isterseniz o durumda waiver'i da bekleyebilirsiniz.

    Maalesef F'ye gecis basvurusundan sonra okula baslayamiyorsunuz, F statunuzun onaylanmasi gerekiyor. Eger bu surecte gecikmeler yasarsaniz okul genelde yeni bir I-20 formu duzenliyor ve statunuz onaylandiginda bu I-20 formu ile statunuzu koruyorsunuz.

    Aradaki bekleme suresi normal bir sure, "I-539 pending" statusunde olacaksiniz diyebiliriz, ta ki USCIS'ten bilgi gelene kadar... I-539 icin yaklasik bekleme surelerine suradan bakabilirsiniz:

    Bu surecte net bir statunuz olmadigi icin ehliyet almaniz zor olabilir. Bu, biraz da hangi eyalette olacaginiza bagli.

    Dil okulundayken ne amacli sponsorluktan bahsediyorsunuz? H1B gibi calisma vizeleri icin mi?

    ,,,,, tekrardan çok teşekkür ederim.

    Dediğim gibi TR Büyükelçiliğinden cevap bekliyorum, gelişmelere göre yazarım tekrardan. 😊

    Anladım, o zaman zamanı geldiğinde F1’e geçişi beklemek durumundayım.

    Evet, dil okulu ve ya üniversite okur iken H-1B ve ya EB-3 yapılabilir mi?

    Teşekkür ederim.


  • Merhabalar! Bu yaz Camp Usa / America programına katılmayı düşünüyorum. 25 yaşındayım, güzel sanatlar, sinema lisans mezunuyum. şu an aktif olarak çalışmıyorum ve asker tecilim de Aralık 2022'de son buldu. Programa sanat alanından katılacağım. (fotoğrafçı, video, drama, acting vb.) Vize onay/red konusunda şansım sizce ne olur? Şayet red alırsam maddi kayıp da söz konusu.
    *Daha önce yurt dışına çıkmadım. Dil seviyem b2-c1 arasında. Şu an kayıt yapmamamın tek sebebi vizeden red alabilme durumum. J1 vize türünde redler genelde hangi durumlarda verilir? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kayıtlar için son dönemler çünkü. Kararsızlığımı netleştirmek istiyorum.

    Herkese güzel ve sağlıklı günler dilerim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba herkese, umarım herkes iyidir… bazı sorularım olacak yardımcı olmak isteyen olur ise çok müteşekkir olurum.

    Şu an J-1 vizesi ile ABD’de stajımı yapıyorum(Ağustosta geldim) ve waiver için gerekli işlemleri avukatım aracılığı ile 2-2.5 hafta önce yaptım. Türk Büyükelçiliğinden cevap bekliyoruz. Vizemin geçerliliği de önümüzdeki Ağustosa kadar, avukatım gelir gelmez başvurmanın mantıklı olmadığını söylediği için, girişimden itibaren 3 ay beklemek istedim. Kendisine benim DS formumdaki bitiş tarihine yetişir mi diye sorduğumda 9-12 ay kadar sürebilmektedir ama yetişir cevabı aldım. Yetişmez ise benim bildiğim kadarı ile buradan çıkmama gerek kalmıyor değil mi? Çünkü DS form bitiş tarihinizden 1 ay öncesinde F-1 geçişini yaparız sorun olmaz dedi. Ve F-1 vize geçişi 12-18 ay sürüyor diye biliyorum, bu F1’e statü değişikliği yapmak için başvurduktan sonraki tarih aralığı mı? Diyelim ki temmuzda F-1’e statü değişikliği için başvurdum, ondan sonra mı 12-18 ay beklemeliyim? Ve sanırım ilk önce dil okulu bulmak gerekiyor bunun için değil mi? O süreçte dil okuluna gidilebilir diyenler var ama ne önerirsiniz?

    Şu ana kadar ehliyet ve araba almadım. Türk ehliyetim var ancak, bendeki SSN ile önümüzdeki sene F1 statü değişikliği yaptıktan sonra ABD ehliyeti ve araba almak için kullanabilir miyim? Önümüzdeki sene başka bir şehire taşınacağım, şu an ehliyet almamın bir faydası olur mu? Yoksa seneye hangi eyalete gidersem sil baştan aynı prosedürü uygulamak durumunda mıyım? Bu sene alacağım ehliyetin bir faydası olmayacak ise almayı düşünmüyorum şu anlık.

    Kredi kartı çıkartmadım, sizce çıkartmalı mıyım?

    J-1 vizemi F-1 e çevirdikten sonra 1 yıl dil okulu ile devam edip, sonra yüksek lisansımı ve ya tekrar bir lisans derecesi yapıp ardından iş bulabilir miyim? Kabul durumları ne şekilde şu an tam vakıf değilim ancak sanırım lisans kabul koşulları daha yumuşak gibi…

    Bu arada F-1 geçtikten sonra her yıl statümü uzatmak zorunda mıyım? Diyelim ki bir yıl dil okulu yaptım, o sene sonunda uzatmalı mıyım tekrar? Yoksa 5 yıl vaktim mi olacak?

    Şu an F&B sektöründe staj yapıyorum, turizm mezunuyum. Başka bir sektörden sponsorluk önerilse bile H-1 ve ya EB-3 kabul edilir miyim? Yoksa ilk önce üniversite okuyup sonra mı o şirketten teklif almalıyım?
    Bu süreçle ilgili F-1 öncesi ve sonrası her türlü yardıma, öneriye, fikir dayanışmasına açığım konuşabilir, yazışabiliriz. Sizin önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun oldu biliyorum, teşekkürler!

    Waiver icin 3 ay beklemeniz sart degil, ABD'ye girdikten hemen sonra da yapabilirsiniz.

    Eger F1 statusune gecmek istiyorsaniz once bir okul bulup okuldan I-20 belgesi almalisiniz. Daha sonra bu I-20 ile J'den F'ye gecis yapacaksiniz.

    Waiver'in kendisi elinizde olmasa da Change of Status basvurunuzu baslatabilirsiniz, daha sonra waiver icin RFE alirsiniz bu durumda.

    Evet, dediginiz gibi F'ye gecis oldukca uzun surecek, I-539 formunu gonderdikten 2-3 hafta sonra basvurunuzun alindigina dair bir mektup gelecek, bu mektubu alana kadar statunuz gecerli olmali, eger bu tarihe kadar statunuzu koruyamazsaniz o durumda COS basvurunuz otomatik olarak reddedilir. O nedenle islemleri son haftaya birakmayin, mumkunse birkac ay onceden halledin.

    SSN'niz degismeyecek, o nedenle hala ehliyetinizi kullanabilirsiniz. Eger bir eyaletten ehliyet alirsaniz, diger eyalette bunu degistirmek daha kolay olur, o nedenle gerekiyorsa ehliyet almanizi tavsiye ederim.

    Kredi karti gerekiyorsa alabilirsiniz, bunu kresi skoru acisindan mi soruyorsunuz?

    Eger yuksek lisans yapacaksaniz, sonrasinda is bulmaniz yuksek olasi. Yuksek lisans sonrasi 1 yil OPT izni alacaksiniz, ve bu izinle ihtisas yaptiginiz alanda calisabileceksiniz.

    Statunuz J'deyken, ABD'de kalis surenizi DS-2019 belirleyecek; eger F'ye gecis yaparsaniz statunuzu I-20 belirleyecek, yani ABD'de kalabilmek icin I-20 belgenizi guncellemeniz yeterli olacaktir. Bunun icin zaten okudugunuz okuldan bilgi alacaksiniz, islemleri kendileri halledebilir.

    Universite mezunu oldugunuz icin, sponsor bulursaniz H1B veya EB3 kategorilerinde de basvuru yapabilirsiniz. Hele de alaninizda is tecrubeniz varsa.

    Cevap için çok teşekkür ederim. Bana avukatım 3 ay bekleyelim daha iyi demişti o yüzden bekledim, umarım bir sorun yaşamam? DS formumun bitişinden 1-2 ay önceye kadar waiver almış olabilir isem, F1 geçişi yapayım diyorum? Bu arada bende 2 DS formu var, birini sponsorum ABD’ye geldikten sonra gönderdi, vize başlangıcımdan 2 hafta sonra geldim ABD’ye. I94 formuna da giriş tarihimi ikinci DS formuma göre yaptım. Sanırım en son gönderilen DS formum çıkış tarihim değil mi? DS bitiş tarihim ağustos, waiver gelmese bile mayıs,haziran gibi başlamalı mıyım F1 geçişi için? Şu an TR Büyükelçiliğinden haber bekleme aşamasındayım.

    F-1 geçiş başvurusu sonrası direk dil okuluna başlanabilir mi yoksa F-1’e geçişin tamamlanması için beklemek mi daha doğru olur? Aradaki 1 sene kayıp mı sayılır yoksa normal prosedür mü? Benim süremden yemesini istemiyorum:)

    Ehliyeti alacağım o zaman ve evet kredi kartını kredi notu vs açısından soruyorum. Kime sorsam çok önemli kredi kartı sahibi olmak deniyor.

    Yüksek lisans şartları biraz daha zor lisansa göre ama elimden geleni yapacağım, özel okula girmek sizce devlet okuluna girmekten daha kolay olur mu?

    Diyelim ki F-1 vizesinde, yani dil okulunda iken ve ya üniversite okur iken, sponsor bulduk, bu şekilde işlemlere başlamam mümkün müdür? Yani burada üniversite okumaya gerek kalmadan….

    Tekrardan çok teşekkür ederim, biraz uzun oldu🙏

    Hayir, 3 ay beklemeniz de herhangi bir probleme neden olmaz.

    Waiver tamamen ulasmasa da F1'e "Change of Status" basvurunuzu baslatabilirsiniz, daha sonra waiver icin RFE alirsiniz bu durumda. Eger islemler hizli olsun isterseniz o durumda waiver'i da bekleyebilirsiniz.

    Maalesef F'ye gecis basvurusundan sonra okula baslayamiyorsunuz, F statunuzun onaylanmasi gerekiyor. Eger bu surecte gecikmeler yasarsaniz okul genelde yeni bir I-20 formu duzenliyor ve statunuz onaylandiginda bu I-20 formu ile statunuzu koruyorsunuz.

    Aradaki bekleme suresi normal bir sure, "I-539 pending" statusunde olacaksiniz diyebiliriz, ta ki USCIS'ten bilgi gelene kadar... I-539 icin yaklasik bekleme surelerine suradan bakabilirsiniz:

    Bu surecte net bir statunuz olmadigi icin ehliyet almaniz zor olabilir. Bu, biraz da hangi eyalette olacaginiza bagli.

    Dil okulundayken ne amacli sponsorluktan bahsediyorsunuz? H1B gibi calisma vizeleri icin mi?

    ,,,,, tekrardan çok teşekkür ederim.

    Dediğim gibi TR Büyükelçiliğinden cevap bekliyorum, gelişmelere göre yazarım tekrardan. 😊

    Anladım, o zaman zamanı geldiğinde F1’e geçişi beklemek durumundayım.

    Evet, dil okulu ve ya üniversite okur iken H-1B ve ya EB-3 yapılabilir mi?

    Teşekkür ederim.

    Evet, calisma vizesine gecis yapabilirsiniz, bir sorun yasamazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @retorik, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhabalar! Bu yaz Camp Usa / America programına katılmayı düşünüyorum. 25 yaşındayım, güzel sanatlar, sinema lisans mezunuyum. şu an aktif olarak çalışmıyorum ve asker tecilim de Aralık 2022'de son buldu. Programa sanat alanından katılacağım. (fotoğrafçı, video, drama, acting vb.) Vize onay/red konusunda şansım sizce ne olur? Şayet red alırsam maddi kayıp da söz konusu.
    *Daha önce yurt dışına çıkmadım. Dil seviyem b2-c1 arasında. Şu an kayıt yapmamamın tek sebebi vizeden red alabilme durumum. J1 vize türünde redler genelde hangi durumlarda verilir? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kayıtlar için son dönemler çünkü. Kararsızlığımı netleştirmek istiyorum.

    Herkese güzel ve sağlıklı günler dilerim...

    Bol sanslar. J vizesi gocmen olmayan bir vize oldugundan, eger kisinin bu vizeyi alarak ABD'de uzun sureli veya basvuru amaci disinda yasayacagini dusunurlerse yuksek ihtimal basvurusu reddedilir.

    Her ne kadar direkt J vizesi olmasa da, su basligin ilk iletisini incelerseniz size fikir verecektir: https://yesilkartforum.com/forum/post/139


  • @crazycells teşekkür ederim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   F FreeWoRLD 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells Merhaba, Meksika'daki konsoluslukların web sayfasında pandemi başından beri "Meksika dışında yerleşik kişilere - geçici olarak - hizmet verilmediği" ibaresi mevcut. Acaba güncel durum hakkında bilginiz var mıdır?


  • Arkadaşlar merhaba;
    Aranızda j1 vizesi devam ederken türkiyeye gidip gelen oldu mu acaba ?


  • @retorik J1 vizesi için yaşınız bir hayli yüksek... 23-24'ten yukarısı SWT yani WAT ve CAT alanlarından sıkıntı yaşayabiliyor.


  • Merhabalar. 2022 martta APye kalmıştım. Bugün J1 için tekrar mülakata girdim ve direkt ret verdiler. Pasaportumu açıp evraklarıma bile bakmadılar. Ret oranı çok yüksek. Benim hikayem burada biter, mülakatlara girecek arkadaşlara başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

  • 22
  • 15
  • 1
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum