Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • J1 vize randevularını Ağustos ayı içerisine verdiler arkadaşlar. Randevular açılmaya başladı.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells İyi günler. 27 eylülde vize görüşmem var. Visiting scholar olarak 1 yıllığına eşim ve 2 çocuğumla gideceğim. Mülakatta dikkat etmem gerekenler nelerdir. Hangi evrakları yanımda götürmeliyim destekleyici olarak. Belgelerin orjinalleri ve ingilizce çevirileri isteniyor. CV, davet mektubu, Maaş bordrosu(Üniveristeden kalacağım süre içinde bana yatırılacak maaşı ingilizce döküman olarak almıştım onu ibraz edeceğim),financial proof, araştırma planı bunlar ingilizce ancak askerlik kartı türkçe.Bunuda ingilzceye çevirmelimiyim yoksa edevlet çıktısı yeterlimi.İngilizceye çavirmem gerekiyorsa nerde yaptırmalıyım tavsiyeniz var mı? Destekleyici evrak olarak üniveristenin beni görevlendirdiği bir yıllık görevlendirme yazısı var onu götürmyi düşünüyorum ama oda türkçe.Onuda ingilizceye çevirmelimiyim? Şimdiden teşekkürler.


  • Arkadaşlar eşim j1 vizesi aldı. Çocuğum ve ben de beraber turist vizesiyle yanına geldi, J2 vizesi vizesi için evraklarımız hazır.
    2 sorum var
    Birincisi bu evraklarla Meksika’da ki konsolosluğa başvuru yapabilir miyiz?
    İkincisi Türkiye’de ki konsolosluk çocuğun gelmesine gerek olmadan anne yada babası işlemi yapabilir diye mail gönderdi. Biz Amerika’dayız ve ben tek başıma Türkiye’ye gelip çocuğumun J2 vizesini de alıp tekrar geri geşebilir miyim?, çocuğumun ABD’den çıkmaması sorun yaratır mı? Sonuçta girişimiz turist vizesiyle…. O çıkış ve J2 vizesiyle giriş yapmamış olacak… Cevaplayabilirseniz çok mutlu oluruz…


  • sevgili @crazycells öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. kusura bakmayın, çoook geç bir cevap yazıyorum.
    Maalesef, özellikle çalıştığım kurumda çok ciddi mobing görüyorum ve bundan kaynaklı ciddi sıkıntılar yaşıyorum.
    Daha önce bahsettiğim okulla anlaşmamız bozuldu. Pozisyon için eriştiğim hocayla çok güzel bir iletişim kurmamıza rağmen, evrak işlerinde okulun sürekli sorun çıkarması nedeniyle anlaşmayı bozdum.
    Yakın zamanda USC ile anlaştık. şimdi vize işlerinde sorun çıkmazsa 6 aylık bir süre için ocak ayında oraya gideceğim.
    Maddi süreçlerimi kendim karşılayacağım. Bankada 10.000 dolar gösterdim, ayrıca bu altı aylık süreçte yaklaşık 700 dolar olarak maaşım da yatacak ve kalacağım yere de kira vermiyorum...
    Geçmişte j1 deneyimim de oldu, bu nedenle vize sürecinde sorun çıkmaz diye umuyorum.
    6 aylık sürecin sonunda kalıcı olmaya çalışacağım, bu süreçte bolca başınızı ağrıtırım diye düşünüyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.


  • Merhaba, DS-2019 formunda yazan tarihten sonra ülkeye giriş yapmamızda bir sakınca var mı?


  • Merhabalar arkadaşlar, lisans dönemi değişim programıyla bir dönem Amerika'da bulunacağım. Üniversite vize için iki seçenek sunuyor, birisi F-1 diğeri ise J-1. Ben ikisinin avantaj dezavantaj karşılaştırmasını yapmaya çalışıyorum fakat her yerde başka birşey yazıyor. Acaba hangisini tercih etmeliyim bir görüşü olan, aydinlatabilecek arkadaş var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.


  • Merhabalar. Ben J1 ile ABD'de bir universitede research scholar olarak postdoc yapiyorum. J1'in bitmesine 6 ay kaldi. Ben burada devam etmek istiyorum, universite de olumlu yaklasiyor. Bunun icin tekrar DS2019 alip ABD'den j1'a basvurmam gerekiyor degil mi? Bununla ilgili bir yer bulamadim, bu islemlere ne zaman baslamaliyim, DS2019'u nereye gonderecegim, gerekli baska belgeler var mi? Bu durumda J1'i waive etmeme gerek olmadigini okudum, bu yuzden waive basvurusu yapmayacagim.


  • J1 yenileme islemi cok basit bir islem. 1 yillik daha kontratiniz uzatildiginda universitedeki vize sorumlusuna gidip yeni bir DS-2019 bastiracaksiniz. Baska bir sey yapmaniza gerek yok. Eger ilk verildiginde vizeniz 5 yilliksa vizeyi yeni DS-2019 ile kullanabilirsiniz. Eger vizeniz de 1 yilliksa, DS-2019 ile ABD'de kalmaya devam edebilirsiniz. Eger vize suresi dolmussa ve ABD disina cikmaniz gerekirse o zaman ABD'ye girebilmek icin konsolosluktan vize randevusu alip vize bastirmaniz gerekir.

    @mutlu234, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhabalar. Ben J1 ile ABD'de bir universitede research scholar olarak postdoc yapiyorum. J1'in bitmesine 6 ay kaldi. Ben burada devam etmek istiyorum, universite de olumlu yaklasiyor. Bunun icin tekrar DS2019 alip ABD'den j1'a basvurmam gerekiyor degil mi? Bununla ilgili bir yer bulamadim, bu islemlere ne zaman baslamaliyim, DS2019'u nereye gonderecegim, gerekli baska belgeler var mi? Bu durumda J1'i waive etmeme gerek olmadigini okudum, bu yuzden waive basvurusu yapmayacagim.


  • Selamlar,

    • Avusturya vatandaslari Work And Travel programina katilabiliyorlar mi ?

    • Ve illa ki universite ogrencisi mi olmalari gerekiyor yoksa normal baska bir okul olabiliyor mu, universite sonrasindaki herhangi bir okul egitimi mesela ?


  • Merhabalar, J1 vizesine sahibiz. postdoc için gidiyoruz. Pasaporta basılı olan vize geçerlilik süresi bitiminde amerikadan çıkmak zorunda mıyız? bizim vizeleri ds bitiş tarihine göre vermişler. bildiğim kadarıyla ds belgesinde yazan tarih bitiminden 1 ay sonrasına kadar gezebiliyoruz fakat pasaporttaki vizeyi de ds son gecerlilik tarihine göre verince bunu yapabiliyor muyuz arkadaslar?


  • vize sadece giris icin gerekli. cikis icin ds-2019'un bitiminden itibaren 1 ay icerisinde amerikadan ayrilabilirsiniz. eger universitede calismaya devam edip ds-2019'u uzatirsaniz amerikada kalmaya devam edebilirsiniz. amerika disina cikarsaniz tekrar girebilmek icin gecerli vizenin olmasi lazim.

    @TUNCAHM, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhabalar, J1 vizesine sahibiz. postdoc için gidiyoruz. Pasaporta basılı olan vize geçerlilik süresi bitiminde amerikadan çıkmak zorunda mıyız? bizim vizeleri ds bitiş tarihine göre vermişler. bildiğim kadarıyla ds belgesinde yazan tarih bitiminden 1 ay sonrasına kadar gezebiliyoruz fakat pasaporttaki vizeyi de ds son gecerlilik tarihine göre verince bunu yapabiliyor muyuz arkadaslar?


  • @unique
    Hocam cok tesekkurler, içimizi rahatlattınız.
    Selamlar


  • Merhaba herkese, umarım herkes iyidir… bazı sorularım olacak yardımcı olmak isteyen olur ise çok müteşekkir olurum.

    Şu an J-1 vizesi ile ABD’de stajımı yapıyorum(Ağustosta geldim) ve waiver için gerekli işlemleri avukatım aracılığı ile 2-2.5 hafta önce yaptım. Türk Büyükelçiliğinden cevap bekliyoruz. Vizemin geçerliliği de önümüzdeki Ağustosa kadar, avukatım gelir gelmez başvurmanın mantıklı olmadığını söylediği için, girişimden itibaren 3 ay beklemek istedim. Kendisine benim DS formumdaki bitiş tarihine yetişir mi diye sorduğumda 9-12 ay kadar sürebilmektedir ama yetişir cevabı aldım. Yetişmez ise benim bildiğim kadarı ile buradan çıkmama gerek kalmıyor değil mi? Çünkü DS form bitiş tarihinizden 1 ay öncesinde F-1 geçişini yaparız sorun olmaz dedi. Ve F-1 vize geçişi 12-18 ay sürüyor diye biliyorum, bu F1’e statü değişikliği yapmak için başvurduktan sonraki tarih aralığı mı? Diyelim ki temmuzda F-1’e statü değişikliği için başvurdum, ondan sonra mı 12-18 ay beklemeliyim? Ve sanırım ilk önce dil okulu bulmak gerekiyor bunun için değil mi? O süreçte dil okuluna gidilebilir diyenler var ama ne önerirsiniz?

    Şu ana kadar ehliyet ve araba almadım. Türk ehliyetim var ancak, bendeki SSN ile önümüzdeki sene F1 statü değişikliği yaptıktan sonra ABD ehliyeti ve araba almak için kullanabilir miyim? Önümüzdeki sene başka bir şehire taşınacağım, şu an ehliyet almamın bir faydası olur mu? Yoksa seneye hangi eyalete gidersem sil baştan aynı prosedürü uygulamak durumunda mıyım? Bu sene alacağım ehliyetin bir faydası olmayacak ise almayı düşünmüyorum şu anlık.

    Kredi kartı çıkartmadım, sizce çıkartmalı mıyım?

    J-1 vizemi F-1 e çevirdikten sonra 1 yıl dil okulu ile devam edip, sonra yüksek lisansımı ve ya tekrar bir lisans derecesi yapıp ardından iş bulabilir miyim? Kabul durumları ne şekilde şu an tam vakıf değilim ancak sanırım lisans kabul koşulları daha yumuşak gibi…

    Bu arada F-1 geçtikten sonra her yıl statümü uzatmak zorunda mıyım? Diyelim ki bir yıl dil okulu yaptım, o sene sonunda uzatmalı mıyım tekrar? Yoksa 5 yıl vaktim mi olacak?

    Şu an F&B sektöründe staj yapıyorum, turizm mezunuyum. Başka bir sektörden sponsorluk önerilse bile H-1 ve ya EB-3 kabul edilir miyim? Yoksa ilk önce üniversite okuyup sonra mı o şirketten teklif almalıyım?
    Bu süreçle ilgili F-1 öncesi ve sonrası her türlü yardıma, öneriye, fikir dayanışmasına açığım konuşabilir, yazışabiliriz. Sizin önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun oldu biliyorum, teşekkürler!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmazz, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells yani NVC de vize türüne göre bir öncelik söz konusu değil. Böyle mi anlamalıyım?

    Maalesef bu isleyisi cok iyi bilmiyoruz, ama boyle bir beklentinizin olmamasini tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmazz dogum tarihini yanlis yazmaniz kotu olmus, ama sadece bu nedenle idari isleme kaldiginizi sanmam, o nedenle telaslanmaniza gerek yok. zaten eninde sonunda dosyaniz aklanacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fmyurtsever, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Selamlar, benimde j1 vize stamp’imi yenilemek icin vize gorusme randevusu almam lazim. Gecen sene randevu gununden 10 gun once tr’ye giris yapmis olmak gerekiyordu. Acaba bu sene de ayni kural gecerli mi? Cok tesekkurler.

    hayir, su an icin boyle bir kisitlama yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Herkese selam, iyi forumlar! Bir müddet önce 1 yıldan fazla beklediğim J-1 staj vizemi aldım ( randevumu geçen sene almıştım) ve şu an ABD’deyim. Sormak istediğim ise, Türkiye’de iken çalışmıyordum ve sağlık sigortamı dışarıdan yatırıyordum. Devlete bir borcum yok.( Kyk-kredi) Bu sigorta durumum benim waiver almama engel olur mu? Zorunlu borç kapsamına girmediği için zannetmiyorum ama sormak istedim… Teşekkürler

    gozunuz aydin. hayir, sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayfer92, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim🙏

    konsoloslukta adres guncellemesi yapmayi unutmayin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enverarat, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells İyi günler. 27 eylülde vize görüşmem var. Visiting scholar olarak 1 yıllığına eşim ve 2 çocuğumla gideceğim. Mülakatta dikkat etmem gerekenler nelerdir. Hangi evrakları yanımda götürmeliyim destekleyici olarak. Belgelerin orjinalleri ve ingilizce çevirileri isteniyor. CV, davet mektubu, Maaş bordrosu(Üniveristeden kalacağım süre içinde bana yatırılacak maaşı ingilizce döküman olarak almıştım onu ibraz edeceğim),financial proof, araştırma planı bunlar ingilizce ancak askerlik kartı türkçe.Bunuda ingilzceye çevirmelimiyim yoksa edevlet çıktısı yeterlimi.İngilizceye çavirmem gerekiyorsa nerde yaptırmalıyım tavsiyeniz var mı? Destekleyici evrak olarak üniveristenin beni görevlendirdiği bir yıllık görevlendirme yazısı var onu götürmyi düşünüyorum ama oda türkçe.Onuda ingilizceye çevirmelimiyim? Şimdiden teşekkürler.

    soylediginiz tum belgeler yeterlidir, simdiden bol sanslar 🙂

    okulun gonderdigi yaziyi ingilizce olarak alabilirseniz daha iyi olur; ama elzem de degil. Zaten DS-2019 formunda gerekli tum bilgiler yaziyor olmali.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TUNCAHM, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba, DS-2019 formunda yazan tarihten sonra ülkeye giriş yapmamızda bir sakınca var mı?

    ne kadar geciktirmeyi dusunuyorsunuz? birkac gun mu? Yoksa birkac ay mi?


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1495
  • 7
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum