Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elif_k, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Sayın@crazycells tekrar teşekkür ederiz.

    Bir konuda daha desteğinizi rica edeceğim ; turist vizemi uzatmak için form göndersem , sizce uzatılma imkanı var mı ? Sonuçta 6 aylık kalış süremin bitmesine 1 hafta kala göndermiş olacağım . Bunun için de mi geç kaldık acaba? Bir çok yerde uzatma İÇİn başvuruyu en azından 1 ay 45 gün önce yapmanın faydalı olacağı yazılmış.
    Eğer uzatılmazsa ve örneğin ı94 ile bana verilen sürenin üstüne 4 ay daha burada kalmış olsam ( o sürede uzatmaya ilişkin cevap hala gelmemişse veya red gelmişse de derhal Amerika’dan çıksam ) turist vizem yanar mı yoksa hala geçerli mi kabul edilir ? Yani bir sonra ki gelişimde mevcut turist vizemle giriş yapabilir miyim ?
    Turist vizesinin uzatılmasına ilişkin forumda başka bir başlık gördüm orayı da okudum, ancak sanırım telaş hissinden tam idrak edemiyor olabiliriz.
    Bir tavsiyeniz veya öngörünüz olabilir mi ? Çünkü şartları çok mu aleyhimize zorluyoruz yoksa bundan sonuç almak mümkün olur mu bilemiyoruz.
    Teşekkürler,

    Maalesef bu dediginiz iki acidan sorunlu...

    Birincisi sizin de bahsettiginiz gibi maalesef yeterince sure kalmadi, ikincisi ise ancak ve ancak siz gocmenlik amaci gutmuyorsaniz ve turistik amacli seyahatiniz uzadiysa bu konuda bir uzatma talep etmelisiniz. Turist vizesini "gocmenlik islemlerini tamamlamak" amaciyla uzatamazsiniz...

    Bu durumun boyle oldugunu soyleseniz de, hemen ardindan gocmenlik islemlerini baslatmaniz dosyanizda ve niyetlerinizde suphe uyandiracaktir. Ve ABD'den cikmaniz gerekirse bu basvurularin etkisiyle CBP gorevlileri sizi ABD'ye almayabilirler de...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar, Dün Amerika'da ki bir avukat ile nişanlımla evlilik için konuştuk. Daha önce sormuştum ve görüşmemiz sonucunda da Nişanlımla vegasta evlenip greencard sürecimi Türkiye'den başlatmaya karar verdik. Ancak Avukat bize koronadan dolayı işlerin yavaşladığını konsolosluğun çalışmadığını söyledi. Şuan güncel olarak durum nedir başvuran var mı en iyi durumda 2 yıl süreceğini söyledi, gerçekten sistem bu kadar yavaş mı? Mayısta evleneceğiz bu arada. Fikirleriniz çok önemli, şimdiden teşekkür ederim.

    Direkt su basliktan bilgileri alabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak/

    Konsolosluk bir sure hic calismadi maalesef, su an eskisi kadar hizli olmasa da calisiyorlar... Fakat gecikmenin en buyuk nedeni biriken dosyalar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @yonca_2020 cevap için teşekkür ederim avukatta Türkiye için sürecin yavaş olduğunu belirtti ancak mülakat olana kadar vizem iptal olmuyormuş bu yüzden gidip gelebilirim evlilikten 1 sene sonra işten ayrılmayı düşünüyorum. 1 yılı gözden çıkardım ancak kalan süreyi eşimin yanında geçirebilir miyim? Süreç uzarsa sürecime orda devam edebilir miyim ? Koronadan kaynaklı bu 2 senedir sıkıntılar varmış ancak vize görüşmeleri başlatılmış sizce sürecin işleyiş hızı değişir mi?

    Sizin dediginiz duruma gore Turkiye'deki isinizden hemen ayrilmayacaginiz icin zaten Turkiye'den islemlere devam etmeniz daha dogru gorunuyor.

    Turist vizesini giris-cikis icin kullanabilirsiniz, ama tekrar geri doneceginize dair ucak bileti vs. gibi belgeleri de seyahat ederken yaninizda bulundurun. Eger kapidaki CBP gorevlisi ABD'den cikis yapmayacaginizi dusunurse sizi almayabilir.


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells merhaba herkese, arkadaşlar sitede yeni olduğum için yanlış yere konuyu açtiysam özür dilerim ama benim merak ettigim bazi sorularim var. Bilgisi olan arkadaşlar veya adminler detayli cevaplarlarsa cok ama cok memnuniyet duyarim.

    Yaklaşık 2 senedir internet uzerinden tanistigim ve hergun konustugum birisi var hayatimda. Kendisi nişanlım oluyor ve 1 ay icinde buraya gelecek evleneceğiz. Kendisinin daha önceden basarisiz bir evliligi oldu ve boşandı. Kendisinin buraya gelirken ne gibi evraklarla gelmesi gerekiyor ve gelmeden önce orada yapmasi veya ABD icerisinde konsolosluga vs bildirmesi gereken birşey var mi? Araştırmalarıma gore şu evraklar lazim olacak;

    1- Doğum belgesi
    2- en az 6 ay geçerli pasaport
    3- 6 adet son 6 ayda cekilmis vesikalık fotograf
    4- Boşandığına dair belge
    5- Bekar olduğunu kanitlar belge (nereden alabilir bilgilendirir misiniz)

    Bu saydiklarim disinda ne gibi adimlar izlemesi veya evraklarla gelmesi gerekiyor?... ayrica parantez icerisinde ki sorunun cevabini bilen ve cevaplayan olursa memnuniyet duyarim...

    Sorunsuz ve eksiksiz bir evlilik yapmayi dusunuyoruz Türkiye'de. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi.. çok onemli bizim için..


  • @crazycells ayrıca Türkiye'de iddet süresi fiye bir olay varmış. Şimdi benim nişanlım geçen ay boşandı ama tamamen ABD li birisiyle bosandi ve ABD kurallari yasalariyla bosandi. Bu iddet süresi olayı bizim evliliğimize engel olmaz degil mi? Kesin bilgisi olan var mi çok onemli bu konu.


  • @Berkan-Duru merhaba , nişanlınız Türk mü ve Türkiye’de mi yaşıyor?
    Amerikada yaptığı evliliği Türkiye’ye bildirmiş miydi yani Türkiye’de de evli görünüyor muydu ?


  • @elif_k merhaba, hayır nişanlım ABD doğumlu ABD vatandaşı. Türk değil kendisi. Bildiri vs yapmadı ama ben evlendirme dairesiyle görüştüm yalnızca Türkiye'de ki konsolosluklardan herhangi birinden online olarak affidavit evlilik formunu doldurup daha sonra çıktısını aldıktan sonra konsolosluktan 50 dolar nakit TR veya USD ödemek suretiyle konsolosluktan randevu alması gerekiyormuş. Yalnız bu formu doldururken kesinlikle randevu gününe kadar imzalamamak gerekiyormuş. Bu belge orada yeminli bir halde imzalayıp noterlendikten sonra evlilik dairesine müracaat edilebiliyormuş. İddet süresi bizim için sorun olmayacakmış çünkü nişanlım oranin yasalarıyla boşanmış ve oranın yerel vatandaşı. Kendi eyaletinde ise boşandıktan sonra remarry için gün yokmuş bizde ki gibu 300 gün. Başka bilgisi olan varsa bu konu hakkında lütfen yorumlarda belirtebilir mi?...


  • Merhaba @Berkan-Duru evet iddet müddeti Türkiye’de geçerli bir evliliğin olması durumunda gerekli olduğu için nişanlınız hakkında bu soruları sormuştum. Amerika’da bir kaç eyalet dışında boşanmadan sonra bu şekilde bir bekleme süresi olmadığını bilmiyorum. Türkiye’de 300 gün çocuğun nesep bağı için belirleniyor ancak Amerika’da bir kaç eyalette ( Alabama , Teksas gibi )çocukla ilgili değilde sadece boşanma konusundaki görüşün tekrar çiftler tarafından düşünülebilmesi için (30-180 gün gibi) süreler olabilir.
    Nişanlınız boşandığı eyaletin yasalarına göre boşanmasından sonra bir bekleme süresi olmadığını teyid etmiş.
    Nişanlınızın Pasaport , fotoğraf,sağlık raporu vs.gibi evlendirme dairesinden istenen diğer evraklarla birlikte evlilik ehliyet belgesi almanız veya bekarlık belgesi ile birlikte doğum belgesini alması Türkiye’deki evlilik işlemleriniz için yeterli olacaktır. Evlilik işlemlerinizi kolaylıkla halletmenizi dilerim .
    Bu arada , Amerika’da ne şekilde alındığını bilmiyorum ama belki nişanlınız Amerika’da bekarlık belgesi almaya çalışabilir böylece bekarlık belgesi almada bir sorun ile karşılaşıp karşılaşmadığını görür ve bir sıkıntı varsa Türkiye ‘ye gelmeden halledebilir.


  • @elif_k cevaplar için cok teşekkürler.. evlilik ehliyet belgesinden kastınız konsolosluktan imzalanacak marriage affidavit formu mudur? Ayrica bir diger soru ise nisanlim burada Türkiye'de sorunsuz saglik raporu cikarabilir mi, cikarabilirse saglik ocagi veya devlet hastanesinden alabilir miyiz? Son olarak bekarlık belgesini kesin ve net olarak isterler mi? İsterlerse Türkiye'den alinabilir mi veya ABD den kendi eyaletinden alabilir mi?... alabilirse tam olarak nereden alabilir? Çok ozur dileyerekten bir soru daha;

    Madde madde nisanlim icin gereken belgeleri yazabilir ve hangilerinin cevrilip noterize edilmesi gerektigini de belirtir misiniz... cok teşekkürler ve kusura bakmayin Çok uzun sordum...


  • Biraz internetten araştırmanın sonucunda konsoloslukta halledilecek olan marriage affidavit formunun single status affidavit olarak yani bekarlık belgesi olarak kullanılabileceği kanaatine vardım. Muhtemelen bu marriage affidavit formu evlendirme dairesi ve evlilik için yeterli olacaktır. Bu konu hakkında emin ve extra bilgisi vs olan arkadaşlar yorumlarda belirtirlerse memnuniyet duyarım, teşekkürler.


  • Merhaba @Berkan-Duru. Aslında konunun Türkiye’deki iddet müddetine ilişkin yasal süreci hakkında bilgi vermek için yazmıştım ,bir önceki cevabımda bekarlık belgesi vs bu konuları bilmediğimi belirtmiştim ancak diğer sorularınızı da görünce biraz araştırma yaptım 😊Umarım bu bilgiler yeterince doğrudur ve işinize yarar . belki konu hakkında tecrübesi olan başka arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırlarsa bir hata varsa düzeltilmiş oluruz.

    Evet anladığım kadarı ile konsolosluktaki bu belge ile evlilik ehliyet belgesi aynı. Nişanlınız bu belgeyi Türkiye’de konsolosluktan veya apostille damgalı olarak Amerikadan da alabilir ama konsolosluklardaki randevu durumu nasıldır , hemen randevu alabilir mi bunu öğrenmenizde fayda var. Belki Amerika’dan alması, Türkiye’de konsolosluktan almasından çok daha kolay olabilir.

    Nişanlınız , Amerikada ki boşanma kararının aslını yanında getirmeli ayrıca karara apostille şerhi yaptırabilirse burada sorun yaşamazsınız.

    Türkiye’de ki evliliğiniz için sizin ikametinizin bulunduğu evlendirme dairesine nişanlınız ile birlikte başvurunuzu yapacaksınız.

    Yabancı uyruklu nişanlınızdan istenecek belgeler ;

    Kimlik/ pasaport : En az 6 ay geçerlilik süresi olan geçerli bir pasaportu olmalı ve nikah gününde hala geçerli süresi olmalıdır. Pasaportun Türkiye’de noter tasdikli Türkçe tercümesi yapılacak.( pasaportu kimlik yerine geçecek )

    Vize: Türkiye’ye giriş hakkı veren vizesi (Vize süresi buradayken dolar ise ikametgah tezkeresi/ikametgah izin belgesi gerekiyor.)

    Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraflar , başvurunuzda evlendirme dairesi kaç tane istediğini söyleyecektir.

    Sağlık Raporu: Siz kendinizin bağlı olduğu aile hekiminizden sağlık raporunuzu alırken nişanlınız için de aile hekiminizden rapor isteyin. Nişanlınızın burada ikameti olmadığı için bağlı olduğu bir aile hekimi olmadığından aile hekiminiz ona sağlık raporu veremeyebilir . Ama bu sorun değil çünkü devlet hastanesinden evlilik için sağlık raporu alabilir. Özel hastaneden rapor alırsanız bu raporun aile hekimi tarafından onaylanması gerekir.

    Evlenme Ehliyet Belgesi: Yabancı uyruklu kişilerin yaş, medeni durum gibi evlenmelerine engel bir durumlarının olup olmadığını kanıtlamaya yarayan belgedir. Hem doğum belgesi hem bekarlık belgesi alan kişilerin, ayrıca evlenme ehliyet belgesi almasına gerek yok. Yabancı uyruklu kişinin, bu belgeyi kendi ülkesinden ve ülkenin Türkiye’deki resmi konsolosluklarından temin etmesi mümkün.(ABD ‘den alırsa apostille damgalı olmalı)

    Bekarlık Belgesi: nişanlınızın kimlik bilgilerinin yer aldığı , evlenmeye engel bir durumu olmadığını ,kendi ülkesinde evli olmadığına dair, yine kendi ülkesinin yetkili makamlarından alabileceği belge. Evlenme ehliyet belgesi alanların bu belgeyi temin etmesine gerek yok. Nişanlınız Amerika’dan bağlı bulunduğu eyaletten bekarlık belgesi alıp buna apostille şerhini yaptırırsa Türkiye’de kullanabilir. ( Amerika’dan alacağı her belgeyi Türkiye’de resmî makamlar önünde kullanabilmesi için mutlaka apostille şerhinin yapılması gerekiyor.)
    ABD’de Nüfusa ilişkin bekarlık ve doğum belgeleri temin edebileceği ve bu belgelere apostil şerhi alabileceği ofislerin listesi https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/noterlik-hizmeti/ linkteki başlıklar altında var. Buraya bir bakabilirsiniz ben yine linklerini de aşağıya yapıştırıyorum.
    Nişanlınız kendi eyaletindeki ofislerle irtibata geçerek Bilgi alabilir ( mesela bence apostille işlemi yapan ofisi arayarak , kendilerinden apostille şerhi yapılmış halde bekarlık ve doğum belgesini alıp alamayacağını sorabilir , eğer sadece alınmış belgeye apostille mührü yapıyorlarsa ,ilgili ofisten önce bekarlık ve doğum belgelerini alır sonra apostille ofislerine götürerek apostille damgası vurdurur veya bu belgeleri Türk konsolosluğu yakınsa oraya götürerek onaylatabilir )

    ABD eyaletlerinde apostil şerh işlemi yapan ofisler için; https://www.hcch.net/index.cfm?oldlang=en&act=authorities.details&aid=353

    Bekarlık ve doğum belgesi ofisleri için : https://www.cdc.gov/nchs/w2w/index.htm?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fnchs%2Fw2w.htm

    Doğum Belgesi: Eğer evlenme ehliyet belgesinde kişinin anne-baba ismi, doğum yeri ve doğum tarihi bilgileri varsa istenmiyor ama bu bilgilerden herhangi biri yer almıyorsa, ayrıca bu bilgilerin yer aldığı doğum belgesi isteniyor.

    Yabancının bekarlık belgesini İstanbul konsolosluğundan alması durumunda İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’nce, Ankara’dan alması durumunda Dış İşleri Bakanlığı’nca onaylanması gerekmektedir. Yabancıların bekarlık belgesini kendi ülkesinden alması durumunda ise, ülkelerindeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine onaylatılması veya Apostil onayı yapılması gerekmektedir.

    Nişanlınız ABD’den Apostille Şerhli Bekarlık Belgesini ve Doğum Belgesini alırsa bunları Türkiye’deki NOTER’de tercüme ettireceksiniz. Tüm belgelerde ve tercümelerinde pasaporttaki isimler , tarihler birebir aynı olmalıdır. Bir harf veya rakam hatasında müracaatınız kabul edilmeyebilir.

    Yine Evlenme Ehliyet Belgesinde de İsim, Soyisim, Doğum Yeri ve Tarihi, Anne ve Baba Adının açıkça ve hatasız yazılı olması gerekmektedir. Belgeleri aldığınızda mutlaka bunları dikkatlice gözden geçirmenizde fayda var.

    Özetle; nişanlınız ABD’deyken Türkiye’ye gelmeden önce evlilik ehliyet belgesini veya bunun yerine bekarlık ve doğum belgelerini alırsa ve bunları ABD ‘deki yetkili ofislerde apostille mührü vurdurur ise Türkiye’de noterden çevirtip onaylatabilirsiniz veya bu belgeleri ABD ‘deyken Türkiye Konsolosluğuna onaylatırsa yine Türkiye’de geçerli hale gelir.

    Aldığı belgelerin kullanılabilmesi için 6 ay geçerlilik süresi var.

    Ayrıca Türkiye’den de ABD konsolosluğu üzerinden bahsettiğiniz şekilde evlilik ehliyet belgesi almak için başvuru yapabilirsiniz.Belirtitğiniz önceden imza atmama olayı , bu bir beyan belgesi olduğu için yetkili memur önünde kişi tarafından direkt imzalandığının görülmesi için isteniyor. Ayrıca dediğim gibi ABD konsolosluğu randevu ve işlem sürecini öğrenmenizde fayda olabilir. Belki Amerika’dan alması daha kolay olur ve hızlı evlenmenizi sağlayabilir.
    Ve her halükarda nişanlınız Türkiye’ye gelirken boşanma kararının onaylı aslını mutlaka yanında getirsin , burada bir başvuru ve işlem gerekirse ihtiyacınız olacak. Kolay gelsin.


  • @elif_k çok teşekkürler gerçekten... uzun ve zahmetli bir yazı olmus fakat bir yere not ettim :))


  • @berkan-duru rica ederim , umarım işinize yarar. Evliliğinizi yaptığınızda da yazarsanız hem mutluğunuzu paylaşmış oluruz, hem de süreci nasıl işlettiğiniz konusunda katkınız olur 😊


  • @crazycells tekrar merhaba, biz belgelerimizi mektuplarimizi taxlerimizi yukledik fakat henuz bir cevap yok. uscisin bizden i864 icin ek kanit istedigi tarihten bu yana milyon tane sey degisti. mektuplarimizi taxlerimizi koydugumuzda esim baska bir iste calisiyordu simdi ise onumuzdeki hafta baska bir sirkette basliyor. i 864 formuna daha bakmadilar bile. yeni is yeri ve maasi ile birlikte 864 formunu tekrar doldurup gonderelim mi ?


  • Merhabalar, sevgilim green card sahibi bende turist vizesi alip Amerikada evlenmeyi dusunuyoruz. Green card sahibi biriyle evlenildiginde turist vizesi statusu nasil degisiyor ve calisma izni veriliyor mu?


  • Merhaba, sorumun cevabini cok aradim ama bir turlu bulamadim. Bir yil once esimle turkiyede evlendik ikimiz de tc vatandasiyiz ve amerikada f1 ve j1 vizelerine sahibiz. (birbirimizden bagimsiz olarak gelmistikogrenci statusunde gelmistik). Amerikada evliligimizin gecerli olmasi icin bir sey yapmamiz gerekiyor mu?


  • @crazycells Merhaba k1 vizesi mi yoksa k3 mü daha kısa sürer?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Stiff Stiff 

  • Merhabalar,

    Daha önce başka bir başlıkta aşağıdaki konuyu sormuştum ancak bu başlığı inceleyince şöyle bir sonuç çıkarttım;

    Mülakata katılmamam ve evlendikten sonra evlilik cüzdanımı tarayıp konsolosluktan yeni mülakat tarihi ve eşim için DS260 formu talep etmem benim için en doğrusu olacak

    Bu konuda fikirlerinizi rica ediyorum

    DS-260 formunu bekar olarak submit ettim
    7 Mart 2022 tarihine Ankara'da mülakat verilmiş
    Evlilik kararı aldım ancak en erken 15-18 Şubat arası nikah işlemini tamamlasam, eşimin soyadı değişikliği ve pasaport değişikliği mülakat tarihine yetişmez diye düşünüyorum.Nüfus ve pasaport ile ilgili resmi dairelerin süreci tamamlaması kaç gün sürer bilemiyorum.
    Açıkçası bu kadar erken mülakat beklemiyordum
    Bu durumda randevumu ertelemeli miyim ?
    Ya da ben vize mi aldıktan sonra, evlilik durumum değişti diye konsolosluğa bildirip yeniden mi mülakat almalıyım


  • @atahan aslında yetişebilir buradaki kritik yer nikahi kıyan evlendirme dairesinin nikah defterini nüfus müdürlüğüne ne zaman işleteceği çünkü bu işlemden sonra pasaport kimlik başvurusu yapabilirsiniz yani eşinizin sizin kutugunuze işlenmesi lazım sistemde görünmesi için. Bu işlemi biraz keyfi yapıyorlar aynı gün olabilir bir haftada sürebilir yada araya bir tanıdığınız girer falan aynı gün isletirseniz bir ihtimal yetişir. Çünkü pasaport başvurusunda aciliyetinizi belirtirseniz yardımcı olma ihtimalleri yüksek. Kesinlik olmasada bir ihtimal daha deneyimli kişilerede sorun derim sayın @gucarslan bildiğim kadarıyla konulara daha hakim size daha net bilgi verebilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum