Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• Merhaba arkadaslar. Ben amerikan vatandasiyim ve amerikada yasiyorum. Esim turkiye ve rusya arasi gidip geliyor. Rusya dogumlu ve turkiye vatandasligi da var. Bir kac sorum olcak.

1. Yabanci ulke dogumlu eslere Ankara’da vize randevusu turkiye dogumlulara gore daha gec mi veriliyor? Evet ise ne kadar gec :( ?
    2. Ocak 2021’de ilk basvurumuzu amerikada yaptim, Nisan 4 de DQ durumuna geldik cok sukur. Tahminen ne zaman randevu aliriz? Ayni durumdan gecen illa ki vardir.
    3. Deprem bolgesinde olanlar onceye alinmis diye duydum avukatimdan, bu dogru mu? Bu bizim dosyalari yavaslatir mi?
    4. Bu isi hizlandirmanin herhangi bir yolu var mi? Nisan ayinda DQ olmus cok kisi gordum interview gelen. Insallah bize de yakinda gelir ama hizlandirmak icin herhangi bisey yapan var mi?

Lutfen lutfen sorularima cevap verin :) tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum. Kalin saglicakla :)

• @ufukadiyaman merhaba avukatlar yanıltıcı olabiliyor deprem bölgesine öncelik verildiğini düşünmüyorum ama en doğru bilgi site adminlerinde.

• Arkadaslar merhaba, bugun basvuran birisi icin surec ne kadar surede bitiyor? bir tahmin yapmak mumkunmu? 2 yil icinde bitmesi mumkunmu?

• @brewer-halid, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Arkadaslar merhaba, bugun basvuran birisi icin surec ne kadar surede bitiyor? bir tahmin yapmak mumkunmu? 2 yil icinde bitmesi mumkunmu?

Değişken olarak 1.5 2 yıl içerisinde bitiyor. Benim sürecim 15 ay sürecek gibi görünüyor.

• Herkese merhaba, (asıl talihli eşim) Green kart çekilişine katıldığımız da bekardık ve ilk pasaportu ile başvuru yaptık green card kazandığımızı öğrenince forumda detaylıca araştırıp en rahat yöntemin evlenip öyle form doldurulması olacağını düşündük ve hemen evlendik eşime yeni pasaport çıkartıp 13 mayısta ds260 formunu doldurduk. Ardından zaman geçti ve pasaportun mülakattan sonra en az 6 ay süresi. Olması gerektiğini öğrenince eşimin pasaport süresini uzatmak için bir pasaport daha çıkartıp süre uzattık yani elimizde bu süreç içerisinde 3 pasaport olmuş oldu biz burada herhangi bir konuda yanlış yaptık mı? 21 temmuzda mülakatımız var ve hata varsa hemen dosyayı tekrar açtırmak için. Uğraşıcaz @gucarslan @crazycells @Muhtaradana sizlerin bilgilerine ihtiyacımız var teşekkür ederiz şimdiden

• @Tuğberk-Önder Vizenizin basilacagi (ucuncu olan sanirim artik) pasaport bilgisini degistirmek icin bu linkten formu doldurmaniz sorununuzu cozecektir.

• @lumos bu durumu mülakatta dile getirsem sorun çözülmez mi? Siz ds260 formunu güncelleme mi istiyorsunuz anladığım kadarı ile doğru mudur?

• @Tuğberk-Önder Ben bir sey istemiyorum (: Yontem aktariyorum. Hata varsa dosyayi actirmak istediniz ya, bu da bir hata: tarihi yetismeyecek pasaport bilgisi. Ankara normalde takilmiyor bu duruma, ama en azindan heber vermeniz iyi niyet gosterir. Mail atin demiyorum dikkat ederseniz. Dosya actirmak istemiyorsaniz, uc pasaportu alip da gidebilirsiniz, bu durumda da sorun yasayan olmadi.

• merhaba arkadaşlar ben greencard talihlisiyim abd ye gidince abd vatandaşı biriyle evlilik yaparsam vatandaşlık alma sürem ne kadar kısalıyor

• Bu ileti silindi!

• @ismail-kansız, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

merhaba arkadaşlar ben greencard talihlisiyim abd ye gidince abd vatandaşı biriyle evlilik yaparsam vatandaşlık alma sürem ne kadar kısalıyor

5 yıldan 3 yıla düşüyor. Detaylar:
    https://www.uscis.gov/citizenship/learn-about-citizenship/citizenship-and-naturalization/i-am-married-to-a-us-citizen

• @ismail-kansız boyle bir sey sakin yapma. Tecrubelerden yararlanarak soyluyorum. 2 sene daha bekle kendi imkaninla olan vatandasligini al.

• @ismail-kansız mülakat almış mıydınız?

• @teamspirit yok hala almadım ama çok yakında alırım galiba

• Arkadaşlar herkese merhaba. Hayırlı günler dilerim . Soracağım konuya dair pek bilgiye sahip değilim bunu göz önünde bulundurarak cevaplandırırsanız sevinirim. Amerika vatandaşı ile evlenip seyahat izni ile ilgili sorum . Burda evrakları verip Türkiye’ye randevuyu talep edince işlemler daha kolay oluyormuş. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

• @tugo, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@crazycells sponsor olacak kişinin gcsi yok ama ailen number ssn son dört yıla ait tax returnler vs. var ama vatandaşlığı ve gcsi yok sponsor olabilir mi gene de?

hayir maalesef olamaz, sponsor GC sahibi veya ABD vatandasi olmali.

• @Tuğberk-Önder, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@lumos bu durumu mülakatta dile getirsem sorun çözülmez mi? Siz ds260 formunu güncelleme mi istiyorsunuz anladığım kadarı ile doğru mudur?

Ben de konsolosluktan ziyade bu degisikligi kendinizin yapmasini tavsiye ederim.

Suradan form doldurup DS-260 formunu actirmalisiniz:

https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/

• @Yusuf-Demir-0, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Arkadaşlar herkese merhaba. Hayırlı günler dilerim . Soracağım konuya dair pek bilgiye sahip değilim bunu göz önünde bulundurarak cevaplandırırsanız sevinirim. Amerika vatandaşı ile evlenip seyahat izni ile ilgili sorum . Burda evrakları verip Türkiye’ye randevuyu talep edince işlemler daha kolay oluyormuş. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Surecin kolay mi zor mu olacagi kisiden kisiye gore degisir.

Eger su an ABD'de bulunuyorsaniz ve Turkiye'ye uzun sureli geri donus yapmaniz gerekmiyorsa ABD icinden sureci bitirmek daha iyi olacaktir, ama eger henuz ABD'ye yerlesmeye hazir degilseniz ve 2-3 yil sonra ABD'ye yerlesmeye hazir olacaksaniz o durumda Turkiye'de konsolosluklardan vize almak daha iyi olacaktir.

• sevgilim DV2023 talihlisi vizeyi aldık 14 eylüle kadar ülkeden çıkması gerekiyor şuan evlensek bende vizeden yararlanabilir miyim yararlanabilirsem aşamaları neler ? ve ne kadar sürüyor ?

• Herkese merhaba,

2023 dv lottery talihlisiyim ve bunu ogrendikten sonra f1 ogrenci vizesi olan ve Colorado da doktora yapan erkek arkadasimla evlendik ve bu sene ocak ayinda Amerikaya turist vizemle geldim. Nisan ayinda da avukat aracigiyla islemlerimizi baslattik. 3 gun once mulakatimiz vardi ancak mulakati yapan personel evliligimizin gercekligine kanaat getirmedi. Buna ragmen zaten evlilik oncesi iliskimizi destekleyici tum belegeri gostermistik. Simdi bizden tekrar detekleyici belgeler istiyorlar. Ev kontrati ve tanik beyanlari vs. gondericez tekrar ancak merak ettigim konu bu duruma benzer basina gelmis olan var mi surecin olumsuz sonuclanma ihtimali nedir? Goruslerinizi merakla bekliyorum.

Benzer Başlıklar

• Amerikan vatandasi esin uzun suredir ABD’de bulunmamasi

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    24
    0 Oy
    24 İleti
    2k Bakış
    Ekto OktanE
    @ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra. Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı. Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
  • 15 Oy
    4k İleti
    496k Bakış
    FigenF
    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2026/visa-bulletin-for-august-2026.html
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k