Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• ⭐⭐⭐

@yigitsagun Arkadasiniz formu doldurmadiysa, buna gore formu dolduracak, ilgili basliga bakin, Dv2024 Green Card Asamalari.

• @lumos, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@yigitsagun Arkadasiniz formu doldurmadiysa, buna gore formu dolduracak, ilgili basliga bakin, Dv2024 Green Card Asamalari.

Henuz doldurmadi formu doldururken yeni soyadi ile mi dolduracak ve esi icin yeni bir form mu olusturacak

• ⭐⭐⭐

@yigitsagun Suan ismi ne ise ona gore doldursun, nikah varsa evli olarak doldursun isim henuz degismediyse de, hemen de doldursunlar.

• Merhaba,
    Erkek arkadaşıma green card çıktı ve şuan amerika da çalışıyor, hayatını düzenini kurdu ve bir sorun yok. Bende başvuru yapmıştım ama çıkmadı, ben Türkiye'de yim, bundan sonra ki süreç ile ilgili burada bir sürü şey okudum ama daha fazla ayrıntıya ve deneyimli kişilere ihtiyacımız var. Evlilik süreci ve sonrasında ki Amerika'da ki süreç, doldurulması gereken formlar, yapılması gereken başvurular ile ilgili bilgileri de okudum. Benim vizem yok. Bu süreci yaşayan ve ne kadar sürdüğü ile ilgili bilgisi olan var mı? Ayrıca bu sürecin uzun olduğu ile ilgili de çok yorum gördüm. Erkek arkadaşım Türkiye'ye geldiğinde de hemen evlenmeyi düşünüyoruz. Evlilikten hemen sonra başvuru yapılabiliyor mu, bu evlilik için belirtilen bir süre var mı? Süreci en kısa nasıl yönetiriz? Erkek arkadaşım green cardını aldı. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
    Teşekkürler....

• ⭐⭐⭐

@IPEKKELESOGLU, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba,
    Erkek arkadaşıma green card çıktı ve şuan amerika da çalışıyor, hayatını düzenini kurdu ve bir sorun yok. Bende başvuru yapmıştım ama çıkmadı, ben Türkiye'de yim, bundan sonra ki süreç ile ilgili burada bir sürü şey okudum ama daha fazla ayrıntıya ve deneyimli kişilere ihtiyacımız var. Evlilik süreci ve sonrasında ki Amerika'da ki süreç, doldurulması gereken formlar, yapılması gereken başvurular ile ilgili bilgileri de okudum. Benim vizem yok. Bu süreci yaşayan ve ne kadar sürdüğü ile ilgili bilgisi olan var mı? Ayrıca bu sürecin uzun olduğu ile ilgili de çok yorum gördüm. Erkek arkadaşım Türkiye'ye geldiğinde de hemen evlenmeyi düşünüyoruz. Evlilikten hemen sonra başvuru yapılabiliyor mu, bu evlilik için belirtilen bir süre var mı? Süreci en kısa nasıl yönetiriz? Erkek arkadaşım green cardını aldı. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
    Teşekkürler....

Eğer Türkiye’ye girip geri gidebilme gibi bir imkanı varsa Türkiye’de evlenip kendi sürecini aos sizin sürecinizi konsolosluk olarak devam ettirebilmesi en makul olanı gozukuyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@IPEKKELESOGLU, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba,
    Teşekkürler....

Oncelikle resmi evlilik yapmaniz gerekiyor, evlilikten sonra F2A kategorisinde basvuru yapacaksiniz, ilgili baslik surada:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/

ilk gondereceginiz I-130 formunu USCIS'ten online olarak doldurup gondereceksiniz. Diger islemler baslikta zaten belirtiliyor.

Evet, maalesef bekleme suresi uzun olacak, esiniz ne zaman vatandas olacak?

• @crazycells benim erkek arkadaşım ABD vatandaşı .Haziranda gelecek ve nişan yapacağız .Size sorum şu ; nişanlı vizesiyle mi yoksa evlilik vizesiyle mi gitmem daha kısa sürer ? Biz nişanlı vizesi daha kısa sürede çıkıyor diye ona başvurmayı düşünüyoruz .Ortalama ne kadar sürede çıkıyor vize ? Teşekkür ederim şimdiden cevabınız için

• @clem herhangi bir avukatla mı süreci yürüttünüz acaba avukatla yürüttüyseniz hangi avukat.

• @canaykarahan32, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@crazycells benim erkek arkadaşım ABD vatandaşı .Haziranda gelecek ve nişan yapacağız .Size sorum şu ; nişanlı vizesiyle mi yoksa evlilik vizesiyle mi gitmem daha kısa sürer ? Biz nişanlı vizesi daha kısa sürede çıkıyor diye ona başvurmayı düşünüyoruz .Ortalama ne kadar sürede çıkıyor vize ? Teşekkür ederim şimdiden cevabınız için

Eğer K1 vizesi alırsanız ortalama süre 16-18 ay sürüyor ve ABD’de aos yapma süreleri çalışma izninin gelmesi vs gibi sürelerinde eklersek ortalama 24 aya koşullu green card alacaksınız..

CR1 vizesi şuanki süreye göre ortalama konsolosluk ile 24 ay sürüyor green cardınız pasaporta basılıcak aos derdi ile uğraşmayacaksınız ve muhtemelen 2 yılı geçen evlilik sebebi ile IR1 vizesine dönecek.

Seçim sizin gidip önden göreyim derseniz K1 ile devam edin, şahsen ben böyle bir yola girsem burdan evlenip işlemleri yapardım her türlü ortalama 2 yıl bekliyorsunuz..

• Bu ileti silindi!

• @waterman k1 vizesinde koşullu greencard diye bir şey yok ayrıca .nişsnlı vizesi var.bu konulara pek vakıf olmadığınız belli.lütfen bilen ve deneyimi olan arkadaşlar yazsın

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

@canaykarahan32, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@waterman k1 vizesinde koşullu greencard diye bir şey yok ayrıca .nişsnlı vizesi var.bu konulara pek vakıf olmadığınız belli.lütfen bilen ve deneyimi olan arkadaşlar yazsın

öyle mi dersiniz..
    buyrun o zaman konuyu inceleyin;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma

Eğer cok net bilgiye ulaşmak istiyorsanız cebinizden yüzlerce dolar cıkarıp avukat tutun zaten bilgim olmasaydı sorunuza cevap verme nezaketinde bulunmazdım keşke de bulunmasaymışım :) göçmenlik sürecinizde bol şans dilerim, ihtiyacınız olacak…

• @waterman zaten avukatımız olacak.ben benim gibi aynı süreçten geçen kişilere sordum bu soruyu.abd e hiç giriş bile yapmamışsınız

• @canaykarahan32, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@waterman zaten avukatımız olacak.ben benim gibi aynı süreçten geçen kişilere sordum bu soruyu.abd e hiç giriş bile yapmamışsınız

ABD’ye hiç giriş yapmadığım icin ABD göçmenlik hukukunu bilmiyorum diye düşünmeniz cok ilginç.

2023 yılında yasıyoruz teknolojinin ve internetin olduğu yıllar kullanmanızı şiddetle öneriyorum.

ABD’de size musmutlu bi hayat diliyorum yeni evliliğiniz şimdiden hayırlı olsun.

• @waterman haha peki :)

• @cemguneri, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@crazycells
    Kız arkadaşım Türkiye de yaşıyor. Şimdi ben de Türkiyedeyim. Evlenmeyi düşünüyoruz zaten. Ama konuyla ilgili hiç bir bilgim yok malesef. Eğer adım adım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Su sayfadaki bilgiler yardimci olacaktir:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/

• @asligokceer, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Öncelikle herkese merhaba, herkese sürecinde kolaylıklar dilerim.
    Erkek arkadaşım bu yıl Greencard kazandı, sıralaması 6000’lerde. 2,5 yıldır birlikteyiz ve orada evlenip süreci orada devam ettirmek niyetiyle benim için F1 vizesine başvurduk. Kaplan Dil Okullarına kaydolmuştum fakat red aldım.
    Şimdi burada mülakattan önce evlenmeyi değerlendiriyoruz fakat milyonda bir gelen bu greencard şansımızı da tehlikeye atmak istemiyoruz. Mülakattan önce evlenip mülakata beraber girdiğimizde benim F1 reddim bizim Greencard sürecimizin de red ile sonuçlanmasına neden olur mu ? Mülakat sırasında ‘’Yakın zamanda F1 vizesinden red yemişsin bunu amaç dışında kullanmak için mi başvurmuştun’’ tarzı bir soruyla karşılaşır mıyız ?
    Eğer bu sebeplerden risk varsa uzun ve zor da olsa Mülakat sonrası evlenip F2A sürecine girmeyi düşünüyoruz. Fakat risk yoksa da böyle uzun bir süreyi ayrı geçirmek istemiyoruz.
    Şimdiden değerli yanıtlarınız için teşekkürler.[bağlantı metni](link url)

gocmenlik surecinde herhangi bir risk yok, evlenip sizi kendi dosyasina ekleyebilir. Bu sekilde en hizli ve beraber Green Card alabilirsiniz.

• @Madazimova-Mohinur, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba ben Özbekistan vatandaşiyim ve 6 senedir burda yaşiyorum 2023 green card formu doldurdum
    Ve 12 sinif açik liseden okuyorum temmuz sonresi mezun olacam inşallah
    Sorum eğer green card talihlisi olursem lise bitirmeden ds 260 form doldurmam doğrumu yada diplomayi alinça doldurmam gerekiyormu
    2 sorum şuan 2 inçi evliliğimi yapma gibi durumundeyim ve ds 260 formu evlendikten sonremi doldurmam gerekiyor yada onçemi
    Araştirdiğim kadariyle hemen doldurmamizi doğru olduğunu söylüyor konsolosden randevu günü beli olunçe ds 260 formu gunçelemeyi öneriyorlar sizce hangisi daha doğru
    Ve sicil kaydimi Özbekistan’da da getirmem gerekiyormu çünkü 6 sene içinde Özbekistan’a 3 4 kez gittim ve hepsinde 1 yada 2 ay kaldim
    Eski eşimi bilgilerinizde girmek zorundamiyiz ds formuna ve kizim var ilk evliliğimden babasiyle yaşiyor goturmiçam ama bilgilerini istiçaklar diyorlar
    Biraz uzun yazdim afiniza çevabiniz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏽

DV talihlisi misiniz? Yoksa farazi sorular mi soruyorsunuz? Basvuru surecinizi imzaniza tasimanizi tavsiye ederim.

• @Refiks, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Herkese merhabalar bir kaç soru üzerinden yardıma ihtiyacımız var...

Kız arkadaşımla evlenmeye karar verdik.
    Kız arkadaşım 5 yıldır Türkiyede yaşıyor.
    Bildiğiniz üzere evlilik yapacağımız için bana sponsor olması gerekiyor.
    Kendisi İstanbulda çalıştığı şirkette Türkiye standartlarının çok çok üzerinde maaş alıyor, ancak şirket onu asgari ücretten gösterip paranın %80ini her ay elden nakit olarak veriyor.
    Resmiyette görünen maaş 8.500TL olduğu için bana sponsor olmaya yetmeyecek.( Türkiye'den aldığı maaş ile zaten sponsor olabiliyor mu onuda bilmiyoruz )
    böyle durumlarda ikinci alternatif kız arkadaşımın anne ya da babasının sponsor olabileceği ancak ailesinin bunu kabul etmeyeceğini söylüyor.

Aslında Amerikalı birisiyle evlilik yapma konusunda ki prosedürlerin çoğunu biliyoruz ama şu anda tıkandık kaldık.
    Yardım olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.

Sponsor olacak kisi ABD'de yasayan GC sahibi veya ABD vatandasi biri olmali, bilginize.

Turkiye'de yasayip kazanan biri size mali sponsor olamaz.

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    A
    @Sinan-Dayi Tebrikler size eşinize Sinan bey.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k