Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @orhant hayır turist vizesinden red alması green card almasına engel değil ama anlamadığım nokta neden turist vizesine başvuruyor olması?
    İkinci soru olarak gittiğiniz tatiller,varsa ortak hesaplar,kira sözleşmeleri fotoğraflar çıkartıp mülakatta götürürseniz yeterli oluyor


  • Turist vizesinden red aldıktan sonra benimle birlikte mülakata girmesinde sıkıntı olmuyor onu net bir şekilde anlamış oldum teşekkürler.
    Gittiğimiz tatiller, fotoğraflar ve whatsapp konuşmalarının hepsi mevcut ama buradaki ana sıkıntımız aradaki sürenin çok kısa olması problem yaratır mı? Sonuçta birliktelik süresinden çok kısa süre sonra Greencard kazandığım belli oldu aslında turist vizesine başvurma sebebi de bu. Kazandığımı öğrenmeden önceki 15-20 günlük süreyi sadece delil olarak sunmam gerekiyor diye biliyorum. Kazandığımı öğrendikten sonraki tatil, whatsapp, fotoğrafın bir değeri olmaz diye düşünüyorum

  • ⭐⭐⭐

    @orhant evlilik gerçek olduğu sürece eminim sorun olmaz.


  • Yardımlarınız ve görüşünüz için çok teşekkür ederim. Konu ile alakalı görüşlerinize her zaman açığım.


  • @orhant merhaba bence burda turist vizesine başvurmaya gerek yok gibi. Konsolosluğun ne zaman tanistiginizdan çok ilgilendiği gerçek bir evlilik olup olmadığı. Siz kazandıktan önce sonra tüm kanıtlarınızı götürürsünüz evlilik gerçekse sorun olmaz. Özellikle düğün nikah nişan aile ile birlikte çekilmiş fotograflarda götürülebilir. Sonucta herkes uzun süreli ilişkiden sonra evlilik kararı almıyor hayat bu çiftler duygularindan eminse ve yol ayrimina girdiyse çekilişi kazandiktan sonra birlikte bu yola çıkmaya karar verebilirler. Eşinizi surecinize dahil edin derim ben çünkü diğeri meşakatli bir süreç olur sizin için.


  • Merhaba arkadaşlar;
    Abd de evlilik sonrası yeşilkart başvurusu hakkında bilgi almak istiyorum. Evliliğimizi yaptık. Yeşil kart , çalışma kartı ve seyahat kartı başvurularımızı yapacağız. Belgeler arasında i-130 ve i130a formu yazıyor. Bu bilgi güncelmidir? Bu formları doldurmamız gerekiyor mu? Birçok kişi bu formları doldurmamış sanırım. Ayrıca bu formlar için olan ödemeleri ayrı ayrı her form için farklı şekilde mi ödeyeceğiz? Konu hakkında en yakın zamanda süreci tamamlayan ya da başvuran arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim, tşkler...


  • @mertsay07 eğer eşiniz abd vatandaşı ise bu başlığın ilk sayfasını detaylıca incelerseniz istediğiniz tüm bilgiler mevcut
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak?page=1


  • Merhaba
    Nvc de evlilik cüzdanımı 3 defadır kabul etmiyorlar.Sürekli eksik bilgi yada okunması zor diye kabul etmiyorlar.B u konuda bilgisi olanlar paylaşabilşr mi?


  • @SNGMSF aile cüzdanının ön kapak dahil işlem görmüş tüm sayfalarını dikine olarak taratıp pdf olarak yüklemeniz gerekiyor. Nvc çeviride istemiyor neden kabul edilmedi aceba.


  • @ecom cevabiniz icin. cok tesekkur ederim. Evlendikten sonra Amerikaya donerken Turkiye'den yanimiza almamiz gereken herhangi bir evrak varmi acaba evlilik basvurusu ve diger asamalar icin?


  • @ecom Bilmiyorum ama şimdi nufus müdürlüğünden apostilli formul b belgesiyle beraber yükledim doğrumu bilmiyorum.


  • @Oguz-Talan oğuz bey gerekli evrakların hepsi pdf olarak yüklendiği için goturmeseniz bile eşiniz size tedarik edip gonderir. F2a başlığının ilk sayfasını detaylıca okuyun orada gerekli tüm bilgiler mevcut. Oradaki deneyimleride okumanızı tavsiye ederim. Çünkü yanlış yada eksik evrak yüklemeniz sürenizi uzatabilir. Kolaylıklar diliyorum.


  • @SNGMSF biz dediğim şekilde yükledik hiç sorun yaşamadık. Bilemiyorum sorun nereden kaynaklandı.


  • Merhaba. Öncelikle burda bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim verilen cevaplar çok faydalı. Benim de bir sorum olacak. asıl talihli benim ve sıra numaram 11k. sürecin başında ds formumu doldururken hiç evlilik düşünmedik erkek arkadaşımla çünkü ikimizde öğrenciyiz ve maddi manevi bir evliliğe hazır değiliz. fakat ben kartı aldıktan sonra evlenirsek(2,3 sene sonra) kısmını hiç araştırmamıştık dün araştırdığımda öğrendim ki kartı aldıktan sonra eş için yapılan başvuru 3 sene kadar sürebiliyormuş. 3 sene ayrı ülkelerde geçen bir evlilik zaten bence hiç yapılmaması gereken bir evlilik. o yüzden evlenme işini şu an ben mülakat tarihi almadan düşünmeye başladık. sanırım konsoloslukta evliliğin gerçek olduğunu kanıtlamamız gerekiyormuş kanıtlama işi sorun değil çünkü zaten 4 senedir beraberiz. ama asıl sorun ikimizinde hali hazırda öğrenciyiz bir işimiz yok çalışmıyoruz okuyoruz üstümüze kat araba vs yok farklı şehirlerde okuyoruz yani farklı şehirlerde yaşıyoruz ilişki gerçek bir ilişki ama bu şartlar altında yapılan evlilik sizce konsolosluğu şüpheye düşürür mü? greencardımı riske atmak istemiyorum ve eğer bu durum mülakat esnasında bir problem yaratacaksa da evlenmek istemiyorum. bu evliliği yapmak istememin sebebi de eğer ileride evlenirsek ihtimali. ve erkek arkadaşım bir internet sitesinde şu tarz bir şey okumuş bunun da doğruluğundan emin olamadık. sitede yazana göre eğer evlilik 2 seneden kısaysa sanırım çiftlere 2 senelik geçici bir greencard veriliyormuş ve bu 2 senenin sonunda evliliğiniz gerçek mi incelenip kalıcı greencard veriliyormuş bu doğru mu? çünkü greencardımı aldığımda re entry permit e başvurmayı düşünüyordum. eğer bu bilgi gerçekse zaten kartım re entry permit olucak 2 sene ve evlilik incelendiğinde belki de ellerinde hiçbir veri olmayacak o süre zarfı boyunca amerikada düzenli ikamet etmediğimiz için. açıkcası bunlar beni biraz evlilik hakkında endişelendiriyor. dediğim gibi sürecimi riske atacak herhangi bir adım atmak istemiyorum ve bu konuda endişeliyim. ve diğer merak ettiğim husus da eğer ki evlenmedik şu süreçte ama 2 sene sonra evlendik eşimi hiçbir şekilde o 3 sene boyunca yanıma alamıyor muyum? o 3 sene boyunca farklı ülkelerde yaşayıp sürecinin bitmesini mi beklemek zorundayız yani geçici oturum va hiçbir hakkımız yok mu eşimiz için? şimdiden ilginiz için çok teşekkür ederim.


  • @pinkycsm merhaba sizin düşüncenize göre biz f2a lılar olarak binlerce insan hiç yapılmaması gereken evlilikler mi yapmış oluyoruz? Bu cümle bana biraz sert ve yersiz geldi doğrusu. Aksine iki üç yıl beklemeye dahi değmeyecek bir insanla bence evlilik yapilmamali.


  • @ecom degmeyecek evliliklerden bahsedilmemis ki burada. Sadece universitedeymis maddi manevi evliligi karsilayamaz green card I almadan evlensem yasal olarak kendimi zora sokar miyim diyor Ben yanlis anladiysam duzeltin lutfen
    Bence bu durumda da evlilik Hic saglikli gelmiyor Kulaga ileride evlenme ihtimaline karsin evlenelim diye dusunuyorum diyorsunuz (etiket yapamadim isminizi) bu ihtimal tam tersi olup evlenmeyebilirsiniz de belli ki yasiniz genc niye kendinizi tehlikeye atasiniz ki ? Madem bu iliski zaten uzaktan devam ediyor turkiye amerika olarak da 3 sene devam edebilir bence. Kendinizi belirsix olan bir ihtimal olan evlilige atip da konsoloslukta kanitlamak icin binbir takla atm ayin.


  • @ecom Estağfirullah asla böyle bir şey demek istemedim sadece böyle bir imkanım varken 3 yıl başka ülkelerde yaşayarak beklemek bana mantıksız geldi bunun mantıksız gelmesinin sebebi tamamen şu an böyle bir imkanım olmasından kaynaklı. yoksa şartlar farklı olduğunda tabii ki 3 sene boyunca sevdiğim insanı her şartta ve koşulda bekleyeceğim ama şu an sahip olduğum imkanları düşünürsek şu an greencard almak varken erkek arkadaşıma 3 yıl beklemeli bir greencard almak mantıksız ve yapılmaması gereken bir şey gibi geldi.

  • ⭐⭐⭐

    @pinkycsm çekilişi kazanıp ds260dan sonra evlenen cok kişi oldu. Gerçek bi evlilikse problem olmuyor ama maddi kısmı tek kişi yerine iki kişi olarak düşünmeniz lazım. Burda düğün veya nikah töreninde çekilen fotoğraflar , beraber yapılan tatiller biletleri aile fotoğrafları gerçekliğini daha da somut hale getirir. 2 yıl olayı doğru ilk geçici green card alıyor sonrasında 10 yıllık green cardını alıyor. Eğer gerçekten niyetiniz gerçek bi evlilikse hiç düşünmeyin yepyeni hayatınızı Amerika’da kurun sonradan evlenirseniz bekleme süreler inanılmaz yüksek gördüğünüz üzere bol şans


  • @ecom Çok teşekkür ederim cevabınız için, umarım herkes için sıkıntısız bir süreç olur. Şu an zaten nişan hazırlığındayız. İnşallah Nisan, Mayıs gibi evleneceğiz. Sonrasında ise mülakattan önce kendisini sürece dahil olacağım anladığım kadarıyla en doğru yol o.


  • @waterman merhaba 2 yıllık geçici green card sonrası hemen 10 yıllık greencard veriyorlar mı ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

33
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum