Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese iyi günler kolay gelsin bu açıklanan Nisan bülteniydi değil mi en son ağustos son oluyor birde hazirana kadar 20 bin mi olacak bültende öyle görünüyor diye okudum sanki beni aydınlatır mısınız teşekkür ederim ☺

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3 @kemal85 düzeltmekte fayda var, bu haliyle kalmasın iletileriniz.
    Nüfus kayıt örneği gibi belgelerin edevletten alınan nüshalarının geçerliliği genelde 1 ay oluyor. O yüzden 1 aydan geri sayıyorsanız artık istediğiniz an çıkarabilirsiniz belgelerinizi. 3-4 gün veya 10-15 gün gibi süreler yok, böyle bir tavsiye de yok. son 1 ay içerisinde çıkarmaya başlayabilirsiniz belgelerinizi. Çıktılarını alırken yine de son bir check edersiniz üzerinde yazan bir geçerlilik tarihi var mı, varsa mülakatınızdan önce mi sonra mı diye. Kolay bir iş zaten, çok vaktinizi de almaz. Bu hafta sonu rahatlıkla yapabilirsiniz, @mesut57 Bey'in tavsiye ettiği gibi. @onur12

• Merhabalar, Acaba Mülakat sırasında bu ay dağıtım oldumu? kaça kadar geldi Ankara, bilgisi olan var mı?

• Bulgaristan’dan adli sicil belgesi geldi, QR kodlu fakat Bulgarca. Tercümesini yaptıracağım, sorum şu olacak Bulgarca➡️Türkçe➡️İngilizce şekilde ayrıca Noter tasdikli mi olması gerekiyor yoksa sadece yeminli tercüman Bulgarca ➡️İngilizce yeterli olur mu ?

• @Aslan-3 fransızca ingilizce yaptırıp verdim herhangi bir sorun olmadı kabul edildi sizdede sorun olacağını düşünmüyorum

• Herkese merhaba, demin böyle bir mail aldık*Dear Applicant,
    Your immigrant visa interview has been cancelled due to unforeseen circumstances.
    We will contact you when we are able to reschedule. No action is required at this time.
    Thank you for your understanding.
    Kind regards, Brüksel konsolosluğundan anlamadık durum ne ile ilgili pauselardan dolayı mı? Ne yapmak lazım neden oldu bilen var mı?

• "unforeseen circumstances" ifadesi kullanılmış yani mail atıp ne olduğunu sormanız sonucu bundan daha detaylı bir yanıt alabileceğinizi düşünmüyorum, şu an için onların da dediği gibi beklemeniz doğru bir yaklaşım olabilir. En azından bir süre bekler (3 - 7 gün) ve durumun genel mi yoksa o elçiliğe özel bir durum mu olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

• @sinar mulakatiniz yarinmis. Pause ile alakali bir durum oldugunu sanmiyorum. Yuksek ihtimal konsolosluk ile alakali ongorulemeyen personel eksikligi izinli memur vs. Gibi bir durum olusmustur. Konsolosluktan bir sure donus beklemenizi tavsiye ederim.
    Ya da hicbirsey olmamis gibi gidersiniz gelmeyin demedik mi derlerse maili gormedim dersiniz, madem geldiniz alalim derler belki 🙂

• @Aslan-3
    Merhaba, Ankara’da gireceginiz mulakat icin, Bulgarca - Ingilizce ceviri yaptirmaniz yeterlidir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sekuba

Bulten herbir kategori icin önemli diye biliyorum bu baglamdan bakarsak en basindan beri hicbir kategori icin artmamasi gerekmez miydi bultenin ?

elbette hayır. dv dışında kalan kategoriler min 4-5 yıl bekleyen dosyalar. F4 gibi 10-15 yıl bekleyen dosyalardan hiç bahsetmiyorum bile.

dv dışında açılan davaları ne kadar incelediniz bilmiyorum ama çoğu gecikme kaynaklı ya da AP sonuçlandırma üzerine açılan mandamuslar.
    bir de bu tür vizelere karşı bir başkanlık kararnamesi yok. abd başkanları, vergisini hali hazırda düzgün ödeyen kişilerin eş ve çocuklarını abd'ye almamak gibi bir niyeti yok.
    ama piyangodan green card kazanmış (ki bunu 500K $'a satabilirdi) kişileri almamak için çaba harcaması, hele de trump gibi biri için çok normal sanki.

burada o zaman bizim gibi yuksek numarali dosyalar icin surec sonlandi gibi anliyorum ben

açıkçası bu algı her sene yaşanır, yalnız değilsiniz. ama dv sürecinin en temel taşı bültendir. bu yüzden çoğu kişi bu engele takılmaktan korkar, takılır da.
    DV2026 için yüksek cn'lerin akibeti ne olur bilemem elbette ama; son bültende current yapıp, buyurun current yaptık derse kaç kişiye mülakat verilebilir orası meçhul.

hukumetin gocmenlik hedeflerinin en az vizeyi basmak oldugunu hepimiz biliyoruz buradan yola cıkarak da olası bir dava kazanımında sadece katılımcılara vize basmalari onlarin acisindan daha istedikleri bir durum olamayacak mi?

yukarıda anlattım.. yasak kalkarsa sadece davacılara vize basın di-ye-mez yargıç, teknik olarak deme ihtimali olsa dahi demez.
    neden herkes için gelmiş bir yasağı, sadece belirli biz zümre için esnetsin ki.
    en fazla rezerv vize verir ki, onun da sonucunu goodluck davasında karar çıktıktan 3 sene sonra gördük.
    misal ben bu iletiyi niksar'ın yaylalarından yazıyorum, oregon'daki çiftliğimde olmak varken.

belirsizlik bence sadece yasağın ne zaman kalkacağı.
    kalan kısım şahsım adına gayet açık ve net..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sinar rahat olabilirsiniz, bir çok sebepten olabilir.
    size yeni mülakat tarihinizi ileteceklerdir.

• @sinar
    Merhabalar, ilgili ulkedeki oturum izniniz ile ilgili bir sorun yoksa eger ya konsolosluk musaitliginden dolayi mulakatinizi yeniden planlayacaklardir ya da pause durumundan dolayi surec acilmasi durumda mualakatiniz icin cagirmak isteyebilirler. Siz ilgili konsoloslugun pause kararindan sonra mulakati olan baska DV kazananlariyla iletisime gecerek bilgi almayi deneyebilir bu sekilde erteleme sebeblerinin neyle ilgili oldugunu daha net anlayabilirsiniz. Kolayliklar dilerim.

• @gucarslan @ugursway cevaplarınız için teşekkürler.

• @aysegul hanım Ankara için nüfus kayıt ailemi olacak acaba. Teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar asıl talihli benim ds-260 formunu doldurduktan sonra eşimin ve çocuğumun AA ile başlayan confirmation numaralarını kaydetmişim ama kendiminki kaydetmemişim bunu tekrardan nasıl bulabilirim.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba. Ankara’nın istediği belgeler arasında sağlık raporu da var ancak forumda daha önce pausetan dolayı sağlık raporu almayanlar olmuştu ve mülakatta bir sorun yaşmamıştılar diye hatırlıyorum. Ücretinden dolayı şu aşamada ben de sağlık raporu almayı düşünmüyorum ancak son birkaç mülakat deneyiminde sağlık raporu aldığını okudum herkesin. Acaba gözümden kaçan olumsuz bir deneyim mi yaşandı diye tekrar bir teyit etmek istedim. Sağlık raporu almadan girmemiz bir sorun yaratır mı acaba?

• @melda22 sağlık raporu süresi 6 ay olduğu için ve süreç 30 eylülde biteceği için artık adaylar sağlık raporu almamayı gereksiz bulmaya başladı o yüzden.

• @melda22 şöyle düşünün yaz ortasinda pause acildi ve bir vize alma yarisi basladi. O sirada saglik raporunuz olmadigi icin ve unganlar da cok yogun oldugu icin randevu bulamadiniz ve sirf bu yuzden vize bastiramadiniz.
    Ya da tam teşekküllü mulakata girdiniz ve mali yil bitene kadar pause kalkmadi ve saglik paraniz yandi.
    Bu tur riskler tavsiyelerden bagimsiz tamamen sizin alacaginiz turdendir. Kar zarar oranini kendinizin hesaplamasini tavsiye ederim.

• Selamlar, Hong Kong'da mülakattan çıktık biraz önce, gayet kolay ve güzel geçti.
    221g AP'ye bıraktılar. Süreç açıldığında bizimle iletişime geçeceklerini söylediler.
    Umarım her şey gönlümüzce olur ve bir an önce vizelerimize kavuşuruz. 🙏🏼 ☘

NOT: Herhangi bir kağıt yada benzeri bir şey vermediler. Sadece ödeme yaptığımız fişleri verdiler, onları kaybetmeyecekmişiz.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 19441
  • 83
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |