DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @marius ben açıkçası Viyana'ya taşımayı dusundugumde mail attım acaba cevap verirler mi verirlerse daha emin adım atmış olurum diye ancak otomatik mail dışında cevap vermediler.Vereceklerini de çok düşünmemiştim aslında şansımı denemek istedim.@EzgiLera başta olmak üzere tecrübeli arkadaşların mesajlarını dikkatle okuyarak böyle bir yol çizmeye karar verdim nasip bakalım yasayip göreceğiz ilk defa böyle bir şey olmuş o da bize denk geldi inşaallah hepimiz için sorunsuz bir süreç olur

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serserotek 0000 ları yazarak imzalayamazsınız formu.


  • İki konsolosluğa sordum sadece vatandaşlara bakıyoruz demiyor ama sadece oturma izni olanlara ve vatandaşlara hizmet verebilecek kapasitemiz var diye geri dönüş yapıyorlar. Yani böyle bir kuralımız yok ama bunun dışına çıkacak iş gücümüzde yoka getiriyorlar.

    Bunun dışında cevap alabilen varsa ve paylaşırsa harika olur. Maalesef bu iş önceden sorup soruşturup araştırmayla pek oluyor gibi durmuyor en azından benim görüştüğüm konsoloslukların tavrı böyle.

    İzleyebileceğimiz iki yol var bunlardan birisi önceden kişilerin görüşmüş oldukları konsolosluklar. Buralara KCC ile dosyayı taşıyıp bu sene de inşallah bakarlar diye umut edeceğiz yada dosyayı arzu ettiğimiz bir yere random taşıyıp yine aynı umuda bağlanacağız.

    Şu ana kadar okuduğum araştırdığım kadarıyla önceden onay alıp gideni görmedim. Önceden onaydan kastım 2024te mail atıp ben 2025te oraya geleceğim vatandaşlık oturma izni şartınız var mı yok mu görüşme yapabilir miyiz? gibi.

    Burada ki arkadaşların yazdığı kadarıyla dosyanın taşınmış olması görüşmenin %100 yapılacağı anlamına gelmiyor sanırım bülten sıramız gelmiş olsa bile doğru muyum?


  • @marius Merhaba. Geçmiş yıllara baktığımızda, benim gibi yüksek numaralara sahip kişilerin yeni dönem de Ankara' da mülakat alabilme şansı imkansıza yakın. Hal böyle olunca, yeni KCC yönetmeliği sayesinde dosyalarımızı KCC aracılığı ile direkt taşıdık. Oturum isterlerse onada artık yapacak bişey yok.


  • @ugursway iletime durduk yere down atma sebebinizi ögrenebilir miyim?


  • @deebee Artık eu ile başlayan numaraların mülakata cagrilma sırasında bir önemi yok mu?cagrilma sirasi ds260 formunu gönderme gününe göre mı degisiyor


  • @gucarslan
    Ben yazdım herhangi bir hata vermedi comfirmation sayfası sorunsuz açıldı ve form onayı mailim geldi


  • Herkese merhaba. Yeni yönetmelikle beraber 25 talihlileri harıl harıl dosya taşıyor. Konuya ilişkin; forumda da aramalarda bulamadığım için buradan yazıyorum, Japonya Tokyo DV işlemi yapmıyor mu acaba ? Herkese mükemmel bir süreç diliyorum.


  • @rezanclz
    Tabii ki de, 5-6 email trafiği ile dosya taşımanın çabalamak olduğunu mu düşünüyorsunuz? Lütfen son 3 senenin dv başlıklarını ve transfer edilen dosyaların ne denli mücadele ile gerçekleştirdiğini okuyunuz, anlayınız. DV 2025 özelinde bu kadar basit olması sizi yanıltmasın, daha süreciniz başlamadı ve sizi nelerin beklediğini kimse bilmiyor. Yanısıra kimse bu forumda sizi neden eksilediğini/artıladığını açıklamak zorunda değil.


  • @ugursway eski dv başlıklarındaki çoğu olayın zorluklarla geçmesinin sebebi diğer insanların numaralarının current olduktan sonra konsolosluklar ile taşıma işlemi yapmaları ayrıca benim düşüncem sizi ne kadar ilgilendiriyor belki bana göre bunu yapmak bile bir başarı? ve merak etmeyin dv2024 başlığını aktif olarak takip ediyorum zaten. kendi adıma yaptığım bir yorum bu. Erken davranarak kcc aracılığı ile tek mailde taşıyan insanlar varken ret cevabı almasına rağmen 5-6 mail göndermek bana göre çabalamak ile aynı şey. ve her şeyi geçtim eski dv süreçlerindeki insanlar zorlandı diye bizim de mi zorlanmamız lazım acaba? size göre kolay bir şeye zor dedim diye mi tepkinizi koyuyorsunuz ortaya alt tarafı dosyasını başarılı bir şekilde taşıdığı için tebrik ettim arkadaşı bu kadar kurulmanızın bir anlamı yok. Son söylediğiniz şeye de şöyle bir cevap vereyim siz mesajıma - attığınızda benim profilimdeki itibarım düşüyor yoksa sizin hakkımdaki düşünceleriniz inanın umrumda değil.


  • @Easychamp Evet haklisiniz. Dosyanizi taşımış olmaniz %100 mülakat alacaksınız anlamına gelmiyor. Tıpkı bu sene dosyasini Muscat'a taşımış talihlilerin yaşadığı gibi. Bu seneki talihliler KCC ile tasıdılar dosyalarını fakat Muscat mulakat dağıtmadı malesef. Ileriki süreçte mali yil bitmeden ne olur bilinmez.
    Size tavsiyem region olarak EU bölgesinde sakin konsolosluklara taşıma talebinde bulunmanız. Tabi hepsi bir risk ama mesela AF veya AS dosyalarina bakan konsolosluklara taşıdığınızda dosyaniz current oldugunda tasidiginiz konsolosluk EU ya slot ayirmayabilir. Böyle bir riski bertaraf etmis olursunuz. Görüyorum çoğu 2025 talihlisi Viyana'ya şimdiden taşıdı dosyalarını ne güzel fakat olası bir yığılmada konsolosluk bunu nasıl karşılar bilemeyiz. Yaşayarak göreceğiz.


  • @zge KCC Belirli bir konsolosluğa yığılma olduğunu ve kapasitesinin üstüne çıktığını görürse dosya transferini durdurabilir mi ?


  • Selamlar...
    Bende az önce KCC'ye dosya taşıma ile ilgili mailimi gönderdim. Bende Viyana için girişimde bulundum...Gelen yanıtı sizlerle paylaşacağım..@Easychamp hangi iki konsolosluk ile yazıştınız?


  • @fahriakc KCC kapasiteden bağımsız taşır dosyaları. Bunda sorun yok.Taşınan konsolosluk KCC ye bu ay x kadar dosya bakabilirim der KCC çoğunlukla cn sirasina göre gönderir. Yani iş konsoloslukta bitiyor. Biliyorsunuz konsoloslukların tek işi DV kategorisinde vize vermek değil. Dolayısıyla taşınmak istenen konsolosluğun geçmiş senelerdeki istatistiklerine bakmanız faydanıza olacaktır. Farklı kategorilerde (IR5 vb.) çok fazla yoğunluğu varsa Ankara gibi (ki Ankara nın durumu bambaşka ama neyse sonuçta yogun bir konsolosluk diyelim) DV ye slot ayırmaz taşıdığınızla kalırsınız ki dilerim bu durumu kimse yaşamaz.


  • @fahriakc 2025 Dv talihlileri excel listesine baktığımda Viyana' da mülakata gireceğini belirtmiş ben dahil 6 kişi var. Herkesin tercihi de aynı yer değil. Bir çok kişi dosya taşıma işiyle uğraşmak istemiyor. Bazıları ise politik nedenlerle hiç vize alamadığından gidemeyecek. Bazılarının ise maddi imkanı mevcut değil. Zaten sıralamaya göre gideceği için yukarıdaki yazdığım şartları oluşturup, aylık bülten dahilinde Türkiye' den taşınan kaç dosya ya mülakat verecekler? Tabi konsolosluğun diğer Ülkelerden taşınan dosyalar ve rutin iş yükünden bağımsız fikir ürettim.


  • @Easychamp Daha önceki yıllarda current olmadan hiç dosya taşımamış zaten KCC bu sene ilk olduğunu söylüyor deneyimli arkadaşlar. Umut etmekten başka bir çaremiz yok malesef zaten current olmadan. Current olduktan sonra mail bekleyeceğiz baktık gelmiyor o zaman elçiliklerle iletişime geçeceğiz gibi görünüyor.


  • @fahriakc Mantık yürütün şu anda elçiliğe yazıyorsunuz kabul etmeyiz diyor ama KCC taşıyor. Bence transfer durmaz ama mali yıl başlayınca elçilik mülakat vermeyebilir.

  • ⭐⭐⭐

    @rezanclz verdiğiniz yanlış bilgiyi düzeltelim önceki senelerdeki sorun current olduktan sonra taşımaya çalışılması değil önceki senelerdeki sorun KCCnin dosya taşıması için oturum şartı araması oturumsuz dosya taşıma yapılmadığı için mecburen cutoff içine girip konsoloslukların insafına kalınıyordu.Geçmiş seneleri takip ederken detaylı analiz etmemişsiniz sanırım

  • ⭐⭐⭐

    @fahriakc KCCnin umrunda olcağını sanmıyorum. Ama kendi planlaması dışında 50 dosyaya bakabilecek kapasitesi olan bir konsolosluğa 150 dosya taşınırsa konsolosluk bu 150 kişiye mülakat planlamayabilir


  • @Emre-Kurtulmuş
    Merhaba, konsolosluk çalışma kapasitesini belirliyor, kcc konsolosluktan gelen bu isteğe göre mülakat mı veriyor? Doğru mu anladım acaba? Mülakat verilme aşamasında konsolosluğun rolünü öğrenmeye çalışıyorum da..
    Mesela bu eu slot meselesini de kcc mi belirliyor, 2024teki arkadaşa muscattan mülakat verilmemesi kcc'nin politikası mı anlamaya çalışıyorum. Şimdiden teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

43.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum