Amerika'da Ehliyet Almak
-
merhaba connecticutta yazılı sınavı türkçe talep edebiliyor muyuz acaba?
-
@ATS16 merhabalar DMV Virginia yazılı test 3 hakkımız var olarak okudumm resmi sitede ama bazı eyaletlerde bu sınırsız olduğunu gördüm acaba ben mi yanlış anladım diyorum yoksa TR ehliyeti ve +18 ise bu haktan herkes muaf mı ?
-
Emin olmamakla birlikte ödediğiniz ücret ile üç kez sınava girebiliyorsunuz. Her üçünden de kalmanız halinde dördüncü kez gireceğiniz sınav öncesi tekrar odeme yapmanız gerekiyor. Mantiken böyle olması gerek, ben Illinois’de hem test hem de direksiyon sınavında birinci sınavda geçtiğim için kesin bilgi sahibi değilim. Eşimde test sınavını birinci denemesinde geçti ancak direksiyon sınavında ikinci sınavda geçti, ikinci sınav öncesi ilave ödeme yapmadı.
Eşimin birinci direksiyon sınavında kalmasının sebebi kırmızı ışıkta sağa dönüşte dönme hakkı var soldan akan trafik yok ise. Soldan gelen trafik nispeten uzakta olmasına rağmen sağa dönüş yaptığı için gözetmen majör hata olması nedeniyle bıraktı. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız, sağa dönüşte yeşil ışık yanıncaya kadar dönmeyebilirsiniz, arkanızda bekleyen aracın saygı ve sabırla beklemesi gerekiyor. Bol şans!
-
çok teşekkür ederim.
-
@mertcanaydin heryerde ayni diye biliyorum. Islemler icin istenen belgeler ile (ssn orijinali, adres kanıtı 2 adet ve dl-180 formu (doktor onayli) gittiğinizde ucreti oduyorsunuz ve hemen yazili sinava tabi oluyorsunuz. Eyaletten eyalete degisen soru miktarindan yeterli derecede yaptiginizda basarili olup direksiyon sinavina randevu alip katiliyorsunuz. 3 defa yazili sinava girme hakkiniz var. Sonra tekrar ucret oduyorsunuz. Bu arada turkiye ehliyetinin hic bir avantaji olmuyor ehliyet alımında, sormadilar bile :). Sadece belirli sure arac kullanmanizi sagliyor. Başarılar.
-
Birde trafik ile ilgili gozlemledigim bilgi notu ekleyim yeni gelecek arkadaşlara belki onden faydasi olur.
1- Turkiyede uzun far selektor yapma dikkat et demek, amerikada ise sana yol verdim gec demek.
2- Stop tabelalari amerikada bildiginiz isik gibi kullanılıyor. Her kose baslarinda mevcut ve bizzat durmaniz gerekiyor. 4 kose bir sokakta 4 ayri arac geldiginde herkez sira ile gecis yapiyor.
3- Yolda kimse size selektor, korna ve tampon yapmaz. Makas atan cok nadir. Bu yuzden hiz limitlerinde kullaninca yavaş mi gidiyorum demeyin. Yada yavaş gittiğinizde stres olmayin sadece akan trafige engel olmayin.
4- Akan bir trafige karisacak iseniz mutlaka size yol verilir.
5- Okul bolgesinde eger 15 flash yaniyorsa sakin 15 mil surati gecmeyin. Okul Servisi durdugunda ogrenci indiriken stop levhasini acar ve flash yakar sakin hakereket etmeyin. Karsi seritte dahi olsaniz durun. Okul otobuslerinde kamera sistemi var polis gormese bile adresinize saglam ceza gelir.
6- Ana yollar haric cogu yerde yollar gidis ve gelis seklinde, sola doneceginiz zaman eger cep yok ise merak etmeyin insanlar sizi bekler korna calip darlamazlar Yada sellektor yapmazlar. Cep var isede 1 m geride durursunuz duz giden trafige gore ona dikkat edin. Donuste diger trafigi aksatmamak icin.
7- Trafik sıkıştığında kimse bos diye baska seride girmez. Sollama yapmaz. Kirmiza gecmez. Hatta trafik sıkışık ise ara yoldan çıkanı veya girene engel olmamak icin ara yolu kapatmaz, eger onu tikali ise bekler gecmez, boylece diger yone yesil yandiginda trafik kilitmez ve o yondekiler devam eder.
8- Tabiki kurala uymayan oluyor. Saga donus tikali ise yandan gelip kimse kaynak yapmaz. Yapan oluyor ama kimse bu uyanik demiyor, belki unuttu diye hemen araya aliyorlar. Cunku 100 kisiden bir kisi oluyor.
9- İnşallah olmaz ama bir kaza olur ise kucuk buyuk demeden hemen polis cagirin ve rapor tutturun. Polis raporu hakli veya haksiz sizin icin bir belge yoksa karsi taraf ne derse ona kalirsiniz. Polis zaten geliyor hizlica ön rapor tutup trafigi tekrar açıyor. Aracinizda kamera olması yarariniza, vurup kacanlar oluyor.Amerikada Kırmızıda gecende var, kaynak yapanda, hizli kullananda ama cok az zaten arada kesin polis yakaliyor. Normal ekip arabalarinin yaninda sivil polis araçlarda oluyor, onlari zaten sirenlerini actiginda goruyorsunuz. Insanlar kucuklukten alismis trafik kuralina en kotu mahallede bile stop levhasinda duruyorlar. Bu bir bilinç olmus burada, kazasız ve saglikli surusler dilerim.
-
Herkese selamlar Virginia ehliyet alacaklar için kaynağı alta bırakacağım sadece bunu çalışıp ezberlemeniz yeterli olacaktır genelde aynısı çıkıyor

sadece burdan çalıştım ve geçtim darısı diğer sınava eğer bununla ilgili bir tecrübesi olan varsa yazarsa çok memnun olurum.
-
@mertcanaydin çok teşekkürler, 5 martta temelli taşınma için virginiaya yerleşiyoruz bizde. Çok değerli oldu

-
merhabalar rica ederim, yine bir şey lazım olursa ulaşabilirsiniz her zaman faydam dokunursa mutlu olurum.
-
@Bora-Çiçek evet ben 2 hafta önce girdim 50 soru 40 yapınca bilgisayar geçtiniz diyor
ehliyetim geldi ama sıkıntı google çeviri sorulara da google çeviri ile çalıştım -
Virginia yakınlarda driver test giren var mı bizden ?
şöyle bir sorum olacak; yazılı testi geçtim ve görevli bana yanında amerikan ehliyetli birisi olsun arabayı o getirsin sen tek başına gelme dedi, bana biraz saçma geldi çünkü benim türk ehliyetim var ve süresi dolmadı arabada kuzenimin sigortada ismim de yazıyor zaten
ben mi yanlış anladım yoksa kural burda böyle mi acaba ?
-
@mertcanaydin Boston'da da aynı. Amerika ehliyetli birinin Massachusetts plakalı aracı ile direksiyon testine girilmek zorunda. Tanıdık yoksa sürücü kursları bu işi ücreti karşılığında yapıyor.
-
@mertcanaydin yine mantık aramayacağımız ve çok sorgulamadan mecburen yapmamız gereken bir konu :)) virginiada tanıdığım var ve ehliyeti yok 3-4 yıldır bu şekilde yaşıyor
uğraş dur simdi -
@mertcanaydin Ehliyet alana kadar instruction permit ile yanınızda 21 yaşından büyük biri ile araba sürmek zorunlu diye biliyorum. Tek başınıza süremiyorsunuz. Bu aşamada geçerli Türk ehliyeti sorun yaratır mı yaratmaz mı bilmiyorum. Ceza almamak adına riske atmamak en iyisi ama yine de siz bilirsiniz. Bazen yabancı ehliyet kurallarını bilmeyen polisler oluyor, sıkıntı yaratabilir.
-
Merhaba sistem degismis floridada, ingilizceme guvenemiyorum florida da ehliyet almamda yardimci olabilecek kimse varmidir bildiginiz .tskler
-
@shadow-sharks-0, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Merhaba sistem degismis floridada, ingilizceme guvenemiyorum florida da ehliyet almamda yardimci olabilecek kimse varmidir bildiginiz .tskler
Florida icin ehliyet basvurusunda ihtiyaciniz olan evraklarin listesini asagidaki linkte bulabilirsiniz.
https://www.flhsmv.gov/driver-licenses-id-cards/what-to-bring/immigrant/
6 Subat 2026 itibariyle Florida'da guncellenen politika kapsamında, İngilizce dışındaki dillerde basılmış tüm sınavlar tüm hizmet merkezlerinden ve üçüncü taraf sınav sağlayıcılarından kaldırıldi, sinava sadece Ingilizce dilinde girebilirsiniz veya eyalet degistirerek Turkce secenegi sunan bir eyalete gidebilirsiniz. Florida DMV'de gireceginiz DL sinavinda cikmasi muhtemel sorulari asagidaki linkten calisarak/ezberleyerek hazirlanabilirsiniz.
-
Florida’da yazılı sınavı geçtim fakat direksiyon sınavından kaldım şimdi bir sonraki güne yine randevu aldım ama bana dediler ki adres kanıtın geçersiz ben o sınava girmek için araba kiralamıştım o arabanın da süresi bugün bitiyor adres kanıtı için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?
-
@proahmet, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Florida’da yazılı sınavı geçtim fakat direksiyon sınavından kaldım şimdi bir sonraki güne yine randevu aldım ama bana dediler ki adres kanıtın geçersiz ben o sınava girmek için araba kiralamıştım o arabanın da süresi bugün bitiyor adres kanıtı için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?
https://www.flhsmv.gov/driver-licenses-id-cards/what-to-bring/immigrant/
Florida için; Proofs of Residential Address başlığı altındaki evraklardan iki tane en az temin etmeniz gerekiyor. Temin edemiyorsanız bu belgelerden iki tanesini ve bir tanıdığınızın yanında yaşıyorsanız, tanıdığınızın onayı ve eşliğinde notary onaylı Certification of Address belge hazırlatabilirsiniz ve beyan edebilirsiniz.
-
Arkadaşlar merhaba
Nj’de Türk ehliyetimle road teste girmeden driver license almak istiyorum. Hangi dmv leri önerirsiniz?
Teşekkürler
-
@t-erbey001 ehliyet için 30 gün Houston'da ikamet etmiş olmanız gerekiyor. Ev kiralamalısınız ve kontratta sizin isminiz olması gerek. Eşinizin ismini de yazdırın kontrata. İkinci kanıt belgesi olarak araba sigortası oluyor. Ayrıca Green kart ve ssn gelmiş olması gerek. Online olarak eğitime giriyorsunuz 6 saat video izleme ve daha sonra impact texas diye bi kurs daha var. Bunları geçince iki adet çıktıyı alıp DPS ye randevu alıp gidiyorsunuz. Size learner permit veriyorlar ve bununla herhangi bir sürücü kursuna gidip road test yapıyorsunuz. Sınav sonucuyla randevu alıp dps ye tekrar gidiyorsunuz. İşte o zaman asıl ehliyeti alıyorsunuz. Geçici ehliyet olarak kullanabileceğiniz bir kağıt veriyorlar. Şu detayı da söyleyim Dps ye randevu aldığınızda telefona sms geliyor orada bir link var. Dps ye vardığınızda o linke tıklayıp sıra alıyorsunuz ve form doldurmalısınız. Check in yapmayı içerdeki kiosklardan da yapabilirsiniz ama ben cepten yaptım. Ayrıca şuna dikkat edin iki çeşit form var birisi adult diğeri minor. Siz adult yazanı dolduracaksınız.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk