Arkadaşlar iyi aksamlar, fotoğraf konusunda bir problemim var 620×620 olarak düzenlenmiş fotoğrafımız. Bu bir problem oluşturur mu? Yeniden düzenlemek mi gerekir 600×600 mü olmak zorunda
sorun olmaz. 600 x 600 ile 1200 x 1200 piksel arasinda bir boyutta olabilir.
merhabalar, 2 yıllık üniversite mezunuyum fakat üniversity degree seçeneğini seçtim.
sanırım başka bir seçeneği seçmem gerekiyomuş. başvuruda problem olur mu. düzeltemeyeceğimi biliyorum ve merak ediyorum.
Merhabalar, green card başvuru için 12 yıllık lise diploması isteniliyor fakat ben 1994 yılı lise mezunuyum, bizim zamanımızda 4+4+4 yoktu.. İlkokul beş yıl, ortaokul 3 yıl, lise 3 yıldı, mezun oldum ama toplamda 11 yıl oluyor, başvurum geçersiz mi olur 😞
12 yil veya dengi olmasi gerekiyor, o nedenle bir sorun yok.
Bir süredir araştırıyorum ama bir cevap bulamadım. Yardımcı olabilecek veya bir fikir verebilecek olan varsa minnettar olurum.
Ben türk vatandaşıyım ama eşim türk değil ve green card başvurusunu eşimin kendi uyruğuyla yaptık. Ama eşim sonra Türk vatandaşlığını da kazandı. Şimdi hem kendi vatandaşlığı var (Mısır) hem de Türk vatandaşlığı edindi. Bu durumda yapılması gereken bir şey var mıdır? Ne yapılmalı veya ne yapılmasını tavsiye edersiniz?
Örneğin başvuru yaptığımız uyruğu ile devam mı edelim yoksa onun uyruğunu da Türk olarak mı değiştirmeyi mi talep edelim? Tabi mümkün mü bilmiyorum. Bir sorun çıksın istemiyorum sadece ve mümkünse onun da Türk vatandaşlığını kullanmak istiyoruz.
Şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim.
Cekilise uygunluk ulkeniz genelde dogdugunuz ulkedir, vatandasi oldugunuz ulke degildir. Eger dogdugunuz ulke cekilise uygunsa direkt olarak bu ulkeyi basvuru formuna gecirebilirsiniz.
Merhabalar. Nasılsınız? Arkadaşlar brn Türkmenistan vatandaşıyım. Benim şöyle bir sorum olacak. Brnim doğduğum şehrin adı değişti ve ben bundan önceki başvurularım da eski adını yazmıştım. Eski adı Serdar şimdi ki adı Gyzylarbat oldu. Şimdi doğduğum şehiri Gyzylarbat olarak yazayım mi?
Resmi dokumanlarda sehir ismi neresi olarak geciyorsa o sekilde yazmanizi tavsiye ederim.
@Oguzhan76 merhaba, benzer bir durum için bende birşey soracağım, bende soyadimi değiştirdim ds260 formunu doldururken eski soyadimi yazdığımız yere bir bilgi daha girmenizi istiyor ben oraya mevcut ismimi yazdım, siz de öyle mi yaptiniz?
Annem veya babam başvurup çocuk olarak beni ekleseler ama kazanınca onlar gelmese ben gidebilir miyim
Hayir, talihli olan kisi de vize alip ABD'ye giris yapmali. Aksi durumda siz de Green Card alamazsiniz.
Ama ABD'ye ilk girisi yaptiktan sonra kisi geri donebilir ve hatta Green Card'ini iptal edebilir, siz ABD'de Green Card'iniz ile yasamaya devam edebilirsiniz.
Merhaba.İstanbuldan yazıyorum.Hak kazandım ancak online dosya nomu girdiğimde hata veriyor.
Kentuckyden gelen mailde ise tekrar dosya bilgilerimi gücellersem devam edebileceğim yazıyor.
Hem dosyaya girenmiyorum hemde bilgi güncelleyemiyorum.
Tavsiyenize ihityacım var
Teşekkür ederim
Saygılar
Bilgilerinizi cekilise basvuru yaparken yanlis yazmissiniz, simdi o bilgileri kullanarak DS-260 formuna ulasmalisiniz. DS-260 formuna giris yaptiktan sonra bilgilerinizi duzeltebilirsiniz.
Sonuclari kontrol sayfasinda "Forgot Confirmation Number" a tiklayip bilgilerinizi teker teker test ederek hangi bilgilerle cekilise basvuru yaptiginizi bulmalisiniz.
DV2025 Greencard Çekiliş Başvuruları https://dvprogram.state.gov/ adresindeki resmi siteden 4 Ekim 2023 ile 7 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılabilir. Web sitesinden kaynaklı herhangi bir sorun yaşamamak için son günlere bırakmadan başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.
Çekilişe başvuru koşullarını görmek için tıklayın:
******
İçeriği Göster
Eğer kazanırsanız, vizeyi alabilmek için ya
lise eğitiminizi tamamlamış olmalısınız
ya da
son 5 yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız
İş deneyimlerinin yeterlik ve denkliğini belirlemek için O*Net Online veri tabanı kullanılıyor. Bu sitede birçok meslekten bahsedilmiş olsa da sadece belli meslekleri yapıyorsanız vizeyi alabiliyorsunuz. Mesleğinize dayanarak çekilişe katılmak istiyorsanız, son beş yıl içinde, veri tabanında iş alanı (job zone) 4 veya 5 olan, ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0 veya daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız.
Bu yıl sonunda liseden mezun olacak kişiler yahut açık lise diploma sahipleri de başvuruya katılabilirler. Ankara Amerikan Konsolosluğu, mülakat zamanı lise ya da daha üst bir diplomanız olduğu sürece çekilişin eğitim şartını yerine getirdiğinize kanaat getirmektedir.
Ayrıca bunlar dışında, doğduğunuz ülkenin de çekilişe katılmaya uygun olması gerekiyor. Türkiye veya Azerbaycan doğumlu kişiler çekilişe katılabilirler. Eğer doğduğunuz ülkenin çekilişe uygun olup olmadıgını bilmiyorsanız bu başlıkta sorabilirsiniz.
Başvurunuzu, https://dvprogram.state.gov/ adresinden ulaşacağınız form ile yapabilirsiniz. Başvuru ile ilgili sorularınızı bu başlıkta sorabilirsiniz.
Başvuru formunda sorulan sorular ve açıklamaları şöyledir:
1. Name (isim)
isminizi pasaportunuzdaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız.
last/family name: soyisim
first name: isim
middle name: ortanca isim
2. Gender (cinsiyet)
male: erkek
female: kadın
3. Birth date (doğum tarihi)
day (gün)
month (ay)
year (yıl)
4. City where you were born (doğum yeri)
Buraya nüfus cüzdanınızda veya kimlik bilgilerinizde doğum yeri hanesinde yazan yeri yazmalısınız. Eğer nüfus cüzdanınızda 'Merkez' yazıyorsa, ilin ismini de yazabilirsiniz.
5. Country where you were born (doğduğunuz ülke)
Buraya vatandaşı olduğunuz ya da yaşadığınız ülkeyi değil, doğduğunuz ülkeyi yazmalısınız. Eğer doğum yeriniz şu an başka bir ülkeye aitse, günümüzdeki ülkenin ismini yazabilirsiniz.
6. Country of eligibility for the DV program (çekilişe uygunluk ülkesi)
Eğer çekilişe katılmaya uygun bir ülkede doğduysanız, bu kısımdaki soruya evet diyebilirsiniz. Eğer doğduğunuz yer çekilişe katılmaya uygun olmayan bir ülke ise, eşinizin doğum yerini ya da anne ve babanızın (eğer ikisi de o ülkede doğmadıysa ve siz doğduğunuzda geçici olarak o ülkede bulunuyorlarsa) doğum yerini de uygunluk ülkesi olarak yazabilirsiniz. Bu aşama ile ilgili sorun yaşıyorsanız sorularınızı bu konuda sorabilirsiniz.
7. Entrant photograph(s) (başvuran fotoğrafları)
Başvuru sahibi ve başvuruya eklenen herkes için güncel bir fotoğraf eklemeniz gerekiyor. Fotoğraf ayrıntıları ve evde nasıl fotoğrafı çekeceğinizi öğrenmek için şu konuyu ve konudaki video'yu inceleyebilirsiniz.
8. Mailing address (posta adresi)
In care of - (eğer postayı sizin dışınızda biri alacaksa) Address Line 1 - (adres 1. satır) Address Line 2 - (adres 2. satır) City/Town - (ilçe) District/Country/Province/State - (il) Postal Code/Zip Code - (posta kodu) Country - (ülke)
Not: Türkiye ve ABD farklı idari yönetim sistemleri kullanmaktadır, o nedenle "province" kısmına adresinizdeki "şehri", "town" kısmına adresinizdeki "ilçeyi/semti" yazmanız bir soruna neden olmaz. Zaten farklı bir kullanımda adreste bilgi kaybı yaşamış olursunuz.
9. Country where you live today (şu an yaşadığınız ülke)
10. Phone number (optional) (telefon numarası - yazmanız isteğe bağlı)
11. Email address (e-posta adresi)
Bu kısma önümüzdeki yıl da erişiminizin olacağı bir e-posta adresi yazın.
12. Highest level of education you have achieved, as of today (bugün itibariyle erişmiş olduğunuz en yüksek eğitim seviyesi)
(1) Primary school only - ilkokul
(2) Some high school, no diploma - lise terk ya da hala lise öğrencisi
(3) High school diploma - lise diploması
(4) Vocational school - yüksekokul diploması
(5) Some university courses - üniversite terk ya da üniversite öğrencisi
(6) University degree - üniversite diploması
(7) Some graduate-level courses - yüksek lisans terk ya da yüksek lisans öğrencisi
(8) Master’s degree - yüksek lisans derecesi
(9) Some doctoral level courses - doktora terk ya da doktora öğrencisi
(10) Doctorate - doktora derecesi
13. Current marital status (şu anki medeni durumunuz)
(1) Unmarried - bekar
(2) married and my spouse is NOT a U.S. citizen or U.S. Lawful Permanent Resident (LPR) - evli ve eşiniz Green Card sahibi yahut ABD vatandaşı degil
(3) married and my spouse IS a U.S. citizen or U.S. LPR - evli ve eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı
(4) divorced - yasal olarak boşanmış
(5) widowed - dul
(6) legally separated - yasal olarak ayrı yaşıyor
Eğer yasal olarak evliyseniz eşinizi de başvuruya eklemelisiniz. Eğer eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı ise başvuruya eklemenize gerek yoktur.
14. Number of children (çocuk sayısı)
Hayatta olan, 21 yaş altı ve bekar olan bütün çocuklarınızı başvuruya eklemelisiniz. Çocuklarınız üvey, evlat edinilmiş ya da velayeti eski eşinizde olsa dahi, ayrıca ABD'ye sizinle gelmeyecek olsalar bile çocuklarınızı başvuruya eklemelisiniz. Fakat, ABD vatandaşı olan ya da Green Card sahibi olan çocuklarınızı başvuruya eklemenize gerek yoktur.
Geçen yıllara ait örnek bir başvuru sayfası:
******
İçeriği Göster
2. Kısım - Eş Bilgileri
Eş Bilgileri formunda sorulan soruları ve türkçelerini görmek için tıklayın:
******
İçeriği Göster
Name (isim ve soyisim)
eşinizin ismini pasaportundaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız.
13a. Last/family name: soyisim
13b. First name: isim
13c. Middle name: ortanca isim
13d. Birth date (doğum tarihi)
Day (gün)
Month (ay)
Year (yıl)
13e. Gender (cinsiyet)
male: erkek
female: kadın
13f. City where spouse was born(eşinizin doğum yeri)
13g. Country where spouse was born (eşinizin doğduğu ülke)
13h. Spouse Photograph (eşinizin fotoğrafı)
3. Kısım - Çocuk Bilgileri
Çocuk Bilgileri formunda sorulan soruları ve türkçelerini görmek için tıklayın:
******
İçeriği Göster
Name (isim ve soyisim)
Çocuğunuzun ismini pasaportundaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız.
14a. Last/family name: soyisim
14b. First name: isim
14c. Middle name: ortanca isim
14d. Birth date (çocuğunuzun doğum tarihi)
Day (gün)
Month (ay)
Year (yıl)
14e. Gender (cinsiyet)
male: erkek
female: kadın
14f. City where child was born(çocuğunuzun doğum yeri)
14g. Country where child was born (çocuğunuzun doğduğu ülke)
14h. Child Photograph (çocuğunuzun fotoğrafı)
Başvuru sonucu onayı!
Başvurunuz sonucunda başvurunuzun alındığını söyleyen sayfayı görmediyseniz, başvurunuz yapılmamış demektir. Lütfen aşağıda bulunan sayfayı gördüğünüze emin olun ve 4 Mayıs'ta çekiliş sonucunu kontrol etmek için sayfada bulunan "confirmation number"ı kaydetmeyi unutmayın.
******
İçeriği Göster
Tüm Forum Üyelerine Bol Şanslar Dileriz!
plugin-calendar-event-wrapper:start |||DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu|||
selam. bu sene küçük oğlumu bağımsız başvurmak istiyor. 17 yaşında. lise son sınıf öğrencisi. yani şu an diploması yok seçecek. ama olduki mayısta çıksa ds260 doldururken halen diploması olmamış olacak. bu ne gibi bir sorun teşkil eder?
ayrıca 18 yaşına da seneye 2 aralıkta girecek. yaş olarak ta sorun olur mu?
@dersim62
sinasi olmalı yada büyük harf ile olursa SINASI . İsterseniz şöyle bir kolaylık önerebilirim, klaveyinizi EN ingilizce yapın öyle doldurun sorun kalmaz.
Herkese bol şans şimdiden birsey sormak istiyorum ben bunu bir fotografcida çektirmek istesem fotoğrafı ne demem gerekli direk fotoğraf bilgilerini sunsam bir yanlışlık olurmu bilginiz varmi acaba şimdiden teşekkürler
selam. bu sene küçük oğlumu bağımsız başvurmak istiyor. 17 yaşında. lise son sınıf öğrencisi. yani şu an diploması yok seçecek. ama olduki mayısta çıksa ds260 doldururken halen diploması olmamış olacak. bu ne gibi bir sorun teşkil eder?
ayrıca 18 yaşına da seneye 2 aralıkta girecek. yaş olarak ta sorun olur mu?
Hayir, bir sorun yasamaz. 21 yasindan kucuk oldugu icin siz zaten kendi basvurunuza ekleyeceksiniz.
Ayrica, kendisi de kendi adina ayri bir basvuru yapip sansini arttirabilir.
Herkese bol şans şimdiden birsey sormak istiyorum ben bunu bir fotografcida çektirmek istesem fotoğrafı ne demem gerekli direk fotoğraf bilgilerini sunsam bir yanlışlık olurmu bilginiz varmi acaba şimdiden teşekkürler
amerika vizesi fotografi diye belirtebilirsiniz, ozellikleri de verebilirsiniz ama okuyacaklarini sanmiyorum.
Selamlar herkese. Fotoğrafta arka planımız tam beyaz değil. Fotoğraf örneklerinin olduğu resmi sitede "white / off-white" diye belirtilmiş ama bizim fotoğrafımız sorun yaşatır mı? Arka planı bir yazılım yardımıyla tamamen beyaz yapmalı mıyım? Teşekkürler.
@Karras bu resmi sakın kullanmayın çünkü arka plan illa da beyaz olması gerekmiyor. kırık beyaz - açık gri bile oluyor ancak bu çok koyu renk arka planı beyaz yapmanız gerekiyor
arkayı beyaz yapan programlar ayrıca bu linkte en sonlar da beyaz yapma resimleri paylaştım hangisi içine sinerse onunla başvuru yaparsın
GC eşime çıktı ben de onunla beraber ABD giriş yapsak ancak eşim 1 hafta sonra TR'ye geri dönse ben onun GC nı da teslim alamazmıyım. Zaten aynı adrese gelecek değil mi? Yani asıl hak kazanan eşin fiilen teslim almayı beklemesi gerekmez diye düşünüyorum. Ama ABD çıkışı nasıl olacak mutlaka GC ile mi çıkmalı?
girisle ilgili sorularinizi su konuda sorabilirsiniz:
Annem veya babam başvurup çocuk olarak beni ekleseler ama kazanınca onlar gelmese ben gidebilir miyim
Hayir, talihli olan kisi de vize alip ABD'ye giris yapmali. Aksi durumda siz de Green Card alamazsiniz.
Ama ABD'ye ilk girisi yaptiktan sonra kisi geri donebilir ve hatta Green Card'ini iptal edebilir, siz ABD'de Green Card'iniz ile yasamaya devam edebilirsiniz.
22 yaşındayım. Öğrenci pasaportu ile green card'a başvurabilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!