Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selamlar. Başvuruların açıldığı ilk hafta fotoğraf çekimi sonrası direkt başvuruyu oluşturmak istedim fakat garip bir uyarı alıyordum. Resmin boyutunu online siteler üzerinden sıkıştırarak 28kb civarına düşürdüm. Başvurduktan sonra fotoğrafın uygunluğunu kontrol etmediğim aklıma geldi. Devletin resmi sitesindeki tooldan kontrol edince "Image is overly compressed. Please use a compression ratio that is less than 20:1" hatası aldım. Sorum şu: Daha önceki senelerde bu hatayı almasına rağmen veya benimki gibi ufak hatalar yapanların green card'ı alabildiği oldu mu? Kesinlikle alma ihtimalim yok mu yoksa şans meselesi mi? Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @efekany fotoğrafınızı yükleyip confirmation number aldıysanız sistemden ve mülakatınıza ankara'da girecekseniz sorun olmaz.
    geçmiş yıllardan da biliyoruz ki ankara, bu tür konularda hep toleraslı davranmıştır.
    kısaca o fotoğraftaki sizseniz, içiniz rahat olsun.


  • @gucarslan yanıtınız için çok teşekkür ederim. resmen hayallerim yıkılmıştı fotoğraftan direkt red alırım diye ama tekrar umutlanmamı sağladınız 🙂


  • ben de hatalı yüklemiştim bu sene. fotoğrafla oynadım oynadım hatta o siteden düzeltmiştim sonra farkettim ki kafam biraz büyük çıkmıştı. Umudumu kaybetmiştim. bir sene daha kaybım olduğunu düşünmüştüm. Eğer çıkarsa ve Ankara büyükelçiliği tolerans sağlıyorsa çok iyi bir haber.


  • ben de evde kendim çektim fotoğrafı. oğlum için de yine daha önce çekilmiş bir foto kullandım. kontrol edebileceğim bazı uygulamalardan "ok" aldıktan sonra sisteme yükledim. hata vermedi ve konfirmasyon numarası aldım. bence de artık çekilişi kazandık diyelim, büyük elçiliğin bir fotoğraftan dolayı kazandığımız bir çekilişi iptal edeceğini düşünmüyorum. elbette fotoğrafta bariz hatalar yoksa (tanınmanıza engel olacak aksesuar, gözlük...vs.). siz de içimize su serptiniz, teşekkürler @gucarslan


  • TSG PHOTO TOOL ile başvurup kazanan var mı ?

    Arkadaşlar selamlar benim sormak istediğim bir soru var.
    Biliyorsunuz ki green card başvuru esnasında bizden 6 ay içinde çekilmiş bir fotoğraf istiyor ve bu çekilişi bilgisayar random yapıyor. Öncelikle fotoğrafın nasıl 6 ay içinde çekildiğini anladığını bilmiyorum fakat şöyle bir tahmin yürütüyorum. Siz bir fotoğraf yüklemek istediğinizde bilgisayarda fotoğrafa sağ tıklayıp özelliklere girip oradan ayrıntılar sekmesine girerseniz fotoğrafın ne zaman çekildiği , oluşturma tarihi vs. hepsini görebiliriyorsunuz. Aşağıdaki siteyi de bir çok kişinin kullandığını biliyorum fakat sitede şöyle bir sorun var eğer siteye fotoğrafını yükleyip otomatik veya manuel bir şekilde kırpmasını sağlayıp fotoğrafı indirirseniz bu dediğim bilgiler yok oluyor. Bu dediğimi kendiniz de deneyebilirsiniz. Sorum ise direkt bu yani bu site aracılığı ile başvuranlar çekilişin başında otomatik olarak eleniyor mu , daha önce bu siteden fotoğrafıını düzenleyip başvurup kazanan var mı ?
    Adsız.png
    Birde aşağıda benim fotoğrafım var bu fotoğrafı greencard fotoğraf kontrol sitesinde kontrol ettirdim ve arka plan için oldukça iyi dedi hatta sadece arka plan değil kafa vs hepsine iyi dedi , aşağıdaki fotoğraf başvurduğum orijinal fotoğraf değil fakat aynı şeyleri ona da söylemişti. Sizde fotoğrafın arka planı iyimi ve bu fotoğrafta kafa vs. bunları manuel şekilde kendim nasıl kontrol edebilirim ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    cropped-20221028_115349 (3).jpg


  • @Apkods head size yüzünden belki sıkıntı çıkabilir benimde arka plan aynı :d https://yesilkartforum.com/forum/topic/6412/greencard-fotoğraf-olayı?_=1683381012988


  • bu arka plandan sorun felan çıkmaz arkadaşlar. çamur gibi fotolar ile geçenler oldu.


  • @jure saolasın motivasyona ihtiyacım vardi 🙂

  • ⭐⭐

    Selfi yapıp kazananlar var


  • Merhaba,
    Greencard lottery basvusunda pasaport ile ayni fotoyu kullanmistim yani foto 6 aydan eskiydi. Simdi konsoloslukta pasaportta ayni fotoyu gorunce reddedebilirler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tsahan, içinde söyledi: Green Card Başvurusuna Hatalı Fotoğraf Yüklemek

    Merhaba,
    Greencard lottery basvusunda pasaport ile ayni fotoyu kullanmistim yani foto 6 aydan eskiydi. Simdi konsoloslukta pasaportta ayni fotoyu gorunce reddedebilirler mi?

    Eger fotograflardan taniniyorsaniz bu durumu sorun etmiyorlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum