DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ozzi Vizeniz hayırlı olsun 🙂


  • @ozzi

    Vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @ozzi Geçmiş olsun, vizeniz hayırlı uğurlu olsun.


  • @ozzi yeni hayatinizda mutluluk, huzur ve bol sans diliyorum 🙏🏼


  • @ozzi tebrik ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   yusufalak yusufalak 

  • Selam arkadaşlar,

    Ben de DV2024 talihlisi olarak kendimce edindiğim bazı deneyimleri paylaşmak istiyorum. Sağlık mülakatı deneyimimi de kapsayacak bu yazı, biraz uzun olacak ama atlamak istemediğim birkaç durum var. Geçen sene kazandığımı öğrendiğimde aynı tarihlerde yurt dışına taşınma planımız vardı. Asıl talihli benim. Talihli olduğumu öğrenince çok sevinmiştim o an. Fakat zaten hayatımız epey yön değiştiriyordu. Ben de sadece ilk birkaç gün ds260 formu nedir, nasıl doldulur vs bunları araştırdım ve formu hızlıca submit ettim. Sonrasında süreci unuttum desem yeridir. Bunu sakın yapmayın. Ben yaptım siz yapmayın.. Ben Prag’da yaşıyorum. Oturumum vs var. Eğer ilk gün durumu güzelce araştırmış olsaydım formda Ankara yerine Prag seçerdim ve belki de bu kadar stres yaşamazdım. Elimdeki şansı daha ilk günden tepmişim. Neyse, zaman geldi geçti ben Prag’da yaşamaya alıştım her şey normal görünüyor vs derken Ocak ayında benim aklım başıma geldi. Benim case number 10Klarda olduğu için sanıyorum ki Ankara’dan mülakat alacağım. :):):):) Ocak ayı oldu ses yok, ilerleme yok. Oturdum forumda ne var ne yok okudum. Anladım ki bizim Ankara işi çok zor. Prag konsolosluğuna mailler göndermeye başladım. Mail içeriğinde kira sözleşmem, oturum bilgilerim vs hepsi var. Şu ana kadar hala rahatım. Diyorum ki ya Prag kesin bana dönüş yapacak, zaten burada yaşıyorum hani ne olabilir ki gibi.. Günler geçti, haftalar geçti.. yanıt yok. Neredeyse 1 ayda böyle bekledim. Sonra foruma durumumu yazdım ve sonunda beynimde şimşekler çakıldı. Dedim zaten avrupadayım ben neden avrupadaki konsolosluklara mail atmıyorum geçen senenin Viyana örneği varken hele 🙂 Başladım diğer konsolosluklara mail atmaya. Sonunda şubat ayında Viyana’nın kabul ettiği ilk grup içerisine girdim. Eğer Viyana kabul etmeseydi yine yılmazdım uğraşırdım ama bazen de bilinçli olmak gerekiyor. Ben ilk başlarda durumun ciddiyetine varamadım. Bunu da yazıyorum ki gelecek senelerde aynı durumda olan birileri olursa benim yaptığımı yapmasın. Ankara’ya çok güvenmesin. Hatta avrupada Prag konsolosluğuna da.. :)) Hiçbir şey kesin değil. Kesin vizeyi alacağım gibi bir şey yok maalesef.

    Sağlık mülakatını bilerek birkaç hafta öncesine aldım. Prag ile Viyana arası 4 saat kadar bir şey. Benim burada ya da Türkiye’ye gidip aşıların antikor testlerini almak gibi bir durumum yoktu. Avrupa’da sağlık durumları gerçekten çok sıkıntılı ve çok uzun.. Bununla uğraşmak istemedim açıkçası. Bütün aşılarımı hatta 12 ay içerisinde istenilen Covid hatırlatma aşısını dahi Viyana’da olmaya karar verdim. 30 Nisan günü sağlık mülakatına katıldım. E nabızdan Covid aşı kartı bilgilerimi, mülakat mailini aldım gittim. Viyana’da insanlar zaten çok kibar. Bir form verdiler girişte formu doldurdum ve fiziksel muayane sırasını bekledim. O sırada bir Türk arkadaş daha vardı. Türk olduğunu bayağı sonradan anladım. Merhaba dedim sizde mi forum üyesisiniz? Forum dediğim an hiçbir şey anlamadı. Nasıl yani vs? Süreci siz mi yönetiyorsunuz dedim, yok dedi benim danışmanım var, onunla çalışıyorum vs. Ben de ki merak unsuru azalmadı tabi ya dedim kusura bakmayın ne zaman kabul aldınız Viyana’ya işe bakın ki Şubat sonu o da kabul almış. 🙂 Ben ve forumdaki birkaç arkadaş Viyana’dan kabul alır almaz foruma yazmıştık. Viyana kabul ediyor şansınızı deneyin vs diye. Danışmanlarında forumu takip ettiğine o kadar emin oldum ki 🙂 Süreci en iyi kendiniz yönetirsiniz, kendiniz takip edersiniz. Boşu boşuna danışman adı altında insanlara paranızı kaptırmadan önce kendiniz bir okuyun, araştırın, öğrenin..

    Neyse sağlık mülakatına dönecek olursam fiziki muayane için asistan doktorun odasına geçtik eşimle beraber. Kilomuzu, boyumuzu ölçtü. Tansiyonumuza baktı. Eşim gözlük kullanıyor o kendi gözlük numarasını ve göz hastalığından bahsetti. Sonra da klasik alkol, uyuşturucu kullanıyor musunuz, ameliyat geçirdiniz mi vs bu soruları peş peşe sordu. Sıra aşı durumunu anlatmaya gelince ben Türkiyedeki durumumuzdan bahsettim sanırım artık onlarda aşina ben durumu anlatınca tamam dedi chicken pox aşısını yapmayacağım kalan diğer aşıları yapacağım ben de tamam dedim. 26 Nisan’dan sonra Polio aşısı da eklenmiş diğer aşılara. 30 Nisan günü bana ve eşime 3 tane aşı yapıldı. Covid, Hepatit, bir de karma aşı.Normalde 5 doz aşı yapması lazım. Aynı günde 5 doz aşı yapmıyor. Arasına 1 ya da 2 gün koyuyor. Aşılardan önce kan alındı. Sonrasında da bir diğer doktor hanımefendi geldi o esnada iç çamaşırınız kalacak şekilde soyunup sedyeye uzanıyorsunuz ve bazı refleks testleri yapıyor. Karnınıza, dizlerinize biraz bastırıp acıyor mu vs gibisinden soruyor. Sonra da aşıları yapıyor. Muayane orada tamamlanıyor. Geriye röntgen için verdikleri adrese gitmek kalıyor. Verdikleri adrese gidip röntgeni çekildim, CD’yi alıp çıktım.

    Buraya kadar 3 doz aşı, kan testi, röntgen fiyatı 966 euro tuttu 2 kişi için. Kalan 2 doz aşı için mülakat günü sabahtan gideceğim ve aşıları tamamlamış olacağım. Kalan 2 doz aşı fiyatı ise iki kişi için 144 euro. Kalan mevlayı gittiğim gün ödeyeceğim.

    Okuduğunuz ve sorularımda bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Umarım benim yazımda başkalarına yardımcı olur. Sevgilerle..


  • Merhaba arkadaşlar. Dün Abd'ye ilk girişimizi New York JFK üzerinden gerçekleştirdik. Türkiyeden çıkarken ya da girişte herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Tüm evraklarımız eksiksizdi. Şu an bu iletiyi airbnb evimizden yazıyorum. Sürecimizi tamamlamış bulunuyoruz. Forum olmasaydı asla atlatamayacağımız bir süreçti. Burası sayesinde başımıza gelebilecek her şeyi önceden bilerek sorunsuzca atlattık. İsteyen herkesin bu anı yaşaması dileğiyle. Herkese sonsuz teşekkürler


  • @ssoydan88 Yeni hayatınızda mutluluklar


  • Merhabalar, Viyana havalimanından Türkiye ye dönüş uçağımı beklerken yaşadıklarımı aktarmak istiyorum.

    Mayıs 2023- GC Kazanma Anı

    Green card’a 2. Başvurumda kazandığımı öğrendim. O zaman kız arkadaşıma(şu an eşim) söylediğim ve heyecandan yerimizde duramadığımız bir an yaşadık. Ailemize ve çok yakın çevremize o heyecanı paylaştık. Kimileri çok sevindi kimileri de az… Sıra numaramızın 10k olduğunu ve geçmiş yıllara göre sıranın Ankaradan gelme olasılığının çok yüksek olduğunu sağdan soldan öğrendik fakat bu forumla tanışınca işlerin o kadar kolay olmadığını ve 1 yıllık süreçte neler yaşayacağımızdan bihaberdik.

    Eşim işe Ağustos 2023 de evlendik ve Ds formuna Add applicant yaparak eşimi ekledim.

    Aralık 2023- Dosya Taşıma Fikri ve Schengen Süreci

    Ankaranın gidişatı geçen seneye göre kıyasla mutlu etmiyordu ve forumda deneyimli kişilerin defalarca Ankara’ya güvenmeyin sözlerinden ardından hiç yurt dışına çıkmamış biri olarak schengen süreçlerini ve dosya taşıma süreçlerini araştırdım.

    İlk olarak İngiltere Aralık-2023 6 aylık vizemizi aldık. Balayı yapacağız diyerek.
    2. Olarak Şubat-2024 Almanya 4 günlük vizemizi aldık.
    Bir yandan da her ay konsolosluklara mailler atarak dosya taşımaya çalışıyordum. Redler geldikçe insan acaba boşuna mı schengen peşinde koşuyoruz diyorduk ki bir sürü evrak topla, boş randevu bul, tarihler belli değil 4 günlük vize veriyorlar napacağız diye düşünürken..

    29Şubatta Viyana dosyamı kabul etti ve sonrasında mayıs ayına mülakat alabileceğimi söyledi.

    Tam o vakitte hazırda İtalya’dan ve Avusturya’dan da nisan ayına schengen randevularımız vardı.
    Ek olarak red yersek diye 2. Pasaportlarımızı bile çıkarmıştık, birinden red yersek diğeri ile başvururuz düşüncesiyle tüm tuşlara basıyorduk adeta..

    Son Olarak Yunanistan-Mart ayı başvurumuzdan schengen 1 ay multi verdi ve mayıs ayına denk geliyordu…( Viyana mayıs ayına mülakat vereceğiz dedi ama net gün vermemişlerdi, bende seyahat planı yaparken biraz uzun süreli yapmıştım)

    Diğer schegen randevularını iptal ettim ve schengen aşamasını da tamamlamıştık..

    Mayıs 2024- Sağlık Muayenesi ve Mülakat

    Bu sırada insanın aklına bir sürü soru geliyor ve cevap ararken forumdan aratmak yerine hızlıca cevap arama yoluna gidiyor, yanlış yapıp her şeyi mahvedecek düşüncediyle belki de fakat forum gayet yeterli ve karşılıksız yardım eden insanlarla dolu.

    Geçmiş 2023 Viyana mülakatlardan ve Nisan 2024 ayında mülakata giren arkadaşlardan edindiğimiz bilgilere göre ve viyananın mailde istediği evraklara göre hazırlanmaya başladık.

    Sağlık muayenesi için Molnar’ın istediği aşılara karşı antikor testi yaptırdık ve hatırlatıcı Covid-19 Sinovac aşımızı olduk. Eksik çıkanları sağlık ocağında yaptırdık ve kaşe imza attırdık.
    Viyana mailde istediği belgeleri yazmıştı ve e devlet çıktılarına çeviri istememişti. Diplomam da hem türkçe hem ingilizce olduğundan hiçbir belgeyi çevirmedim.

    Viyana mülakat tarihini net olarak atınca dosyamı açtım. Amerika’da gideceğim adresi ve kendi medeni durumumu değiştirdim, eşimin dosyasında da değişiklik yaptım.(abd adresi)

    06 Mayıs 2024 Sağlık Muayenesi

    Sabah 10 da muayene randevumuz vardı biz 9 da gittik ve aldılar. Orada tanıştığım Tarık adlı arkadaştan sonra bizi aldılar.

    Aldıkları Belgeler:
    Case number sayfası
    Pasaport
    Abd deki adres bilgisi
    Antikor sonuçları(e nabız ingilizce çıktısı alınıyor)
    Covid aşı kartı (e nabız ingilizce çıktısı alınıyor)
    Eşimin bebeklikten kalma türkçe aşı kartı

    Ben eksik tdapt aşısını Türkiye de olmuştum. Adacel buldum eczaneden ve sağlık ocağında yaptırdım. Olduğuma dair imzalı belgesini de götürdüm.
    Eşimin çocukluktan kalma aşı kartına baktılar ve türkçe olmasına rağmen hepsini saydılar.

    Benim polio aşım antikor sonucunda yoktu ve aşı kartım da olmadığından bir tek bana polio aşısı yaptılar diğerlerine bağışıklığımız vardı, eşime hiç aşı yapmadılar. 25 yaşından büyük olduğumuz için idrar testi de yapmadılar. Sadece kan aldılar ve fiziksel muayene + sorular sordu(sigara kullanıyor musun, boyun kaç, kilon kaç, düzenli kullandığın ilaç var mı, ameliyat oldun mu, gözlük kullanıyor musun, psikolojik sorunun var mı vb)
    Ben bel fıtığı ameliyatı olmuştum hiçbir evrak götürmedim sadece hangi seviyelerde diye sordu(l5-s1 vb)

    Ödenen ücret 2 kişi: 790Euro (sadece bir kişi polio aşısı ücreti var)

    Sonrasında röntgene geçtik. Bir kağıt hazırlamışlar hangi toplu taşıma ile nasıl gideceğini bile anlatıyorlar. 31 nolu tramvayla gittik, kalabalık bir yere girişteki gişeden 2. Sıraya tıklayıp B harfiyle başlayan numaramızı aldık. Toplam 1.30saatte cdlerimizi alarak çıkış yaptık.

    07 Mayıs 2024 Mülakat Günü

    13.00 da mülakatımız vardı 12 de kapıda beklemeye başladık 12.53 gibi 4. Kata çıktık ve katı kurallı görevli asker sırayla pasaportlarımıza bakarak içeri aldı. (Tavsiye: görevli şurada dur diyorsa parmağı ile gösterdiği yerden farklı bir yerde beklemeyiniz. Heyecandan xray cihazından geç demeden geçmeyiniz.)

    İçerde oturduk ve Alize hanım soyadımız ile seslendi. Evrakları istedi

    Evraklar;
    Talihli;
    Pasaport
    2 foto(51x51 mm beyaz fon)
    Formül a (e devlet)
    Formül b ( e devlet)
    Adli sicil kaydı ( e devlet ingilizce alınıyor)
    Diploma aslı ve fotokopisi ( diplomayı geri veriyor bakıp, fotokopiyi aldı)
    Banka dökümü (2 kişi için 20k dolar gösterdim ingilizce çıkartmıştım, banka imza sirkülerine bakmadı)
    Evlilik cüzdanı aslı+ fotokopisi (aslına bakıp geri verdi, fotokopiyi aldı)

    Eşim için istenen evraklar;
    Pasaport
    2 foto
    Formül a
    Formül b
    Adli sicil kaydı

    Sonrasında sohbet ettik Bursayı sevdiğinden bahsetti, soyadımın Konya olması enteresanmış dedi gülerek vs
    Parmak izlerimizi aldı ve Tamamdır dedi. 330x2=660 Usd nakit ödeme yaptım farklı bir bankoya ve mülakat için tekrar ismimiz okundu.

    Önce yemin etmek için sağ elimizi kaldırdık yemin ettik. Sorular;
    Ne zaman tanıştınız?
    Nasıl tanıştınız?
    Abd de kim var?
    Abd deki kuzeniniz ne iş yapıyor?
    Sen ne iş yapacaksın?
    Ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz?
    evliliğinizde aileleri onayı var değil mi diye sordu bende kanıtları sundum( düğün fotoğrafları, wp yazışmaları ve telefondan ss alınmış tarihleri gözükecek şekilde fotoğraflarımız)
    Sağlık sonuçlarınız henüz gelmedi fakat bir sorun yoksa onaylayacağız dedi tebrikler dedi ve bayrak teslimini yaptı…

    Ertesi gün pasaportunuzu alabilirsiniz diye mail geldi ve pack&weg merkez ofisten pasaportlarımızı ve amerikaya girişte vereceğimiz belgeleri tek kargo halinde aldık.

    NOT: Eşim kendi pasaportunu kontrol ederken vizede doğum tarihinin yanlış yazıldığını farketti. 07December olması gerekirken 07September yazmışlar. Ben ds formunda ve verdiğim evraklarda 07December olduğunu teyit ettim yani hata konsolosluk kaynaklı idi.Verdikleri evrakların arasında şöyle bir yazı da yazmışlar eğer basılan vizede bir yanlışlık varsa hemen konsolosluğa bildirin diye..

    Biz bu durumu akşam 17.30 gibi farkettik ve maili attık. Ertesi gün(perşembe) Viyana da tatil olduğu için konsolosluk çalışmıyordu. Cumayı bekledik ve sabah erkenden konsolosluk binasına gittik, durumu anlattık, eşimi tek aldılar içeri ve akşam uçağımızın olduğu söyledi, yetiştirmeye çalışacaklarını söylediler. 2 saat sonra evraklarınız hazır gelin alın dediler ve sürecimiz tamamlandı.

    Vizesi basılan ve basılacak arkadaşlar lütfen tüm bilgilerinizi kontrol edin.

    Bu süreçte Sinan bey başta olmak üzere sabırla cevap veren herkese teşekkürlerimi sunarım.


  • @serhank tebrikler 👏 süreci çok okuyarak, doğru okuyarak ve zamanında gerekli önlemleri alarak mutlu sonuca ulaşmışsınız. Size ve eşinize ABD’de kolaylıklar ve bol şans. Yolunuz açık olsun 🍀🙏🏻


  • @serhank tebrikler serhan. Yeni hayatınızda da mutluluklar dilerim.


  • @serhank yeni hayatinizda size ve esinize saglik, mutluluk ve bolca sans diliyorum ✌🏽


  • @serhank tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluklar dilerim


  • Hayallerine kavusan herkesi kutluyorum. Umarim yeni hayatiniz size bolca mutluluk getirir.


  • Bu ileti silindi!

  • @fahri26 Tebrik ediyorum ve mutluluklar diliyorum.Ama asil merak ettiğim,isim karışıklığını nasıl hallettiniz?Ben de aynı sorunu yasıyorum da,başvuru esnasında ad ve soyad yer değistirmiş sekilde yazmışım.Henüz DS260'ı doldurmadım bu arada..


  • @serhank yeni hayatınızda mutluluklar dilerim Serhan Bey. Tebrikler!


  • @Senem-Yukselen teşekkür ederim darısı başınıza. Sadece söylendiği gibi mülakat maili alana kadar ds formunu açtırmadım. Mülakat tarihi alınca ds formunu açtırdım ve düzelttim bu şekilde aldım. İlk başvuru ile ilgilenmediler bile soru dahi sorulmadı ds formunuzu doğru doldurun bir sorun olmayacaktır böyle elenen hiç olmamış denmişti bana bende onlardan biri oldum. Bol şans 🍀


  • @fahri26 Çok teşekkür ederim.Tekrar yeni yaşamınızda mutluluklar diliyorum 🤩


  • Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Revolter Revolter 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   hdemircanusa hdemircanusa 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O OzzieOzzy8 

Benzer Başlıklar

  • 371
  • 516
  • 3
  • 46
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum