Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri


  • @tapsix vizeniz hayırlı olsun


  • @gucarslan DETAYLI AIS KAYDINI ANLATIR MISINIZ LÜTFEN


  • @subasi oncelikle bilgilerinizi imzaniza tasiyin, sonrasinda ise ais kaydi aramasi yaptirip okuyabilirsiniz. Keza ben oyle yaptim. Gercekten detayli anlatim mevcut forumda.

  • ⭐⭐

    @subasi detaylı anlatıldı.Arama butonunu kullanınız.

  • ⭐⭐⭐

    @subasi Lütfen büyük harflerle yazmayın!


  • Bu ileti silindi!
  • deebeeD deebee bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar
    Bugün 8.15 te vize mülakatımız vardı. Sabah 7.30 da konsolosluğun önündeydik. Mülakat saatine göre tek tek çağırıp pasaportlarımızı aldılar. Güvenlikten geçtik. Pasaportlarımızı teslim aldık. Sonra görüşmenin yapılacağı binaya doğru bahçeden 2-3 dakika yürüdük. İçeri girince soldaki masa pasaportunuzu gösteriyorsunuz. Beklemenizi söylüyorlar. Sonra ismimizi söylediklerinde 330 dolar ödeme yaptik. Bize bir sıra numarası verdiler. Çok bekletmeden belgelerimizi istediler. Tek tek verdik. Hangi belgeleri goturecegimiz mülakattan 1 hafta önce bize mail yoluyla iletilmişti. Eşimle birlikte gittik görüşmeye. Mailde isim isim hangimizin ne belgesini getireceği yazıyordu. Biz son hafta hallettik her şeyi. Belge teslim ederken ingilizce mi Türkçe mi görüşme yapacağımızı sordular. Farketmez ingilizce de olur dedik. 2 dakika bekledikten sonra numaramız ekranda göründü ve bankoya gittik. Bizimle ilgilenen Amerikalı gözlüklü bir beydi. Sağ elimizi kaldirmamizi ve doğruları söyleyeceğimize yemin etmemizi istedi. Yeminlerimizi ettik ve parmak izlerimiz alındı. Asıl talihli ben olduğum için neredeyse tüm soruları bana sordular. Kaç yıldir evli olduğumuzu sordular. Hangi üniversite de okuduğumu, ne zaman okuduğumu ve bolumumu sordu. Amerika'da nereye gideceğimizi ve orada akrabamizin olup olmadığını sordu. Ben de arkadaşımızin olduğunu söyledim. Önceki görüşen kişilere hep Ne kadar bütçeniz var diye sorulmuştu. Bize sormadılar ama iki kişi için yaklaşık 22.000 dolar gösterdik. Forumda daha önce bahsetmiştim. Eşim mülakata sağlık raporu olmadan girdi. Çünkü unganlar eşimin cigerinde bir leke gördükleri için balgam testi istediler. Bu testin sonuçlanması 8 hafta sürüyor. Genelde test negatif çıkıyormus. Bu nedenle bankodaki görevli pasaportumu alıp Benim vizemi onaylandi 1 hafta sonra pasaportu PTT den alabilirsin dedi. Eşime ise sarı Bir kağıt verdi. Kağıtta pasaport ve sağlık raporu eksik olarak işaretliydi. Sonucun çıkınca bu kağıtla birlikte bize pasaportunu ve sağlık raporunu gönder vizenizi basalım dedi. Görüsme gerçekten çok hızlı ve kısa sürdü. Bu kadarını beklemiyorduk. Umuyoruz ki eşimde sorunsuz bir şekilde vizesini alır. Bu süreçte sorularımıza yanit bulabildiğimiz bu forumun bize çok katkısı oldu. Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Bekleyen tüm arkadaşlar da umarım sorunsuzca vizelerini alırlar.


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin geçmiş olsun hayırlı olsun vizeniz inş eşinizde sorunsuz alır vizesini


  • @ahmetyorulmaz teşekkür ederiz Ahmet bey


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin Hayırlı olsun, forumdaki arkadaşların söylediği gibi olmuş, testler tamamlanınca eşinizin de vizesini alırsınız.


  • @EasternStar evet bir sorun olmadı çok şükür. Teşekkür ederiz


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin vizeniz hayırlı uğurlu olsun hiç merak etmeyin en kısa zamanda esinizde vizesine kavusmasi dileği ile şimdiden yeni hayatınızda başarılar dilerim 😇


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin vizeniz hayırlı olsun


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin vizeniz hayirli olsun,insallah esinizde biran once alir vizeyi problem yasamadan


  • @Şeyma-Yaren-Aytekin ben ve eşim de aynı beyefendiyle mülakata girdik. Bize de aynı şekilde sağlık raporundan sarı kağıt verildi. Biz unganlarda randevu bulamamıştık. O yüzden dr unganların desteği doğrultusunda sağlık raporsuz mülaka gitmemiz söylendi. Şimdi unganlardan yazıyorum sağlık raporu için sıra bekliyorum. Daha önce forumdan bir arkadaşımızın başına bu şekilde “sarı kağıt” verilme gibi bir durum geldi mi? Biz 260 formunda boston belirttik adresi ama nerde yaşamak istiyorsunuz sorusuna delaware dedik. Bu şekilde değiştirmemizin sebebi de bostonun banka hesabımızı karşılayamama ihtimali olduğunu düşündük. İyi forumlar


  • @symbi0te Çok teşekkür ederiz. Umarım siz de mülakatınızı sorunsuzca tamamlar vizenizi alırsınız 🎉


  • @misha90 teşekkür ederiz


  • @eray26 çok teşekkür ederiz. ☺️


  • Bu ileti silindi!

  • @Şeyma-Yaren-Aytekin vizeniz hayırlı olsun. Amerikadaki yeni yaşantınızda başarılar. Mülakatın bu sürecin en kolay kısmı olduğunu diğer arkadaşlarda okumuş oldular böylece.


Benzer Başlıklar

  • Sayılarla DV2024

    Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    450
    4
    23 Oy
    450 İleti
    56k Bakış
    srdrS
    @EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
  • 28 Oy
    6k İleti
    791k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    915 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • Green card basvuru

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    838 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum