DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Eren-Özpar sormak istedigim mulakat sorulari degil de dv mulakati olan/olacak kisi sayisi cok muydu? Yanlis ifade etmisim sanirim, Tekrar tekrar basarilar diliyorum yeni hayatnizda 😊


  • @lumos aynen malesef bir tutarlılık yok.


  • @jtcarlos her yıl değişkenlik gösteriyor current olup müşakat alan kişilerin tek mi aile mi olduğuda sizin sorunuz için değişkenlik gösterir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    AIS Kaydı Oluşturma Rehberi


    dv sürecinde talihliler mülakat aldıktan sonra, mülakat sonraıs pasaportlarını teslim almak için AIS kaydı yapmak zorundadır.
    asıl talihli, diğer aile üyelerini kendi AIS kaydına ekleyerek ilerleyebilir.
    eğer yeni bir pasaport aldıysanız AIS kaydına onun numarasını girmelisiniz.
    bu kaydı, mülakattan 1 gün önce dahi yapsanız olur, ama makul olan mülakat tarihinize 1 hafta kala yapmanızdır.
    lütfen mülakat maili aldığınız gibi AIS kaydı yapmaya uğraşmayın, dosyanız mülakat için hazır değil uyarısı alırsınız.

    diplomasını cosco'daki indirimden almış sözde göçmenlik avukatlarına, zerre bilgisi olmadan danışmanlık hizmeti veriyoruz diyerek tonlarca para isteyen danışmanlık şirketlerine para vermeyin diye YeşilKartForum olarak sizler için bir rehber hazırladık.

    ⬇ AIS Kaydı Oluşturma Rehberi ⬇

    AIS Kaydı Oluşturma Rehberi.pdf

    • Vize türünü "Diversity" seçmelisiniz.

    • DS260 numarası; DS260 confirmation page'deki AA ile başlayan numaradır!

    • mülakattan 1 gün öncesinde halen; "dosyanız mülakat için hazır değil" uyarısı alıyorsanız aşağıdaki adımları izlemelisiniz;

    [email protected] mail adresine

    Mail Konusu: 2024EU000XXXXX - Case number not ready to schedule.

    Mail Gövdesi: Case number not ready to schedule. Please update my case status on the system.

    Name-Surname ....

    Date of Birth ....

    Case Number ....


  • @gucarslan ellerinize sağlık güzel ve yine bilgi dolu bir paylaşım


  • @gucarslan bu kaydi kazanip current olan her talihli yapmak zorunda Turkiyeye ozel degil, degil mi?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S selamibasaran 
  • ⭐⭐

    @eray26 evet. Turistte alsan ais kaydı açıyorsun. Sitede ilk başta IV mi NIV mi olduğunu soruyor ona göre ilerliyorsun zaten.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eray26 mülakat tarihi alan herkes yapmak zorunda.
    ais kaydının current olmakla bir ilgisi yok. ayrıca her konsolosluğun kayıt işlemi farklı, mülakata gireceğiniz konsolosluğun web sitesinde bununla ilgili bilgi bulailirsiniz.


  • Ailemizle gideceğimiz yani dosyamizi tasiyacagimiz vizesiz ülkeler nereler acaba

  • ⭐⭐

    @adaderyaela visa index sitesinden kontrol edebilirsiniz.


  • @gucarslan merhaba, GC kazanan benim, mülakata eşim ve çocuğum ile gireceğiz. Sadece benim mi AIS kayıtı oluşturmam gerekiyor yoksa herbirimiz için ayrı ayrı AIS kayıtı mı oluşturacağız? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erhan-2 asıl talihli, diğer aile üyelerini kendi kaydına ekleyerek işlem yapabilir.


  • Selamlar herkese,

    !!! MULAKATA GİRECEKLERİN BU İLETİYİ OKUMASINI TAVSİYE EDERİM !!!

    Daha detaylı bilgi vermeye calısacagım zamanım olunca.
    Bizim mulakat londradaydı o yüzden surecler aynı olmayabilir onu baştan söylemiş olayım, sonra linç yemeyelim 🙂

    Mulakatımıza dün girdik. vukuatlı nüfus kayıt örnegini "birth certificate" olarak kabul etmediler ve red verdiler. (Tekrar evrak icin iletişime geçecekler)
    acıklamada yazan evragın bu oldugunu söyledik ama yine kabul görmedi.
    e-devletten 3 farklı nufus kayıt ornegi alınıyordu. Bunlar "kişi", "aile" ve "nufus aile".
    En kapsamlı olan "nüfus aile" evrağını götürmüştük. Ama bu dökümanı kabul etmediler. Ya diğer ikisinden birini götürmemiz gerekiyordu ya da degisen birşeyler var. (Cünkü bana göre istenilen birth certificate dokumanına karşılık gelen Türk makamlarının verdigi en mantıklı evrak formul-A, ama istenenler arasında o yoktu malesef. neyse bu konu tamamen farklı bir şey. bu işin bana göresi yok tabi. o yüzden bu parantez içinde yazanları önemsemeyin)

    TAVSİYEM: vukuatlı nufus kayıt orneginin 3'ünden de birer tane alıp orda hangisini kabul ederlerse onu vermek olabilir.
    Daha detaylı yazmak istiyorum surec ile ilgili ama en önemli ve işinize yarayacak acil kısım bu oldugu için hemen bunu paylasmak istedim.
    zaten bizim sürecimiz londrada oldugu için, diğer detaylar cogu kişinin işine yaramayacaktır. O yüzden detayları daha sonra yazacagım.

    NOT: londra konsoloslugu TR'den alınan evraklara aşina olmadığı için bize özel bir red sebebi olmuş olabilir. TR'deki konsolosluk sürekli aynı tip evrağı aldığı için belki kabul edecektir. Ama ben yaşadığımız durumu anlatmış oldum. Belki TR dışında mulakata gireceklerin benzer şey yaşama durumları olur. Bilginize...

    iyi şanslar herkese...

  • ⭐⭐⭐

    @cicek Mulakata Ankara disinda girmenin boyle cilveleri olabiliyor, gecmis olsun, evragi tamamlayinca cozulecektir diye dusunuyorum.
    Yurt disinda girecek olanlar Formul A ve hatta evli arkadaslara Formul B belgelerini iletmeliler, hatta bu evraklarin arkasinda bir cok dilde ek ceviri vardir, yine de yeminli ve hatta noterli bile isteyebilirler ayni evragi (Mesela Maskat yapti bunu), ya da surec icinde once Vukuatli Nufus Kaydini (Ingilizce ceviriyle) kabul edip sonra sadece Formul A gormek isteyen postlar da (Viyana) oldu. Kisacasi bu durum yeni degil, basiniza gelmesine uzuldum.
    Buradan herkese fazla belgenin (resmi olan evraklar ozelinde) sadece gorusme sirasinda elinizi kolunuzu oyalamasi disinda hic bir zararinin olmadigini mesajiniz vesilesiyle hatirlatalim.
    En kisa surede vizelerinize kavusmaniz dilegiyle...
    Esenlikler.


  • @sibrikoz öncelikle hayırlı olsun. Benim case number 137xx 2024 icin muscat dosya taşımayi kabul ettiğini kabul edersek mülakat ne zamana verebilir, 2023e göre?
    Bunun yerine AOS yapmak daha mantıklı ve garanti olabilir mi? Amerika turist vizem var ve işim gereği sürekli Amerikaya gidip gelen biriyim.


  • @lumos formul A dan haberimiz vardı. Ama sitede acıkca, bir de Türkçe olarak "vukuatlı nufus kayıt ornegi" yazıyordu. oyle olunca direk onunla gittik. bakalım artık. hayırlısı


  • @cicek geçmiş olsun. En kısa sürede vizesinize kavuşursunuz inşallah.


  • @gucarslan merhaba, randevuya yurtdışında gireceğim, bu ay yeni bir işe başladım, haliyle ilettiğim başvuru formununda bu yazmıyor. bunun için önceden mail atmalıyı mıyım yoksa mülakat sırasında bahsetmem (ve yeni işimle ilgili belge) getirmem yeterli olur mu? çok teşekkürler


  • @cicek geçmiş olsun , çok üzüldüm, inşallah en kısa zamanda düzelir. Belki apostilli çevirilerini istemiş olabilirler


  • @cicek geçmiş olsun. umarım kısa zamanda çözüme kavuşturabilirsiniz. geçmiş deneyimlerde formul a ve formul b belgelerinden çokça bahsedildi. vukuatlı nüfus kayıt örneği daha çok nüfus olaylarının hareketlerini belgeliyor. yurt dışında girilen mülakatlarda uluslararası geçerliliği olan çok dilli formul a belgesi yeterli oluyor. standart olarak istenen evrakların dışında yine geçmiş mülakat deneyimlerinde yer alan belgeleri de mülakat günü götürmekte fayda var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum