Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @asyamayakutubik umarım gelir stres dolu geçiyor günlerim. Her Gün bir umut ile maile girmekten başka bir şey olmuyor.


  • @erentarhangil Hocam bir bilgi olmaz hiçbir zaman sadece tahmini


  • Arkadaşlar merhaba, size kcc ile aramızda geçen yazışmaları yazacağım, belki benim durumumda olan arkadaşlar da faydalanabilir.

    Öncelikle current olmadığım için kcc ye interview yeri değişikliği için mail attım, içeriğine case numaramı doğum tarihimi yazdım, önümüzdeki 6 ay boyunca kanada da bulunacağım için randevu yerimin kanada montreal olarak değiştirilmesini istediğimi belirten bir mail attım. Mailin ekine eşimle beraber pasaportlarımızın kişisel bilgi sayfasını ve kanada turist vizesi sayfasını taratarak ekledim. İlk gelen cevap şu şekilde oldu.

    Thank you for your inquiry.

    Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Cairo to Montreal. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

    Böyle bir cevap geldi, ama bizim dosyamız burda yazdığı gibi kahirede değildi en azından biz öyle biliyorduk, sonra düşündüm bir ara bütün ülke konsolosluklarına mail atmıştık belki ozaman haberimiz olmadan taşımışlardır diye düşündük ve üstüne düşmedik, bizim için son taşınan yer Kanada önemliydi, teyit etmek için tekrardan cevap yazdım, dosyamın taşındığına emin olmak istiyorum, bana son güncel interview yerimi belirtirmisiniz şeklinde mail attım tekrar, ordan gelen cevapta şu şekilde

    Thank you for your inquiry.

    Your interview location is Montreal and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

    Sizce dosya kesin olarak taşınmışmıdır, ve mailde belirttikleri

    When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post.

    Kısmında ne yapmam gerekiyor tam olarak anlamadım.


  • @yusufalak Bende bilinçli bir şekilde randevu azalttıklarını düşünüyorum, bu duruma son beş senede ülkeye gerek kaçak olarak ve gerekse de turist vizesi ile girip asylum’a başvuranlarından da etkisi olabilir. 1.5-2 sene sonrasına turist vizesi randevusu alınabilen bir ülkeye (kaç tane ülke vardır böyle bilemiyorum) yapılan vize başvurularının çoğunluğunun gerçekten turist niyetiyle yapıldığına inanmıyorum. Günahı boynuna.


  • Herkese merhaba. 10 dakika önce Viyana 1 Mart'ta gönderdiğimiz transfer talebi mailine dosyanızı kabul ediyoruz olarak dönüş yaptı. Yüzlerce kez dosyanızı kabul edemeyiz maili aldıktan sonra umutlarımızın en inceldiği anda gelen bu maille yaşadığımız sevinci tarif edemem arkadaşlar. Umarım hepimizin sabrı, emekleri, hayalleri karşılık bulur. Buradan o kadar çok şey öğrendik ki, ailelerimizden önce ilk burada sizlerle paylaşmak istedim. Deneyimlerini, bilgilerinizi burada paylaşan herkese bir kez daha teşekkürler.


  • @emirhan1 Öncelikle taşıyabilmenize sevindim. Ankara'nın gidişatına bakılırsa taşımaktan başka çare görünmüyor. Eğer özel değilse hangi gerekçe ile 6 ay Kanada,da kalacağınızı söylediniz?


  • Yazdığım mailde; hiçbir gerekçe sunmadım, önümüzdeki 6 ay kanada da olacağız, pasaportlarımız ve kanada vizelerimiz ektedir. Mülakat yerimizi kanadaya taşımanızı istiyoruz tarzında bir maili kcc ye yazdım. Mevcutta kanada turist vizesi olup Ankaradan sıra gelmesi zor gözüken arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum.


  • We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office.

    Once your case is ready for the interview, we will contact you again with further information.

    Please note that you are responsible for obtaining a Schengen visa for Austria. Our office is not able to assist you with this process.

    We cannot expedite any DV cases to be processed faster and we cannot schedule an earlier appointment. You must be prepared to remain in Austria throughout the processing of your visa application.

    KCC is responsible for appointment scheduling. Any inquiries must be done with KCC regarding your appointment.

    The COVID vaccination must be within the last 12 months. You may get a COVID vaccination at our doctor's office when taking the medical exam, cost is 15 Euro.
    Bunun meali nedir arkadaşlar hemen schengene direk başvuru yapayım mı ?


  • @raltan Dosyanız Viyana taşınmış hayırlı olsun.Görüşme tarihiniz belli olduktan sonra schengen başvurunuzu yapın, ama şimdi hemen scghen için randevu oluşturabilrisniz


  • Hayırlı olsun, ne zaman sormuştunuz ve ne zaman cevap aldınız acaba? Bir de yazdığınız maili direkt mi cevapladılar yoksa öncesinde olumsuz dedikten sonra mı dönüş yaptılar? @raltan


  • @raltan Merhaba, dosyanızı taşımak için Viyana konsolosluğuna gönderdiğiniz mailin bir kopyasını paylaşma şansınız var mı acaba? Ben de Schengen vizesi için Almanya üzerinden randevu talebi oluşturdum ve açıkçası sıram çok yüksek olmadığından önce bekleme kararı almıştım ancak artık ben de dosya taşımayı düşündüğümden Viyana'ya mail atmayı düşünüyorum


  • @emirhan1 tasimis gorunuyorsunuz, emin olmak icin bir kez daha mulakat yerinizi sorabilirsiniz. KCC bu ne yaptigi belli olmaz. ESC’den kontrol dedigi, mulakat aldiktan sonra ESC’ye girip mulakat mektubunuzda yazan postu ve adresini kontrol edin diyor.


  • Merhabalar, Viyanadan şubat ayında olumlu bir geri dönüş almıştık fakat schengen vizemiz olmadığı için dosya taşımayı kabul edemedik ve türkiyede beklemeye devam edeceğimizi belirttik. Şu anda schengen vizesi almak için yoğun bi çaba sarf ediyoruz ve olur da alırsak tekrar taşıma talebinde bulunacağız. Viyanadaki son durum hakkında bilgisi olan var mı ? Hala kabul ediyorlar mı ?


  • @emirhan1 @raltan hayirli olsun dosyalarinizi tasimissiniz. Sans geri kalan bizlerden yana olsun.


  • @raltan Ben de aynı maili aldım bu sabah ( 15 nisan da mail atmıştım) . Bir cevap vermem gerekli mi bu maile bilemedim heyecandan .

    Sıra schengen stresinde 🙂


  • @eren34 bana önce olumsuz döndüler bu sabah bu mail geldi


  • Merhabalar,

    Ben de 14.04.20.24'de mail atmıştım aynı gün olumsuz dönmüşlerdi. Şuan herhangi bir dönüş yok maalesef belki insafa gelip pardon diye dönerler diye umut ediyorum 😃
    Dosyasını taşıyan arkadaşları tebrik ederim.


  • @selun ben de bu vesileyle selun hanima çok teşekkürlerimi sunarım. Daha sonra bizimle ilgilenen sempatik hanıma. Süreç boyunca her mailime cevap vermesi perfectly prepared i hem mailde hem de gorusme gununde gulerek yüzümüze söylemesi efsaneydi. Harika bir insan ve hafif turkluk de var bayramlaştık Türkçe hehe


  • Bi ümit beklemedeyim, hayırlı olsun sizin için, umarım Schengeni sorunsuz bi şekilde alırsınız @pinbil


  • @pinbil Tekrar kontrol ettim ve bir düzeltme yapmak isterim 11 aralıkta gönderdiğim maile cevap oalrak bu olumlu yanıtı göndermişler 15 nisan daki talebim için olumsuz dönmüşler .


Benzer Başlıklar

  • 56
  • 2
  • 1179
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum