Roberto Baggio'nun o son penaltıyı kaçırdığı 1994 Dünya Kupası finalinin de dahil olduğu o Dünya Kupasından itibaren bütün futbol olaylarını hatırlıyorum. Ben hayatımda bu kadar rezilliğin zirve yaptığı başka bir Dünya Kupası hatırlamıyorum. Maçlarda kasıtlı olmayan hakem hatası olsa bu başka bir şey; bazı takımların kasıtlı olarak kollanması, bunun da aa bakın VAR var diyerek yapmaları başka bir şey. Portekiz-Hırvatistan, Fransa-Paraguay, Arjantin-Mısır, Arjantin-Yeşilburun maçlarının hakem kararları ile katledilmesi mi dersiniz, ABD oyuncusunun talimatla kırmızı kartının iptal edilmesi mi dersiniz, Arjantin taraftarlarının ırkçı hareketleri mi dersiniz, gerçekten artık iğrendim ve soğudum futboldan....
FIFA zaten başkanından, yöneticilerine, hakemlerine, yolsuzluğa, pisliğe, rüşvete bulaşmış durumda. Amerika ülke olarak da tarihinin kapitalizm doruklarını yaşıyor, uçak bileti, otel fiyatları, vs tarihin zirvelerinde, bu dünya kupası sayesinde serbest piyasa ekonomisi adı altında daha da arttı.. Somalili hakemin sırf milliyetinden ötürü ülkeye alınmamasını da atlamamak lazım, bence baştan sona rezil bir organizasyon oldu.
Son olarak İtalya'nın olmadığı hiçbir turnuva zevk vermiyor. Keşke Bosna-Hersek yerine İtalya, bizim yerimize de kardeş Kosova katılsaymış diyorum. Kosova bizim gruptan çıkardı diye düşünüyorum...