Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Change of status hk.

• Selamlar. Amerika'ya turist vizesi ile gidip statümü E2 olarak değiştirmeyi planlıyorum. Bir videoda E2 statüsüne geçebilmek için B1 vizesi ile Amerika'ya giriş yapılması gerektiğini, eğer B2 ile giriş yapıldıysa önce B1 statüsüne, daha sonra E2 statüsüne geçilmesi gerektiğini izledim. Bu durum doğru mudur? Yoksa B2'den E2'ye doğrudan geçiş söz konusu mudur?

Ayrıca danışmanlık için varsa Türkiye ofisinizin iletişim bilgilerini özel mesaj ile paylaşırsanız sevinirim.

• @RAITO, içinde söyledi: Change of status hk.

Selamlar. Amerika'ya turist vizesi ile gidip statümü E2 olarak değiştirmeyi planlıyorum. Bir videoda E2 statüsüne geçebilmek için B1 vizesi ile Amerika'ya giriş yapılması gerektiğini, eğer B2 ile giriş yapıldıysa önce B1 statüsüne, daha sonra E2 statüsüne geçilmesi gerektiğini izledim. Bu durum doğru mudur? Yoksa B2'den E2'ye doğrudan geçiş söz konusu mudur?

Ayrıca danışmanlık için varsa Türkiye ofisinizin iletişim bilgilerini özel mesaj ile paylaşırsanız sevinirim.
    Sayın @RAITO, TCde ofisimiz yoktur. Ancak TCde çok müvekkilimiz vardır. ABDden bizimle iletişime geçebilirsiniz. TCde çalışan hukuk asistanımız vardır. B1 veya B2 vizesinden E2ye geçiş yapabilirsiniz. Vize sürenizin yeterli olması gerekecektir. B1 vizeniz 30 gün geçerli ise bu dönüşümü yapamazsınız.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• L2 Vize Çalışma Izni Hk.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    512 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vartorian, içinde söyledi: L2 Vize Çalışma Izni Hk. Merhaba, L1 Vize ile 2 hafta önce Amerika'ya geldik, eşimde L2 vizesi almış oldu. Çalıştığım şirketin insan kaynakları eşimin 1 yıl sonra çalışma izni olacağını söyledi ancak bildiğim kadarıyla L2 vize sahipleri Amerika'ya girdikleri günde çalışma izni sahibi oluyorlar. Konuyla ilgili değerli yorumlarınızı rica ederim, şimdiden teşekkür ederim. Sayin@vartorian, esiniz L-2S damgasi ile ABDye girdi ise ve I-94 bilgisinde de ayni kod var ise is izni bulunmaktadir. Detaylar icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-guidance-on-employment-authorization-for-e-and-l-nonimmigrant-spouses
  • F1 Öğrenci Vizesi Hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    407 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @black21, içinde söyledi: F1 Öğrenci Vizesi Hk. Merhaba bir konuda acilen fikrinizi alabilir miyim? Sizin önerileriniz bizim için çok önemli🙏 Eşim Washington Tacoma üniversitesnden MSBA yüksek lisans kabulu aldı. Ailece (eşim, ben ve 5 yaşındaki oğlumuz) F1 vizesine başvuracağız. Ancak ülkemizin mevcut durumu ve ailece gidecek olmamız, olumsuz karşılanır mı? Red almamak için ayrı ayrı mı başvurmalıyız? Buarada artısı olur mu bilemiyorum, üçümüzünde turist vizemiz bulunmakta. Ben 2 kere farklı tarihlerde gidip geldim. Maddi olarak 30 bin dolar hesabımızda göstereceğiz. Kardeşimin evinde konaklayacağız. Burada kirada olan 3 gayrimenkulumuz ve 2 arsamız var. Okul masrafı için orada yaşayan kardeşimi sponsor olarakta göstereceğiz. Eşimin ihbar süresi zorunluluğundan dolayı işyerinden istifa etmesi gerektiği için, F1 vizesi onaylanmazsa işsizde kalacağız. Acaba öneriniz ne olur bize?🙏 Sayın @black21, eşiniz mümkün ise F1 vizesini almadan işinden ayrılmasın. Türkiye'den redler çok artmıştır. Ailecek başvurursanız bu her ne kadar hakkınız isede red riski yükselir. Eşinizin kabul durumunu artırmak için eşiniz yalnız başvurur ise red ihtimali çok düşer. Sizin ne yaptığınız ve ne yapacağınız da önemlidir. Sizin durumunuzda doğru strateji sizin risk alma toleransınıza bağlıdır. Burada bütün ihtimallerin üstünden gitmek mümkün değildir. Turist vizelerinin de kullanımı mümkündür. ABDye önce kim gelecek ve hangi vize ile giriş yapacak sorularının cevaplarını düşünmeniz gerekerir. Uzun vadeli ABD planlarınız da önemlidir.
  • B1 'den E2 vizesine gecis sureci hk.

8
    1 Oy
    8 İleti
    388 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim .ne demek cok haklisiniz
  • Legal Guardıans hk.

4
    0 Oy
    4 İleti
    277 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @notry, içinde söyledi: Legal Guardıans hk. Merhabalar sitede bir çok soruya cevap verdiğinize görerek bir cesaret size yazdım eşimin abisi nc de yaşıyor 18 yıldır.kızım 13 yaşında ve 7 sınıfa gidiyor seneye liseyi abd okumasını istiyoruz legal guardıans la daha rahat edebileceği konsunda forumda yazışmalar gördüm legal gauardıan ile ilgili bilginiz var mı izliyceğimiz yol nasıl olmalı şimdiden ilginize teşekkür ederim Sayın @Notry, Guardianship eyaletten eyalete değişebilen bir konudur. Ben Massachusetts ve Ohio eyaletinde her konuyla ilgili görüş bildirebilirim. Bunun dışında federal hukuk olan göçmenlik ve vatandaşlık alanı ile ilgili her eyalette hizmet verebiliyorum. Ancak guardianship North Carolina kanunlarına tabii olacaktır. Sizin bakacağınız konu guardianship of a minordir. Size North Caroline’nin mahkeme sitesinden guardianship ile ilgili bilgileri aktarıyorum. https://www.nccourts.gov/help-topics/guardianship/guardianship#minor-guardianship-6192 North Carolina mahkemelerinin sitesinden verilen bilgiye göre mahkeme sadece bazı durumlarda 18 yaşından küçük birine guardian tayin edebilir. Mahkemenin guardian tayin etmesi için çocuğun malvarlığı olmalı (miras yolu ile gecen, hayat sigortası, veya bir davadan kazanılan miktarın idaresi) ve guardian bu malvarligini idare etmek icin atanmali, veya cocugun anne-babasının vefat etmiş olması veya anne-babalık haklarının ellerinden alınmış olması gerekmektedir. Bu durumda sizin isteklerinize North Carolina guardianship kuralları uygun olmayacaktır. Yine de bu bilgilerin doğruluğunu mahkemeyi arayarak kontrol etmenizi tavsiye ederim. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k