Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Change of status hk.

• Selamlar. Amerika'ya turist vizesi ile gidip statümü E2 olarak değiştirmeyi planlıyorum. Bir videoda E2 statüsüne geçebilmek için B1 vizesi ile Amerika'ya giriş yapılması gerektiğini, eğer B2 ile giriş yapıldıysa önce B1 statüsüne, daha sonra E2 statüsüne geçilmesi gerektiğini izledim. Bu durum doğru mudur? Yoksa B2'den E2'ye doğrudan geçiş söz konusu mudur?

Ayrıca danışmanlık için varsa Türkiye ofisinizin iletişim bilgilerini özel mesaj ile paylaşırsanız sevinirim.

• @RAITO, içinde söyledi: Change of status hk.

Selamlar. Amerika'ya turist vizesi ile gidip statümü E2 olarak değiştirmeyi planlıyorum. Bir videoda E2 statüsüne geçebilmek için B1 vizesi ile Amerika'ya giriş yapılması gerektiğini, eğer B2 ile giriş yapıldıysa önce B1 statüsüne, daha sonra E2 statüsüne geçilmesi gerektiğini izledim. Bu durum doğru mudur? Yoksa B2'den E2'ye doğrudan geçiş söz konusu mudur?

Ayrıca danışmanlık için varsa Türkiye ofisinizin iletişim bilgilerini özel mesaj ile paylaşırsanız sevinirim.
    Sayın @RAITO, TCde ofisimiz yoktur. Ancak TCde çok müvekkilimiz vardır. ABDden bizimle iletişime geçebilirsiniz. TCde çalışan hukuk asistanımız vardır. B1 veya B2 vizesinden E2ye geçiş yapabilirsiniz. Vize sürenizin yeterli olması gerekecektir. B1 vizeniz 30 gün geçerli ise bu dönüşümü yapamazsınız.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• EB-2 NIW Başvurusu Hk.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    399 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @caez87, içinde söyledi: EB-2 NIW Başvurusu Hk. Merhaba Claudia Hanım, Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere'de tamamladıktan sonra hali hazırda Türkiye'de akademisyen olarak çalışmaktayım. CV'm ve diğer faaliyetlerimle EB-2 NIW için yeterli olabileceğimi düşünerek bu vize türüne başvurmayı düşünüyorum. Başvuruyu Türkiye'den yapacağım. Araştırdığım kadarıyla başvurunun ilk aşamasında I-140 formu, başvuru dosyası olarak oluşturulacak portfolyo ve vize ücreti olan 700 Dolar'ın ödeneceği kart bilgilerini içeren G-1450 formu bir araya getirilip bir dosya ile ABD'de ilgili Göçmen Ofisi'ne yollanacak. Fakat burada bir hususu anlayamadım, 700 Dolar'lık fee için muhakkak ABD menşeili bir bankanın kredi kartı bilgilerini girmemiz mi gerekiyor? Ben Amerika'da yaşamadım sadece B1-B2 vizem var geçerli 2 kez gidip geldim haliyle kredi kartım yok istesem de çıkaracağımı sanmıyorum. Buna dair bir çözüm yok mudur? İkinci olarak B1-B2 vizesi ile girip ABD içinden başvuru yapabilir miyiz bu imkan var mıdır? Yapabiliyorsak sonucu ABD'de bekleyebiliyor muyuz ve bu sürede çalışma iznimiz oluyor mu? Çok teşekkür ediyorum. Sayin @caez87, daha once sorunuzu atlamisim. Kusura bakmayin gecikmeli bir cevap oluyor. Odemeyi kredi karti ile yapmak zorunda degilsiniz. Degisik odeme yollari vardir. Odeme yontemleri sunlardir " You may pay the fee with a money order, personal check, cashier’s check or pay by credit card using Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions. If you pay by check, you must make your check payable to the U.S. Department of Homeland Security. " linki de budur https://www.uscis.gov/i-140 filing fee kismina bakabilirsiniz. ABDden bir avukat ile calisirsaniz avukat odemenizi yapabilir, ya da ABDde bir tanidiginiz var ise size bu yontemler icin yardimci olabilir. Bu basvuruyu ister TCden ister ABDden yapabilirsiniz, ancak turistik olarak gelirseniz genelde 90 gun gecmeden bir niyet degisikligini kabul etmedigimiz icin ve riskli olabilecegi icin bu basvuru genelde giristen 90 gun sonra yapilabiliyor. Basvuruyu suresinde yaparsaniz ve sartlariniz uygun ise bunu ABD icinde de bekleyebilirsiniz. Bu sure zarfinda calisma izniniz olmuyor.
  • Adjustment of Status vs Consular process

2
    0 Oy
    2 İleti
    221 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @justbasketbol, içinde söyledi: Adjustment of Status vs Consular process Merhabalar ben dv lottery 2023 ü kazandım numaram 7xxx civarında yazın work and travel ile amerikaya geleceğim ds 260 formunda türkiye de konsolosluktan greencard mülakatına girmeyi seçersem sonrasında fikrim değişirse bu greencard sürecini amerika da devam ettirebilir miyim ? Tesekkurler Sayın @justbasketbol, geçerli vizeniz olduğu sürece ve ABDye girdikten belli bir süre sonra olmak şartı ile bu süreci ABDde de devam ettirebilirsiniz. Normal şartlarda numaranız TCden yeşil kart almaya yeterlidir.
  • Deport olduktan sonra giriş yasağı süreleri hk.

4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @joker34, içinde söyledi: Deport olduktan sonra giriş yasağı süreleri hk. Merhaba, Deport edildikten sonra kaç yıl süre ile giriş yasağı uygulandığını öğrenmenin bir yolu varmıdır?ve eğer giriş yasağı var ise I-212 formu doldurarak bu yasağı kaldırma olasılığımız nedir?birden fazla soru oluyor kusura bakmayın ama diğer bir sorum ; bu yasak 10 yıl ise ve toplamda ABD de overstay kalınan süre 5 ay ise itiraz etme veya I-212 formunda kabul alma(affedilme)durumu olumlu sonuçlanırmı? teşekkürler Sayın @joker34, ABD’ye giriş yasağının ne kadar olduğu ABD’de ne kadar sure hukuka aykırı kaldığınızın tespit edilmiş olması ile ilgilidir. Bu giriş yasağı suresi 3 yıl, 10 yıl veya daimi de olabilir. Bunu mahkeme kararından veya mahkeme kararınız yok ise mahkeme kararının kopyasını almak icin Freedom of Information Act Request (“FOIA”) yaparak öğrenebilirsiniz. Genelde mahkeme kararınızda bu süre belirtilir. I-212 yolu ile ABD’ye giriş yasaklısı iseniz ABD’ye giriş için izin istersiniz. İznin kabulü için mutlaka vermeniz gereken bilgi ve belgeler olacaktır. Bu belgelerin neler olduğuna bu linkte “Checklist of required initial evidence ” altında bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-212 Teşekkürler.
  • Out-of-status durumu ve F1 vizesinden Green Card'a gecis

3
    0 Oy
    3 İleti
    920 Bakış
    K
    Cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k