Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1 'den E2 vizesine gecis sureci hk.

• ⭐⭐

@Claudia-J-Muslu

Merhabalar,

Arkadasim icin soruyorum ,zamaniniz olurda cevap verirseniz cok sevinirim.

Arkadasim,Turist vizesi ile ailesiyle Florida'ya tasindi ve sirket kurarak statusunu E2 yatirimci vizesine cevirmeye calisiyorlar. Sirketi kurup ITIN numaralarini aldilar. Daha Banka'ya gidip is yeri hesabi actirip post talebinde bulundular. Fakat Banka yetkilileri Ssn olmadan post cihazlarini veremeyeceklerini beyan ettiler. Bu cihazi almadan is yerini faaliyete geciremeyeceklerinde dolayi E2 vizesini nasil devam ettirecekleri konusunda hicbir fikirleri yok. Yol gosterebilirseniz cok seviniriz. Tesekkur ederiz.

• @HockeyUmpire2 Bu çok teknik bir durum ve süreç zorlu kendi adınıza da sormuyorsunuz soruyu arkadaşınız için soruyorsunuz. Burada mutlaka tecrübesi olan arkadaşlar bir şeyler yazacaklardır ama lütfen yanlış anlamayın arkadaşınız sağlam bir avukat bularak profesyonel yardım almalı

• @Alex lütfen yanlış anlamayın ama bu bölümdeki soruları sadece Muslu Hukuk Bürosu cevaplıyor.

• Pardon etiketi görmemişim :)

• ⭐⭐

@Alex estafullah yanlis anlasilacak bir durum yok. Avukattan randevu aldilar butun sureci devam edicekler ben belki muslu hukuk burosu ile onlarin iletisimini devam ettirirler diye sorayim dedim 😊 yoksa oyle sallama is yapicak cehalette degiliz .

• ⭐⭐

@Rhonster 😊

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: B1 'den E2 vizesine gecis sureci hk.

@Claudia-J-Muslu

Merhabalar,

Arkadasim icin soruyorum ,zamaniniz olurda cevap verirseniz cok sevinirim.

Arkadasim,Turist vizesi ile ailesiyle Florida'ya tasindi ve sirket kurarak statusunu E2 yatirimci vizesine cevirmeye calisiyorlar. Sirketi kurup ITIN numaralarini aldilar. Daha Banka'ya gidip is yeri hesabi actirip post talebinde bulundular. Fakat Banka yetkilileri Ssn olmadan post cihazlarini veremeyeceklerini beyan ettiler. Bu cihazi almadan is yerini faaliyete geciremeyeceklerinde dolayi E2 vizesini nasil devam ettirecekleri konusunda hicbir fikirleri yok. Yol gosterebilirseniz cok seviniriz. Tesekkur ederiz.

Sayın @HockeyUmpire2,
    Bu soruyu arkadasınız için sorduğunuz için cevaplamayı uygun bulmuyorum. Söyle ki bilemediğiniz ve atladığınız önemli detaylar olabilir ve verilecek cevap değişebilir. Arkadasınız direkt sormak isterse sorusunu cevaplamaya çelişirim. Alayişiniz için teşekkür ederim.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim .ne demek cok haklisiniz

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    5 İleti
    327 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ? Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. ) Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum. Sayin @Johny-Bravo, sirket sponsor olursa genelde bir an once sureci baslatmaniz uygun olur ancak J-1inizin veya onceki J-1lerinizin 2 yil ulkenize donus mecburiyeti var ise oncelikle o sarti kaldirmaniz iyi olur. Gocmenlik icin ABDnin herhangi eyaletinde ruhsatli bir avukat ile calisabilirsiniz. Eger vizeniz 2. ise izin vermiyorsa, J-1 anlasmanizda boyle bir bilgi var ise, o zaman ABDde statu degisikligi yolu ile yesil kart almama ihtimaliniz cok artar.
  • 0 Oy
    2 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • 0 Oy
    2 İleti
    346 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: E1/E2 vize sahibinin eşi çalışırken sponsor bulursa green card süreci Merhaba, Eşim E1/E2 vizesi alır, bana da eşimin vizesi vasıtasıyla çalışma izni çıkarsa, ben çalışırken çalıştığım şirket green card'a sponsor olabilir mi? Eşim ve çocuklarımı green card sürecine dahil edebilir miyim? Sayın @Jackhead, Eğer uygun Sartları var ise çalistiğiniz şirket size green carda sponsor olabilir. Çocuklarınız ve esiniz de genelde surece dahil olabilir. Ancak esinizin E1/E2 sureci ile ABD’de olacağınız için esinizin statüsü devam etmezse sizin ve çocukların durumu da tehlikeye girer. O yüzden zamanlama olarak bunları ayni şirket üzerinden beraber yapmak mümkün olmayabilir. Teşekkürler.
  • Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    942 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @basakksn, içinde söyledi: Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak @Claudia-J-Muslu yanıtınız için çok teşekkür ederim amerikada f statü değişikliğinden sonra sponsor bulunduğu takdirde j vizesi yada h vizesine geçiş oluyor mu peki yine işlemleri amerikada sürdürerek yoksa statü değişikliği b vizesinden f1 la mı sınırlı Sayın @basakksn, Amerika’da F statüsünde olup J veya H vize statüsüne geçmek mümkündür. Ancak her vize türünden her vize türüne geçilemez. Bunun detaylarına ekteki linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/visit-the-united-states/change-my-nonimmigrant-status Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k