Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @freelander hayır

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar sakın mail atma sakın çünkü başvuru şartlarında şu yazıyor MEZUN OLDUĞUN SON OKULUN MEZUNİYET BELGESİ YANİ DİPLOMA ANCAK DİPLOMA BULAMAYANLAR MEZUNİYET BELGESİ şeklinde yazar. Yani üniversiteden en son bitirdiğin merzun olduğun okul lise olduğu için haklılar. Sakın atma sende hata neden burada bize sormadın hadi onu geçtik ilk sayfada tüm evraklar yazıyor istenilen evraklar adı altında


  • @unclesam ben daha istemedim çünkü şartlar daha oluşmadı eğer aksilik olmazsa yarın saat 22.00 gibi oluşacak. Ben DV 2020 bekliyorum. Almanyanın hangi şehri sizin oranın mail adresini bulayım size.


  • @ayvalik10 @pistolstar e devletten lise diploması ile ilgili belge alınıyor orayı denediniz mi?


  • @pistolstar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Az önce mülakattan çıktım. Hem üniversite öğrenci belgemi hem de transkripti götürmeme rağmen ille de lise diploması istendi. Alamadım vizeyi. Böyle bir saçma şart var mı? KCC’ye mail atacağım. Üniversite öğrenci belgesi gerçekten geçmiyor mu?

    Edit: E-devlet’ten mezun belgesi alınabiliyormuş. İş günleri 8-10 arası getir, vizeni verelim dediler. Yarın çevirtip götüreceğim (yurtdışındayım). Bir an çok telaş yaptım. İnşallah E-devlet belgesini kabul ederler.

    Hangi ulke/sehirdeki konsolosluktan islemleri yurutuyorsunuz?


  • @pistolstar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Az önce mülakattan çıktım. Hem üniversite öğrenci belgemi hem de transkripti götürmeme rağmen ille de lise diploması istendi. Alamadım vizeyi. Böyle bir saçma şart var mı? KCC’ye mail atacağım. Üniversite öğrenci belgesi gerçekten geçmiyor mu?

    Edit: E-devlet’ten mezun belgesi alınabiliyormuş. İş günleri 8-10 arası getir, vizeni verelim dediler. Yarın çevirtip götüreceğim (yurtdışındayım). Bir an çok telaş yaptım. İnşallah E-devlet belgesini kabul ederler.

    @pistolstar Üniversitede okurken lise mezuniyet belgesi e-devletten alınamıyor diye biliyorum.


  • @Rüzgar Alınabiliyor diye biliyorum bende. Hatta kpss için başvururken birçok kez aldım aslı evde olmasına rağmen ama kabul görürmü bilmiyorum.


  • @oradaki DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @Rüzgar Alınabiliyor diye biliyorum bende. Hatta kpss için başvururken birçok kez aldım aslı evde olmasına rağmen ama kabul görürmü bilmiyorum.

    Eğer üniversitede öğrenci iseniz lise mezuniyet belgesi çıkmıyor diye hatırlıyorum. Yanlış bilgi vermek istemem ama bir arkadaşıma üniversitede okurken lazım oldu alamamıştı. Okulundan almıştı mezuniyet belgesini..


  • Sayın @pistolstar umarım düzelir benim eşimde esas talihli lise diploması yok ama mezun oldu hem okuldan hem e devletten mezuniyet belgesi çıkarttım diploma daha basılmadığı için umarım kabul ederler okulun belgesi islak imzalı ve kaşeli


  • @rüzgar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @oradaki DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @Rüzgar Alınabiliyor diye biliyorum bende. Hatta kpss için başvururken birçok kez aldım aslı evde olmasına rağmen ama kabul görürmü bilmiyorum.

    Eğer üniversitede öğrenci iseniz mezuniyet belgesi çıkmıyor diye hatırlıyorum. Yanlış bilgi vermek istemem ama bir arkadaşıma okurken lazım oldu alamamıştı. Okulundan almıştı. Mezuniyet belgesini..

    Yani benimde hem örgün hem aöf kaydım hala var ve aöf'de aktif öğrenciyim şuan bile alabiliyorum. https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-lise-mezuniyet-belgesi-sorgulama şu link'e giriş yapıp sağ taraftan barkodlu belge oluştur dediğinizde pdf olarak indirebiliyorsunuz.


  • @oradaki DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @rüzgar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @oradaki DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @Rüzgar Alınabiliyor diye biliyorum bende. Hatta kpss için başvururken birçok kez aldım aslı evde olmasına rağmen ama kabul görürmü bilmiyorum.

    Eğer üniversitede öğrenci iseniz mezuniyet belgesi çıkmıyor diye hatırlıyorum. Yanlış bilgi vermek istemem ama bir arkadaşıma okurken lazım oldu alamamıştı. Okulundan almıştı. Mezuniyet belgesini..

    Yani benimde hem örgün hem aöf kaydım hala var ve aöf'de aktif öğrenciyim şuan bile alabiliyorum. https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-lise-mezuniyet-belgesi-sorgulama şu link'e giriş yapıp sağ taraftan barkodlu belge oluştur dediğinizde pdf olarak indirebiliyorsunuz.

    Sizden sonra arkadaşa sordum alamadığını liseden aldığını söyledi sizde görünüyorsa belki sistem düzelmiştir benim dediğim olay 2 ay oldu ozaman en güncel bilgi sizinki oldu o zaman şuan almada sorun yok :)


  • @oradaki Yaptığım bir araştırmada 2008 yılı öncesi lise mezuniyet bilgisi gözükmeyenler olabiliyormuş sisteme girişler devam ediyormuş. Anladığım kadarıyla 2008 öncesinde bir sorun bulunmuyor.

    Not
    Benim lise belgeme baktım çıkmıyor benimde yiyenim tc si alıp denedim onun gözüküyor 2 sene önce mezun oldu durum anlaşılan eskiler için belirsiz


  • @pistolstar mezuniyet belgesini çevirmenize gerek varmı zaten Türkçe değil mi


  • @rüzgar lise mezuniyet belgesini aldım. E devletten sorun çıkmadı


  • @crazycells Varşova/ Polonya


  • @pistolstar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @rüzgar lise mezuniyet belgesini aldım. E devletten sorun çıkmadı

    Bilgilendirme için teşekkürler o zaman güzel haberlerinizi aktarmayı unutmayın lütfen ;)


  • Sevgili forum üyeleri bugün sabah 9 da doktor muayenemiz vardı toplam 3 er aşı laboratuvar tahlil röntgen ve muayene ücreti 735 dolar ödedim eşimle beraber iki kişi için çarşamba sonuçları almaya gidecem cuma günü de mülakatımız var muayenede bayan ungan rutin sorular sordu ve 11 de çıktık herkesin rahat geçirmesi dileğiyle


  • Merhabalar, bugün KCC'den gelen evrak mail'i için evrakları hazırlarken bir durum oluştu. Yabancı ülke için İngilizce arşiv kayıtlı adli sicil kaydı seçeneğini işaretlediğimde, arşiv kaydı bulunduğu için elden almalısınız gibi bir uyarı verdi. Sonrasında Türkçe olarak oluşturdum ve arşiv kaydının çok eskiden oluşan ve sonlanmış 700 tl'lik bir borç olduğunu öğrendim.

    İki sorum var. Birincisi bu arşiv kayıtlı adli sicil kaydının İngilizce olması zorunlu mu, zorunlu değilse Türkçe olarak hemen e-devlet'ten alıp göndereceğim.

    İkincisi de, bu kayıt sizce bir sorun oluşturur mu vize alım sürecinde ?


  • Merhaba arkadaşlar, az önce KCC den evrak isteme maili geldi.Yaklasik 2 hafta önce durumumu sormak için KCC ye mail atmıştım.Cevap olarak ta bekleyin,formunuz işleniyor diye yanıt gelmişti.Benim durumunda olanlar var ise ve hala evrak maili alamamislarsa hatırlatma babında KCC ye mail atabilirler.Beklemek ve sabırlı olmak hakikaten zor.Bu arada sayın @Sharm sizden iyice şüphelenmeye basladim.Beni unutmayın dedim ardından mail geldi.😃


  • @tesko adliyeden eski kayıtlar silinebilir. Bir dilekce ile hallediyorlardı. Benim seneler once bir trafik kazam vardı, ise girerken karsıma cıktı. 5 sene sonra sildirilebildigini ogrenip sildirmiştim. Nasıl yapıldıgını tam hatırlamıyorum lakin adliyeden yaptıgımı hatırlıyorum.


Benzer Başlıklar

  • 52 Oy
    3k İleti
    329k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • Hangi eyalet?

    Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum