Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba bu sitedeyeniyim. Amerika ile ilgili sormak istediğim çok şey var. Oğlumun eğitimi ve spor kariyeri için ABD ye gitmek istiyoruz. Onun için araştırma nasıl yapabilirim? Liseye orada başlasın istiyorum. Yani1.5 senemiz var. Bu arada araştırmalarımı yaparsam oraya gittiğimizde daha az sıkıntı çekeriz diye düşünüyorum.


  • @HAYAT, içinde söyledi: Amerika'da lise eğitimi ve basketbol kariyeri

    Herkese merhaba bu sitedeyeniyim. Amerika ile ilgili sormak istediğim çok şey var. Oğlumun eğitimi ve spor kariyeri için ABD ye gitmek istiyoruz. Onun için araştırma nasıl yapabilirim? Liseye orada başlasın istiyorum. Yani1.5 senemiz var. Bu arada araştırmalarımı yaparsam oraya gittiğimizde daha az sıkıntı çekeriz diye düşünüyorum.

    Green Card çekiliş başvurusu yapmışsınızdır mutlaka. Eğer çekiliş yolu ile göçmen vize alamazsanız diğer bir yol yatırımcı vizesi ile Abd’ye yerleşmek. Ben öncelikle bir göçmenlik avukatı ile görüşüp, araştırmalarınızı ona göre ilerletmenizi tavsiye ederim. Onlar size tüm seçenekleri detaylı şekilde anlatabilir. Forumumuzda bize yardımcı olan Muslu Hukuk Bürosu’nun web sitesi aşağıda. Web sitesinin hakkımızda kısmından kendileri ile ilgili bilgileri görebilirsiniz. Onlarla görüşürseniz size yardımcı olabilirler.


  • @Ryback teşekkür ederim. Evet başvurdum .Ama çıkmasa bile iş durumu ile gelmek istiyorum. Oğlum daha küçük belki üniversite olsa tek başına gönderebilirdim ama şu durumda imkansız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HAYAT, içinde söyledi: Amerika'da lise eğitimi ve basketbol kariyeri

    Herkese merhaba bu sitedeyeniyim. Amerika ile ilgili sormak istediğim çok şey var. Oğlumun eğitimi ve spor kariyeri için ABD ye gitmek istiyoruz. Onun için araştırma nasıl yapabilirim? Liseye orada başlasın istiyorum. Yani1.5 senemiz var. Bu arada araştırmalarımı yaparsam oraya gittiğimizde daha az sıkıntı çekeriz diye düşünüyorum.

    Su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler/


  • Bu konuda simdiye kadar iki tane ornekle karsilastim. Ikisi de bence kotu tecrubelerdi.

    Birincisi Kanada'ya basketbol bursu ile lise okumaya giden bir kiz arkadasti. 3-4 ay ancak dayanabilmisti. Oradan okulu birakarak Delaware'deki bir arkadasinin yanina gelmisti. Okulda diger ogrenciler ozellikle yurtta irkcilik yapmislar ve basketbol kocu ile arasi cok kotuymus. Ailesinden maddi olarak cok fazla yardim alamamis, arkadasi parasi olmadigi icin kapi disari etmis ve o sirada baska bir Turk vasitasi ile bize denk geldi. Esimle ben yardimci olduk, evimizde bir sure misafir ettik ve ucak biletini falan bile ayarlayip, geriye ailesine gonderdik.

    Ikincisi ise Boston yakinlarinda yine basketbol bursu ile lisede okuyan bir erkek arkadasti. Benim Turkiye'den eski bir arkadasimin yegeniydi ve bizi de 3 yil once Noel tatilinde gelip ziyaret etmisti. Bu arkadas okula daha cok adapte olmustu ama bursa ragmen okul pahaliydi ve ailesi Turkiye'den para yetistirmede zorlaniyordu. Arkadas o yuzden hic mutlu degildi. Sanirim gecen yil birakip geri donmek zorunda kaldi.

    Hatirlatmakta fayda var, bu iki arkadas da 17-18 yaslarinda lise ogrencileriydi. Malesef o yaslarda, eger aile destegi cok yerinde ve iyi degilse, ABD gibi bir yerde tutunmak, okumak cok zor. O yuzden cok iyi planlamak gerekiyor.


  • Cevap için çok teşekkür ederiz. Ben sadece bursla göndermek istemiyorum zaten . Ailece yerleşmek istiyoruz. Çünkü oğlum liseye başladığında 13 yaşında olacak. O yaştaki bir çocuğu tek başına gönderemem. Ben de iş ilanlarını kovalıyorum. 1,5 senemiz var sanırım o zamana kadar bir iş ayarlarım. Olmadı orada yaşayan arkadaşım var 20 yıldır yanına çağırıyor. Kalacak yer sıkıntımız yok yani. Ama çalışmadan da okutamam oğlumu. Onun eğitimi ve basketbol kariyeri için her yolu denemek istiyorum. Türkiye'de bir çok tanınmış basketbolcu ve koç tanıdığım var. En geç 11. sınıfa kadar giderse ilerlemesi çok iyi olacak dendiği için bu yola çıkıyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.


Benzer Başlıklar

  • 140
  • 2
  • 1
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum