Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    CAN Plus vize programi, gecmis 10 yil icinde Kanada'ya ya da ABD'ye gitmis olan ve T.C. pasaportuna sahip kisileri de kapsayan hizli vize islem surecidir. Bu programi kullanarak daha kisa bir surede, daha az belge gostererek bir Kanada Vizesi alabilirsiniz. Daha once var olan bu programa, 9 Nisan 2016'dan beri Turkiye vatandaslari da dahil edilmistir.

    CAN Plus programindan yararlanmak icin su sartlari sagliyor olmalisiniz:

    • Eger Kanada TRV (Temporary Resident Visa)'ya basvuru yapiyorsaniz (turist, isci veya ogrenci olarak)

    • TC pasaportunuzu kullanarak seyahat edecek bir TC vatandasiysaniz

    • Son 10 yil icinde;
      -Kanada'yi yasal olarak ziyaret ettiyseniz
      -Bir ABD vizesi aldiysaniz ama henuz ABD'ye gitmediyseniz
      -ABD'yi yasal olarak ziyaret ettiyseniz
      -ABD'ye giris muhrunuz varsa ama artik gecerli ABD vizeniz yoksa

    ...bu hizli vize programina basvuru yapabilirsiniz.

    Daha ayrintili bilgi icin:
    http://www.vfsglobal.ca/canada/Turkey/important_information.html

    Gerekli dokuman listesi:
    http://www.vfsglobal.ca/canada/Turkey/pdf/Document_Checklist_060416.pdf

    Not: Ailece Can + programini kullanmak isteyenler olursa ailedeki tum bireylerin sartlari saglamasi gerekmektedir.

    Bu da resmi siteden alinti:

    Introducing Can Plus for Turkish Citizens

    Effective 9 April 2016 Canada's Can Plus program will be extended to Turkish Citizens. The CAN Plus process will allow some Turkish passport holders applying for visitor visas to benefit from reduced document requirements if they meet the criteria below.

    • The applicant is applying for a temporary resident visa, and
    • The applicant is a Turkish citizen travelling with a Turkish passport, and
      -the applicant legally travelled to Canada in the last 10 years, for which the evidence is a Canadian counterfoil with a port of entry stamp, OR
      -the applicant has a valid USA visa and has not yet travelled to USA in last 10 years, OR
      -the applicant has a valid USA visa and has travelled to USA in last 10 years, OR
      -the applicant has a US entry stamp to indicate travel to USA in the last 10 years, but no longer has a valid USA visa, and
    • for Turkish families, everyone has to have travelled or have a valid visa for the whole family to qualify for CAN Plus.

  • Almış biri olarak söylüyorum 2 günde geldi 5 yıllık vermişler - usa vizem vardı- ankaradan aldım aracı kurumdan hallettim - ama daha gidemedim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanist Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa) içinde söyledi:

    Almış biri olarak söylüyorum 2 günde geldi 5 yıllık vermişler - usa vizem vardı- ankaradan aldım aracı kurumdan hallettim - ama daha gidemedim 🙂

    Sayin @serkanist bu vizeyi ne zaman aldiniz acaba? 3-4 ay once artik Turkiye'den Can+ vizesini vermeyi durdurdular diye bir duyum aldim da, siz de vizeyi aldiginizi belirtince merak ettim.


  • @crazycells Hocam 2017 şuabatta başında aldım - şuan varmı bilmiyorum bakarım

    Baktım 🙂

    https://www.vfsglobal.ca/Canada/Turkey/Turkish/

    devam ediyorlar vermeye.

    ben buradan yaptım vizeleri bu aracı kurumlar alıyorum hala devam ediyormuş . devam yanı

    Kuralları söyle en onemlisi daha once usa gidip çıkmaktı gerisi teferruat bence.

    ÖNEMLİ BİLGİLER: ( siteden aldığım yazı) - güncellene bilir siteyi ziyeret edin . 🙂

    Önemli Güncelleme: Yeni servis ücretleri 2 Kasım 2017 Perşembe gününden itibaren geçerlidir. Başvuru yapmadan önce bu web sayfasından güncellenmiş ücretleri kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
    Başvuru sahiplerinin dikkatine; Kanada vize başvuru merkezi 19 kasım 2016 tarihinden itibaren 2010 ve daha öncesine ait olan başvuru formlarını artık kabul etmeyecektir.19 kasım 2016 tarihinden itibren website’sinde yer alan yeni güncel tarihli başvuru formları kabul edilecektir.
    Elektronik Seyahat Belgesi (eTA), Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu (IRCC) tarafından Kanada’ya havayolu ile seyahat eden, vize muafiyeti olan yabancı uluslar için getirilen yeni bir giriş şartıdır. ( Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları ve diğer özel vize muafiyeti bulunanlar hariç ). Online başvuru formunu http://www.canada.ca/eTA sitesinde bulabilirsiniz.
    Önemli Güncelleme: Yeni servis ücretleri 2 Kasım Çarşamba günü itibari ile uygulanacaktır. Lütfen başvuru yapmadan önce bu websitesindeki güncellenmiş bilgileri kontrol ediniz.
    Bir vize başvurusunun onaylanma ya da reddedilme kararı sadece Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu ( IRCC) memurları tarafından verilir. Tüm başvurular Kanada’nın göçmenlik vize kurallarına ve ilkelerine gore değerlendirilecektir. Kanada Vize Başvuru Merkezi’nin bir başvurunun sonucu ile ilgili herhangi bir rolü ya da etkisi yoktur ve Kanada Vize Başvuru Merkezi başvurunun değerlendirilmesi ile ilgili herhangi bir tavsiye veremez.
    Türk vatandaşları için CAN Plus programı başlıyor.

    9 Nisan 2016 tarihi itibari ile Türk vatandaşları CAN Plus programından faydalanabilecekler. Aşağıda listelenen kriterlere uyan Türk pasaportu sahipleri CAN Plus programı kapsamında daha az belge sunarak ziyaretçi vizesine başvuru yapabilecekler.

    Kriterler:
    Yapılan başvuru geçici ziyaretçi vizesi içinse, ve
    Başvuru sahibi Türk pasaportu ile seyahat edecek bir Türk vatandaşı ise, ve
    son 10 yıl içinde yasal olarak Kanada’ya seyahat ettiyse ve bu seyahatini kanıtlayan Kanada vizesini ve Kanada’ya giriş damgasını sunabiliyorsa, VEYA
    son 10 yıl içinde ABD’ye seyahat etmemesine rağmen geçerli bir ABD vizesi varsa, VEYA
    geçerli ABD vizesi varsa ve son 10 yıl içerisinde ABD’ye seyahat ettiyse, VEYA
    geçerli ABD vizesi olmamasına rağmen son 10 yıl içerisinde ABD’ye seyahat ettiğini kanıtlayan giriş damgasını sunabiliyorsa, ve
    Başvuru bir aile için yapılıyorsa, ailenin CAN Plus programından yararlanabilmesi için bütün aile bireylerinin yukarıdaki kriterlere uyacak şekilde seyahat etmiş ya da geçerli vizeye sahip olması gerekmektedir.
    CAN Plus programından faydalanabilecek kişilerden istenilecek evraklar için lütfen tıklayınız.

    Görev Belgeleri:
    Çalışıyorsanız: işvereninizden görevinizi, izin sürenizi ve dönüşünüzde aynı işyerinde çalışmaya devam edeceğinizi gösteren yazı, maaş bordronuz (ya da son aya ait, maaşinizi gösteren banka hesap dökümünüz), SSK veya Emekli Sandığı hizmet dökümünüz;
    İşveren iseniz: işyerinizin ticaret sicil kaydı, vergi levhası, BAĞ-KUR numaranız;
    Emekli iseniz: emekli kimliği ve maaş cüzdanı;
    Öğrenci iseniz: öğretim kurumunuzdan kayıtlı öğrenci olduğunuza dair belge.

    Dediğim gibi daha önce usa vizen varsa veriyorlar genel olarak - bir sıkıntı çıkmıyor - ankara yada istanbuldan gidip belgeri veriyorsun ben formu bile orada doldurttum onunda bir ücreti var 30 40 tl birşeydi güncellenen vize ücretlerine bakın lütfen - zaten artık ülkeler böyle şirkettlerle çalışıyorlar hiç elçilikle işin yok nereye alırsan al bu böyle bencede en iyisi bu . Daha profesyonel ama ücreti var tabi.

    Almak isteğen arkdaşlar buradan halledebilirler .
    Avustralya vizesinede bu şirket veriyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanist elinize saglik. Su linkte de "document checklist" var...

    https://www.vfsglobal.ca/Canada/Turkey/Turkish/pdf/Document_Checklist_060416.pdf

  • ⭐⭐

    @serkanist @crazycells biz geçen ay kanada vizesi için randevu aldık ve mevcut Amerika 10senelik vizemiz, shengen vizemiz olmasına rağmen, kanada elçiliği can-plus sistemine dahil olabilecek nitelikte ki basvuru yapanlara da normal evrak zorunluluğu getirmiş. İltica olaylarının artması bu duruma neden oldu sanıyorum.


  • @crazycells aynen hocam onlardı görüldüğü üzere bir kaç sey yok gibi hatta ama ;;;;

    @HockeyUmpire2 hocamın dediği gibi iltica gidip gelmeme kalma gibi nedenlerden bu duruma donmuş olabilirler - şuan oyle maalesef -malum nedenelerden dolayı - iltica edenlerın % 99 genelde adını bile yazmak istemem ama dini görünümlü cemaamat mensuplerı .

    Bende bir memur olarak söylüyorum gidip geldim son bir yıldır hiç bir sorun yaşamadım şukur .


  • Merhaba,
    Evrak zorunluluğu sonrası tekrardan biyometrik ile ilgili bir güncelleme yapıldı sanırım bu programda. Tam olarak bilginiz var mı?

  • ⭐⭐

    @mhsa sanırım parmak izi zorunluluğu geldi.


  • @hockeyumpire2 Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa) içinde söyledi:

    @mhsa sanırım parmak izi zorunluluğu geldi.

    Öyleyse artık online başvuru ile tamamlayamadan başvuru ofisine gitmemiz gerektiği anlamına mı geliyor?


  • Yeni güncellemden haberim yok , başvuru şirketinin sitene bakın bence arkdaşlar güncellemeler gelmiştir çünkü. belli olmaz.

  • ⭐⭐

    Selam millet! Bugune bugun kanada'ya göç etmeye 2haftası kalmıs bir arkadasınız olarak can plus aşamasından biraz bahsetmek istiyorum.

    Kanada, Amerika'ya kıyasla inanın daha zor vize alınan bir ülke. Amerika vizeniz olması inanılmaz büyük bir artı. (bende birde shengen vizesi vardı) 21 Ekim'de vfs globalde brn+eşim ve 2,5 yasındaki oğlum için vize basvurumuzu yaptık. 4gün sonra 7 senelik vize li pasaportlarımız ups'la evimize geldi. ✨
    Geniş bir zamanda tüm ayrıntılarla canada vizesi almanın püf noktalarından bahsedeceğim.
    Şimdilik sevgiyle kalın. ✨


  • @hockeyumpire2 vizeniz hayırlı olsun ve iyi yolculuklar.. Can+ ile göçmen olarak Kanada'da yaşayabiliyor musunuz? yoksa Can+ sadece vizenin adı olup o da kendi içerisinde turist, göçmen, öğrenci gibi bölümlere mi ayrılıyor? vaktiniz olduğunda cevaplarsanız memnun olurum..

  • ⭐⭐

    @hayallerabd merhaba ben turist vizesi olarak basvuru yaptım. 1senenin altındaki dil okulları için turist vizesi kullanabiliyorsunuz. Sonrasında college planımız oldugu için vize statüsü değiştireceğiz. Can+plus Amerika vizesi olanlara tanınan öncelik diyebiliriz. Normalde 3hafta sürüyorsa can+plusla 1 hafta'da cıkıyor vizeniz. (gerekli diğer şartları yerine getirdiyseniz)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 hayirli olsun 🙂 ayrintilari da dort gozle bekliyoruz.


  • @HockeyUmpire2 hayırlı olsun. Kanada İlk hayalimdi ama olmadı 😞 hayal olarak kaldı.


  • @hockeyumpire2 yanıtınız için teşekkür ederim..

  • ⭐⭐

    @hayallerabd ne demek. İlk fırsatta tüm aşamaları aktaracağım. İyi günler

  • ⭐⭐

    Can Plus programı için bu linkten bilgi edine bilirsiniz: http://www.vfsglobal.ca/Canada/Turkey/Turkish/important_information.html

    · IMM 5257

    Bu formu online doldurmanız gerekiyor, sonunda Validate yapip bir barkod sayfası alacaksınız.Forma bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5257E.pdf

    ** Formda mutlaka e-mail adresi kısmında e-mail adresinizi yazınız.

    · IMM 5645 aile bilgi formu http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5645E.pdf

    · Vfs Onay Formu

    Bu forma bu linkten ulaşa bilirsiniz:

    http://www.vfsglobal.ca/Canada/Turkey/pdf/vfs_consent_form_english.pdf

    · Pasaport

    · 2 adet biometrik fotoğraf

    · 100 Kanada dolari –http://www.cic.gc.ca/english/information/fees/index.asp

    websitesi üzerinden oline olarak ödemenizgerekmektedir.

    Biyometri işlemi için online olarak 85 CAD elçiliğin web sayfasından ödemeniz gerekmektedir.

    Eğer işleminiz sonuçlandığında pasaportunuzu kargo ile adresinize gönderilmesini istiyorsanız, ayrıca 37.00 TL kişi başı kargo ücreti yaptırmanız gerekli vfs ye.

    Görev Belgeleri:
    Çalışıyorsanız: işvereninizden görevinizi, izin sürenizi ve dönüşünüzde aynı işyerinde çalışmaya devam edeceğinizi gösteren yazı, maaş bordronuz (ya da son aya ait, maaşinizi gösteren banka hesap dökümünüz), SSK veya Emekli Sandığı hizmet dökümünüz;
    İşveren iseniz: işyerinizin ticaret sicil kaydı, vergi levhası, BAĞ-KUR numaranız;
    Emekli iseniz: emekli kimliği ve maaş cüzdanı;
    Öğrenci iseniz: öğretim kurumunuzdan kayıtlı öğrenci olduğunuza dair belge.
    Ek olarak aşağıdaki evrakları da hazırlayabilirsiniz:

    Davet eden kişi tarafından davetiye mektubu
    Davet eden kişinin durumununu, gösterir evraklar ve Davet eden kişinin gelir belgeleri.
    Başvuru sahibinin gelir belgeleri :Son4 aylık banka dökümü ya da banka hesap cüzdanı maaş bordroları.
    Davet eden kişiyle yakınlık gösteren evraklar:Nüjus kayıt örneği
    Muvaffakatname : 18yaşından küçük anne veya babası yada her Ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar ıçın noter onaylı yazı.

    • Gidiş amacınız belirten ingilizce elçiliğe hitaben bir dilekçe dosyanıza eklemeniz gerekiyor.
    • Başvuru başlangıç ve sonuç süreci elçiliğe bağlı olarak 1 ve 4 hafta arası değişmektedir.

  • Bu vizeyi genelde Amerika gibi uzun süreli mi veriyorlar, yoksa shengen gibi gidileceği zaman mı almak gerekiyor?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum