Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • selam arkadaslar bir sorum olacak green card cekilisine basvurdum lise mezunu degilim meslegim denizci botswain diye geciyor evraklarim spv degerine baktigim zaman 7 gorunuyor cekilisde bu deger yeterlimi acaba amerika turist vizem var c1 d1 amerika gemide calisma vizemde var b1 bunlarin bir faydasi olurmu acaba spv 7 degeri yeterlimidir lise mezunu olmadigim icin yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Koçak @redsat2000 içimizde senin halini anlayacak en tecrübeli insan


  • @Barış-Koçak Vizelerin bir faydası olmaz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Koçak lise mezunu olmadığınız taktirde denizcilikle ilgili işler haricinde ABD iş bulma alanlarınız çok kısıtlanıyor. (Ferdi işler hariç) ABD vatandaşı olmadan gemi ile ilgili herhangi bir işi yapamazsınız. Bizim liman cüzdanları ve sertifikalar orada geçerli değil. Size tavsiyem Green card kazanıp, ABD giderseniz Liseyi dışarıdan bir şekilde bitirmeniz. Aksi taktirde ABD vatandaşı olsanız bile denizcilik ile ilgili tüm işlemler tekrar başlayacak ve sınavlara girerek ehliyeti elde etmeniz gerekecek. Bu aşama için lise mezunu şartı söz konusu. Vizeleriniz GC kazandıktan ve immigrant vize aldıktan sonra hükmünü yitirecek.

    Bir alternatifiniz yabancı bayraklı gemi yada yatta çalışabilirsiniz. Bununla ilgili sıkıntınız 6 ay +1 gün ABD de bulunma şartı nedeniyle yurtdışı çıkışlar vatandaşlılk için sizi sınırlayabilir.


  • @redsat2000 cok tesekkur ederim cevabiniz icin yanliz hala anlamadigim konu su green card alma ihtimalim nedir su sebebden soruyorum lise mezunu olmayipta green card alan kisiler oldugunu duymusdum.lise mezunu olmam cok onemlimi bu konuda

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Koçak, içinde söyledi: meslek spv degeri

    @redsat2000 cok tesekkur ederim cevabiniz icin yanliz hala anlamadigim konu su green card alma ihtimalim nedir su sebebden soruyorum lise mezunu olmayipta green card alan kisiler oldugunu duymusdum.lise mezunu olmam cok onemlimi bu konuda

    Onetonline'da karşılığını bulup Job Zone ve SVP değerlerini bulmanız lazım. Bu konuda belki @redsat2000 yardımcı olabilir.

    Başvuru şartları burada yazıyor: https://yesilkartforum.com/basvuru-sartlari/

    iş alanı (job zone) 4 veya 5 olan, ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0 veya daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Koçak Gc alabilirsiniz meslekteki tecrübeniz nedeniyle ancak özellikle gemide çalışacağım derseniz vatandaş olmadığınız için calisamazsiniz. Diğer iş kolları için kesin lise mezunu olmanız lazım. Yada kendi işinizi açmanız lazım. Bu açıdan lise mezuniyeti iş aramanızı kolaylaştırır.


  • Ben, babamın rahatsızlığı sonrasında eğitimime son verip işlerin başına geçmek zorunda kalmıştım. Tabi o zamanlar ara veriyorum diyordum kendi kendime, ama tamamlayamadım malesef. Bu açıklamayı yapmamın nedeni keyfe keder okumamazlık yapmadığımı belirtmekti. Hatta okumak da istiyordum, Amerikaya gelip ingilizce eğitimi bile almıştım. Ama olmadı lise terk biri olarak yaşamıma devam etmek zorunda kaldım. Bunun üstüne uğruna okulu bıraktığım işlerimiz de pek iyi gitmemeye başladı. İflas etmeden bu işten vazgeçmem gerektiğini anladım ve kapatmak zorunda hissettim kendimi. Son 3 senedir belki biraz daha fazla zamandır Amerikan menşeili bir firmada taşeron olarak Gayrimenkul danışmanlığı yapıyorum. Akşam lisesine de yazıldım ama mezun olmama daha 1 sene var. Bu sene yani DV 2021 çekilişinde şansım yardım eder de green card'ı kazanırsam, Gayrimenkul danışmanı olarak başvurursam, bu iş kolu üzerinden olumlu sonuç alabilir miyim? Beni nelerin beklediği konusunda bilgilendirir, yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkür ederim.
    SAYGILAR

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Austintx evet oluyor şu anda buralarda hayalet olarak gezen @Oktay-İbiş aynı senin gibi bu sertifikadan girecek


  • @ayvalik10 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aynı zamanda beni sevindirdiğiniz için de ayrı olarak teşekkür ederim. Çok güzel haber..

    @Oktay-İbiş Oktay bey sizin de verebileceğiniz bi yol haritası veya detaylar var ise duymak isterim. Tabi vaktiniz varsa..

    Henüz, kaba tabirle doğmamış çocuğa iç çamaşırı biçiyorum biliyorum ama malum pasaport ile başvuru herkesi bu sene biraz daha umutlandırdı. Tekrar herkese teşekkürlerimi sunarım.


  • @Barış-Koçak, içinde söyledi: meslek spv degeri

    selam arkadaslar bir sorum olacak green card cekilisine basvurdum lise mezunu degilim meslegim denizci botswain diye geciyor evraklarim spv degerine baktigim zaman 7 gorunuyor cekilisde bu deger yeterlimi acaba amerika turist vizem var c1 d1 amerika gemide calisma vizemde var b1 bunlarin bir faydasi olurmu acaba spv 7 degeri yeterlimidir lise mezunu olmadigim icin yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler

    Green card ' ı yazdiginiz gibi lottery ile alacaksaniz; vize, mesleginiz vs. fayda sağlamayacaktır çünkü tamamen şansa dayalı bir sistem, kazandığınız taktirde, en az Lise mezunu değilseniz fakat yeterli mesleki tecrübeniz varsa (4 yıl kalmış aklımda) lise mezunu olmamanız hiç bir sorun teşkil etmeyecektir.


  • @zinos Pardon, tabi ''kazandığım takdirde'' olarak sordum soruyu.. Lise mezunu olmadan gayrimenkul danışmanı olarak green card'a uygun görülür müyüm?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Austintx, içinde söyledi: meslek spv degeri

    @ayvalik10 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aynı zamanda beni sevindirdiğiniz için de ayrı olarak teşekkür ederim. Çok güzel haber..

    @Oktay-İbiş Oktay bey sizin de verebileceğiniz bi yol haritası veya detaylar var ise duymak isterim. Tabi vaktiniz varsa..

    Henüz, kaba tabirle doğmamış çocuğa iç çamaşırı biçiyorum biliyorum ama malum pasaport ile başvuru herkesi bu sene biraz daha umutlandırdı. Tekrar herkese teşekkürlerimi sunarım.

    kendisi şuan baya bir meşgul durumda müsait olduğunda cevaplayacaktır.


  • @Rhonster Hayhay tabiki


  • @Austintx, içinde söyledi: meslek spv degeri

    @zinos Pardon, tabi ''kazandığım takdirde'' olarak sordum soruyu.. Lise mezunu olmadan gayrimenkul danışmanı olarak green card'a uygun görülür müyüm?

    Yeterli yil tecrübeniz varsa, mesleğinizin pek onemi kalmıyor, tabikide uygun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @zinos, içinde söyledi: meslek spv degeri

    @Austintx, içinde söyledi: meslek spv degeri

    @zinos Pardon, tabi ''kazandığım takdirde'' olarak sordum soruyu.. Lise mezunu olmadan gayrimenkul danışmanı olarak green card'a uygun görülür müyüm?

    Yeterli yil tecrübeniz varsa, mesleğinizin pek onemi kalmıyor, tabikide uygun.

    hocam yanlış olmasın ama svp değeri 7 nin altında olduktan sonra tecrübe geçerli değil diye biliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zinos Deneyim sadece belli meslekler için kabul ediliyor. Her meslek buna uygun değil maalesef. Mesleği Onet Online web sitesinden bulup nitelikleri taşıyıp taşımadığına bakmak gerekir.


  • Gayrimenkul Danışmanı (Real Estate Sales Agent) "SVP Range: 6.0 to < 7.0" görünüyor. Biraz kafam karıştı. Şimdi SVP tutmuyor mu gayrimenkul danışmanları için?

    Oktay bey müsait olunca ondan daha kesin bilgiler alabiliriz diye düşünüyorum.

    Bir de aklıma şöyle bişey de geldi (Forum'u kurcaladım ama bulamadım); Oldu da çekilişi kazandım, bu süreçte bir göçmenlik avukatıyla sürece devam etmek olumlu yanıt verir mi?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    birisi @Oktay-İbiş kolundan tutup buraya getirebilir mi gayrimenkuıl danışmanlık için


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum