Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herke Merhaba,
    Forumda düzenli yol bisikleti yapan varsa, nerede ve hangi eyaletlerde olduklarını ve oralarda ne gibi yol/doğa şartları olduğunu, bu spor için en iyi yerlerin neresi olduğu hakkında düşüncelerini yazabilirler mi?


  • Biz duzenli olarak yapmiyoruz ama ilkbahar-yaz doneminde evin oldugu mahallede ve parklarda bisiklet biniyoruz.

    "Bike trails near me" diye googledan aratirsaniz, etrafinizdaki insanlarin cok kullandigi trailleri bulabilirsiniz.


  • @mgemini siz sanırım antreman amaçlı binilen yol bisikletinden bahsediyorsunuz.

    Triatlon için yarışa giden birkaç arkadaşıma sormuştum bu soruyu, normal araç trafiğinin olduğu yollarda en sağ şeritten sürmüşler. Ancak sanırım (büyük şehirler hariç) çok alışık olunan bir durum değil, fazlaca korna yediklerinden bahsetmişti hepsi.

    Waco Texas'ta ironman70.3 yarışına giden bir arkadaşımı da antreman yaparken polis çevirmişti. Sanırım yarış yerine gitmeden önce houston çevresinde konaklarken oldu olay. Otobanda neden biniyorsun diye sormuş sonra da dikkatli ol demiş.

    Eğer kalıcı olarak gidecekseniz yerleşeceğiniz eyalet/şehrin kanunlarını incelemenizi öneririm..


  • Merhaba, ben Orlando/Florida da yasiyorum ve tecrube ettigim kadari ile Orlando bisikletle ulasim icin oldugu kadar, sportif amacli yol bisikleti veya triatlon antrenmanlari icin oldukca uygun bir yer. Yollar ve trafik icinde kullanim, turistik eyalet olmasindan ve cok yabanci barindirmasindan dolayi hosgoruye acik. Ben yaklasik 6 mile olan ev-is arasi ulasimimi genelde bisikletle sagliyorum. Genellikle arac yolunu kullaniyorum, ancak neredeyse her arac yolunun yaninda yayalarin, bisikletlilerin ve diger ufak araclarin rahatlikla gidebilecegi en az 1 mt genislige sahip yuruyus yollari mevcut. Bu yollar ile arac trafigine karismadan rahatlikla bir yerden bir yere ulasimi saglamak mumkun.
    Doga ve spor amacli kullanimina gelince, Orlando ve bilhassa Clermont bolgesi her yastan amator ve profesyonel sporcularin antrenmanlarini yaptigi yerler arasinda. Burada USA Triatlon federasyonuna uye oldugumda yasadigim yerin 100 mile capi icinde, aidat ucretli olandan, universite ve kolej takimlarina, hatta sosyal proje adi altinda kurulan hicbir ucreti olmayan topluluklara kadar USA triathlon federasyonuna bagli toplam 19 takim oldugunu gordugumde oldukca sasirdim. Burada gunun herhangi bir saatinde kosan ve bisiklete binen birilerini gorebilirsiniz. Ayrica sabah saat 5:30 da acilan YMCA havuzlarinin kapisinda kuyruk bile gorebilirsiniz.usa tri.jpg
    Yalniz Orlando da hic yaz ayi gecirmedim, yaz aylarindaki sicakligin inanilmaz yukseldigi ve bu donemlerde acik alanda sadece sporun degil, gunluk hayat aliskanliklarinin bile zor yapildigini soyluyorlar. Ben de bu sene yasayip gorecegim.
    Bu arada cok sayida irili ufakli triatlon, kosu ve yuzme yarislari mevcut. Ironman yarislarina hazirlik saglayan, sprint ve olympic mesafe cok sayida yaris var. Federasyonun destekledigi ve federasyondan ayrica yapilan hatta uzun yillardir yapilan gelenek haline gelmis bir cok yaris var. Cok sayidaki gol ve doga parklari ise trekking, kosu ve dag bisikleti yollarinda doga ile vakit gecirme olanagi sagliyor.


  • @jake-elwood selamlar, fotodaki trisuit YüzBinKoş trisuit sanırım 🙂
    Triatlon camiasından birilerini forumda görmek çok güzel, hoş geldiniz.


  • @VolkanU Merhaba, yerlesme telaslarindan dolayi bir suredir forumu takip edemiyordum. Bir anda karsimda boyle bir baslik gorunce sevindim 🙂 Ben de cok memnun oldum. Bisiklete devam 🚴🏻


  • Temel ihtiyaçlardan sonra ilk baktığım, her ne kadar ben Yol değil Tur kullansam da "Nerede bisiklete binebilirim?" araştırması 🙂
    Bisikletimi götüremeyecek olmama üzülsem de oradaki dükkanlara varana kadar araştırıyorum. Bisikletçileri görmek güzel, ana konu başlığı haline bile getirilebilir.


  • Agustos ayinda Alameda, CA'ya tasindigimdan beri burda da duzenli olarak yol ve dag bisikleti yapiyorum. Buraya yerlesirlen bisikletlerimi yanimda getirmistim.
    Ev ve is arasi 8km'lik yolu her zaman bisiklet ile gidip geliyorum. Bisiklet icin buralar cok elverisli, trafikte simdiye kadar bir sorun yasamadim zaten genellikle yollarin bir kisminda bisiklet icin ayrilmis bir serit ya da arabalar ile seridin paylasilacaigini gosteren tabelalar mevcut.

    Suruslerin rotalarini gormek isin asagidaki linkten strava profilime ulasabilirsiniz:


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 30
  • 5
  • 41
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum