alt text
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
Coronavirus (COVID-19)
-
@kursat68 biontech büyük oranda koruyor omricondan. Eğer iki doz biontech olduysanız 3. dozunuzu da aynı şekilde biontech olun. Minimum 2 doz biontech olunduğunda tam aşılı sayılıyorsunuz ama ikinci biontech aşınızın üstünden 5 ay geçince bağışıklığınız düşüyor bu yüzden üçüncü biontechinizi ihmal etmeyin.
-
@kursat68 booster 3. doz demek bu arada evet
-
-
@kursat68, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Omicron waryanti icin hangi asi yapilmasi gerekiyor booster ucuncu doz asi mi demek lutfen aydinlatin. Olanlar hangi asiyi yaptirdi
Eger ABD'deyseniz Pfizer(Biontech) veya Moderna asilarindan birini secin; eger Turkiye'deyseniz Pfizer(Biontech) asisini olun.
-
21 Aralik - 31 Aralik 2021 tarihleri arasinda NYC yonetimindeki merkezlerde 3. doz booster asisini olan kisiler $100 alacaklar.
Booster asisini yaptirdiktan sonra 100 dolarlik sanal debit card email adresinize gonderilecek.
Ayrintilar:
$100 for COVID-19 Vaccine Boosters
If you get your vaccine booster dose between December 21, 2021 and December 31,2021 at a New York City-run vaccine location or through the City's in-home vaccination program you will be eligible to receive a $100 pre-paid debit card. Within 5 days of completing your booster dose, a virtual debit card will be sent to the email you provided when making an appointment or registering as a walk-up. If you do not have a valid email on file a physical card will be mailed to the mailing address on file. Please allow up to 4 weeks for delivery of the physical card.
Incentives for First Doses of the COVID-19 Vaccine
If you get your first vaccine dose at a New York City-run vaccine location or through the City's in-home vaccination program, you will be eligible to choose one of the incentives listed below, including a $100 pre-paid debit card as of July 30, 2021. Once your first COVID-19 vaccine dose is complete, you will receive an email with instructions on how to select your money or incentive. You can also call 877-VAX4NYC (877-829-4692) to learn more.
Book an appointment at any eligible site with "$100 incentive available" listed on the nyc.gov/vaccinefinder or call 877-VAX4NYC (877-829-4692) to find a participating site.
$100 or Free Tickets for NYC Attractions
\- $100 pre-paid debit card
- NYC Ferry 10-Ride Pass
- Statue of Liberty and accompanying ferry ticket
- NYC Public Markets gift cards ($25)
- Snug Harbor family membership
- Family fun wristband and free ride on the Cyclone at Luna Park in Coney Island
https://www1.nyc.gov/site/coronavirus/vaccines/vaccine-incentives.page
-
@crazycells hanıma dedim, kos NY'a gidiyoruz

-
@cnpist, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
@crazycells hanıma dedim, kos NY'a gidiyoruz

NY ehliyetiniz ya da NYC kimlik kartiniz varsa hic durmayin 200 dolari kapin

-
@crazycells CA ehliyeti

-
@crazycells Ben 3. dozu Türkiye’de olacaktım, bu haberden sonra Nyc’de olmayı düşünüyorum artık.

Nyc kimlik kartı nasıl alınıyordu hocam? Yılbaşından sonra başıma bir iş gelmezse Nyc’ye gideceğim.
-
@Orhan-Cabarov diziyi komple ızledın mı bıttı mı ? ben cok begenmıstım basta sacma geldı ama sonrası guzeldı. Bu arada New York'ta yaşayan bır kac tanıdık ıle gorustum ama oralardan kacmak ısteyen cok oluyormus ıyı arastırma yap ıstersen.
-
@BelmaSarvan Breaking bad dizisini mi abla ? İki kere izleyip bitirdim. Bence dünya’nın en iyi dizisi.

Neden New york’tan kaçıyorlar ne diyorlar? Benim tanıdığım birisi var diye oraya gideceğim ama ileride öğrendikçe belki başka yere taşınırım. İlk başta mecbur oraya gideceğim, çünkü Amerika hakkında bir tecrübem bilgim yok. Yanında bir bilen olması iyi olur.
-

-
....omicron australyada da hizla yayilmaktadir,galiba bu gunden itibaren gevsetilmis olan tedbirler geri getirilecek,x mas arifesinde her yer kalabalik millet christmas alisverisi yapiyor,kimi insanlar tedbirli kimileri tedbirsiz,yakindaki plazaya gidip ekmek almam lazim,yalan yok gitmek icimden gelmiyor,haberlere gore omicron diger viruslerden daha hizli bir sekilde yayilmakta.........hangi ulkede yasiyorsaniz tedbiri elden birakmayiniz derim.
-
@sir-altan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
....omicron australyada da hizla yayilmaktadir,galiba bu gunden itibaren gevsetilmis olan tedbirler geri getirilecek,x mas arifesinde her yer kalabalik millet christmas alisverisi yapiyor,kimi insanlar tedbirli kimileri tedbirsiz,yakindaki plazaya gidip ekmek almam lazim,yalan yok gitmek icimden gelmiyor,haberlere gore omicron diger viruslerden daha hizli bir sekilde yayilmakta.........hangi ulkede yasiyorsaniz tedbiri elden birakmayiniz derim.
booster asiyi yaptirmayi unutmayin sayin @sir-altan
-
Merhaba.Aşısızım acak 4 ay önce kovid geçirdim,sertifikam var..ABD'ye uçabilir miyim bu şekilde?
-
@berry, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Merhaba.Aşısızım acak 4 ay önce kovid geçirdim,sertifikam var..ABD'ye uçabilir miyim bu şekilde?
Aşi ve pcr testi gerekiyor diyebiliyorum
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: K keysnambır
-
Merhaba, Turkiye de 1. asiyi biontech olan biri 2. asi prizfer olabilir mi? Tesekkurler
-
@portl günaydın bahsettiğin iki aşı da aynı ki farklı isimler yazdın üretici aynı firma
-
-
@portl, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Merhaba, Turkiye de 1. asiyi biontech olan biri 2. asi prizfer olabilir mi? Tesekkurler
Ikisi de ayni asi. Pfizer / BioNTech asisi...
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k