Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 115.0k 167

  • @dytmelek Aynı durumdayız maalesef.Memur falan olsam en azından işim garanti iyi kötü idare ederiz diye düşünürüm ama özel sektörde yarın ne olacağı belli olmuyor.Yoksa şu yaptığım çoğu insana çılgınlık gibi geliyor aslında öyle ama en azından ikinci bir şansım olacak.Yıllar sonra Türkiye de kalıp belki gitmediğime pişman olmak daha çok acı verir herhalde bende denemeye karar verdim.Maalesef ekonomi,eğitim,siyasi,sosyal olarak ülke berbat durumda insanlar boğaz tokluğuna yaşamaya alıştı bu kaostan durup düşünmeye vakit olmuyor zaten hergün yeni bir kaos.Bundan daha kötü olan şey geleceğe dair umur kalmadı bir şeylerin düzeleceğini düşünmüyorum artık sadece geçici düzelmeler olur ama kısa süre sonra yine eskiye döner.


  • @dytmelek yöntemlerinizi bulup araştırdığınızda bizimlede paylaşırsanız çok mutlu oluruz

  • ⭐⭐⭐

    @Ozzyavuz Faydali oldu ise ne mutlu. Elbette, gelirseniz haber edin goruselim. Memnun olurum.


  • @Ozzyavuz, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @dytmelek Aynı durumdayız maalesef.Memur falan olsam en azından işim garanti iyi kötü idare ederiz diye düşünürüm ama özel sektörde yarın ne olacağı belli olmuyor.Yoksa şu yaptığım çoğu insana çılgınlık gibi geliyor aslında öyle ama en azından ikinci bir şansım olacak.Yıllar sonra Türkiye de kalıp belki gitmediğime pişman olmak daha çok acı verir herhalde bende denemeye karar verdim.Maalesef ekonomi,eğitim,siyasi,sosyal olarak ülke berbat durumda insanlar boğaz tokluğuna yaşamaya alıştı bu kaostan durup düşünmeye vakit olmuyor zaten hergün yeni bir kaos.Bundan daha kötü olan şey geleceğe dair umur kalmadı bir şeylerin düzeleceğini düşünmüyorum artık sadece geçici düzelmeler olur ama kısa süre sonra yine eskiye döner.

    Eşim de ben de devlet memuruyuz ve şimdilik huzurlu bir iş ortamımız var, ailelerimiz yakınımızda ama bunlar bile artık bizi burada kalmaya ikna edemiyor. Bizim de artık kalıcı olarak düzeleceğine umudumuz kalmadı 😔 Dediğiniz gibi özel sektör daha sıkıntılı, çoğu kişi kendini güvende hissedemiyor maalesef. Umarım sizin de hayalleriniz gerçekleşir ve biz de buradan okur tebrik ederiz 🙏🏻


  • @Emtee, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @dytmelek yöntemlerinizi bulup araştırdığınızda bizimlede paylaşırsanız çok mutlu oluruz

    Araştırmalarımız devam ediyor, eşim mühendis orada iş bağlantısı kurabilir miyim diye araştırıyor ama uzaktan çok zor yürütülüyor bu işler, bir diğer seçenek de amerikada iş kurmak yatırım yapmak. Tabiki bunlar çok da kolay olan yöntemler değil şu aşamada greencard çekilişi en büyük umudumuz ama onun da çıkma ihtimali düşük. Yine de umudumuzu kaybetmiyoruz 💪🏻


  • @dytmelek Cocuklar icin amerika yerine avrupaya giderseniz daha iyi, Amerikada okul saldirisi cokoluyor ayrica okullarsa uyusturucu cok yaygin ve 18 yas alti hamilelik durumu abd de cok fazla kisacasi ABD benim cocugumu buyutmek istedigim bir yer degil malesef. Turkiye de iyi bir koleje gitmesi daha iyi ama para lazim

  • ⭐⭐

    Beni iten şey insanların ahlaksızlığı. Bunun üstüne ahlaklı insana salak muamelesi yapılması. Artık işler böyle yürüyor deyip normalmiş gibi davranılması. Bu kadar çok allah deyip bu kadar kul hakkı yiyen insan başka yerde yoktur sanırım.


  • @uzaysan ABD de ahlaksizligin hukuksuzlugun krali var. Lutfen toz pembe hayalleri birakalim biraz arastirmak lazim. Burada hergun onlarca insan sokaklarda basi os olup yitip gidiyor. Bakanlar vekiller buradada iki yuzlu ve bencil. Iyi ve kotu insan buradada fazla hatta burada crime turkiyeyi 100 e katlar

  • ⭐⭐

    @nicely, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @uzaysan ABD de ahlaksizligin hukuksuzlugun krali var. Lutfen toz pembe hayalleri birakalim biraz arastirmak lazim. Burada hergun onlarca insan sokaklarda basi os olup yitip gidiyor. Bakanlar vekiller buradada iki yuzlu ve bencil. Iyi ve kotu insan buradada fazla hatta burada crime turkiyeyi 100 e katlar

    İki tarafta da boka batacaksam daha yüksek standartlara sahip bir boka batmayı tercih ederim.


  • @nicely, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @dytmelek Cocuklar icin amerika yerine avrupaya giderseniz daha iyi, Amerikada okul saldirisi cokoluyor ayrica okullarsa uyusturucu cok yaygin ve 18 yas alti hamilelik durumu abd de cok fazla kisacasi ABD benim cocugumu buyutmek istedigim bir yer degil malesef. Turkiye de iyi bir koleje gitmesi daha iyi ama para lazim

    Başta düşüncem Ankara Anlaşması ile İngiltereye gitmekti ama eşim fırsatlar konusunda hep Amerika'yı hedef seçti. Yoksa yakınlık ve başka konular sebebiyle ben de Avrupa'yı düşünüyordum. Gerçi Avrupa Amerika her yerin artısı eksisi var iş biraz da bizim çocukları nasıl yetiştireceğimizde ve nasıl ortamlara gireceğinde bitiyor. Ama özellikle bu forumda ve youtubeda yaptığım araştırmalarla eğer doğru eyalet/şehir seçimi yapar ve daha güvenli bölgelere yerleşirsek Amerikada da çocuklar güvenle büyüyebilir. O yüzden artık hedefimiz Amerika 🙏🏻
    Bu arada kızlarım Türkiyede gerçekten iyi denilen kolejlerden birine gidiyor evet yabancı dil akademik konular ve sosyallik yönünden gayet güzel ama bunu da bu ekonomiyle daha ne kadar devam ettirebileceğiz bilemiyorum. Sırf yabancı dili iyi öğrensin güvenli olsun sosyal yönden gelişsin ve ilerde yurtdışı imkanı olursa zorlanmasın diye neredeyse bütün kazandığımızı okula veriyoruz ama 2 sene sonrasından emin değilim, okul her sene %15 zam yapıyor memurun zammı zaten ortada 😔
    Bir de iyi bir eğitim alsa kendini geliştirse bile Türkiyede kaldığı sürece düzgün bir işe girebilecek mi, değeri bilinecek mi, saçma sapan patronları altında mobinge mi uğrucak, yoldan geçen bir manyak tarafından rahatsız mi edilecek vb bir sürü kaygı devam edecek 😔 O yüzden 36 yaşından sonra konfor alanımızdan çıkıp Amerikada yeni bir hata kurmayı göze aldık ve umarım bu hayalimiz en kısa sürede gerçekleşir 🙏🏻


  • @dytmelek hakkınızda hayırlısı olsun, bilinçli insanlarsınız, dediğiniz gibi, iyi zengin bölgelerde saydıgım durumlar cok daha az. Boston, MA tavsiye ederim amerikanın en medeni sehirlerinden biri, dünyanın en iyi 2 universitesi orada. Batı yakasını tavsiye etmem kesinlikle.


  • @uzaysan Mantıklı bir seçim olabilir bu durumda evet en azından parası degerli ayrıca eger zengin olursan bu saydıklarım zaten pek etkilemez :D Kapitalizmin başkenti sonuçta.


  • @nicely, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @dytmelek hakkınızda hayırlısı olsun, bilinçli insanlarsınız, dediğiniz gibi, iyi zengin bölgelerde saydıgım durumlar cok daha az. Boston, MA tavsiye ederim amerikanın en medeni sehirlerinden biri, dünyanın en iyi 2 universitesi orada. Batı yakasını tavsiye etmem kesinlikle.

    Teşekkür ederim tavsiyeler için, hepimiz için hayırlısı olsun 🙏🏻


  • @dytmelek aynı şeyleri bende çok araştırdım. Bende harita ve kadastro teknikeriyim. Farklı yöntemler akla gelirmi diye soruşturuyorum böle.


  • @Emtee
    Şu bir gerçek oraya gitmeden, yüzyüze görüşmeden iş bulmak oldukça zor maalesef...


  • @dytmelek kesinlikle 👍🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    Daha önce çeşitli sebepler sıralamıştım. şimdi bir haber paylaşmak istiyorum.

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşı Şebnem Şirin'i (25) boğazını keserek öldüren Furkan Zıbıncı (25), tutuklandı.
    Cumhuriyet 28.10.2021

    Şimdi bir kaç kişi diyebilir ki, Amerikada da insanlar birbirini öldürüyor. Doğrudur. Ben Amerikanın avantajlarından, olanaklarından faydalanıp pasaportunu elime almak istiyorum öncelikle. Sonra bütün dünya bizim. Amerikan pasaportunun geçmediği ülke yok. Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkelere diplomamız yetmediğinden gidip yerleşemiyoruz. ama Amerikan pasaportu en basit anlatımla bunun yolunu açacak.

  • ⭐⭐

    @nicely sizin dediğiniz kadar da abartılacak bir durumda yok ama. İki yüzlü politikaları kimin hayatını nasıl etkiliyor mesela. Ya da sokaklarsa yitip giden insan kitlesi dediğiniz kişiler homeless kişilerse istatistiksel olarak Türkiye Amerika'dan biraz iyi evsiz insan bakımından. Son baktığımızda 70 bin civarı idi türk evsizler amerikada yarım milyon ama nüfus buranin 4 katı. Doğru burası da toz pembe değil ama işi gücü olan insana baya bir toz pembe gelir.


  • Evet Avrupa ve Amerika da suç oranı yüksek yerler var. Şunu göz önünde bulundurmak lazım, bütün suçlar kayıt altında tasniflenmiş, hangi bölgede sokakta hakaret edilmiş, kaba davranılmış bunu bile oturduğumuz yerden araştırıp inceleyebiliyoruz değil mi?
    Memleketimizde bırak sokakta hafif kavga ,hakareti "violent" tabir edilen suçlardan dahi kayıt altına alınmayanlar oluyor. Anca basın-yayın şimdilerdeyse sosyal medya yolu ile duyuluyor. Kadın cinayetlerine bakın, hepsinde şikayet var bir şekilde zanlı salınmış ,kadın uzlaşmaya zorlanıyor şikayet ettiğinde. Nerde kayıtlı bunlar ? ölünce cinayet diye kayıt altına alınıyor, geçmiş olsun. Böyle bir suç var böyle bir suçlu ,sabıkalı civarda yaşıyor halka istatistiki olarak bilgi veriliyor mu? Adam bir genç kızı katlediyor, serbest, her yol var uyuşturucu kullanıyor, anca 2 . kızı katledince toplum baskısıyla tutuklanıp soruşturma başlatılıyor. Memlekette insan canı pamuk ipliğine bağlı.
    Amerika Avrupa güllük gülistanlık değil ama gerçekleri konuşmak lazım. Hiç olmazsa suçla ilgili bütün istatistikleri halka paylaşıyorlar.


  • @DonTurcos @gkhanfeez katiliyorum ikinizede, amerikada amerikayi taniyarak bilerek yasanirsa bu dertlersen kurtulma sansi var veya uzak durma sansi diyim, ama bu Turkiye de benzer. Amerika nin en kotu ve duzelmesi imkansiz gibi gorunen sorunu Uyusturucu bagimliligi, mass shooting dediklerin toplu katliamlar. Bu iki kanser turkiye de ABD kadar kotu degil. Dedigim gibi para varsa zengin bolgede gecici cennet hayati yasanabilir ama oda gecici sonucta onemli olan oldukten sonrasi 😁


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    72 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Amerika'da toplumun bir parçası nasıl oluyoruz ?

    Göçmenlik Sohbetleri
    13
    4 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    S
    ....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........ ..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
  • Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

    Göçmenlik Sohbetleri
    189
    1 Oy
    189 İleti
    14k Bakış
    I
    @Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? @isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor Erkeğim
  • Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    599
    2 Oy
    599 İleti
    86k Bakış
    M
    Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum