Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sunny hayır halen bekliyoruz yaklaşık 29 ay oldu fakat herhangi bir ilerleme yok. Uscis de bakdigimizda sadece “finger prints applied to your case” yaziyor. Bir kaç ay önce yine uscis web sitesinden sorgulama yaptım fakat cevap emailinda “ USCIS systems indicate that we are actively reviewing your application, and nothing is outstanding at this time” aynen bu şekilde. Yani herhangi bisey yok yapabilecegimiz beklemek dışında.

• Merhaba,
    25 Ocak 2025’te uzatma başvurumu yaptım. 1 Mart 2025’te fingerprint mülakatı verilmişti. Bugün, 27 Şubat 2026 için mülakat mektubu geldi. Mülakatta neler beklemeliyiz?
    Teşekkürler.

• genelde bir çok kişiye mülakat istemeyebiliyorlardı eskiden, şu an tabiki çok daha sıkı. Evliliğin gerçek olduguna dair her türlü bilgi, belge destekleyeci dökümanı yanınızda götürmeniz gerek.
    sonuçta bakacakları şey çok açık, evlilik gerçek mi değil mi, farzı misal çocugunuz varsa zaten yeterince gerçek oldugu açık. Eğer gerçekten fake bir evlilik değilse mülakattan kalma diye bir şey pek mümkün değil.

• @sunny cevap için çok teşekkürler. Yani eşimle liseden beri beraberiz. 10 senelik bir birlikteliğimiz var. Interview hayli şaşırttı. Açıkçası biraz da aşağılayıcı geliyor. Ayan beyan birlikte oluşumuz netken çağrılmak. Merak ettiğim şey mülakatı nasıl yapıyorlar? Çapraz sorgu gibi mi, eşimizle birlikte mi yapıyorlar?

• Bilemiyorum açıkçası hiç mülakat olmadım. Tamamen dosya ile ilgilenen memurun yaklaşımına göre kolay ya da zor olarak değişebilir.

• @ekdodo başvurunuza hangi belgeleri koydunuz?

• @Space34 ortak kira sözleşmelerimiz, ortak banka hesaplarımız, ortak kredi kartları, bir sürü fotoğraf, ortak araba sigortası, ortak sağlık sigortası, ortak vergi formları ve aileden yazılmış yemin belgesi… Daha ne olabilirdi bilemiyorum.

• @ekdodo şaşırtıcı gerçekten süreci burdan paylaşırsanız memnun olurum. Hem 2 yıllıkta mülakata girmişsiniz hemde 10 yıla geçiş için yeniden mülakat randevusu verileni ilk kez duydum. Umarım kolaylıkla alırsınız.

• Selam arkadaslar bizim I-751 dosyamiz 37 ay oldu halen hicbir guncelleme yok. Bu arada 'congressman' email gindererek dosyamizi sorgulattim ama onlara verilen cevap ise dosyamizin normal oldugu ve backlog oldugu icin uzun sure tutdugu iletildi bizlere. Ayrica bu cevabi bir avukatada sordugumda aldim, yanliz dosyamizin yerel ofiste oldugunuda bize ilave bilgi olarak iletti. Su anda N-400 e basvurma gibi bir durumumuz olmadigindan bekliyoruz. Bu arada 36 aylik uzatmada haliyle bitti ve birkac ay bekleyip tekrar bir uzatma talebinde bulunacagiz eger herhangi bir ilerleme olmazsa. Tekrar hatirlatmak icin dosyamizin en son guncelleme tarihi 24 Ocak 2023 olarak halen USCIS hesabimizda gorunmektedir.

• USCIS ortalama 29.5 ay gösteriyor, umarım yakında haber alırsınız. Uzatmayı 36 ay bitmeden başvursanız daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.
    When and How Can I Ask a Question About the Status of My Case?
    Processing time information is provided as a reference point for how long we have taken to complete most cases. Many factors affect how quickly a case may be processed. To facilitate resolution of these factors, we allow questions only for certain cases.

You must go to the Case Processing Times webpage, where we provide a tool to help you determine whether you can request an update on your case. Using the tool, you will enter your receipt date into the text box. Your receipt date can be found on your receipt notice. You will be provided either an estimated date for when you can ask about your case or a link to submit a question. Please check back periodically because processing times may change.

How Is the Case Inquiry Date Calculated?
    This is how we calculate the case inquiry date:

Case Inquiry Date = [time to complete 93% of adjudicated cases] – [today’s date – received date]

Example:

If you checked our processing times webpage on Jan. 1, 2022, for a form you filed on Jan. 1, 2021, and the time to complete 93% of adjudicated cases was 13 months, your case inquiry date would be calculated as:

Case Inquiry Date = [13 months] – [Jan. 1, 2022 – Jan. 1, 2021]

= [13 months] – [12 months]

= one month

In this example, we estimate that you would be able to contact us in one month. The tool will provide the exact date for you. If the calculation for the case inquiry date produces a negative number, you will be able to submit a question about your case.

You can find additional information on our Frequently Asked Questions About Processing Times webpage.

• Arkadaslar selam, bu konudaki ilk entry neredeyse 10 yil oncesinden. O zamanlar belki online basvuru yoktu bilemiyorum ama okuduklarimdan gordugum basvurularin hala 2026'da bile posta yoluyla yapiliyor oldugu. Son yillarda sorunsuz online basvuru yapan oldu mu? Bekleme surelerinin cok uzun oldugunu goruyorum ve acaba online mi yapsam diye dusunuyorum ama emin de olamiyorum. Bugunlerde online postadan bile daha guvenli olabilir belki de. Tam 90 gun kala online yapsam, eger ulasmadi vs. gibi donus olursa, posta yoluyla yapmaya hala vaktim bile kalir diye dusunuyorum. Ne dersiniz, basili kagit posta eski usulden sasmasak mi 🙂

• @aslisirin, içinde söyledi: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

Arkadaslar selam, bu konudaki ilk entry neredeyse 10 yil oncesinden. O zamanlar belki online basvuru yoktu bilemiyorum ama okuduklarimdan gordugum basvurularin hala 2026'da bile posta yoluyla yapiliyor oldugu. Son yillarda sorunsuz online basvuru yapan oldu mu? Bekleme surelerinin cok uzun oldugunu goruyorum ve acaba online mi yapsam diye dusunuyorum ama emin de olamiyorum. Bugunlerde online postadan bile daha guvenli olabilir belki de. Tam 90 gun kala online yapsam, eger ulasmadi vs. gibi donus olursa, posta yoluyla yapmaya hala vaktim bile kalir diye dusunuyorum. Ne dersiniz, basili kagit posta eski usulden sasmasak mi 🙂

Selamlar tekrar, benim su iletime yorumu olan yok mu acaba? Az zaman kaldi, napsam yine posta mi yapalim cunku affidavit filan var islak imzali olsa daha mi hoslarina gider sanki ne diyosunuz? Fikir verin nolur bi sacmalik yapmiyim.

• Merhabalar , I-751 dosyamızı göndereli 20 ay , N-400 dosyamız da 7.5 ay oldu ..kızımın dosyasıda bana bağlı halen bir cevap yok …süreç normal mi?

• @ekdodo mulakatınız nasıl geçti

• @aslisirin amacim tavsiye vermek degil ancak ben basvurumu posta yoluyla yaptim ve bir sikinti yasamadim. Benim donemimde online secenegi yoktu, eger online secenegi varsa bence online basvurun. Hic bir zaman belgelerin orjinalleri pesinde kosmuyorlar, bilginize.

• Herkese selam.
    Acikcasi bunca fazla bilgi ve dokumantasyonun oldugu bu forumda I-751 mulakati icin hic bir sey gorememek beni sasirtti. Saniyorum onceki senelerde I-751 icin mulakat orani cok dusuktu ve caselar otomatik olarak onaylaniyordu.
    Benim I-751 maceram soyleydi:
    18 Subat 2025'te posta yoluyla basvuru yaptim. 1 Mart 2025'te biyometriklerim icin randevu mail'i geldi. 21 Mart 2025'te parmak izlerimi vermek icin sehrimdeki field ofise gittim. 22 Ocak 2026'da mulakat mailimi aldim. 27 Subat 2026 tarihinde de field ofiste mulakatimi gerceklestirdim ve ayni gun case'imin onaylandigi field office memuru tarafindan tarafimiza bildirildi.
    Mulakat 08:15'te idi. Yaklasik 7:45 gibi ofisteydik. Oncelikle soylemek istedigim sey her ne kadar her sey cok daha fazla sertlesmis ve stres artmis olsa da ofisteki herkes cok guler yuzlu ve yardimseverdi.
    8:00 gibi tekrar parmak izlerimi verdim ve tam 8:15'te memur bizi iceri davet etti. Bizi kapida karsilamasi, ofisine kadar bize eslik etmesi, halimizi hatrimizi hayatimizi sormasi vs. bizi esimle cok rahatlatti.
    Sonrasinda mulakat basladi. Benden sessiz olmam ve esimle baslamak istedigimi soyledi. Benim dogum tarihim, evlilik tarihimiz, benim yasadigim yerler, esimin yasadigi yerler, benim ailemin yeri, esimin ailesinin yeri, beraber daha once nerelerde yasadigimiz gibi temel sorular soruldu. Yaklasik 10 dakika sonra sira bana gecti. Bana da benzer sorular soruldu. Sonrasinda evliligin nasil gelisti, esimin isi, hayallerimiz, cocuk isteyip istemedigimiz gibi sorular sordu. Sonrasinda ben ek kanit belgeleri getirdigimi soyledim. Isterseniz sunabilirsiniz dedi. Sonrasinda belgelerimizi taratti ve sohbete devam ettik. Zaten cok fazla belge gonderdigimi, evliligimizde her hangi bir suphe gormedigini soyleyip case'imizi onayladigini soyledi. Biraz daha sohbet edip ofisten ayrildik.
    Herkese basarilar diliyorum.

• Merhabalar Benim bir sorum olacak. Vizemde 2 years rules var. Amerikalı eşim ile evlendik ve green carda başvurduk. Bu iki yıl kuralı green cardimi alınca otomatik olarak kalkıyor mu ? Kartımı alinca Türkiye’ye gidip gelmekte sorun yaşar mıyım ? Yoksa kaldırmak için işlem yapmam gerekiyor mu? Teşekkürler

• Merhaba yakın zamanda 10 yıllık greencard başvurusu yapanların durumunda bir güncelleme var mı?

• @Space34 evet bizim kartlar bugün geldi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |